Dodaj do ulubionych

Łódź- najciekawsze ciucholandy

21.11.04, 17:00
MIeszkam w Łodzi od niedawna i jeszcze nie zdążyłam znaleźć tych
interesujących "jaskiń rozkoszy":) Piszcie, gdzie można znaleźć oryginalne,
markowe i tych mniej znanych firm fatałaszki, pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • viillemo Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 01.12.04, 12:21
      czy nie ma żywego ducha z
      Łodzi???????????????????????????????????????????????????????????????????????????
      ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????,
      oprócz mnie rzecz jasna?:)))
      kiedys widziałam ciucholand z ekskluzywnymi ciuchami na trasie 57, ale niestety
      nie mogłam tam wpaść, cały czas planuję:)) wiem, ze są ciucholandy na
      organizacji WIN, Marysińskiej, ale to takie zwykłe:))chociaż tez moża znaleźć
      rewelacyjne rzeczy (np pomarańczowy, jedwabny szal:)))
      • miang Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 01.12.04, 13:46
        zaglądam czasem, ale jeszcze nic nie kupiłam:
        róg wschodniej i narutowicza,
        narutowicza koło placu dąbrowskiego
        • viillemo Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 01.12.04, 20:31
          jest cos tam ciekawego??? i jakie ceny?, pozdrowienia:)
          • viillemo Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 01.12.04, 20:39
            aaa i przepraszam, ze nie podałam ulicy, ale nie miałam zielonego pojęcia co to
            za ulice hihihihi, teraz wiem:)))
          • miang Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 02.12.04, 09:48
            widziałam parę fajnych rzeczy ale niestety w rozmiarach > 38
            • viillemo Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 08.12.04, 20:01
              Jak sie trzeba wcisnąć to się wciskam, ale czasami sie nie da jak coś jest
              nierozciągliwe:)))) Muszę tam wpaść:)) Ale łodzianki??? Co się dzieje????
              Czyżby nie warto było zdradzać ciucholandowych adresów? Wiem cos o tym, na
              Marysińskiej jest fajny ciucholand i aż się wkurzam jak widzę ile ludzi tam
              teraz zagląda:))))))
              • miang Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 09.12.04, 10:51
                no właśnie tam są zazwyczaj większe rzeczy niż 38, ale nie tracę nadziei że i na
                siebie coś znajdę
                a co do innych adresów - większość to straszne badziewie, czasem zagladam do
                jakiegoś sklepu i wychodzę szybciej niż wchodzę.
                • viillemo Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 09.12.04, 16:46
                  ja mam takie same spostrzeżenia, naprawdę straszne te rzeczy, dosłownie szmaty,
                  ostatnio to już myślałam, że może wejść w dzień dostawy,ale odpuściłam sobie,
                  jak pan z mojego ulubionego(nowego zresztą) ciucholandu powiedział, że wszystko
                  zależy od hurtowni z jakiej biora rzeczy i kraju z jakiego pochodzą ciuchy
                  (podobno najfajniejsze są z UK), i że oni szukają najlepszej. Postanowiłam
                  trzymać się tego jednego i regularnie odwiedzać ,a do reszty to wpadać tak raz
                  na ruski rok:)))Pozdrowienia miang:) widac w łodzi to tylko my dwie szukamy
                  czegoś ciekawego:(((
      • miang Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 11.12.04, 14:02
        > kiedys widziałam ciucholand z ekskluzywnymi ciuchami na trasie 57, ale niestety

może to było na kilińskiego w pobliżu tuwima? dziś widziałam z okien tramwaju ;)
        ale juz nie miałam czasu zeby wysiaść i tam zajrzeć.
        za to na wschodniej kupiłam właśnie ładną bluzeczkę za jedyne 1.70 ....
        • malutka_mamutka Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 02.01.05, 01:24
          no a gdzie jest ta marysińska? nie znam ulicy.

ja kiedys znalazłam całkiem fajne spodnie retro z czegos podobnego do tweedu,
          takie trochę gryzące, w paseczki turkusowo-brązowe. ciekawe. za 2 złote :P
          i to było w lumpeksie na piotrkowskiej przy placu reymonta - tam gdzie jest
          taki duży napis wywieszony. a kilka kamienic dalej jest inny ciuchland, w
          którym kupiłam swietnej jakosci t-shirt w kolorze oczojebnego różu :P 5 zeta

ale z przykroscią musze stwierdzic, ze z reguły jak wchodze do jakiegos
          ciuchlandu, to zaraz mnie odrzuca bo
          1. zapach
          2. spojrzenia ekspedientek, które mówią - dziecko, to nie ejst sklep dla
          ciebie.
          a moze ja przewrazliwiona jestem? :P
          • viillemo Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 05.01.05, 22:43
            hihihihi, no moze jesteś;)))), a marysińka jest przy krancówce 57:)),
            pozdrowienia:)
        • kasia.grecja22 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 19.08.08, 10:12
          Na ul. Wschodniej jest całe "zagłębie" ciucholandów+ na Piotrkowskiej przy
          Zamenhoffa, ten duży, piętrowy.
    • inconnu1 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 12.01.05, 12:15
      Moda 36.6 na roku Wschodniej i Narutowicza - dostawy 4 razy w tygu,
      przeceniają, ceny spadają w tygodniu i mają mnóstwo ciuchów. Dla mnie
      najlepszy, nie muszę chodzić do innych, mają czysto i wszystko z wieszaka, z
      ceną, z rozmiarek.
      • bezsenna Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 15.01.05, 10:51
        Mój ulubiony-na Retkini na Armii Krajowej- prawie zawsze cos znajde:)
        Jest równiez z " Ekskluzywna odzieza używana"-na Zamenhoffa-na przeciwko ZUS-u
        ( ale "ekskluzywna"- to nie prada -tylko co najwyzej H&M, Vero Moda).Ale i tak
        lubię go odwiedzac. NA Retkini jest Centrum Handlowe-Piaski-tam jest chyba w
        nim z 7 lumpów - na dwóch pientrach. Na Gdańskiej na odcinku Zielona -Struga-
        schodzi się na dół po schodkach. Te najczęsciej odwiedzam i jestem zadowolona:)
        • abigeil_sator Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 22.02.05, 14:15
          ja tam kupiłma Kappahl kilka ciuszków :-)

widziałyście/liście gdzieś ciuszki w dużych rozmiarach? tak 50-52?

pozdrawiam
          Iza
        • troijnis Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 24.06.05, 11:15
          JA też chodzę na Armii Krajowej ;-)
    • mellinda Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 18.01.05, 14:13
      Villemo,
      ja swojego czasu odwiedzałam lumpex na rogu Legionów i Kopernika - niby bardzo
      beznadziejny ale bardzo tani i mozna było cos wyłowić oryginalnego, na co panie
      (z okolicznych kamienic) nie zwracały nawet uwagi a okazywało się to np
      Espritem albo tego typu metką. Lumpex z tych tanich.
      Ja mam dwa lumpexy w Konstantymowie (dojazd z Łodzi tramwajem 43 lub 43bis) -
      nie znam dokładnie numerów ulicy. Oba na 19-go Stycznia. #1 b. malutki przy
      drugim kościele (wszyscy w Konst. ci powiedzą gdzie to) ale zdarzają się
      świetne ciuszki. Ostatnio wykopałam tam piękny jedwabny krawat od Dolce&Gabbana
      na całe 3pln! #2 to vis'a'vis stacji benzynowej Orlen (jest tylko jedna) -
      trochę większy i jest w czym wybierać. Zdarzają się ciuchy z Marka i Spencera
      itepe.
      Gdybyś chciała dodatkowe infor to daj znać na @.
      A co porabiasz w Łodzi skoro mieszkasz tu od niedawna?

Pozdrawiam, Mellinda
      • miang Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 19.01.05, 09:38
        gdzie jest róg LEgionów i Kopernika? ;)
      • viillemo Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 19.01.05, 12:05
        jesooo, dla mnie to czarna magia te ulice:)))), znam tylko główne i wiem jak
        dojechać do domu hihihihihihihi, no żartuję, wiem także jak dojechać do galerii
        itp.:))) a do łodzi zawitałam za mężem:)) (on tu mieszkał) a co porabiam?
        aktualnie wykonuję najtrudniejszy zawód swiata...wychowuję synka:)))pozdrawiam
        serdecznie;))
        • bezsenna Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 20.01.05, 12:11
          A to nie jest przypadkiem-Gdanska i rog Legionow??? Taki duzy narozny "lump" ?? ;)
          • kamila1234 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 28.01.05, 13:32
            ja tez szukam fajnych lumpexów
            co moge NIE POLECIC (szmatki do podłogi)
            to lumpex przy dawnej BILLI teraz Elea róg Targowej i piłsudskiego-szmaty
            przerazajace i ceny wysokie
            ostatnio weszłam do wielkiego lumpexu róg kilinskiego i chyba wig€ry-no moze
            przecznica dalej(przystanek 1,5,4)
            cos mozna wyszperac ale lepsze rzeczy kosztuja powyzej 10zł!
    • kamila1234 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 28.01.05, 14:05
      dziewczyny macie moze gg-chciałam pogadac o lumpexach w łodzi
      • viillemo Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 29.01.05, 13:30
        ja mam:)), ale ostrzegam, że żadna ze mnie informatorka:))) GG 2130461
      • malutka_mamutka Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 10.02.05, 20:26
        moje gg 2595879. ale jestem dopiero na etapie zbierania info o róznych fajnych
        lumpeksach. sama znam może ze 2 fajne? ale od poneidzialku mam ferie i zrobię
        sobie rajd po lodzkich lumpeksach, a co :))
        • rm1968 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 14.02.05, 21:08
          hej dziewczyny, wreszcie spotkałam kogoś kto ma podobnego fioła jak i ja. Lubię
          ciuszki i nigdy nie mogę się oprzeć kupieniu czegoś fajnego. Co do lumpa na
          Armii krajowej to może parę lat temu był fajny (mieszkam na Retkini). Teraz to
          syf i kupa starych, spoconych i napalonych rajfur, to nie dla mnie. Ale mam
          hita!!! Otworzył się fajny sklepik przy Tęczy (w kompleksie pawilonów z Tele
          Pizzą). Może, nie najniższe ceny ale mają tam nowe ciuchy nawet Pikie, a także
          odlotowe torebki.
          Ogólnie w Łodzi to syf na wagę, a tam mają wszystko na wieszaczkach. Szkoda, że
          nie mamy takiego wyboru jak w Trójmieście.
          • bezsenna Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 15.02.05, 21:13
            Co do tego sklepiku przy Telepizzy to polzemizowałabym...Byłam tam raz- ale
            rzeczy jak z Tuszynka- wole ten "nibysyf" z Armii Krajowej- bo tam juz
            NIEJEDNOKROTNIE dostałam rzeczy, które nie przypominaja mi akcesoriow
            odziezowych z Rynku Bałuckiego czy też Głuchowa. Każdy ma swoje preferencje
            własne i wie czego szuka na ciuchach. Polecam mały lumpeksik przy drugiej "
            Kanadzie" na Retkini- mozesz tam dostac fajne- oryginalne firmowe cicuchy-
            typu " Vila", " Only" -itp- a nie marki-" krzaki".
            • malutka_mamutka Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 18.02.05, 00:44
              no więc wybrałam się na ten rajd po ciuchlandach :) zwiedziłam lumpeksy na
              próchnika i legionów oraz tą mode 36.6 i lumpeks z 'eksluzywną odzieżą' na
              zamenhofa. wynik? 2 pary spodni, 2 bluzki i spódnica :) łączna cena? 67zł
              • kasztanek77 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 18.02.05, 23:19
                Sama tez chodze po ciucholandach choc obecnie mam juz swoj ulubiony na
                Narutowicza naprzeciwko Telepizzy.Taki elegancki sklepik po schodkach.Zawsze
                znajde tam fajne ciuszki Esprita,Vero Mody,H&M,Mexxa,Orsaya,Only,Benettona i
                innych.Ostatnio kupilam tam fajna koszule Tally Weijl.Jest bardzo spory wybor
                tylko trzeba szukac bo asortymentu jest duzo.Bielizna swietna!zreszta moj facet
                mysli ze co chwile kupuje nowy komplet w Galerii:)Jak dla mnie swietny sklep i
                z pewnoscia nadal bede jego stala klientka:)
              • bezsenna Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 20.02.05, 16:25
                A nie mowilam:P wypas co??
                • bezsenna Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 20.02.05, 16:26
                  Ale jesli chodzi o ten Lumpeks , o którym mowi Kasztanek to tam jest za kilo
                  czasami 100pln!! Uwazam,ze to lekka przesada!!
                  • malutka_mamutka Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 20.02.05, 21:00
                    hmm, a mozecie przyblizyc, gdzie jest ten lumpeks na narutowicza naprzeciwko
                    telepizzy? pomiedzy jakimi ulicami? moze jakis charakterystyczny punk,
                    skrzyzowanie? i jakie sa ceny srednie za bluzkę, spodnie? i kiedy dostawy?
                    wpadłabym :P
                  • kasztanek77 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 21.02.05, 22:31
                    No chyba zartujesz od dobrego czasu tam chodze i jeszcze nie spotkalam sie aby
                    100 zl!!! bylo za kilogram!!!!Gruby piekny welaniny sweter Vero Mody kupilam za
                    18 zl i do tego zadnych uszkodzen,w znakomitym stanie.Za bluzeczki place zawsze
                    kolo 7-10 zl i wiem ze sa to dobrze zainwestowane pieniadze.Jedynie bielizna i
                    apaszki byly po 100 zl za kilogrm ale jakbys umiala dobrze liczyc takie
                    majteczki sa tak leciutkie ze wychodzi 2 zl... sa czysciutkie i orginalne,to
                    samo tyczy sie apaszek.Sa gusta i gusciki jak dla mnie wydanie 10-20 zl za
                    fajna,markowa rzecz w dobrym stanie to sa grosze...
                    • bezsenna Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 21.02.05, 22:44
                      Mysle,ze cena kg to nie kwestia gustu :) Jesli mowimy o tym sklepie ( tym samym
                      ) to przez srodek niego sa skrzynie a po bokach wieszaki na koncu
                      przymierzalnia. Po tym 100 pln za kg-wyjatkowo sie zniechecilam- zeby jakie
                      supermarkowe rzeczy tam byly-Versace, D&G -to rozumiem.... A za jakas kiczowata
                      torbe Fishbone nie dam 30pln- wiesz mozecie chodzic gdzie lubicie- ja mam takie
                      zdanie o tym sklepie, wiec to chyba lepiej,ze wszyscy tam nie chadzaja wiekszy
                      wybor dla osob nagminnie odwiedzajacych ten lump :)
                      • kasztanek77 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 22.02.05, 00:01
                        Bardzo chetnie dowiem sie gdzie ty kupujesz te Versace czy D&G bo jakos rozne
                        lumpy odwiedzilam i z orginalami sie nie spotkalam...chyba ze mowisz o takich
                        z "Ptaka" to wybacz....Irutuje mnie jeden fakt,ze na sile probujesz mi wmowic
                        ze sa tam ceny po 100 zl ale sama nie odwiedzasz tego lumpeksu wiec troche
                        zbedne sa te komentarze...bo ja caly czas kupuje tam za 30-40 zl za .Oczywiscie
                        kazdego wybor jedni wola konkretnie inni biegaja po wszystkich szmateksach aby
                        znalezsc byle jaka bluzke ale z metka "vero mody"Jedni oczekuja samych ciuchow
                        za zlotowke inni wola zaplacic 15 za cos konkretnego..i ja do tych osob naleze.
        • abigeil_sator Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 22.02.05, 14:19
          kurcze...
          ferie sie koncza :-(
          a ja dopiero teraz trafilam na te stronke :-(
          jak Ci ida poszukiwania?

pozdrawiam
          Iza
      • mariomax22 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 06.02.08, 11:33
        W ciucholandzie na ul kopernika 33 róg lipowej znajdziesz miłą obsługę i oraz
        markowe ciuchy Marks & Spencer , new look ..... itd. Ceny spox i zawsze można
        coś urwać więc polecam .
    • news21 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 21.02.05, 20:39
      Zwabiona opiniami o cudownych oryginalnych ciuchach odwiedzilam parę razy
      ciucholandy. Niestety to co tam sprzedają jest dziwaczne i nieapetyczne. Każdy
      kraj posiada własną charakterystyczną estetykę i gust narodowy. Mam wrażenie,
      że trafiałam na amerykańskie ciuchy, koszmarne, jak po zdziwaczałej ciotce.
      Szkoda pieniędzy. Jeśli masz mało kasy, kupuj porządne rzeczy bo nie stać cię
      na jej wyrzucanie.
      • bezsenna Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 21.02.05, 22:45
        A w ktorych konkretnie bylas? Kazdy łowi takie "perełki" , ktore go kreca.
        Własnie dlatego sa takie sklepy.....
        • kamila1234 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 24.02.05, 12:01
          ja tez oblecialm pare szmateksów i wybaczcie ale jak mam placic 15 zł za bluzke
          to wole isc do siebie na rynek i kupic nowiutka za 12 zł(wcale nie jednorazowa)
          20 zł za spodnie z lumpeksu to czysta kpina
          Rozumiem jezeli sa czysciutkie,w bardzoi dobrym stanie,Ale ja natrafiam na vero
          mode czy inne"firmówki" ale w zyciu bym tego nie załozyla-*istny syf jak po
          mojej prababci
          • kasztanek77 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 24.02.05, 12:48
            No tak nie ma jak to zakupy na rynku....polowa Lodzi w tych samych szmatach.
            • viillemo Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 24.02.05, 13:17
              to nie chodzi o to, ale o to, ze w ciucholandach powinno być tanio, bo co to za
              przyjemnośc płacić za bluzkę tyle co na bazarku:))) nie wspominam tu o
              oryginalności bluzek z lumpeksu a z bazarku:))))
              • kasztanek77 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 24.02.05, 22:58
                Dla kazdego "tanio" ma inne znaczenia..Dla mnie tanio to jest 10,20 zl....W
                sklepie nikt nie wybrzydza ze bluzka kosztuje 120 zl a po kilku praniach
                wyglada tak samo jak ta z lumpeksu za 10 zl....Bez przesady za 1 zlotowke
                kupujesz gazete a nie fajny ciuch.....A jesli chodzi o bazarki to wlasnie tam
                nie wydalabym 20 zl za bluzeczke ktora pozostawia wiele do zyczenia jakosciowo
                i wygladowo....Ale kazdy ma prawo do swojego zdania
          • bezsenna Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 25.02.05, 00:13
            Ja wole nosic fajnie zestawione cicuhy po babci, niz mode rynkowa-masowa :)) I
            dlatego nie wygladam jak masa-dzieki ciuchom:P
            • malutka_mamutka Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 25.02.05, 12:08
              a ja ponawiam pytanie, bo nikt mi nie odpowiedział - gdzie konkretnie jest ten
              lumpeks na przeciwko telepizzy na narutowicza? ja mieszkam raczej w innych
              rejonach łodzi, więc nawet nie kojarze telepizzy na narutowicza...
              • kamila1234 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 27.02.05, 10:33
                kolo fabrycznego
                • bezsenna Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 28.02.05, 12:07
                  Na odcinku-miedzy POW a pl. Dąbrowskiego- wystraczy tam sie udac i na pewno
                  znjadziesz :)
                  • malutka_mamutka Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 07.03.05, 20:40
                    odwiedziłam dziś:
                    2 ciuchlandy na narutowicza - ten naprzeciwko telepizzy jest ok, ale chyba
                    jeszcze fajniejszy jest ten kilka kraków dalej, w strone pl. dabrowskiego, taki
                    po schodkach w dół.
                    moda 36,6 - duży tłum, a ciuchy zaledwie przeciętne, chociaż byłam w dzień
                    dostawy.
                    lumpeksy w domu handlowym piaski. duzo ich, ceny niskie, ale ciuchy srednie.
                    szukac trzeba.
                    i odkryłam fajny lumpik na moim osiedlu :) naprawdę fajny, tylko że malutki.
                    znajduje sie on w takich podłuznych pawilonach ze sklepami, na skrzyzowaniu
                    tatrzańskiej i grota roweckiego - konkretnie chyba w drugim pawilonie od ulicy.

a możecie mi podac dokładniejszy adres tego ciuchlandu na armii krajowej? i
                    czym tam mozna dojechać? bo ja w ogóle nie znam tych okolic.

aa btw. efekty mojego dzisiejszego łażenia - 2 swetry, 2 bluzy, 4 bluzki,
                    spódnica, apaszka i torba. HAA!
                    pozdro dla wszsytkich ciuchomaniaczek:)
                    • miang Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 08.03.05, 09:18
                      > i odkryłam fajny lumpik na moim osiedlu :) naprawdę fajny, tylko że malutki.
                      > znajduje sie on w takich podłuznych pawilonach ze sklepami, na skrzyzowaniu
                      > tatrzańskiej i grota roweckiego - konkretnie chyba w drugim pawilonie od ulicy.

a co tam widziałaś ciekawego? bo ja raz zajrzałam i wydawało mi się że nic nie ma

a byłaś mniej więcej na tej wysokosci tylko bardziej w stronę śmigłego-rydza,
                      taki piętrowy pawilon gdzie jest poczta?
                      • malutka_mamutka Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 08.03.05, 11:39
                        w tym małym lumpeksie ciuchy były jak dla mnie fajne. kupiłam tam az 4 rzeczy:
                        bluzę z kapturem diesel'a; spódnicę taką trochę babciną, w beżowo-bordową
                        pepitkę, asymetryczną, za kolana; bluzę brudnozieloną, dekold z łódkę, firmy
                        crocker i taka zwykłą bluzkę z lycrą, czarna z kołnierzykiem. wszystko było po
                        5 zł, mysle, ze sie opłaciło :) widziałam tam tez taka ciekawa torbę, z
                        hmm...flauszu? nie znam sie na materiałach. w kazdym razie była z modnych
                        kolorach - malinowa z zielonymi akcentami. trochę była zmecholona :P ale to sie
                        chyba da ogolic zyletką albo taka specjalną maszynką

a w tym ciuchlandzie w budynku z poczta i biblioteka (o tym mówimy?) to byłam
                        raz kiedys dawno, ale jakos mnie odrzuciło. ale przejde się niedługo, jak mi
                        rezerwy pieniężne sie ustabilizują po tym wczorajszym ciuchobraniu :)

mieszkasz w tych okolicach?
                        • miang Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 08.03.05, 13:24
                          no to skoro piszesz ze cos tam znalazłas to ja też bedę próbować

> a w tym ciuchlandzie w budynku z poczta i biblioteka (o tym mówimy?) to byłam
                          > raz kiedys dawno, ale jakos mnie odrzuciło. ale przejde się niedługo, jak mi
                          > rezerwy pieniężne sie ustabilizują po tym wczorajszym ciuchobraniu :)

tak, chyba o tym
                          widziałam tam parę bluzek dosc ciekawych tylko nie w moim rozmiarze, i kupilam
                          koszule w kratke wiazana pod biustem

> mieszkasz w tych okolicach?

tak, od niedawna, dlatego nie znam jeszcze dobrze sklepow ani nazw ulic ;)
                          • bezsenna Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 08.03.05, 22:12
                            A ja ostatnio pracuje w takich godzinach,ze nigdzie nie chodze i cierpie;)) ALe
                            moze w sobote rusze-coz , mam swiadomosc ,ze cudow nie znajde ( sobots), no ale
                            dla samego sportu :)
                            • malutka_mamutka Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 10.03.05, 21:30
                              powodzenia :) ja cierpię na brak funduszy :(

a co do tych okolic - to jest jeszcze jakis ciuchland w tym duzym pawilonie na
                              rogu przybyszewskiego i tatrzanskiej. ale nigdy tam nie byłam.
                              • malutka_mamutka Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 18.03.05, 21:53
                                ha, byłam w tym ciuchalndzie na rogu przybsyzewskiego i tarzanskiej. on jest na
                                górze, po schodach trzeba wejsc, w takim najwiekszym budynku, gdzie sa jeszcze
                                jakies sklepy spozywcze, rybny, poczta, bank. dostawy mają w pon, wt, i sr.
                                kupiłam sobie tam 2 zakiety po 17 zł :)))
                                i widziałam ładne torebki, ale drogie. taka jedna fajna za ...15zł :/

a w ogóle to tylko ja tu jestem? piszcie cos, dziewczyny!
                                przeciez w lodzi lumpeksy sa na kazdym rogu, codziennie mozna cos nowego
                                odkryc :)
                                bo nas watek warszawski przegania z ilością odpowiedzi :P
                                • miang Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 19.03.05, 11:38
                                  a ja chciałam dzis zajrzec do tego malego co polecałaś, ale byl zamkniety, a
                                  przez szybę wygladalo na to ze sa jakies ciekawe rzeczy :(
                                  • bezsenna Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 20.03.05, 16:34
                                    Ja nic nie pisze bo nie mam czasu na grzebanie:((Mam teraz cykl szkolen od 9-17
                                    na istrym zadupiu wiec do zadnego nie zdaze wejsc -czesc jest niestety czynna do
                                    17-17:30. Ale odkrylam jeszcze jeden fajny maly sklepik na Retkini i jest tam
                                    duzo rzeczy firmowych-only, vila- ceny od 2- 30 pln-fajne... a z wawa co sie
                                    dziwic ze nas przeganiaja-a wogole co to ma znaczyc? Nie rywalizuje ...
                                    • malutka_mamutka Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 21.03.05, 16:08
                                      a gdzie dokładnie ten sklepik an retkini?
                                      ja dzis kupiłam w tym lumpiku na rogu tatrzanskiej i przybyszewskiego taki
                                      fajny płaszcz grubego jenasu za..16zł :) sliczny, styl vintage :)))
                                      mam dokładnie zero złotych, jak pieniążki wrócą, to pójde do tego małego przy
                                      tatrzanskiej:)
                                    • aksa Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 26.03.05, 23:32
                                      witam, a w którym miejscu ten sklepik? i gdzie dokładnie jest ten na Armii
                                      Krajowej i przy Kanadzie? Po świętach będę w Łodzi, chętnie zajrzę :)
                                      dzieki i pozdrawiam
                                      • malutka_mamutka Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 27.03.05, 20:19
                                        pytasz o ten na rogu przybyszewskiego i tatrzanskiej? to jest tak: duzy pawilon
                                        ze sklepami. jest tam jakis duzy spozywczy dawny społem :P, obok poczta, kiosk,
                                        sklep z rybami. trzeba wejść po schodach na górę i tam jest taki duzy lump :)
                                        dostawy mają w pon, wt, sr.
                                        • bezsenna Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 27.03.05, 21:18
                                          Na Armi Krajowej niedaleko Lidla jest taki niebieki prl-owski pawilon- na
                                          przeciwko niego sa takie male sklepiki-i tam jest kosmetyczny i wlasnie te
                                          ciuchy wstawione.Szukajcie a znajdziecie
                                      • troijnis Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 24.06.05, 11:26
                                        Jedziesz tramwajem 12 w kierunku Wyszyńskiego i wysiadasz przy markecie LIDL.
                                        To będzie dokładnie 6 przystanek od dworca Kaliskiego jeśli dobrze liczę. I
                                        idziesz w przeciwną stronę od stacji paliw;-) Tam będzie niebieski pawilon. Tu
                                        Cię ktoś poprowadzi bo w okolicy są 3 ciuchlandy ;-)
                    • troijnis Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 24.06.05, 11:22
                      Jedziesz tramwajem 12 w kierunku Wyszyńskiego i wysiadasz przy markecie LIDL.
                      To będzie dokładnie 6 przystanek od dworca Kaliskiego jeśli dobrze liczę. I
                      idziesz w przeciwną stronę od stacji paliw;-) Tam będzie niebieski pawilon. Tu
                      Cię ktoś poprowadzi bo w okolicy są 3 ciuchlandy ;-)
                    • twee-tee Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 31.08.13, 15:39
                      Tak, rzeczywiście sporo jest tych ciucholandów. JA tam ostatnio wybieram tylko lupmeksy online z powodu braku czasu, po prostu. OStatnio udało mi sie wyhaczyc sliczna sukienke Mohito za 10zł tu: www.innestyle.pl/
    • miang Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 12.04.05, 14:21
      Rzgowska 6 - mały sklepik, dziś po raz pierwszy zajrzałam i kupiłam fajną bluzkę
      koszulową za 10 PLN, widziłam też kostium (spodnie + żakiet) za 30, reszta
      nieciekawa
    • marta.galinska Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 11.05.05, 11:33
      jaskinie roszkoszy.....ha! dobrze powiedziene. ja jestem już na
      etapie "choroby" :). czesem wchodzę i wychodzę, bo wiem co jest grane
      dobry lumpeks jest na Piotrkowskiej 224 (chyba, ale łatwo znaleźć). taka
      niebieska brama i schody w dół.
      tam są ciuchy dość drogie, jak na lumpeks, ale nie ma badziewia..jeśli ktoś
      szuka czegoś na topie to polecam.
      dodatkowo też na Piotrkowskiej (wstronę górniaka, za katedrą) też lumpeks,
      chyba tego samego właściciela (dodatkowo ubrania dla dzieci...). uprzedzam -
      ceny wyższe, ale naprawdę fajne ciuchy.
      • miang Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 12.05.05, 09:39
        > dobry lumpeks jest na Piotrkowskiej 224 (chyba, ale łatwo znaleźć). taka

zajrzałam tam raz i stwierdziłam ze dla mnie za drogo, w ogóle ostanio zdarzyło
        mi się wejść do kilku lumpów gdzie ceny jak z księżyca
        a parę dni temu widziałam autobus wymalowany w reklamę 36.6, skoro się tak
        reklamują to cenny pewnie pójdą w górę, buuu
        • bezsenna Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 12.05.05, 19:30
          to juz nawet o ceny nie chodzi a pewnie o to co tam bedzie-obawiam sie tych
          dzikich tłumów :((
          p.s ale czy to na pewno byla reklama lumpow a nie jakiejs gazety?? :)
          • miang Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 10.06.05, 11:37
            lumpa, dziś znowu ją widziałam
            w dodatku w 36.6 pisze ze bedzie mozna kartami placic, to dopiero sie zrobi
            ekskluzywny salon ;)
            a wczoraj jak tam bylam rzeczywiscie tlumy + przed wejsciem zaparkowanych kilku
            facetow z wózkami i bez - śmiesznie to wygladalo, jak pieski na smyczy ;);)
        • marta765 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 18.05.05, 00:16
          skoro chodzi o ceny, to bardzo trudno znależć coś bardzo dobrego i
          niedrogiego.niestety już nie jest to takie łatwe jak kiedyś, w dobie kilku
          lumpeksów...a jeśli już to trzeba w lumpeksie spędzić "trochę" czasu, żeby
          przekopać wszystko. skoro mamy już czas to może lumpeks na Pilsudskiego (dawne
          zakłady WIFAMA -teraz WI-Ma) za zakładami, uliczka w prawo i pierwsza brama na
          prawo, jest spory odnowiony budynek. nie łatwo tam trafić, ale o ile sobie
          przypominam są "kierunkowskazy". ogromna hala i różne ceny - można trafić coś
          extra, ale ....trzeba mieć czas!
          • malutka_mamutka Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 18.05.05, 16:21
            a możesz jeszcze jakoś dokładniej wyjaśnic, gdzie jest ten lumpeks na
            piłsudskiego? w ogóle nie znam tych okolic. na którym przystanku trzeba wysiąść?
          • 1012ja Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 01.06.05, 13:29
            A kiedy tam byłaś ostatnio? Ja byłam tam z 7 lat temu a ostatnio nie mogłam
            znaleźć.
            Fajny lumpex jest na wschodniej (zagłębie lumpexów)przy rewolucji od strony
            piotrkowskiej, drogo ale fajne rzeczy
    • geograf Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 07.06.05, 00:49
      Co tu dużo mówić.
      Jeśli lumpy w Łodzi,to Wschodnia.
      Między Narutowicza, a Pomorską jest ich kilka, jest w czym wybierać.
      Dodatkowo można wystartowac z dwóch małych, przy przystanku "57" przy ŁDKu (w stronę Marysińskiej). Ostatnio tam kupiłem fajną koszulę.
      Lumpeksów powstaje w Łodzi coraz więcej.
      Jutro też się wybieram, a co!

A drogie panie. Nie pytajcie o bardzo dokładne lokalizacje i gdzie jest dana ulica. Mapa w kiosku kosztuje kilka złotych. Skoro mało się zna miasto, w którym się mieszka,to czas je poznać...
      • karola_87 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 13.06.05, 14:41
        hej, pierwszy raz tu napisze.. :p szukam jakiś fajnych młodziezowych ciuszków w
        małym rozmiarez (36) powiedzcie mi czy znajde cos tam na przeciwko Telepizzy na
        narutowicza lub na tej piotrkowskiej 224? zrobiło sie ciepło a ja kompletnie
        nie mam w czym chodzic... :/ oo i kiedy sa dostawy, wiecie? :]
    • kasztanek77 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 13.06.05, 22:34
      Ja dzisiaj byłam na dostawie w sklepie naprzeciwko TelePizzy,jest mnostwo
      fajnych ciuszkow...spokojnie znajdziesz tam ciuszki w rozmiarze 34,36.
      • karola_87 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 14.06.05, 11:32
        nio juz myslałam ze temat został zakonczony... ok to jest narutowicza niedaleko
        dworca, tak? kurde no to zadzieram kiece i lece :] tylko kiedy sa dostawy,
        wiesz moze? bym na darmo sie tam nie przejechała :P
        • malutka_mamutka Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 14.06.05, 14:14
          ja też sie upewnie - to jest na narutowicza na odcinku pomiedzy placem
          dabrowskiego a dworcem łódz fabryczna? z tego, co kojarze, to tam sa 2
          sklepiki - jeden taki malutki schodkami w dół, a drugi podłuzny. o którym
          mówicie?
    • blum mieszkam na narutowicza 15.06.05, 19:34
      Mieszkam na Narutowicza w kamienicy, w kt?rej jest ciucholand (podłuzny, wchodzi sie po schdkach),
      moim zdaniem jest kiepski, wchodzę często, ale nigdy nic.
      Najlepsze ubrania dla dzieci szczególnie małych, ale też 4-6 letnich w ciuchach na Zielonej blisko
      Piotrkowskiej obok kwiaciarni Zielona (przy parkingu).
      jest jeszcze jakiś fiu bżdziu na Traugutta przy Grandce.
      b.
    • wania17 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 15.06.05, 23:03
      Każdy ma swój ulubiony sklep ,jeden n na ZIelonej inny na piotrkowskiej
      ajeszcze ktoś inny na Gdańskiej.Każdy szuka czegoś innegoi każdemu podoba się
      coś innego jednemu blondyna a mnie ruda kobieta i dlatego pisanie ,żę ty nic
      nie kupilas nie oznacza . że ja nie mogę nic kupić. każdy może kupować gdzie
      chce i w ktorym sklepie
      chce.

• kasztanek77 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 16.06.05, 21:45
        Zgadzam sie z przedmowczynia kazdy szuka czegos innego ja w tym podłuznym na
        Narutowicza zaopatruje sie 2 rok i zawsze cos znajde fajnego a jestem mloda
        osoba lubiaca modne ciuszki firmowych firm a bluzek Esprita,Fishbina czy tez
        Veromody i H&m zakupilam juz tam mase:)
        • karola_87 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 16.06.05, 22:03
          a ja dzis byłam w tym po schodkach na narutowicza i widziałam tylko kupe
          swetrów dla pań o numerze 40... nie wiem moze akurat było juz przebrane ale nic
          nie znalazłam... :/
          • grenka1 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 18.06.05, 23:19
            karola_87 napisała:

> a ja dzis byłam w tym po schodkach na narutowicza i widziałam tylko kupe
            > swetrów dla pań o numerze 40... nie wiem moze akurat było juz przebrane ale
            nic
            >
            > nie znalazłam... :/

A ja właśnie poluję na swetry robione ręcznie, mogą być porozciągane, aby były
            z gatunkowo dobrej włóczki - potem to pruję i przerabiam na swetry dla całej
            rodziny. Oszczędnośc wielka, bo o takie rzeczy mogę się potargować.
            A potem na prezenty jak znalazł, bo są ciepłe, z dobrej wełny i wszscy są
            bardzo zadowoleni. Kiedy dzieciaki były jeszcze małe, to nawet z takich włóczek
            robiłam całe ubranka (spodenki + sweterek + kamizelka).

• miang ZarzewskaKilńskiego 19.06.05, 13:52
      wczoraj zajrzałam do takiego małego sklepiku na Zarzewskiej koło Kilińskiego,
      nic nie kupiłam ale sklep wygląda obiecująco i chyba dużo klientek tam zagląda...
      A potem na Kilińskiego blisko Dąbrowskiego mniej ciekawy, ale może coś się da
      upolować
      Zna ktos te sklepy?
      • elia_kazan marynarki męskie 24.06.05, 11:04
        a może podpowiedzie mi gdzie szukać meskie marynarki?
        • troijnis Re: marynarki męskie 24.06.05, 11:13
          Na Wschodniej (róg Narutowicza) w okoliczch Filharmonii/kina Bałtyk. Tam jest
          ten lumpex "36,6". Mają na wprost wejścia pomieszczenie z ubraniami specjalnie
          dla panów ;-)
    • jutakg Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 27.06.05, 09:41
      Witajcie:) Jestem straszną ciuchloandomaniaczką i własciwie rzadko kupuję coś w
      innych sklepach a mojego synka ubieram tylko i wyłącznie w ciucholandach. Moje
      ulubione to Odzież skandynawska na Wschodniej i Jaracza oraz często wspominane
      36,6 na Wschodniej. Super szczególnie jesli chodzi o dziecięce ciuszki ...
      firmowe, śliczne i prawie nowe a kosztują zwykle do 5 góra 10 zł za sztukę.
      Bardzo polecam. Dobry jest też ciucholand na przybyszewskiego między
      kilińskiego a rydza-śmigłego. Obok ciucholandu jest też sklep z nowa odzieżą
      Vero Moda, Only, Villa itp tańsza niz w sklepie firmowym a czasami nawet na
      wage mozna znaleźć coś ciekawego. Podkreślam że w tym sklepie wszystko jest
      nowe. I to na razie tyle. Owocnych łowów:)
      • malutka_mamutka Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 27.06.05, 17:12
        no to trochę podsumuję:

* lumpeks na przybyszewskiego między rydza-smiglego a kilinskiego - dostawy we
        wtorki
        * lumpeks na skrzyzowaniu tatrzanskiej i przybyszewskiego, w takim duzym
        pawilonie handlowym, na piętrze. dostawy w poniedziałki. częśc rzeczy
        wyceniona, częśc grzebalnia. fajne ciuchy są tylko w dniu dostawy i to rano ^^
        * lumpeksy sieci dukat:
        - ten na piotrkowskiej przy placu reymonta - dostawy codziennie, czynny też w
        soboty.
        - ten na zamenhofa 'ekskluzywna odzież'. ceny takie sobie (bluzki 15zł,
        spodnie 20zł). dostawy dośc nieregularnie, ale z tego co zaobserwowałam to we
        wtorki i piątki.
        - ten na kruczkowskiego w takich pawilonach. dostawy codziennie. duzy jest :)
        * moda 36,6 na wschodniej. dostawy w poniedziałki i czwartki.
        * lumpeks w pawilonach przy tatrzanskiej/grota-roweckiego. malutki. dostawy w
        poniedziałki i czwartki.
        * na ryneczku na dabrowie:
        - lumpeks w budynku ze sklepem miesnym na parterze. a lumpeks jest na piętrze.
        dostawy we wtorki.
        - ciuchland w tylnych czeluściach pawilonów handlowych. schodzi sie tak po
        schodkach. dostawy we wtorki. jutro tam ide, więc strzec sie i nie wyrywac mi
        ciuchów prosze ^_^` :D

no, to sa lumpeksy, które czasami odwiedzam. mam nadzieje, że informacje sie
        przydadza :)

a mozecie mi napisac cos wiecej o tej 'odziezy skandynawskiej' i róznych
        ciuchlandach na wschodniej?
        • lu.ka Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 03.07.05, 11:59
          Mam do Ciebie prosbe, czy moglabys dokladniej wyjasnic, gdzie znajduje sie
          ciuchland ten na piotrkowskiej przy placu reymonta? Bylam tam ostatnio, ale nie
          moglam znalezc..
          Z gory dziekuje i pozdrawiam.
          • malutka_mamutka Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 09.07.05, 00:31
            lu.ka: jak idziesz piotrkowska od placu reymonta w strone katedry, to po lewej
            stronie mijasz 2 lumpeksy. jeden jest w jakiejs starej fabryce, a drugi w
            kamienicy i wchodzi sie po schodkach.
            w tym peirwszym sa glownie rzeczy wycenione (na serio ładne) ale też rzeczy w
            koszach po 2zł za sztukę. a tym drugim są tylko wycenione, ale ceny sa nizsze i
            miły pan zawsze mi sprzedaje taniej :P
        • rain-e Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 19.07.05, 23:07
          Witaj Malutka :)
          Pytasz o ciuszki skandynawskie i "lumpy" na Wschodniej...
          Ja właśnie tam ostatnio zaczełam chodzić.Ciuchy skandynawskie, szczególnie
          jeśli idziesz w dniu dostawy (poniedziałek) są moim zdaniem dobrej
          jakości.Nawet w sobote, kiedy cena jest najniższa i ciuchy są już przebrane, da
          się coś fajnego wyszperać.
          Co prawda jest już lipiec, a Ty pisałaś w czerwcu.Mam nadzieję, że do tego
          czasu już odiwedziłaś tą skarbnicę :) Jeden sklep jest na Jaracza, a drugi na
          Wschodniej.Wymiana calkowita towaru co tydzień.

Pozdrawiam cieplutko
    • shiva77 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 30.06.05, 13:12
      Ja co prawda nie mieszkam w Łodzi, ale prowadzę w Łasku(30 km) ul. warszawska 3/5 sklepik z używanymi ubrankami i zabawkami dla dzieci. Zapraszam serdecznie wszystkie mamy, ceny są bardzo atrakcyjne.
      • buszujaca Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 24.07.05, 11:48
        "Skandynawska odzież używana" - na Jaracza tuż przy tzn. "Magdzie". Budynek
        utrzymany w kolorze niebieskim. Duzy slogan i powiewająca chorągiewka. Dół to
        męskie spodnie i rzeczy dziecięce (sporo tego tam), natomiast piętro to
        bajeczna komnata. Ładny zapach (rzeczy uprane i uprasowane, wiszące na
        wieszakach), na kazdej ścianie lustra, muzyka w tle. Jedyne dwa kosze na końcu
        z bielizną, apaszkami, zasłonami, prześcieradłami i pościelami. ;-)) Zachęcam
        zajrzeć. Dostawy w poniedziałki. Cennik: pon- 45 zl, wt: 35 zl, śr: 25 zl, czw:
        20 zl, pt: 15 zl, sob: 10 zl

PS: Natomiast ten na Wchodniej o wiele mniejszy (i parterowy;p), ale równie
        schludny i przejrzysty (bo i znów rzeczy wieszakowe) Dostawy w środy a więc
        ceny obniżają sie od środy.;PP

Pozdrawiam!
        • masiek3 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 24.07.05, 21:08
          nie ma jak autoreklama . Najlepiej samemu zachwalać swoje sklepy. A to że
          ciuchy wypranei wyprasowane to można między bajki włożyć.Jeszcze nie widziałam
          ciucholandu w którym by to robili,a zwłaszcza dużego ciucholandu. A jak chce
          się mieć reklamę to najlepiej wykupić w gazecie lub internecie a nie podszywać
          się pod
          klientki.
          • bezsenna Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 24.07.05, 22:08
            ej kurde fajnie,moze tam zajrze...
            a autoreklama nie jest zła-dlaczego sie czepiasz?
            i co nie mow mi ,ze tam nie zajrzysz? :))
            • masiek3 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 24.07.05, 22:28
              byłam parę razy .beznadzieja wiadomo że odziez szwedzka jest kiepska.
              • buszujaca Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 25.07.05, 19:42
                Hyhy. Autoreklama na drzewo. Nie ma co, każdy ma swój sprawdzony lumpeks. Nawet
                lepiej, jeżeli tak sądzisz Masiek3- będzie przynajmniej mniejsza konkurencja. XP

Ja tam lubię tą kiepską odzież Szwedzką! %)
                • masiek3 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 25.07.05, 20:41
                  Ja osobiście wolę włoską lub francuską ,może być też angielska za skandynawską
                  nie przepadam, ale skoro ty ją kupujesz i ty ją lubisz to twoja sprawa.
                  tylko wydawało mnie się, ze forum jest stworzone dla pasjonatów ciucholandów,a
                  nie dla darmowej reklamy ich właścicieli. Skoro chcą zachwalać swoje sklepy to
                  powinni założyć swoje forum.
                  • buszujaca Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 25.07.05, 22:04
                    Hehe! Uśmiałam się.:-) Autoreklama swojego sklepu?? Heh. Chyba nie wiesz o czym
                    mowa. malutka_mamutka spytała się czy ktoś wie coś więcej o tej skandynawskiej
                    dzieży na Jaracza czy Wschodniej. No to dostała odpowiedź. A to, że ktoś się
                    niepotrzebnie czepia i wmawia mi, iż jest to reklama mojego szmateksu (nie
                    pogardziłabym takim interesem) to jest w blędzie. Powiem więcej, bardziej sie
                    uśmiałam z twojego postu niż obużyłam. Pozdrawaiam Cię Masiek3. XP
                    • masiek3 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 25.07.05, 22:25
                      Jesteś obużona czy oburzona.Warto sprawdzić w słowniku ortograficznym.A ciuchy
                      najlepsze są na LImanowskiego.
                      • buszujaca Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 25.07.05, 22:28
                        Ach! Dyslektyk potrafi.:>

Limanowskiego powiadasz? Przejdę sie tam, a potem i ja powyśmiewam sie z twoich
                        gustów.:P
                        • bezsenna Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 28.07.05, 18:56
                          O nie , na Limanowskiego to srednie ciuchy...Nie to czego oczekuje..Ale ostatnio
                          mimo tych moich przekonan i stereotypow kupilam piekna bluzeczke H&M na ciuchach
                          na Pl. Barlickiego...
                          • buszujaca Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 28.07.05, 20:20
                            Oj sporo, sporo pracy. Jak narazie nie mam czasu pojechać nigdzie odwiedzić
                            nowe second-hand'y. Dziś wpadłam tylko do tego co zwykle i kupiłam sobie
                            przeuroczą spódniczkę sztruksową oraz bikini (nieużywane z metką) z H&M, bluzkę
                            z długim rękawem Vero Moda i fantastyczny sweterek Benetton'a. Udane łowy. :-))
                    • margaret7.7 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 24.01.06, 21:40
                      czy są tam też ciuchy ciążowe? A w ogóle gdzie w Łodzi można kupić używane
                      ciuchy ciążowe?
                      • mmelba Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 03.10.08, 16:02
                        w poniedziałek 6 X otwiera się sklep na Przybyszewskiego 22
                        mam ulotkę - PURPUROWA KROWA :)
                        ciekawe, co będą mieć - gadałam z laską, która tam bedzie sprzedawać - mówiła,
                        że tylko wycena z wieszaka, ale taniutko i świetne bluzki
                        zobaczymy
                        otwierają od 9.00
    • miang Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 18.08.05, 12:53
      na Zarzewskiej idąc od Rzgowskiej zaraz po prawej kilka fajnych koszulowych
      bluzek Esprit i innych, rozmiary 40, 42.
      Idźcie wykupić bo mnie stresuja ;)
    • malcia12 nowy lumpeks na Piotrkowskiej 01.09.05, 12:39
      a jak Wy go znajdujecie. Ja bywam tam ostatnio dość często. I nawet parę
      fajnych ciuszków udało mi się upolować.
      • lilooo Re: nowy lumpeks na Piotrkowskiej 06.09.05, 17:47
        Wpadłam dziś mocno przelotnie,ale myślę, że da radę coś ugrzebać,trzeba tylko
        dokładnie przejrzeć wieszaki.Jutro kasa przychodzi na konto,mam wolny cały dzień
        i zrobię sobie wielki lumpowy rajd....ach,będzie rozkosznie.Pozdro :-))
        • jutakg Re: nowy lumpeks na Piotrkowskiej 01.01.06, 12:51
          Hejo ... Piotrkowska to ostatnio mój ulubiony ... tylko się zrobił taki wielki
          że przebrnąc przez niego to masakra ... i kolejki do przymierzalni tez
          maskaryczne choc jest ich aż 4 czy 5. Ale ogólnie jest fajnie. Pozdrawiam
          wszystkie ciucholandomaniaczki.
        • kamila1234 Re: nowy lumpeks na Piotrkowskiej 02.01.06, 08:44
          ale gdziue dokladnie jest ten nowy duzy lumpeks na piotrkowskiej?
    • vingt_ans Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 05.10.05, 20:29
      a ja chcialam zjechac lumpeks na Wschodniej (36.6) za przymierzalnie... :D
      Osobiscie nie znosze tam niczego przymierzac bo zaslonki sa od kolan do szyi,w
      dodatku sa zbyt krotkie zeby dalo sie je "rozpostrzec" na calej szerokosci
      przymierzalni. Sa tak cienkie ze wszystko dokladnie przeswituje. Same boksy tez
      nie sa lepsze, rowniez zaczynaja sie doopiero od kolan i sa tak niskie ze kazdy
      kogo bozia obdarzyla wyzszym wzrostem moze sobie do zajrzec. Nie wyobrazam
      sobie zakupow bez przymiarki a niestety na Wschodniej to udreka. Uwazam ze
      troche prywatnosci w przymierzalni sie czlowiekowi nalezy... Pozdrawiam
      wszystkich lumpeksowych amatorow!!!!
      • gochalodz Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 02.09.06, 00:37
        Ja wolę ten ciucholand koło 36,6na wschodniej:).Dostawę mają w środy.Była cena
        20zł za kg:)Kupiłam śliczny,prawie nowy sweterek George za 5zł:)
        • vilijonkka Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 20.11.06, 20:03
          a, właśnie. od georga mam z londynu jedwabną kieckę ometkowaną za 1Ł.
    • 1012ja Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 30.12.05, 13:32
      Podcjągam bo trochę nisko spadłyśmy
      • malootka2 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 24.01.06, 16:29
        no wlasnie, gdzie jest ten nowy lumpex na Piotrkowskiej???????
        • aniasia Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 25.01.06, 10:33
          Na Piertynie na przeciwko pasażu Schillera, tam był kiedyś sklep z butami, BUT-
          S bodajże.
          • bezsenna Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 31.01.06, 10:23
            Na wage? Wieszaki jakie rzeczy ?

Po rozczarowaniu lumpeksem na Piłsudskiego ( Central II ) wcale nie mam ochoty
            tam zagladac ...
            • malootka2 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 02.02.06, 20:51
              Po wizytach w kilku lumpeksach doszlam do wniosku ze w tych duzych nie ma
              fajnych rzeczy - w wiekszosci to stare poplamione albo zniszczone ciuchy
              ktorych nigdy bym nie kupila. Wiec juz tam nie chodze - szkoda czasu...
              Natomiast w malych sklepikach czesto spotykam calkiem nowe rzeczy i poza tym
              duzo tansze niz te stare zniszczone w wielkich ciucholandach. W ciucholandzie
              na Narutowicza przy Kilinskiego nie udalo mi sie jeszcze nic spotkac i na
              pewno juz tam nie pojde :)
              • slimak123 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 25.12.10, 21:16
                Jeśli chodzi o mniejsze sklepiki to mi często udaję się spotkać coś godnego uwagi na mazurskiej przy kilińskiego.
      • rimshoti Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 28.02.06, 10:56
        Witam!

ja ostatnio zaglądam na Piotrkowską. Sklep jest ogromny i trzeba poświęcić
        trochę czasu na wygrzebanie czegoś, ale można znaleźć fajne markowe ciuchy.
        Załuję tylko, że mało jest rzeczy w rozmiarze 36 :( Często S wygląda na dużą
        M... eh nie wiem skąd ta rozmiarówka ;) Za kg 40 zł.
        • rimshoti Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 15.03.06, 23:46
          czy jakieś łodzianki są tutaj ??
          • bezsenna Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 14.05.06, 12:56
            jestesmy :))
    • oja83 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 15.08.06, 17:40
      ul.krolewska (na przeciw szkoly w apartamentowcu) ladnie i czysto ale niezbyt
      duzy wybor
      ul.kurczaki w pawilonikach
      ul.tuszynska kolo ALmy
      ul.rzgowska za domarem -bardzo duzy wybor

pozdr
      • oja83 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 16.08.06, 19:19
        broniewskiego w pawilonikach
        • bezsenna Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 26.08.06, 00:38
          a torby i dodatki gdzie jest ich multum ??
          a i jakie futerka jakby Wam wpadły w oko to dajcie znac-zakupy jesienne czas
          rozpoczac ;)
    • nerri Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 31.08.06, 16:42
      A gdzie jest jakiś konkretny wybór kurteczek?Takich na wiosnę,jesień.Wszędzie
      gdzie zajrzę,albo nie ma nic albo są do rozmiaru 38 i od 46:(Nic pomiędzy...
    • amy_emy Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 01.09.06, 22:47
      Na poczatek- strasznie cieszę się, że znalazłam to forum. Poza tym jestem wielce
      ucieszona tym wątkiem.
      Moje typy- Przybyszewskiego 19 lub 21 (zielony!) świetne ciuchy zawsze znajduje
      coś fajnego dla siebie ale ceny bywają odstraszające (jeansy za 30zł w grzebalu
      to przesada)
      Na placu wolności sa dwa duże- byłam w poniedziałek i ten do którego wejście
      jest bezposrednio na parterze bardziej mi się spodobał.
      Central 2 pietro- kiedyś super teraz robią z nim coś dziwnego grodza się
      siatkami i inne cuda niewidy a ciuchy coraz gorsze.
      to chyba tyle. Pozdrawiam Łodzianki lumpeksianki
    • amy_emy Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 02.09.06, 17:34
      Dziewczyny, a gdzie znajdę w Łodzi kurtkę jesienną??? Bedę wdzięczna za
      sugestje. Przypomniało mi się o jeszcze jednym znanym mi lumpeksie na Jaracza
      koło jabloneksy więc chyba nr. 16 lub 20. Pani sprzedawczyni wszystko prasuje
      ciuszki na wieszakach...
      • yamamba Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 08.09.06, 14:21
        polecma lumpeks FART na klonowej (odcinek pomiedzy limanowskiego i lutomierską)>
        fajny, duzy lumpeks z dostawami w poniedzielki i czwartki. cena za kg obniza
        sie co 4 godziny a swierza dostawa jest po 19 zl, od 14 po 16, a ostatniego
        dnia wszystko po zecie. mozna wygrzebac cudnr ciuszki.
    • erborinato Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 09.09.06, 13:29
      wiem, ze to zabrzmi burzujsko, ale wchodze tylko do tych ciuchlandow, dzie
      wszystko ładnie jest na wieszakach, a placi sie za sztuki. zwykle w takich
      miejscach, ubrania sa czyste, schludne, mało zniszczone. oprocz tego, mozna
      znalezc wiele ciuchow znanych marek. do duzych i na wage nie chodze, bo tam
      rzeczywiscie sa szmaty.
      moj ulubiony ciuchland: na janowie u p. kamilli
      • miang Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 09.09.06, 13:37
        i drogo !
      • vilijonkka Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 20.11.06, 20:00
        ja z kolei - tylko do tych na wagę :))
        sugerowanie się metką nigdy mi na dobre nie wyszło, nie noszę tych ciuchów
        disla, kokai, mango itd. jakość się czuje, a jeśli się pomylę, to stracę 1,5zł,
        a nie 25 czy więcej. wyjątkiem jest jedna kiecka od laurena, ale to był londyn,
        szalone urodziny, łut szczęćcia :)))) mam masę cudownych bluzek z jedwabiu po 1-
        3zł; kupuję, jeśli jakaś plama nie zejdzie czy odkryję inną usterkę - pruję,
        szyję, chowam "na zaś", ale nie muszę żałować niczego.
    • erborinato Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 20.10.06, 18:46
      chcialm sie zapytac, gdzie wlodzi jest lump z rzeczami z wyzszych polek, typu
      dior, chanel, itp.? mozna gdzies takie rzeczy trafic?
      • aniasia Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 23.10.06, 16:03
        na PIOTRKOWSKIEJ jest, w stronę Placu Niepodległości, nie wiem jaki to numer,
        ale obok jest herbaciarnia, a do tego sklpeu schodzi sie po schodkach w
        dół.kOBITKA MA tam Diroy, Pradę, Chanel i inne z wyższej półki, tyle, że bardzo
        drogo tam jest.Bardzo fajne ma torby i buty, ale te ceny!!!
        • sawanna2 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 24.10.06, 22:10
          Aniasia, mogłabyś odrobinę sprecyzować - po której stronie Piotrkowskiej? w
          bramie? w pobliżu czego większego - sklepu, restauracji, bo ta herbaciarnia to
          słaby punkt orientacyjny. Plisss :)
          • marta.28 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 25.10.06, 10:41
            A gdzie można coś fajnego dla dzieci znaleźć.
            • bezsenna Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 08.01.07, 13:28
              Zdaje sie przedmowczynie mowily o sklepie Holywood. Sklep jest z prawej strony
              jadac w strone Uniwersalu. Z tego co pamietam gdzies na odcinku od Charliego do
              nastepnej przecznicy,ale moge sie mylic bo dawno juz tam nie buszowalam :*
              • anna.b Łódź- ciucholany-gdzie fajne ubranka dla dzieci? 18.02.07, 17:47
                Dziewczyny, podpowiedzcie, gdzie w Lodzi ciucholandy, w ktorych mozna kupic
                fajne ubranka dla dzieci?
                • nie-nudziara Re: Łódź- ciucholany-gdzie fajne ubranka dla dzie 01.10.13, 21:17
                  Jeden z najlepszych sklepow jakie poznalam i jaki dziala od dawna jest sklep na rzgowskiej4 nazywa sie "Siusiumajtek" maja wszysko tylko dla dzieci rzeczy sa ladne wyprane i wyprasowane
                  przewaznie angielskie .Na ich sklepie ubieram od poczatku moja 3 dzieci Kamila ma 8 lat i juz ten sklep istnial moje kolejne dzieci tez ubieram tylko w tym sklepie ,a jeszcze do tego mozna oddac do komisu gdy dziecko wyroslo i wziazc za to wieksze ubranka.specjalizuja sie tylko w odziezy dzieciecej idlatego maja ladny i duzy wybor .
                  naprawde polecam!
            • nie-nudziara Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 01.10.13, 21:44
              natrafilam na ten sklep przypadkowo dawno temu i jestem mu wierna do dzis maja same ubranka dzieciece wyprasowane na wieszakach wszystko pachnace az chce sie szukac rzeczy naprawde ladne i tylko dla dzieci sklep jest na Rzgowskiej 4 nazywa sie "Siusiumajtek" obiema rekoma podpisuje sie pod tym sklepem polecam go z czystym sumieniem
            • znajomi50 Re: Łódź- najciekawsze ciucholandy 01.10.13, 22:27
              Mam chlopca w wieku 7 lat i bardzo trudno jest na ten rozmiar kupic rzeczy uzywane i powiem Wam ze znalazlam taki sklep na Rzgowskiej 4 "Siusiumajtek"maja tam tylko dzieciece rzeczy .nie jest to grzebalnia /nie lubie takich/tam sa rzeczy poprasowane na wieszakach
              Powiem szczerze ze jest to najlepszy ciucholand dla dzieci w Lodzi , ten sklep dba o klienta bo ma rowniez nowe rzeczy w nizszych cenach niz w wiekszosci innych sklep .moj syn strasznie niszczy spodnie dres wystarczaja mu na miesiac i tylko w tym sklepie udaje mi sie kupic za 7zl w b.dobrym stanie.
              Maja rowniez stroje na przebrania nigdzie nie moglam znalez wampira a moj syn bardzo chcial nim byc tam znalazlam i moglam wypozyczyc .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka