Dodaj do ulubionych

W końcu dobry biustonosz bez ramiączek!

29.06.09, 09:05
Nie da się założyć sukienki bez ramion albo z asymetrycznym dekoltem
jeśli nie masz pod spodem stanika bez ramiączek. Wiemy jednak dobrze
o tym, że wszystkie, które miałyśmy w życiu, kiepsko trzymały biust
albo wrzynały się w skórę. Teraz w końcu jest szansa, że będziemy
mogły założyć sukienkę bustier i nawet czuć się w niej swobodnie.
www.dziennik.pl/kobieta/moda/article405891/W_koncu_dobry_biustonosz_bez_ramiaczek_.html
Obserwuj wątek
    • a_gneskka Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 29.06.09, 17:52
      Miałam to na sobie i nie jest to nic specjalnego, podtrzymanie i kształt piersi
      praktycznie jak w zwykłym straplessie tej samej firmy. Stanik ma bardzo szeroki
      obwód i zamiast fiszbiny taką szeroką listwę, która na mnie nieładnie odstawała
      pod biustem. IMHO zdecydowanie przekombinowana konstrukcja, która może i miałaby
      jakiś sens w przypadku większych piersi, ale tego nie da się sprawdzić, bo
      stanik jest produkowany tylko do miseczki F, więc nawet biorąc pod uwagę jego
      ściśliwość pasuje na co najwyżej na średni biust.
      • skiela1 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 29.06.09, 20:01
        Co to jest 'przekombinowana konstrukcja'?

"> jakiś sens w przypadku większych piersi, ale tego nie da się sprawdzić, bo
        > stanik jest produkowany tylko do miseczki F, więc nawet biorąc pod uwagę jego
        > ściśliwość pasuje na co najwyżej na średni biust."

Oooo widze,ze lobby sie odezwalo.
        • zettrzy Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 29.06.09, 23:26
          > stanik jest produkowany tylko do miseczki F, więc nawet biorąc pod
          uwagę jego ściśliwość pasuje na co najwyżej na średni biust."

no, jesli miseczka F to jest sredni biust, to chyba mowimy tutaj o
          czyms takim

www.nbcnewyork.com/around_town/the_scene/Breast-Implants-Set-World-Record-.html

tongue_out
          • a_gneskka Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 29.06.09, 23:31
            Zettrzy, nie kompromituj się uncertain
            stanikomania.blox.pl/2008/07/Alfabet-8222Stanikomanii8221.html
            • skiela1 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 29.06.09, 23:38
              To 65D Twoim zdaniem wyglada ladnie?
              stanikomania.blox.pl/2008/01/Biust-szesnasty-czyli-70A-zrewidowane.html
              • a_gneskka Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 29.06.09, 23:48
                skiela1 napisała:

> To 65D Twoim zdaniem wyglada ladnie?
                > stanikomania.blox.pl/2008/01/Biust-szesnasty-czyli-70A-zrewidowane.html
                >
                >
                Tak, o niebo lepiej niż ta sama dziewczyna w dwóch poprzednich biustonoszach (i
                to jest jej własny biust a nie gąbkowa atrapa). Co Tobie na tych zdjęciach nie
                pasuje?
                • skiela1 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 00:30
                  "Tak, o niebo lepiej niż ta sama dziewczyna w dwóch poprzednich biustonoszach (i
                  to jest jej własny biust a nie gąbkowa atrapa). Co Tobie na tych zdjęciach nie
                  pasuje? "

Jak na moje oko to w zadnym nie wyglada dobrze.
                  Ten stanik jest za maly ,a juz napewno w obwodzie.
                  ( a moze to taki rodzaj stanika?i nie rozmiar jest problemem?)
                  • a_gneskka Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 00:46
                    > Ten stanik jest za maly ,a juz napewno w obwodzie.

Dlaczego? Uzasadnij proszę. Przecież obwód jest na miejscu, pod cienką bluzką
                    widać, że fiszbina jest idealnie pod piersią (w za małym obwodzie byłaby niżej,
                    opisuje to np. sklep Figleaves) i ją okala.
                    • skiela1 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 01:15
                      Do okulisty musze sie wybrac smile
                      bo jak na moje oko to ten biust jest po prostu splaszczony,ale to moze ma tak
                      byc?.....
                      • a_gneskka Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 01:26
                        Skiela, przecież to jest po prostu mały biust, więc nie będzie wystawał na 20 cm przed klatkę, bo niby jak? big_grin
                        • skiela1 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 03:16
                          a_gneskka napisała:

> Skiela, przecież to jest po prostu mały biust, więc nie będzie wystawał na 20 c
                          > m przed klatkę, bo niby jak? big_grin

Wniosek z tego,ze rozmiar nie jest problemem,tylko dobranie odpowiedniego
                          rodzaju stanika .
                          Ten ,ktory ma na sobie ... sad
                          • martvica Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 12:49
                            Ten który ma na sobie, jest miękki i dobrze leży na jej małym biuście.
                            Ten z wcześniejszych zdjęć jest kopką z gąbki bez miejsca na cokolwiek w środku,
                            więc jej własny biust jest rozsmarowany po klatce.
                            Nie wiem jaki efekt byś chciała uzyskać, moim zdaniem wygląda bardzo dobrze, a
                            na pewno jest jej o niebo wygodniej.
                            • skiela1 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 15:20
                              "moim zdaniem wygląda bardzo dobrze, a
                              > na pewno jest jej o niebo wygodniej."

O gustach sie nie dyskutuje.
                    • kazony Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 31.07.11, 17:57
                      WSZYSTKO FAJNIE DZIEWCZYNY ALE CO TO ZA MARKA TEGO BIUSTONOSZA I GDZIE GO SZUKAC?
            • zettrzy Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 19:48
              > Zettrzy, nie kompromituj się uncertain

KOMPROMITUJ? jej, co za czasownik, i w jakim kontekscie tongue_out

zwlaszcza w uzyciu wlascicielki biustu malego, no powiedzmy
              sredniego tongue_out
        • a_gneskka Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 29.06.09, 23:29
          Przekombinowana konstrukcja to są udziwnienia nie wnoszące niczego pod względem podtrzymania ani komfortu użytkowania, a mające niby to (zdaniem producenta) cuda czynić.

A co do rozmiarów: chyba wiem, jakie mam piersi - małe. A mierzyłam i pasował na mnie rozmiar 70E w tym modelu, dla niedowiarków tu jest porównanie jakie zrobiłam dla 3 różnych modeli bezramiączkowców (dwa pierwsze różne modele Wonderbra 70E, ostatni Ultimo 65F, na który padł mój wybór) :
          fotoforum.gazeta.pl/3,0,1869561.html
          • zettrzy Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 29.06.09, 23:34
            aha, to w tej dziwnej rozmiarowce miski A-F odpowiadaja misce A w
            rozmiarach normalnych
            no to mowy nie ma zebym nawet pomyslala o takim staniku, bo nie chce
            nosic miski ZZZ, mimo nika
            • a_gneskka Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 29.06.09, 23:52
              Rozmiarówka jest taka sama jak wszystkich innych staników, i dobrze o tym wiesz.
              Nie moja wina, że nie potrafisz pojąć rzeczy tak prostej jak obliczenie rozmiaru
              obwodu i miski choć to jest wiedza i logika na poziomie szkoły podstawowej.
              A poza tym ja tam mogę nosić i miskę ZZZZZZZZZ w obwodzie 20, jeśli to będzie
              oznaczało wygodny i dopasowany stanik, nie mam fobii literkowej jak co poniektórzy.
              • zettrzy Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 20:07
                > Rozmiarówka jest taka sama jak wszystkich innych staników,

misiuniu, we wszystkich innych stanikach rozmiar E jest dla otylych
                (dlatego stanik na wielki biust, ale nie otyly, ma rozmiar DD lub
                DDD), rozmiar F dla ciezko otylych
                tymczasem zalaczylas zdjecia jakiegos dziewczatka z ledwo-ledwo
                biuscikiem, no powiedzmy wiele dwu- i trzynastolatek moze sie
                pochwalic takim czyms
                do tego sama sie przynajesz ze nosisz staniki z tapicerka... eee, to
                jest gabka tongue_out
                czyli dokladnie tak jak pisze we wszystkich postach, na wszystkich
                forach: najwiecej do powiedzenia na temat stanikow maja bez - lub
                ledwo-biustne nastolatki, strrrrasznie podniecone faktem ze wlasnie
                one tez, jak mamusia, zaczely nosic stanik, co oczywicie daje im
                status ekspertek tongue_out
                tekstow o rozciaganiu nie chce mi sie komentowac - kupujesz
                badziewie; ditto nabywanie rozmaitych rozmiarow; owszem moze sie
                zdarzyc ze jakis fason pasuje lepiej w wiekszej misce niz normalnie,
                ale sa to wyjatki, i normalna kobieta nie ma kolekcji biustonoszy w
                tysiacu rozmiarow; tak samo, jak normalna kobieta nie ma kolekcji
                butow w siedmiu rozmiarach
                powtarzam kobieta, dzieci ciagle rosna i oczywiscie rozmiary im sie
                zmieniaja co pare miesiecy tongue_out
                • martvica Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 20:19
                  zettrzy napisała:
                  > misiuniu, we wszystkich innych stanikach

Co to są 'wszystkie inne staniki', bo ja chyba o czymś nie wiem?

rozmiar E jest dla otylych
                  > (dlatego stanik na wielki biust, ale nie otyly, ma rozmiar DD lub
                  > DDD), rozmiar F dla ciezko otylych

Ale E czy F to jest wielkość MISKI, a nie obwodu, nigdy nie widziałaś szczupłej
                  kobiety z dużym biustem? Co wg Ciebie powinna nosić kobieta z 70 pod biustem i
                  100 w biuście? I proszę o odpowiedź, nie miganie się.
                  Dla otyłych to jest obwód 95 i więcej, a nie rozmiar 75F.

> tekstow o rozciaganiu nie chce mi sie komentowac - kupujesz
                  > badziewie;

Wszystkie moje staniki się rozciągały, niezależnie od firmy. A przeważnie kupuję
                  staniki ze średniej półki. Ale te najdroższe też się rozciągają.
                  -
                  Ale ładne!
                  Różności fotosikowe
                  73/93
                  • skiela1 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 21:02
                    "Ale te najdroższe też się rozciągają."

Rozciagniety stanik to stanik zuzyty.
                    Ja wywalam na smieci.
                    a poza tym, przeciez sa 2 albo nawet 3 rzedy haftek, dzieki ktorym mozna ten
                    obwod ewentulnie podregulowac.
                    • wiedzma30 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 10.08.09, 21:03
                      > a poza tym, przeciez sa 2 albo nawet 3 rzedy haftek, dzieki ktorym >mozna ten
                      > obwod ewentulnie podregulowac.

O! Ciekawe gdzie kupujesz biustonosze, ktore zamiast gumek maja w obwodzie
                      sznurek/nierozciagliwy material? W zyciu takich nie widzialam...
                      Kazdy, ktory ma w obwodzie gumki ROZCIAGA/NACIAGA sie. I ilosc haftek nie ma tu
                      nic do rzeczy... zapiecie na najdlasza moze pomniejszyc obwod powiedzmy o 2 cm -
                      a to bardzo malutko.

A moze szyjesz na miare u gorseciarki?
                • a_gneskka Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 20:41
                  ROTFL... No to mnie rozbawiłaś, takich bzdur to się nawet od Ciebie nie
                  spodziewałam. E czy DD to jest oznaczenie miski, a miska ma pomieścić
                  PIERŚ,która z tuszą nie ma żadnego związku. Do nadwagi dostosowuje się obwód,
                  misiuniu, a nie miskę - im większy obwód tym grubsza dziewczyna: 80 czy 85 (36
                  albo 38), o większych nie mówiąc, na pewno nie jest na wiotkie trzcinki ważące
                  55 czy 60 kilo.

Ja wiem, że w Ameryce 70 parę procent społeczeństwa ma co najmniej nadwagę
                  (jeśli nie jest chorobliwie otyła) a wiedza bra-fitterska nie istnieje, ale nie
                  wierzę, żebyś w życiu nie widziała szczupłej dziewczyny z większym biustem...
                  albo dorosłej kobiety z bardzo małymi piersiami ( i taka jest na załączonym
                  zdjęciu, dziewczyna ma ponad 20 lat), przykładem choćby Keira Knightley.
                  Badziewia nie kupuję, bo amerykańskich marek nie noszę. Staników z tapicerką też
                  nie, straplessy to wyjątek (dobry bezramiączkowiec musi niestety mieć formowaną
                  termicznie piankową miskę), a jakbyś czytała z odrobiną zrozumienia to byś
                  zauważyła, że wybrałam ten najcieńszy.
                  Bye, "normalna" kobieto... ROTFL
                  • skiela1 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 21:20
                    "ROTFL... No to mnie rozbawiłaś, takich bzdur to się nawet od Ciebie nie
                    spodziewałam. E czy DD to jest oznaczenie miski,

a Zettrzy uwaza inaczej?

a miska ma pomieścić
                    PIERŚ,która z tuszą nie ma żadnego związku."

jak to nie ma zwiazku?
                    moze i to nie regula,ale im bardziej obfita tusza tym bardziej obfity biust.
                    • zettrzy Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 01.07.09, 00:06
                      z nimi naprawde nie warto rozmawiac na powaznie, chociaz mozna sie z
                      nich posmiac... tak tak, drobna dziewczyna z duzym biustem, a potem
                      czytamy "naprawde to moj biust jest maly, no moze sredni", oraz
                      ogladamy zdjecia na ktorych biust dorobiony jest gabka w biustonoszu

rrrrotfl

ale klocic sie beda do upadlego... i "dowodzic", bo jesli fakty sa
                      przeciw nam to tym gorzej dla faktow...

a juz te rozciagniete staniki, wyciagane jako argument, powalaja na
                      dywan - stanik moze sie rozciagnac w ciagu roku, lub sie nie
                      rozciagnac po trzech latach, kwestia materialow i czestotliwosci
                      noszenia, ale raz rozciagniety nadaje sie wylacznie na smietnik... a
                      one kupuja za male rozmiary majac w projekcie noszenie
                      rozciagnietych!
                      (tak na boku: sztuka ubrania zuzywa sie mniej wiecej rownomiernie,
                      stanik rozciagniety u dolu jest takze zmierzwiony w innych
                      okolicach - ramiaczka, miski, rozne elementy dekoracyjne robia sie
                      zuzyte; jak mozna cos takiego nadal nosic? czy one takze nosza
                      rajtki pelne polecianych oczek? albo skarpetki z dziurami na
                      palcach?)
                      krotko mowiac, rotfl i jeszcze raz rotfl
                      • a_gneskka Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 01.07.09, 01:38
                        Zettrzy, a jaki Ty rozmiar nosisz ( i wg jakiego przelicznika go dobrałaś)?

Bo w 2005 roku podawałaś na Lobby wymiary ok. 75/102 cm (dzieckiem nie jesteś, nie rośniesz więc przez te kilka lat chyba Ci się tak bardzo nie zmieniły), i nawet wg absolutnie nielobbowego sposobu liczenia, bez żadnego zaniżania obwodu – wg np. amerykańskiej strony Herroom - wychodzi Ci rozmiar 34DDD (a w normalnej rozmiarówce 34F – F nie jest po DDD, tylko jest jego odpowiednikiem)... Polskie to by było 75H.

A co do zdjęć: tu masz fotek od diabła i jeszcze trochę, wszystkie bez ubrań, więc widać jak na dłoni. Masz nieraz te same dziewczyny w stanikach piankowych i w przezroczystych koronkach - zobacz sobie, jak te 3-4 milimetry pianki na misce stanika ogroooooooomnie powiększają im piersi: balkonetka.pl/katalog/ Pokaż mi takie, co im „gąbka biust dorabia”...

• zettrzy Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 01.07.09, 23:32
                          ooo, konkretne pytanie...
                          otoz nosze rozmiar 36D, lub w niektorych fasonach 36DD, ale naprawde
                          niektorych... 36D moge kupic w ciemno przez internet i bedzie
                          pasowal (przetestowane)
                          jak go dobralam:
                          poszlam do sklepu, przymierzylam pare stanikow w roznych rozmiarach,
                          i w ten sposob otrzymalam przelicznik... no dobra, kiedys to bylo
                          36C, ale gdzies tak przed dekada staniki zaczely sie robic ciasne i
                          male, wiec dokonalam kolejnych przymiarek, no i niestety musialam
                          pogodzic sie z mysla ze bede D... bo duzy biust to zadna
                          przyjemnosc, nawet powiem wiecej przez jakis czas czulam sie
                          pokrzywdzona, no ale w koncu mi przeszlo

34DDD to bylaby chudzina, do ktorej ktos przykleil polke
                          biblioteczna i nie sadze ze taki rozmiar w ogole istnieje, chociaz
                          moze sie trafic jako anomalia anatomiczna

tutaj masz tabele rozmiarow

www.bitsoflace.com/bra-sizing.html

z ktorej niedwuznacznie wynika ze w moim przedziale rozmiarowym
                          najwieksza mozliwa miska jest D, natomiast E pojawia sie dopiero
                          przy 35 calach - to jest 90cm, okolo - czyli baba musi byc horpyna
                          zeby to na nia pasowalo
                          dlatego kiedy czytam "nosze rozmiar 80GG" to natychmiast wyobrazam
                          sobie ktoregos z tych wielorybow, ktore dorastaja do swoich wymiarow
                          po latach frytek z makdonalda

oczywiscie, jak dowodzicie na zdjeciach, 80GG byc moze rowna sie
                          38B, albo nawet 36A, dla mnie to zadna roznica bo i tak jak pojde
                          kupic stanik WSZYSTKIE beda w rozmiarach od 32 do 42, miski miedzy A
                          i D, natomiast wieksze w sklepach specjalnych (rozmiarowka bogini),
                          i w sumie cala sprawa jest smiechu warta

3-4 milimetry potrafi dodac optycznie 3-4 rozmiary, plus te staniki
                          z gabki same stoja, czyli nawet jesli w srodku nic nie ma to i tak
                          calosc wyglada jak biust
                          z tym, ze dzisiaj stanik bez gabki mozna znalezc wylacznie w firmach
                          typu Frederik of Hollywood, wiec sprawa jest akademicka; zdazylam
                          sie przyzwyczaic, moze nawet polubic te gabke, byle mi nie wtykali
                          do srodka extra poduszek bo co za duzo to niezdrowo

no i wlasciwie mam tej tematyki dosyc, przynajmniej na teraz
                          • a_gneskka Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 02.07.09, 04:05
                            1. No to wychodzi, że nie potrafisz nawet zinterpretować tabelki, na którą się
                            powołujesz (jej ogólną sensowność pominę). W „twoim przedziale rozmiarowym"
                            czyli wybranym ( "dobranym" nie przejdzie mi przez klawiaturę) przez Ciebie
                            obwodzie 36 miska E pojawia się przy 42 calach (czyli ok. 106 cm) W BIUŚCIE. I
                            największą miską przy tym obwodzie (uwzględnianą przez tą tabelę oczywiście, a
                            nie produkowaną przez dobre firmy) jest H.

34DDD (a raczej 34F bo chyba tak tę miskę nazywa zalinkowana przez Ciebie
                            tabela) to byłaby dziewczyna mająca pod biustem kilka cm mniej niż Ty a w
                            biuście mniej więcej tyle samo co Ty, czyli najwyżej troszkę bardziej
                            biuściasta. Oczywiście idąc Twoją logiką "doboru" rozmiaru...

Aha, 35 cali to jest ok. 88 cm i owszem, pojawia się przy tym miska E, ale te 35
                            cali to jest wartość W BIUŚCIE. Miska E przy 35 calach W BIUŚCIE jest przypisana
                            obwodowi stanika 30, czyli noszonemu przez szczupłą dziewczynę, np. modelkę.

Baba Horpyna to by była ta nosząca np. OBWÓD 40 (bo by miała ok. 100 cm POD
                            BIUSTEM i to wg Twojej tabeli, a nie zasad Lobby).

2. Lobbystka 80GG wieloryb? No cóż, obwód 80 to dokładnie ten, jaki Ty nosisz
                            (odpowiada mu 36 amerykańskie, patrz Twoja tabela), miska GG przy nim odpowiada
                            ok. 114 cm w biuście (ok. 45 calom) - to 10-12 cm więcej niż Ty masz.

Z tym, że lobbystka nosząca 36GG (80GG) ma także POD BIUSTEM dużo więcej od
                            Ciebie (jakieś 90 cm mierzone ściśle i na wydechu; przypominam, że Ty
                            deklarujesz 75 cm pod biustem, o jakości pomiaru nic nie wiem).

Twoja różnica obwodów to ok. 102-75 – 27 cm, lobbystki z 80GG 114 – 90 = 24 cm....

Czyli ta dziewczyna nosząca poprawnie dobrane 80GG będzie miała (zwłaszcza w
                            stosunku do jej sylwetki) MNIEJSZE PIERSI NIŻ TY. Nadwagę owszem, też będzie
                            miała, ale nie taką jak połowa społeczeństwa w USA...

3. Jakim cudem 4 milimetry pianki na misce stanika miałyby dodać 4 rozmiary,
                            skoro zalinkowana przez Ciebie tabela jasno pokazuje, że przy tym samym obwodzie
                            sąsiednie miski (czyli ROZMIARY PIERSI) dzielą 1-2 cale? 4 milimetry to nawet
                            nie jedna piąta rozmiaru!

4. Staniki bez gąbki stanowią większość oferty firm na podanej przez Ciebie
                            stronie (Conturelle, Simone Perele, Chantelle etc.), o lepszych markach (Freya,
                            Fantasie, Fauve) nie wspominając – nie moja wina, że amerykańskie sklepy
                            sprowadzają i sprzedają tylko protezy biustu (choć naprawdę profesjonalny sklep
                            Figleaves w swojej ofercie ma mnóstwo nieusztywnianych staników).

5. Zdjęciom ze Stanikomanii wierzyć nie musisz, możesz próbować tkwić w swoim
                            równie zakamieniałym co bezspodstawnym przekonaniu, że miski kończą się na D, i
                            że to D to gigant. Jednak rzeczywistość jest zupełnie inna od Twojego
                            widzimisię, co ilustrują nie tylko niesłusznie pogardzane przez Ciebie
                            Stanikomania czy Balkonetka, ale też np. pani Oprah Winfrey (znasz takową?),
                            która na na swojej stronie dowodzi dokładnie tego samego co Lobby (choć w mniej
                            doskonałej formie). Tu możesz sobie zweryfikować Twoje wyobrażenie o biuście 34F:
                            www.oprah.com/slideshow/omagazine/slideshow1_ss_omag_200507_bra/4
                            A tu jest 36FF (co prawda dalej przymałe miskowo na modelkę):
                            www.oprah.com/slideshow/style/skinandbody/slideshow1_ss_skinbody_20080215/12

32G:
                            www.oprah.com/slideshow/oprahshow/oprahshow1_ss_20050520/4
                            etc. etc. Jeszcze raz przypominam: zdjęcia i teksty są całkowicie Lobby-free.

A tu masz jeszcze wytłumaczone "How bra sizing works" - może po angielsku i z
                            obrazkami będzie to dla Ciebie bardziej zrozumiałe niż po polsku:
                            www.avokado.co.nz/shop/fitting_guide.php
                            6. A w ogóle to zazdroszczę, jeśli samo wzięcie z wieszaka miseczki D zamiast C
                            zmienia Ci biust na tak duży, że zaczyna Ci on przeszkadzać. Ja się przesiadłam
                            z 34B/C (75B/C) na to 30F (65F) ale piersi mi ni czorta przez to urosnąć nie
                            chciały (pomijając 2-3 cm migracji, która poszła głównie w jakość) sad

PS.Jak się gdzieś kopnęłam w przeliczaniu cali na cm czy odwrotnie to
                            przepraszam, ale powinno raczej być OK.
                            • zettrzy Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 02.07.09, 20:11
                              > PS.Jak się gdzieś kopnęłam w przeliczaniu cali na cm czy odwrotnie

kopnelas sie tym calym postem - po prostu o stanikach wiesz tyle co
                              wyczytasz w internecie, glownie na cyclobby, i dlatego nie ma mowy o
                              zadnej merytorycznej dyskusji
                              i dlatego Skiela i ja tak sie pokladamy ze smiechu czytajac o tych
                              rozmiarach 88H
                              no to dobranoc, bo mamy dlugi weekend i gwarantowanie nie bede
                              siedziec przy kompie
                              • a_gneskka Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 02.07.09, 21:28
                                Racja, nie może być merytorycznej dyskusji z kimś, kto jak Ty nawet prostej tabeli rozmiarowej nie umie przeczytać a wiedzy o stanikach nie ma żadnej - ja mam chociaż tę z cyclobby i jak widać przerasta Cię ona na tyle, że nie potrafisz nawet jednym sensownym zdaniem odpowiedzieć na mój post (nie powiem, czekałam że napiszesz że Oprah jest opłacana przez Lobby albo podobną głupotę, bo mnie niektóre Twoje posty - te, które wyrastają troszkę ponad żenujący poziom trollingu - też niepomiernie bawią big_grin)
                          • martvica Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 04.07.09, 10:59
                            zettrzy, jak nosisz obwód za duży o dwa rozmiary, to się nie dziwię że Ci
                            staniki bez ramiączek spadają...
                            • skiela1 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 04.07.09, 23:46
                              A najlepiej nie wsadzac nosa w nie swoj biust.
                              Tym bardziej,ze nikt o to nie prosi.
                              • martvica Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 05.07.09, 10:50
                                Skiela, rozumiem że mówisz o komentarzach zettrzy dotyczących biustu koleżanki...?
                                • skiela1 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 05.07.09, 17:12
                                  Zle rozumiesz.
                          • wiedzma30 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 10.08.09, 21:09
                            Skoro nosisz 36D to jestes dosc gruba osoba z "piers-cieniem"... Obwod 36 to dla
                            ok 100 cm pod biustem... I nie ma co sie denerwowac - taka prawda.
                            A skoro masz - jak napisala poptrzedniczka 70-kilka cm pod biustem, to to 36
                            masz w okolicy szyi, a na piersiach tylko male czapeczki wink I jakie to jest
                            podtrzymanie biustu?!
                    • wiedzma30 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 10.08.09, 21:05
                      > moze i to nie regula,ale im bardziej obfita tusza tym bardziej >obfity biust.

Co za bzdura... Masz potwierdzenie w jakichs badaniach naukowych, czy to twoje
                      wlasne?..
                • wiedzma30 Padlam... 10.08.09, 21:00

• martvica Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 12:54
              Co to jest 'ta dziwna rozmiarówka'?
              Noszę brytyjskie 65FF i G, oraz 70E i F zależnie od firmy, oraz polskie 70F. Nie
              mam dużego biustu, wielkościowo idealnie pasuje mi do sylwetki. Cos jak większy
              grejpfrut. W żadne A bym się nie zmieściła nijak, ponieważ miseczka A jest
              płaska - nawet w 100A bym nie weszła, bo to by było duże i płaskie, a ja
              potrzebuję miski o stosunkowo niewielkiej podstawie, ale głębszej.
          • skiela1 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 29.06.09, 23:45
            a_gneskka napisała:

>
            > A co do rozmiarów: chyba wiem, jakie mam piersi - małe.
            No nie znowu takie male.

(dwa pierwsze różne modele Wonderbr
            > a 70E, ostatni Ultimo 65F, na który padł mój wybór)

Dwa pierwsze sa za duze.
            bez wzgledu na to jak sobie nazywasz ten rozmiar.
            • a_gneskka Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 29.06.09, 23:55
              Po czym wnosisz, że są za duże? Nie są. Są dopasowane, biust wypełniał mi całe miski (w przeciwnym razie miski by się załamywały), nie podobał mi się jedynie kształt piersi w nich. Staniki Wonderbra mają tylko grubszą gąbkę niż Ultimo więc może i wyglądają na większe.
              • skiela1 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 00:58
                a_gneskka napisała:

> Po czym wnosisz, że są za duże? Nie są. Są dopasowane, biust wypełniał mi całe
                > miski

czyli Zetrzy ma racjesmile
                wystarczy czegos napchac,moze byc gabka albo skarpetki jak kto wolismile
                Przeciez to sa dwa rozne rozmiary.
                • a_gneskka Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 01:10
                  Oczywiście, że dwa różne - dwa pierwsze to rozmiar 70E, ostatni to 65F (czyli literkowo większa miska, ale pojemność obu jest ta sama), stanik Ultimo ma bardziej elastyczny obwód, więc musiałam wziąć przeliczony rozmiar.
                  A gąbka przecież NIE ZASTĘPUJE mojego biustu i nie wypełnia miski a ją TWORZY - biust wygląda na większy właśnie dlatego, że gąbka buduje grubą zewnętrzną, okrywającą go warstwę. Przecież to jest logiczne i widoczne jak na dłoni...(ok, łopatolgicznie: w grubym palcie wyglądasz na większą niż w cienkiej sukience, ale przecież jedno i drugie wypełnia to samo ciało...).
                  • skiela1 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 03:12
                    Po co Ci dwa rozne rozmiary stanika?
                    • a_gneskka Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 12:51
                      Po to, żeby dopasować taki, który leży najlepiej. Czy Ty ubrania i buty masz
                      tylko w jednym rozmiarze i jak idziesz do sklepu to bierzesz tylko np. 38, czy
                      może zdarza Ci się kupić i 40 albo 36? Jakoś nikogo nie dziwi, jak się ma w
                      szafie spódnice z różnymi cyferkami na metkach, ale w przypadku staników ta sama
                      zasada ma nie mieć prawa bytu? Dlaczego?
                      • skiela1 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 15:17
                        Czy Ty ubrania i buty masz
                        tylko w jednym rozmiarze i jak idziesz do sklepu to bierzesz tylko np. 38, czy

Ty chyba zartujesz....
                        Oczywiscie,ze buty mam w jednym rozmiarze.Tak samo sukienki,bluzki...

ze spodniami mam problem,ktore trzeba w pasie zawsze zwezac.No ale to nie jest
                        wina producenta, tylko mojego za duzego tylkasmile)))

"może zdarza Ci się kupić i 40 albo 36? "

Zdarzylo mi sie kupic (nieswiadomie)bluzke XS, kiedy normalnie kupuje M,tylko,ze
                        ta M w tym sklepie byla wyjatkowo przydluga.
                        POtem sie okazalo ,ze to byl sklep dla kobiet wysokiego wzrostu.
                        • martvica Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 15:37
                          Chyba żartujesz smile I wszystkie te sukienki i bluzki masz od jednego producenta?
                          Bo zdecydowana większość moich bluzek to angielskie 12, ale zdarzają się i 10, i
                          8, i nawet jedna 16 się gdzieś przyplątała... Buty jakoś tak równiej szyją,
                          wszystkie mam 36.
                          • skiela1 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 15:53
                            Aaa to przykro mi.

Sukienka tylko 14 na mnie wejdzie(12 bedzie za mala bez wzgledu na styl i kroj,
                            a 16 bedzie za wielka w talii i biuscie) , bez wzgledu na producenta.
                            Wiem,ze niektorzy producenci czesto zanizaja rozmiary.Kobieta ,ktora naprawde ma
                            rozmiar 16, w ich sklepach ubiera sie w 12.Iluzja i dobre samopoczucie.
                            • martvica Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 16:29
                              Mam dwa niemal identyczne T-shirty z dekoltem V, różnią się firmą i kolorem.
                              Jeden to 8, drugi 16, i naprawdę byłam w ciężkim szoku jak spojrzałam na metkę.
                              Na górze na ogół pasuje 12, na dole 10. Sukienki też 12, ale trudno mi znaleźć
                              taką która będzie pasowała jednocześnie w biuście, biodrach i talii. Generalnie
                              to baaaardzo różnie bywa, dlatego zdziwiło mnie Twoje pytanie o dwa rozmiary
                              staników smile
                              • skiela1 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 16:44
                                "Generalnie
                                to baaaardzo różnie bywa, dlatego zdziwiło mnie Twoje pytanie o dwa rozmiary
                                staników smile"

Butow nie kupuje rozmiar mniejszych z nadzieja,ze sie rozchodza...
                                tak samo stanikow.

Rozmiar stanika tez mam jeden,trzymam sie kurczowo jednego kroju...
                                No ale ja to nudna konserwatystka jestem i jakos stanikami nie zawracam sobie
                                glowysmile
                                Ma byc przede wszystkim wygodnie,no i wygladac tezsmile
                                • martvica Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 17:15
                                  Nie kupuję staników z nadzieją że się rozciągną, tylko z wiedzą, że się
                                  rozciągną. Jeśli mierzę obwód 70, zapinam się na najciaśniejszą haftkę i jest
                                  dobrze, to wiem że za tydzień będę sobie mogła na kokardkę zawiązać. Niestety.
                                  A jednego kroju się nie warto trzymać, zależnie od fasonu bluzki/sukienki różne
                                  modele mogą dać różny efekt wink Najbardziej lubię leciutko usztywniane z pionowym
                                  cięciem miski, ale one się nie nadają do bardzo głębokich dekoltów, bo mają za
                                  wysoki mostek.
                                  • skiela1 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 19:04
                                    "Jeśli mierzę obwód 70, zapinam się na najciaśniejszą haftkę i jest
                                    dobrze, to wiem że za tydzień będę sobie mogła na kokardkę zawiązać."

No wlasnie...
                                    majac obwod 70,kupujesz stanik na 65.
                                    To tak jakbym kupila buty pol numeru mniejsze.Oczywiscie,ze wcisne, a po czasie
                                    sie rozchodza.Ale czy to jest dobre dla moich stop?
                                    Jestescie mlode, wiec sobie eksperymentujcie i bawcie sie ta stanikomaniasmile,ale
                                    zlitujcie sie nad swoimi mamami ,ciociami,babciami....nie wciskajcie im czegos
                                    co dla nich wcale nie musi byc dobre, a czesto wcale nie jest zdrowe.

(mam nadzieje,ze tutaj tego wpisu admin nie wywali)
                                    • a_gneskka Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 19:59
                                      Naprawdę nie rozumiesz różnicy??? Butów nie robi się z gumy, obwody staników
                                      tak. Jakby staniki robiono ze skóry jak buty to nie potrzebowałabym w ogóle
                                      zaniżać obwodu, nosiłabym pewnie 75.
                                    • martvica Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 20:12
                                      skiela1, w butach numer za małych jest mi niewygodnie, bo cisną. Stanik z
                                      obwodem 65 nie jest na mnie za ciasny, jest dobry. Bo wynalezienie lycry co
                                      nieco pozmieniało w technologii stanikowej, a tabelki producenckie zostały jakie
                                      były. I dlatego jeśli mając pod biustem 72cm kupię stanik 70, to on będzie dobry
                                      chwilę, a jak kupię 65, to będzie dobry dopóki mi się wymiary nie zmienią.
                                      Weź sobie kiedyś do ręki centymetr i stanik i sprawdź jak obwód potrafi się
                                      rozciągnąć.
                                      Mnie jest za ciasno w stanikach 60 - zapnę się, ale o głębszy wdech trudno i nie
                                      czuję się komfortowo. Więc kupuję 65 i są idealne.
                    • martvica Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 30.06.09, 12:55
                      Jeśli normalnie noszę powiedzmy 70E, a mierzony przez mnie model w tym rozmiarze
                      jest za luźny, to biorę węższy obwód i większą, przeliczoną miskę, czyli 65FF.
                      A myślałaś że co?
    • karo.85 Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 17.08.11, 20:34
      Ciekawe biustonosze znajdziesz na http://ekskluzywna.pl smile
    • under-grund Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 18.08.11, 12:16
      W sumie do tych bardzo mocno odkrytych krojów można użyć biustonoszy samonośnych. Wydaje mi się, że jest to praktyczniejsze rozwiązanie niż męczenie się z biustonoszem bez ramiączek.
    • maurentyna Re: W końcu dobry biustonosz bez ramiączek! 03.11.11, 21:22
      Jeśli biustonosz jest bardzo dobrze dobrany nie ma prawa zjeżdżać z biustu, ani się nigdzie wrzynać.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka