Dodaj do ulubionych

Polki kupują 1-2 staniki rocznie, inne Europejki 5

05.02.09, 19:28
Dziś w TVN Style była mowa o stanikach, przeciętna Europejka kupuje 5-6
staników rocznie, Polki nadal kupują jeden-dwa i noszą do zużycia. Czy to cena
ma wpływ, czy przywiązywanie małej wagi do tej częsci ubioru?
Obserwuj wątek
    • martvica Re: Polki kupują 1-2 staniki rocznie, inne Europe 06.02.09, 09:19
      Napisałabym że jedno i drugie, ale większość kobiet kupuje chińską bieliznę
      fatalnej jakości, której jedynymi zaletami są cena (max 15 zł) i kolory.
      A że nie przywiązują wagi, to insza inszość.
      Boję się policzyć ile staników kupiłam w zeszłym roku wink
      • sibeliuss Re: Polki kupują 1-2 staniki rocznie, inne Europe 06.02.09, 12:25
        Czyli zawyżasz średnią.
        Tak pomyślałem, że u nas chyba mimo wszystko nadal małą wagę przywiązuje się do
        bielizny. Nie jestem podglądaczem, ale bywam w różnych miejscach i na przykład
        na siłowni koleś ubrany w drogie polo, firmowe spodnie i takież obuwie pod
        spodem ma slipy z kosza w markecie, które kosztowały go 3 złote. Myślenie, że po
        co przepłacać za gacie nadal jest u nas silnie zakorzeniona i pokutuje jako coś
        zupełnie normalnego. U kobiet zaczyna być chyba trochę lepiej, ale patrząc po
        ilości kupujących na bazarach chińską tandetę stwierdzam, że z kolei jest to
        podejście "ma dobrze wyglądać".
        • jolunia01 Re: Polki kupują 1-2 staniki rocznie, inne Europe 07.02.09, 19:27
          Cały wątem o tej głupiej Omenie i jej prymitywnych komentarzach jest
          na forum "Oszczędzamy". A co do meritum - owszem, kupuje się mało,
          bo DOBRE biustonosze są drogie. Jeśli zas chodzi o "chińską tandetę"
          to, owszem, jest jej sporo, ale wydanie 25-30 zł na majtki to - przy
          bardzo przeciętnej ich jakości - sporo, a i wygoda modnych ostatnio
          modeli wątpliwa. Osobiście wolę porządne, może mało efektowne, ale
          wygodne bawełniane majtki, ciagle produkowane przez małe polskie
          firmy, niż "topowe" stylonowe, z drapiącą koronką jakieś sieciowej
          pseudomarki.
          • sibeliuss Re: Polki kupują 1-2 staniki rocznie, inne Europe 09.02.09, 11:52
            O jakiej Omenie?
    • scarlet_agta Re: Polki kupują 1-2 staniki rocznie, inne Europe 07.02.09, 23:01
      Myślę, że często chodzi raczej o przywiązywanie małej wagi do tej części ubioru, o cenę pewnie też, ale nie przeceniałabym tego czynnika. Wiele kobiet pewnie woli wydać pieniądze na kolejną bluzkę, spodnie niż na kolejny stanik, bo stanika niby nie widać.
      Swoją drogą ciekawe jak na tym tle wypadają Lobbystki big_grin
      • siamese67 Re: Polki kupują 1-2 staniki rocznie, inne Europe 02.03.09, 10:58
        no, ciekawe... ja jakieś 10-12, +/- dobranych rozmiarowo? majtek nie licząc...
      • pia25 Re: Polki kupują 1-2 staniki rocznie, inne Europe 05.03.09, 23:40
        Niestety racja- do bielizny przywiązujemy za małą wagę. Dobrze dobrany stanik potrafi znacznie poprawić wygląd bluzki czy sukienki.
        Sprawdziłam link z sygnaturki scarlet_agta i niestety nie jest wśród tych 5% sad Teraz już się nie dziwę, że trudno mi było znaleźć wygodny i dopasowany stanik. To ważne dla mnie na codzień bo jestem matką karmiącą- specjalne staniki to męka dla mnie- niewygodne i niestety również niepraktycznesad Stawiam na wygodne, mięciutkie i wzmocnione staniki, ale nie przepakowane gąbką- na taki trzeba sporo wydać, ael komfort jest tego wart big_grin
        • a_gneskka Re: Polki kupują 1-2 staniki rocznie, inne Europe 06.03.09, 02:26
          Mamo karmiąca, witam u progu dobrego ostanikowania smile

Poczytaj:
          www.fundacjamama.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=602&Itemid=101

Zrób sobie sama wygodny i śliczny karmnik:
          stanikomania.blox.pl/2009/01/Zbuduj-sobie-karmnik.html
          Albo kup, jeśli się mieścisz w rozmiarówce:
          stanikomania.blox.pl/2009/01/Biust-karmiacy-biust-wymagajacy.html
          www.melissa.com.pl/kolekcja/wyswietl.php?pokaz=karmnik
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=83756747
          Żeby nie wydać majątku to można polować tu:
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=72041
          oraz na aukcjach (ebay, allegro) i w sklepach:
          Ale w sklepach też nie musi być drogo: stanikowe-sklepy.blogspot.com/

Pamiętaj, że dobrze dobrany rozmiar to podstawa, więc kalkulator kalkulatorem, a przez zakupami wymierz się i wpisz tu (zaznaczając, że karmisz i od kiedy):
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=9095825
          • pia25 Re: Polki kupują 1-2 staniki rocznie, inne Europe 06.03.09, 20:05
            WOWbig_grin Dzięki- fantastyczne linki! Rozmiaru nie mam wybitnie dużego, ale wiadomo, w ciągu dnia biust potrafi "urosnąć" o dwa rozmiary, jeżeli nie mogę odciągnąć pokarmu! Chyba spróbuję zrobić sobie własny karmnik big_grin Nic nie mam do stracenia, a mogę zyskać super staniksmile
            Jeszcze raz dzięki.
    • klymenystra Re: Polki kupują 1-2 staniki rocznie, inne Europe 22.03.09, 21:09
      Hehe, to zawyzam srednia, od stycznia zeszlego roku (15 miesiecy) kupilam jakies
      35 stanik (kilka nie pasowalo, mam okolo 28-30) i trzy gorsety.
      No coz, to jest wlasnie odkrycie nowego, lepszego rozmiaru smile) Stare staniki
      poszly do kosza, trzeba bylo uzupelnic garderobe smile
      Aha - do bielizny przywiazuje wage nie mniejsza niz do ciuchow i bizuterii.
    • wera9954 Re: Polki kupują 1-2 staniki rocznie, inne Europe 23.03.09, 17:07
      A ja nie kupuję dużo staników. Nie dlatego, że nie przywiązuję do nich wagi. Po
      prostu żaden stanik na mnie nie pasuje. Te, które są dla mnie najlepsze, są
      drogie, a ja muszę iść na kompromis (np. miseczki dobre, ale obwód za luźny).
      Jestem w stanie zapłacić dużo za stanik, i nakupować sobie tych staników dużo,
      ale muszą być ładne, porządne, wygodne i przede wszystkim dobrze dopasowane.
      --
      Lobby_Biuściastychsmile(67,5/92-94=30(65)G)
      Miseczki
    • one-monika Re: Polki kupują 1-2 staniki rocznie, inne Europe 23.03.09, 23:18
      Cena ma na pewno wpływ dla wielu kobiet. Chociaż ja mimo to że liczę się z kasą
      na punkcie bielizny mam fioła i do tej średniej nie pasuję w miesiącu to tak,ale
      nie rocznie. Do tego dochodzą gorsety które uwielbiam. Ogólnie rzecz biorąc
      bielizna ma ogromne znaczenie nie tylko dla wyglądu, dla samopoczucia też.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka