siostra_pelagia Hugh Laurie-Sprzedawca broni 01.06.09, 10:03 Z okazji Dnia Dziecka wzięłam sobie wolne i czytam jak wyżej Potem w ramach prezentu udaję się na pocztę po odbiór paczki z allegro. Odpowiedz Link
opty2 S. Beckett - Szepty zmarłych 01.06.09, 10:56 z wielka obawą zaczęłam tą książkę, bo nie jestem fanką szczegółowych opisów zmarłych na razie opuściłam ze dwa "smakowite" opisy i mam nadzieję, że dalej ich juz nie będzie, błe.... a swoją drogą nie wiem, po co autorzy serwują nam te szczegóły w celu całkowitej znieczulicy człowieka? Odpowiedz Link
carollcat Re: S. Beckett - Szepty zmarłych 01.06.09, 12:44 Niektórzy lubią. Ja też, nie z przyczyn sadystycznych, tylko z zainteresowania patologią. Odpowiedz Link
miss.seeton death of a celebrity 02.06.09, 14:02 m.c. beaton, nie mogę zdecydować, którą serię lubię bardziej agathę czy hamisha Odpowiedz Link
nzuri Kate Mosse "Grobowiec" 03.06.09, 09:17 Byłam pełna obaw, bo temat Rennes le Chateau, Sauniere'a itd wydawał mi się mocno wyeksploatowany, no i Labirynt mnie nie zachwycił, ale czyta się przyjemnie. Tak z pogranicza sensacji, współczesnej i historycznej, i romansu, całkiem miłe zaskoczenie. Odpowiedz Link
negev56 Suzanne Collins - Igrzyska śmierci 03.06.09, 19:01 Sporo entuzjastycznych opinii o tej książce tu i ówdzie, więc skusiłam się. Odpowiedz Link
elmar43 Terry Pratchett: Łups! 04.06.09, 14:00 No wiem, że to w sumie nie kryminał, ale: 1. zwłoki są - i to niejedne 2. dowody zebrane 3. śledztwo trwa Więc dlaczego nie? Odpowiedz Link
judytta Picoult "Change of heart" 04.06.09, 17:01 Zaczynam czytać - "Change of heart". Już wczoraj korciła zaledwie chwilę po jej kupieniu w dodatku pozycja która jeszcze nie została u nas wydana. judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link
januanio Amok David Moody 04.06.09, 17:24 Amok Autor: David Moody Wydawnictwo: Amber , Kwiecień 2009 ISBN: 978-83-241-3327-7 Liczba stron: 232 Wymiary: 150 x 210 mm Sprawdź inne tytuły: David Moody Brutalne morderstwa paraliżują społeczeństwo. Napastnicy, okrzyknięci przez media Wściekłymi, uderzają bez ostrzeżenia. Zabijają każdego, kto stanie im na drodze. Ilość przypadkowych napaści przechodzi z setek w tysiące, a potem w setki tysięcy. Każdy, niezależnie od płci, wieku czy rasy, jest albo ofiarą - albo Wściekłym. W ludziach narasta lęk, że w każdej chwili przyjaciele lub najbliżsi zwrócą się przeciwko nim ze zbrodniczym zamiarem. Wszyscy muszą liczyć się z ryzykiem, że zostaną zamordowani. Albo że sami zaczną mordować... Bo Wszystkich Ogarnia Amok Nienawiści. Odpowiedz Link
negev56 Re: Suzanne Collins - Igrzyska śmierci 06.06.09, 21:12 Naprawdę świetna rzecz. To historia pewnego państwa z przyszłości, to relacja na żywo z Głodowych Igrzysk Śmierci, gdzie główną rolę do odegrania mają 24 młode osoby mordujące się nawzajem, bo zwycięzca musi być jeden. Zawrotne tempo akcji i bohaterowie, za których trzymamy kciuki, na deser wątek romansowy. Na 351 stronie wytłuszczonym drukiem "Koniec tomu pierwszego", mam tylko nadzieję, że na kolejne nie będę czekała latami. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Minette Walters-Rzeźbiarka 04.06.09, 20:29 Lodownia bardzo mi się podobała, Echo wcale. Może akurat Rzeźbiarka przypadnie mi do gustu. Odpowiedz Link
nchyb Godzina śmierci Denise Mine i Plan Wilka 05.06.09, 15:30 Godzina śmierci Denise Mine i jeszcze Plan wilka Starosteckiego, czyli Kosteckiego... Odpowiedz Link
opty2 Lee Child - Elita zabójców 06.06.09, 10:09 trzecie podejście strasznie enigmatyczny ten Jack i małomówny, i bezuczuciowy, bez żadnych rozterek, normalnie Robocop Odpowiedz Link
negev56 Dennis Lehane - Modlitwy o deszcz 06.06.09, 21:14 Myślałam, że Patrick Kenzie będzie robił za solistę, ale nie, pojawia się Angela Gennaro . Odpowiedz Link
siostra_pelagia John Hart-W dół rzeki 07.06.09, 21:45 Nie bardzo mi się podoba, a tak tę książkę chwalono. Odpowiedz Link
januanio Jeff Lindsay - demony dekstera 08.06.09, 10:37 Jeff Lindsay - demony dekstera Odpowiedz Link
negev56 Re: Jo Nesbo "Pentagram" 08.06.09, 18:13 Pijak, ale jaki skuteczny w działaniu, uwielbiam go . Odpowiedz Link
elmar43 Yrsa Sidurdardottir: W proch się obrócisz 09.06.09, 11:34 Dobrze się czytało. Na niektóre rozwiązania wpadłam wcześniej niż Thora Ale zakończenie mnie zaskoczyło! Odpowiedz Link
siostra_pelagia Sarah Waters-Złodziejka 10.06.09, 08:33 Rzecz dzieje się w wiktoriańskiej Anglii i tyle o tej książce i autorce się nasłuchałam, że wreszcie postanowiłam przeczytać. Odpowiedz Link
opty2 D Hammett - Sokół maltański 10.06.09, 11:45 klasyka choć uzyskana na wyprzedażach Odpowiedz Link
elmar43 Jodi Picoult: 19 minut 10.06.09, 15:38 Zachęcona recenzjami na forum nabyłam jakiś czas temu i wczoraj zaczęłam czytać. Oderwałam się z trudem - wszak dziś dzień pracy - ale na szczęście jutro i pojutrze wolne Przyznam, że już czuję się poruszona... Odpowiedz Link
opty2 Re: Jodi Picoult: 19 minut 11.06.09, 08:39 elmar43 napisała: > Przyznam, że już czuję się poruszona... taaak, Picoult właśnie takie książki pisze - poruszające Odpowiedz Link
negev56 Philip Kerr - Marcowe fiołki 11.06.09, 10:46 Przedwojenny Berlin, nazi planują zaanektowanie świata, a zblazowany prywatny detektyw Bernhard Gunther dostaje zlecenie, które może ustawić go finansowo do końca życia. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Philip Kerr - Marcowe fiołki 11.06.09, 15:20 No i jak się czyta? Fanfary zasłużone? Odpowiedz Link
negev56 Re: Philip Kerr - Marcowe fiołki 11.06.09, 16:13 Dotąd co przeczytałam, fanfary zasłużone. Polubiłam Gunthera, a to znaczy, że jest bardzo dobrze . Odpowiedz Link
januanio Michael Connelly - Czarne echo, czarny lód 12.06.09, 09:50 zaczynam od początku, potem blondi, kojot i kolejne Odpowiedz Link
kamkap Re: Alicia Gimenez-Bartlett 12.06.09, 16:40 Węże w raju. Lubie Petre Delicado i Fermina Garzona Odpowiedz Link
januanio Connelly - betonowa blondynka, ostatni kojot 12.06.09, 16:46 zamierzam do poniedziałku skończyć Odpowiedz Link
siostra_pelagia Patrick Dunne-Kolęda dla umarłych 13.06.09, 09:27 Niewiele znalazłam o tym irlandzkim autorze informacji. A książka z gatunku tych, które lubię. Wykopaliska archeologiczne, ciało w torfowisku sprzed wielu lat, no i bystra pani archeolog. Odpowiedz Link
zorija Re: Cynthia Harrold-Eagles "Ślepy zaułek" 13.06.09, 10:06 Irene szczęśliwie odeszła od Billa. Niestety odeszła też Joanna. Odpowiedz Link
tommyknocker Ian McEwan "Ukojenie" 13.06.09, 19:44 młode małżeństwo w Wenecji, ma być kryminalnie ... Odpowiedz Link
jarka63 Re: Ian McEwan "Ukojenie" 14.06.09, 19:40 I jak? Bardzo lubię tę książkę,choć kryminałem bym jej nie nazwała. Odpowiedz Link
negev56 Karin Alvtegen - Zaginiona 14.06.09, 18:34 Szwedzki thriller, który już od jakiegoś czasu czeka w ogonku na przeczytanie, aż się doczekał. Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Karin Alvtegen - Zaginiona 26.06.09, 18:08 Negev, podobało ci się? Tez to niedawno czytałam i byłam okrutnie rozczarowana. Wogóle mi się nie podobało, taka płytka ta akcja była. Odpowiedz Link
negev56 Re: Karin Alvtegen - Zaginiona 26.06.09, 20:01 W ogóle nie ma o czym mówić, Zaginiona wróciła na koniec ogonka . Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Karin Alvtegen - Zaginiona 27.06.09, 16:20 Fakt, szkoda czasu. Ja to kupiłam w ciemno, w pakiecie ze Zdradzoną tej samej autorki. Po zachwytach jakiejś przypadkowej osoby spotkanej w ksiegarni przed półką z kryminałami. Za Zdradzoną już się nawet nie próbowałąm zabierać... Odpowiedz Link
nzuri Wingfield "Frost i sroga zima" 14.06.09, 20:12 Jest postęp, bo Frost mniej mnie wkurza. Niezłe całkiem. Odpowiedz Link
chiara76 Connelly, 14.06.09, 22:36 mój urlop minął również na czytaniu dwóch kryminałów Michaela Connelly'ego, przeczytałam "Cmentarzysko" i "Zagubiony blask". Odpowiedz Link
chiara76 Re: Connelly, 15.06.09, 09:13 siostra_pelagia napisała: > To już po urlopie? no już, już (niestety. Odpowiedz Link
chiara76 Connelly, "Wydział spraw zamkniętych". 15.06.09, 12:38 Jak to mówią, idę za ciosem i kontynuuję lekturę Connelly'ego. Odpowiedz Link
elmar43 Werber: Trylogia "mrówkowa" 16.06.09, 10:02 Po pochłonięciu Jodi Picoult wzięłam się za Werbera. Pierwsza część za mną - wolne dni były bardzo miłe czytelniczo - a druga teraz czeka na wolną chwilę Odpowiedz Link
opty2 R. Cook - Czynnik krytyczny 16.06.09, 10:05 ach te bakterie, cóż one za spustoszenia czynią ! przekręty finansowe typy Enron wciąż rządzą Ameryką Odpowiedz Link
judytta Odcienie czerwieni - Mortman 16.06.09, 17:39 Właśnie zaczynam "Odcienie czerwieni" - Mortman. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Brad Meltzer-Księga Przeznaczenia 16.06.09, 19:59 FBI, CIA, tajne służby, spisek rządowy. Przede mną jeszcze 450 stron, więc mam nadzieję, że jeszcze to wszystko zdążę rozwikłać. Odpowiedz Link
inblanco "Przerwane milczenie" Ch. Link 17.06.09, 11:13 Wczoraj kupiłam w ramach prezentu dla znajomej mamy. Obłożyłam w gazetę i ostrożnie przewracam strony, ale nie mogłam się oprzeć i oddać nieprzeczytaną Czyta się przyzwoicie, akcja wciągająca, miejsce wydarzeń to samotnie stojący piękny, stary dom wśród pól i łąk w hrabstwie Yorkshire, więc zazdroszczę głównej bohaterce tych wielogodzinnych spacerów, którym się oddaje. Chociaż po powrocie z jednego z nich staje oko w oko z prawdziwą maskarą... autorka szczerze mówiąc tu mnie zaskoczyła w swojej niepohamowanej żądzy krwi. Podoba mi się to, że wytypowała do owej zbrodni 3 osoby: każda miała motyw i możliwości. Obstawiam tę najbardziej oczywistą, ale liczę, że zostanę na końcu zaskoczona Oby Odpowiedz Link
zorija Re: "Przerwane milczenie" Ch. Link 18.06.09, 09:29 No, no, brzmi ciekawie i chyba się skuszę. Jakąś Link widziałam w Matrasie w promocji. Odpowiedz Link
inblanco Re: "Przerwane milczenie" Ch. Link 18.06.09, 10:31 Wczoraj skończyłam. I pierwsze 250 stron czytało mi się znakomicie, potem było niestety już tylko z górki. Nagromadzenie dziwactw, po to by wyjaśnić pewne tajemnice, było równie wiarygodne jak miłość i nienawiść odgrywane w wenezuelskiej telenoweli. A już końcówka... Chociaż tutaj udało się autorce trochę mnie wystraszyć, umiejętnie zagrała na moich lękach Zakończenie mocno rozczarowujące, być może dlatego, że czytałam niedawno książkę opartą na podobnym pomyśle. Podsumowując? Zmarnowany pomysł. Punkt wyjścia był świetny, bohaterowie negatywni świetnie przedstawieni, francowaci do bólu. Nie jest to nudne czytadło, ale miałam nadzieję na coś zdecydowanie lepszego. Odpowiedz Link
judytta Re: "Przerwane milczenie" Ch. Link 19.06.09, 15:51 Inblanco weź nie strasz że taka sobie bo się wkurzę jak mi się nie spodoba ( Odpowiedz Link
januanio bosh 07 - ciemność mroczniejsza niż noc 18.06.09, 11:43 lecimy z kolejną, wciągłem się w tego bosha, Connelly i Rankin piszą podobnym językiem, jak dla MNIE Odpowiedz Link