Dodaj do ulubionych

szukam dobrej hurtowni

05.02.12, 18:57
Witam!
Zamierzam otworzyć na wiosnę swoją pierwszą działalność pomyślałam o sklepie z odzieżą używaną tylko że jednym małym problemem jest hurtownia gdyż po przeczytaniu wielu opinii już troszkę zgłupiałam, bo opinie są różne. Zależy mi na towarze Crem,sort jednym słowem dobry gatunek .Może jest ktoś życzliwy i zna b.dobre i uczciwe hurtownie z porządnym towarem bez nie miłych niespodzianek.Aneta Zachodniopomorskie
Obserwuj wątek
    • me.honeybee Re: szukam dobrej hurtowni 05.02.12, 19:38
      mogę polecić hurtownię z odzieżą dziecięcą
      • rutek283 Re: szukam dobrej hurtowni 07.02.12, 17:42
        Jeżeli mogę prosić o adres hurtowni dziecięcej na adres rutek283@wp.pl
        będę bardzo wdzięczna

Pozdrawiam
        Kasia K
        • usedclotheshallgreen Re: szukam dobrej hurtowni 22.04.15, 12:18

www.usedclothescollection.uk
          zapraszamy do wspolpracy nie posiadamy sklepow lub hurtowni w polsce towar jest oryginalny
      • suso Re: szukam dobrej hurtowni 15.02.12, 12:41
        witam,
        też bardzo proszę o polecenie hurtowni z odzieżą dziecięcą.
        suso@gazeta.pl
        dziękuję
      • nakomysza Re: szukam dobrej hurtowni 16.02.12, 21:41
        witam,
        też bardzo proszę o polecenie hurtowni z odzieżą dziecięcą.
        nakomysza@gazeta.pl
        dziękuję
        • monequin sprawdzona hurtownia z odzieżą dziecięcą 21.03.12, 13:51
          jeśli ktoś wie gdzie jest,to proszę o podanie namiarów
          • zangielskiejszafy Re: sprawdzona hurtownia z odzieżą dziecięcą 22.04.15, 12:42
            Witam serdecznie posiadamy cream dziecko.
            Towar sortowany przez naszych pracowników w uk
            min zamówienia to 10 kg
            Jeśli towar się nie podoba przyjmujemy zwroty.

kontakt 785341122 pozdrawiam
            z angielskiejszafy.pl
            allegro: fromtheattic
        • usatpol.pl Re: szukam dobrej hurtowni 22.03.12, 20:57
          Nowo powstała hurtownia odzieży używanej z Włoch!kontakt biuro@usatpol.pl lub www.usatpol.pl
        • irena2442 Re: szukam dobrej hurtowni 30.10.12, 22:01
          Jeżeli mogę pomóc z odzieżą do 15 lat, to mam taką hurtownię. Jak na razie to jestem z niej zadowolona. Kupuję sort ( tylko całoroczny, nie mają podziału na wiosna- lato, jesień - zima), więc za taką cenę mi odpowiada i odkładam sezony na później :-) Ja u nich płacę 15,00zł za kilogram. Mają dużo creamu, metek, i originałów co mi schodzi jak świeże bułeczki. I co mi się podoba- to robią zdjęcia ciuchów w worku, przesyłają na e-mail i ja albo wyrażam zgode albo nie ;-) Obym nie przechwaliła tej swojej hurtowni bo znowu będe szukała..... tfu tfu tfu
          przesyłam e-mail: trans.pawlus@wp.pl Życzę udanego zakupu
          • sungarden Re: szukam dobrej hurtowni 14.02.14, 09:24
            Witam!
            Zamierzam otworzyć na wiosnę swoją pierwszą działalność pomyślałam o sklepie z odzieżą używaną .Szukam w szczególności odzieży dzieciecej cream. Zauważyłam na forum,że jest Pani zadowolona z pewnej hurtowni, czy byłamy możłiwość przesłania namiarów do niej.

Pozdrawiam
            Mój e-mail;beatamj@wp.pl
          • marcelaa2016 Re: szukam dobrej hurtowni 03.02.16, 17:11
            witam mogę poprosić namiary na tą hurtownię?
        • ewelinkams Re: szukam dobrej hurtowni 20.02.15, 14:35
          Ja również poproszę o te adresy. ewelinkams@go2.pl
          • 57sabina Re: szukam dobrej hurtowni 08.03.15, 15:05
            Otwieram hurtownie odzieży używanej sortowanej dobrej jakości a także niesortowanej w uk zainteresowanych proszę o wiadomości na meila sabinakmon@yahoo. pl
            • 57sabina Re: szukam dobrej hurtowni 08.03.15, 15:07
              Zamierzam otwozyc hurtownie odzieży używanej w uk odzież sortowana dobrej jakości zainteresowanych proszę o kontakt sabinakmon@yahoo.pl
            • 57sabina Re: szukam dobrej hurtowni 09.04.15, 12:45
              Hurtownia odzieży używanej odzież sortowana damska 15zl za kg -meska 15 zł za kg -dziecięca -młodzieżowa 20 zł za kg -niemowlęca 20 zł za kg niesortowanej 5 zł za kg hurtownia znajduje się na terenie uk zainteresowanych proszę o kontakt sabinakmon@yahoo.pl
      • nicolalan Re: szukam dobrej hurtowni 11.03.12, 22:03
        witaj ja tez mogę poprosić na darekjustyna1@wp.pl adres lub nazwe nr cokolwiek to bede wdzięczna!mam zamiar otworzyć na wiosnę tylko dziecięcą odzież używaną i wciąż szukam uczciwej hurtowni a przede wszystkim dobrego towaru/
        • marcin99990 Re: szukam dobrej hurtowni 13.03.12, 16:34
          witam mieszkam na terenie niemiec , same doskonałe ciuchy z pierwszej reki sortowane , czyste, bez palm. same bdb ciuchy. cena 6 euro za kilo .. prosze o kontakt
        • hexe.83 Re: szukam dobrej hurtowni 25.03.12, 14:59
          witam serdecznie zapraszam na www.hexe-ciuchy.pl
          • monequin co sądzicie o towarze w Łęgajnach? 26.03.12, 18:45
      • monequin me.honeybee-jeśli możesz to zapodaj adresik 12.04.12, 17:28
        ja poproszę namiary na hurtownię dziecięcą
        • ukfashionhurtownia Re: me.honeybee-jeśli możesz to zapodaj adresik 13.04.12, 08:05
          Witam serdecznie,

Zapraszam do hurtowni UK Fashion!! Posiadamy bogaty asortyment odzieży dziecięcej, w bardzo przystępnych cenach!!
          • monequin Re: me.honeybee-jeśli możesz to zapodaj adresik 13.04.12, 11:53
            a jaką jakość towaru oferujecie?
          • ukfashionhurtownia Re: me.honeybee-jeśli możesz to zapodaj adresik 13.04.12, 12:02
            Zapraszam na naszą stronę interetową www.ukfashion.pl w zakładce galeria znajdują się zdjęcia naszego towaru.
            • monequin Re: me.honeybee-jeśli możesz to zapodaj adresik 13.04.12, 12:05
              jeśli ktoś się sparzył kilka razy (tak jak ja) to niech się Państwo nie dziwią,że dopytuję.
              Na zdjęciach wszystko jest ładne. Mogę podać adres hurtowni,w której ostatnio kupiłam. Zdjęcia super,opis miodzio - a towar do śmieci.
              • ukfashionhurtownia Re: me.honeybee-jeśli możesz to zapodaj adresik 13.04.12, 12:19
                Rozumiem Pani obawy. Jeżeli ma Pani możliwość zapraszamy do hurtowni, na miejscu ma Pani możliwość zobaczenia tego co jest w worku.
                W innym wypadku proponuję Pani wysyłkę kurierem, oraz zakup mniejszego worka, aby mogła Pani zobaczyć rzeczywistą jakość.
                • monequin Re: me.honeybee-jeśli możesz to zapodaj adresik 19.04.12, 14:16
                  dobrze,tak zrobię.
                  niestety nie mam możliwości przyjechania do Państwa
      • marcelaa2016 Re: szukam dobrej hurtowni 03.02.16, 16:11
        jeśli to jeszcze aktualne ja też poproszę adres takiej hurtowni dziecięcej na mail marcelinak4@gmail.com
        pozdrawiam
    • grzesiek755 Re: szukam dobrej hurtowni 05.02.12, 23:45
      prosze zadzwinic do hurtownika podaje tel 795 945 274 i jest ze Szczecina
      • textilzemborzyce Re: szukam dobrej hurtowni 04.04.16, 11:03
        Witam serdecznie!
        Zapraszamy do współpracy.
        Posiadamy Outlet, CRM, lux, sort oraz niesort.
        Hurtownia Textil Trade Lublin, lub inne oddziały.
        tel. 601467073
    • michael20120 Re: szukam dobrej hurtowni 06.02.12, 01:10
      Witam
      Sprzedaje odziez prosto z sortowni z Anglii bez posrednikow.Jest to odziez uzywana wysokiej jakosci Odrazu nadaje sie na wieszak ladnie poukladana i poprasowana,jest to a cream butikowy .Wysylam prosto z uk kurierem .wysylam probki 10 kg gdzie przesylka jest za darmo w ramach reklamy plca panstwo tylko za towar .Zapewniam dostawy raz w tygodniu
      Szukam stalych odbiorcow .Towar pochodzi z malej sortowni kora starannie sortuje wszystko.Na A cream sklada sie do 30 procent odziezy z metkami reszta to odziez nowa lub prawie nowa bez sladow uzytkowania
      Jesli byli by panstwo zainteresowani oferta i zdjeciami moge przeslac je na email moj email to
      mefrycz@op.pl tel 00447545923349
      Pozdrawiam
    • espanico Re: szukam dobrej hurtowni 06.02.12, 12:05

Oferuje odziez sortowana z Hiszpanii. Damska (mix) i dziecieca (0-16), dobra jakosciowo, 1 gat. wiosna lato. Znane marki takie jak ZARA, MANGO, BENETON, ADIDAS, NIKE itp. Odziez pakowana po 10,45,50kg. W workach nie ma poscieli, reczników ani zaslon. Dostawy 2, 3 razy w miesiacu bezposrednio z sortowni z Hiszpanii. Ceny od 15zl/kg do 27zl/kg. Mozliwa wysylka kurierem, lub dowóz bezposrednio do klienta. Mozliwosc zakupu osobiscie we Wroclawiu po uprzednim kontakcie telefonicznym. Zdjecia odziezy mozna obejrzec na www.ciuszek.tnb.pl (galeria po lewej stronie portalu) Zapraszam

Kontakt:
      tompre@wp.pl
      tel.725372891
    • oliwka-2006 Re: szukam dobrej hurtowni 08.02.12, 11:22
      witam,
      jakiś czas temu byłam w podobnej sytuacji,pytałam o porady na forum,ale najczęściej radziły mi osoby, które same próbowały sprzedać swój towar. Po tych próbach zaczęłam sama jeździć po hurtowniach i sprawdzać towar. Wiele razy niestety się sparzyłam m.in na niesorcie, bo tak doradzali mi wszyscy, aby go kupować (bo tam niby znajdował się super towar), ale nie zawsze tak bywało. Po tych doświadczeniach zaczęłam szukać towaru sortowanego i creamu. I powiem Ci, że udało mi się znaleźć pod samym nosem. Jako że jesteś z daleka i świeża w tym temacie mogę Ci podać namiary. Jak będziesz chciała, to napisz : sunfashion@wp.pl
      pozdrawiam, Oliwia
      • hurtowniakopciuszek Re: szukam dobrej hurtowni 22.08.12, 20:35
        zapraszam do hurtowni pod Piasecznem, posiadam super sort z USA!! tel 504227774
    • next.uzywka Re: szukam dobrej hurtowni 15.02.12, 17:42
      Witam serdecznie

Zapraszam Panią do nawiązanie współpracy z naszą hurtowną. Mam wieloletnie doświadczenie w handlu. Istniejemy na Polskim rynku od 2005 raku. Oferujemy odzież nową typu Outlet (końcówki kolekcji) a od nie dawna odzież używaną. . Atutem naszej firmy jest bogata oferta handlowa odzieży nowej jak i używanej w bardzo trakcyjnych i konkurencyjnych cenach. Sukces naszej firmy zawdzięczamy naszym klientom którzy do wielu lat współpracują z nami i obdarzyli nas zaufaniem. Prowadzimy sprzedaż wysyłkową na terenie całej Polski.

Jeśli jest Pani zainteresowana ofertą handlową naszej hurtowni proszę o kontakt mejlowy: next.uzywka@vp.pl lub telefoniczny 510238028

Zapraszam Robert

• mmkupciuszek Re: szukam dobrej hurtowni 15.02.12, 18:55
      witam;)

Posiadam cream w cenie 30zł/kg.
      Wszystkie rzeczy przezd wysyłka fotografuję i wysyłam do zatwierdzenia;)
      Jeśli by Pani była zainteresowana to proszę o kontakt
      tel. 785 332 903
      gg 1034982
      • marcin99990 Re: szukam dobrej hurtowni 13.03.12, 16:30
        posiadam sortowane ciuchy prosto z niemiec. same najlepsze marki. cena 6 euro za kilo
        mieszkam na terenie niemiec
        • waderka0 Re: szukam dobrej hurtowni 12.06.12, 22:25
          byłabym zainteresowana takim towarem możesz napisać coś więcej na ten temat jakieś fotki
        • waderka0 Re: szukam dobrej hurtowni 12.06.12, 22:26
          byłabym zainteresowana takim towarem możesz napisać coś więcej na ten temat jakieś fotki
          smutny.wilk@onet.eu
    • cembi Re: szukam dobrej hurtowni 15.02.12, 19:50
      Witam,
      Zapraszam do naszej hurtowni odzieży w Głuchołazach. Posiadamy własną sortownię. Towar sprowadzamy z Anglii oraz Holandii.
      Sprzedajemy również na allegro:
      allegro.pl/listing/user.php?us_id=21699910
      tel. 535747151
      602530109

pozdrawiam
    • koko151 Re: szukam dobrej hurtowni 17.02.12, 16:24
      Witam!Mieszkam w Irlandii.Od roku sortuję odzież.Posiadam towar bardzo dobrej jakości .
      Cream, 1 oraz 2.Jesli jest pani zainteresowana to bardzo proszę o odpowiedź.
      • 9bozena Re: szukam dobrej hurtowni 21.04.12, 20:54
        Witam,jestem zainteresowana ,prosze o kontakt bozena187@vp.pl
      • waderka0 Re: szukam dobrej hurtowni 12.06.12, 22:28
        jestem zainteresowana proszę o podanie czegoś więcej na ten temat cena fotki ilość asortyment smutny.wilk@onet.eu
      • nowa1011 Re: szukam dobrej hurtowni 02.10.12, 22:45
        proszę o podanie namiarów. planeta1011@wp.pl
      • bea_sdz Re: szukam dobrej hurtowni 21.04.13, 21:41
        Witam,
        jestem zainteresowana ofertą, a dokładniej odzieżą dziecięcą typu cream. Poproszę o więcej informacji na bea_sdz@o2.pl. Pozdrawiam.
      • moni-a-123 Re: szukam dobrej hurtowni 26.08.14, 17:50
        Witam jeżeli pani oferta jest jeszcze aktualna była bym zainteresowana proszę o kontakt Pozdrawiam monika.koczmela@op.pl
    • nicolalan Re: szukam dobrej hurtowni 11.03.12, 21:58
      mam pytanko jak tam poszukiwanie odpowiedniej hurtowni?znalazłaś już?ja też właśnie jestem na tym etapie i nie długo też mam zamiar otworzyć ale tylko dziecięce.Też mam mętlik w głowie jak czytam na forum opinie o hurtowniach.
      • usatpol.pl Re: szukam dobrej hurtowni 22.03.12, 21:59
        Witam!Jesteśmy importerami i hurtownią odzieży używanej z Włoch.Nasz sort jest bardzo dobry gatunkowo i modny.Zapraszamy do naszej hurtowni kontakt:www.usatpol.pl lub 880642730 Zapraszamy do współpracy!!!
      • usatpol.pl Re: szukam dobrej hurtowni 23.03.12, 15:22
        Zapraszamy do naszej hurtowni odzieży używanej z Włoch.Jeśli chcesz by w Twoim sklepie z odzieżą używaną znalazły się rzeczy unikatowe , wyjątkowe i dobrej jakości to skontaktuj się z nami.Hurtownia Usatpol ul.Kościelna9a 87-700Aleksandrów-kujawski tel.880642730
    • gracei Re: szukam dobrej hurtowni 12.03.12, 13:34
      zapraszam do Poznania , odzież dziecięca i damska ktora sama wybieram w cenie 40zł za kg lub możliwość wyboru odziezy damskiej na sztuki! 514177683
    • odziezuzywana-adresy.pl Re: szukam dobrej hurtowni 12.03.12, 13:40
      Nikt Pani nie poda adresu dobrej hurtowni trzeba samemu indywidualnie szukac oto stronka na ktorej znajdzie Pani katalogi hurtowni z branzy odziezy uzywanej w Polsce oraz w Europie
      • fragrancesearcher Re: szukam dobrej hurtowni 07.06.13, 10:24
        hurtownia NOWEJ odzieży oraz PRODUKCJA łącznie z metkami, możliwość robienia nadruków w sitodruku...to wszystko na reflect.pl www.reflect.pl/katalog_odziez.html
        mają też odzież sportową ;)
    • marcin99990 Re: szukam dobrej hurtowni 13.03.12, 16:26
      witam , mieszkam na terenie niemiec , mam dostęp do sortowanej odzieży z pierwszej reki nie od hurtowni. same doskonałe ciuchy , cena 5.5 euro za kilo.. naprawde warto .prosze o kontakt.
    • global-fashion Re: szukam dobrej hurtowni 20.03.12, 00:11
      ZAPRASZAM DO

GLOBAL-FASHION

Niesort który obecnie posiadam w sprzedaży nie należy do najtańszych ale jego jakość jest jedna z lepszych obecnie na rynku na dowod tego można obejżeć worki przed zakupem.

LUBLIN
      513070611
      • ciucholandsuper Re: szukam dobrej hurtowni 20.03.12, 06:34
        Można obejrzec kazdy worek który się kupuje i zdecydowac którego nie chce?Czy tylko obejrzec worki które leżą na brzegu?
        • izabela1710 Re: szukam dobrej hurtowni 21.03.12, 11:45
          Do marcin99990 . Proszę o kontakt na izabela1710@wp.pl
    • usatpol.pl Re: szukam dobrej hurtowni 22.03.12, 20:55
      Witam ! Jesteśmy importerami i hurtownią odzieży używanej z Włoch.Nasza bardzo dobra znajomość języka pozwoliła nam na wyszukanie najlepszych kontrahentów.Nasz odzież jest dobra gatunkowo i modna.Obiecuje,że jeśli raz kupicie u nas towar to napewno wrócicie do nas!!!.Zapraszamy do współpracy.Kontakt:880642730 lub biuro@usatpol.pl
    • usatpol.pl Re: szukam dobrej hurtowni 22.03.12, 21:15
      Zapraszamy!www.usatpol.pl lub hurtownia Usatpol Aleksandrów-kujawski ul.kościelna9a
    • matikgdansk Re: szukam dobrej hurtowni 24.03.12, 12:22
      No i jak zwykle, ktos prosi o pomoc a w watku prawie same ogloszenia. Prosze pamietac, ze istnieja jeszcez dobre hurtownie, ale takei niestety sie tu nie oglaszaja.
      • usatpol.pl Re: szukam dobrej hurtowni 24.03.12, 15:23
        To zapraszam do naszj hurtowni!!!!pozdrawiam
        • monequin Re: szukam dobrej hurtowni 24.03.12, 17:00
          do naszej,czyli gdzie?
          szukam dostawcy odzieży dziecięcej.
          • usatpol.pl Re: szukam dobrej hurtowni 24.03.12, 21:36
            Jesteśmy nowo powstałą hurtownią odzieży używanej z Włoch.Bezpośrednimi importerami ,nasza odzież jest bardzo dobra gatunkowo i modna.Nie boje się użyć słowa bardzo dobra,bo znajomość języka włoskiego pozwoliła nam wyszukać najlepszych kontrahentów.Zależy nam na jakości a nie na ilości.Posiadamy w sprzedaży crem dziecięcy i mix .Zapraszamy do naszej hurtowni aleksandrów-Kujawski ul.Kościelna9a telefon 880642730 www.usatpol.pl
    • szachszczoni Re: szukam dobrej hurtowni 24.03.12, 13:54
      Witam. Dobrze się składa,bo jestem z zachodniopomorskiego. Proponuję Pani wybrać sobie towar z 500kg. To co Pani wybierze za to zapłaci.Mam różności ,tylko trzeba popracować i wybrać.Lepszej oferty Pani nie znajdzie.Pozdrawiam.
      • sn7 Re: szukam dobrej hurtowni 20.02.14, 09:14
        Witam pisze pan ze jest z zachodniopomorskiego to niedaleko mnie moze moglibyśmy nawiązać współpracę proszę podać swoj e-mail pozdrawiam Sabina
    • szachszczoni Re: szukam dobrej hurtowni 24.03.12, 14:08
      Witam Dla zainteresowanej zapomniałam dodać,że nie jestem hurtownią,a towar przywiozłam sama dla siebie i rodziny i zostało. Mój mail:missabus@o2.pl
      • usatpol.pl Re: szukam dobrej hurtowni 24.03.12, 15:21
        czyli i tak towar został przebrany!!!!!!!!!!!
    • kal_ho_naa_ho Re: szukam dobrej hurtowni 30.03.12, 10:02
      wiesz, jeśli chodzi o hurtownie to niewiele mogę ci poradzić, ale gdzieś czytałam o wielkim centrum handlowym pod Warszawą w Wólce Kosowskiej, z tego co wiem można tam się zaopatrzyć w odzież całkiem niezłej jakości polskich, jak i innych producentów, więc może tam spróbuj szukać ubrań do swojego sklepu?
    • szachszczoni Re: szukam dobrej hurtowni 30.03.12, 15:36
      Witam. Jak na początek ,to zapraszam do mnie po towar. Jestem z zachodniopomorskiego.Wybierzesz sobie co Ci się spodoba a jest wszystko i każdy kto Cię odwiedzi w sklepie znajdzie i kupi sobie rzecz.Napisz proszę na maila:missabus@o2.plPozdrawiam.
    • kobra013 Re: szukam dobrej hurtowni 30.03.12, 18:41
      witam posiadam cream z irlandii , jeśli jest Pani zainteresowana podaje maila magik013@poczta.fm
    • ncyb Re: szukam dobrej hurtowni 07.04.12, 23:03
      HURTOWNIA ODZIEŻY UŻYWANEJ BEMA1 JÓZEFÓW - WARSZAWA " SPRZEDAŻ Z WIESZAKA" SORT NIESORT W NASZEJ HURTOWNI SAMI WYBIERACIE KAŻDĄ SZTUKĘ !!!

Obecnie oferujemy Państwu odzież wyselekcjonowaną z niesortu najwyższej jakości. Sprowadzamy bezpośrednio z różnych Krajów dzięki czemu
      dajemy wam zróżnicowany asortyment wielu marek i stylów obfitujący w ubrania oryginalne a także odzież nową z metkami.

Realizujemy także indywidualne hurtowe zamówienia na niesort w zależności od Państwa potrzeb i wymagań na specjalnych zasadach współpracy.

Przy dużych zakupach istnieje możliwość negocjacji cen lub uzyskania rabatu.

Dbamy o rozsądną politykę cenową oraz właściwe podejście do klienta - W naszej hurtowni sami wybieracie każdą sztukę !!!

Zapraszamy odbiorców hurtowych oraz detalistów do odwiedzenia naszej hurtowni, abyście mogli bezpośrednio zapoznać się z ofertą , mając nadzieję na stałą długofalową współprace z korzyścią dla obu stron.

W celu uzyskania szerszych informacji, bądź przygotowania indywidualnej oferty prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny w godz. 10 - 20.

Tel: 600-120-133
      889-373-013
      bema1@vp.pl
    • filia.greenluck Re: szukam dobrej hurtowni 11.04.12, 11:37
      Zapraszamy do Green Luck
      Klient czuje się u nas bezpiecznie ponieważ zawsze może
      sprawdzić zawartość worka.
      sprzedaż również na allegro nick greenluck

Promocyjna wyprzedaż Lux / Lux mix tylko 19,90 zł/kg
      Nowe niższe ceny na wiosnę 2012!

Można obejrzeć towar na hurtowni przed zakupem!
      Sorty w cenie niesortu!

www.greenluck.pl
      tel. 503 633 066
      tel. 58 555 16 33
      tel. 509 543 965
      tel. 500 501 339
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka