anula36 18.05.05, 16:35 ze wzgledu na przejrzystosc watkow ( jeden na max jedna strone) proponuje nastepne wiesci o krakowskich ciucholandach wrzucac w nastepny watek. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klymenystra Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 20.05.05, 17:25 codziennie przejezdzam kolo jednego takiego na alejach, zaraz za wisla... ktoras z Was zna? Odpowiedz Link
anula36 Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 20.05.05, 21:28 chodzi ci to taki w kamienicy przy przystanku kolo Jubilata? Pracowalam tam obok kiedys i bywalam - dostawy w poniedzialki, bez sensacji ale mozna cos upolowac, czesc rzeczy na wage czesc wyceniona ( 10-20 zl), wielka przecena w soboty ( 1 zl sztuka) Odpowiedz Link
marvellous OK 22.05.05, 12:16 W takim razie kopiuję moje pytanie z cz. I: Czy lumpexy na ulicy Grzegórzeckiej są warte zobaczenia??? :) Zastanawiam się, bo dużo ich tam jest. Odpowiedz Link
milkavanilka Re:W Rynku Podgórskim 22.05.05, 13:38 też jest dużo-chyba trzy pod rząd i też ciekawi mnie czy można tam coś "upolować".A w sobotę w Robanie po 5 zł/kg-nieźle,nie?Wprawdzie nie wszystko i towar przebrany,ale jednak... Odpowiedz Link
marvellous Re:W Rynku Podgórskim 22.05.05, 13:57 A w Robanie nie jest codziennie po 5 zł?? Jak kupowałam w piątek to też było po tyle. Odpowiedz Link
milkavanilka Roban 22.05.05, 18:49 Hmmm,nie wiem-może i zawsze po 5 zł,sprawdzę w poniedziałek:) Odpowiedz Link
adrianapl Re: Roban 22.05.05, 19:20 w Robanie jest po 5 zł,ale tylko jak jest "totalna wyprzedaż":))) normalnie jest drożej, chyba 29zł/kg, ale nie jestem pewna, przed totalną wyprzedażą jest wyprzedaż- zdaje się 10-12zł/kg Odpowiedz Link
milkavanilka Re: Roban 22.05.05, 20:59 Aha,no właśnie,coś mi się wyjątkowo tanio wydawało. Odpowiedz Link
anula36 Rynek podgorski 22.05.05, 15:49 czasem bywam ( sluzbowo) ale najczesciej moje wedrowki koncza sie na takim malym lumpeksiku na Kalwaryjskiej patrzac na Rynek po prawej stronie( za papierniczym) - male okienko i maly lumpeksik ale czasami sa bardzo fajne ciuchy ( choc nie tanie) ostanio upolowalam maly top rozowy LOGG za 15 zl i spodnice Lalique ( sliczna) za kolejne 15. Dostawy tam sa w czwartki. Co do reszty to czasami zajrze ale bez koniecznosci:) Odpowiedz Link
anula36 lupeksy Grzegorzecka 22.05.05, 15:52 bylam tylko w 2 -ch - jeden tuz przy nasypie kolejowym ( po lewej stronie nasypu , na uliczce w gore _ nic ciekawego nie znalazlam - ciuchy strasznie zniszczone a byla kartka "nowy towar", drugi to juz chyba rog ŁAzarza - tez nie wzbudzil mojego entuzjazmu. Odpowiedz Link
marvellous Małe rozmiary 23.05.05, 10:42 Jakieś 90% rzeczy w ciucholandach jest na mnie za duża, nosze rozmiar S-M. Może znacie jakiś SH w Krakowie gdzie znalazłoby się trochę więcej małych rozmiarów niż przeciętnie? Odpowiedz Link
anula36 Re: Małe rozmiary 23.05.05, 10:57 wydaje mi sie ze najwieksza szansa jest w duzych "halowych" chiucholandach - w takiej masie ciuchow musza byc i male rozmiary - polecam ten przy ul. Do Wilgi a jesli blizej ci do Huty os Zlotej jesieni Odpowiedz Link
marvellous Re: Małe rozmiary 23.05.05, 11:47 Na Do Wilgi to się koniecznie musze wybrac bo tyle sie o tym tu naczytalam:D! A na Zlotj Jesieni (blisko mam) gdzie dokladnie sie ten SH znajduje? Odpowiedz Link
anula36 Re: Małe rozmiary 23.05.05, 12:40 Jak zmiezasz pieszo od Szpitala Rydygiera w strone KOsciola Arki to w polowie przystanku autobusowego po lewej stronie jest taki duzy przeszklony budynek - na dachu i na scianach liczne napisy "ciuchy" to wlasnie tam- nie do przeoczenia. Odpowiedz Link
anula36 Re: Małe rozmiary 24.05.05, 14:51 to giga lumpeks - taka hala - czesc wycena, czesc na wage - codziennie dokladane ciuchy - duzo H&M, Tally Weil, Benettona- jest w czym wybierac. Jak masz w miare blisko -polecam - jesli raczej druga strona miasta to ten na ul Do Wilgi jest b. podobny Odpowiedz Link
lestka Re: Małe rozmiary 24.05.05, 18:50 jesli mozesz to napisz mi w ktory tramwaj mam wsiasc i gdzie wysiasc bo ja mam strasznie marna orientacje w terenie :) bede Ci bardzo dzwieczna :) buziaki Odpowiedz Link
marvellous Re: Małe rozmiary 24.05.05, 21:13 A czy to jest budynek dawnego supermarketu i jeszcze dawniejszego Seata??? Do Lestki: jedziesz spod dworca tramwajem 10, wysiadasz na drugim przystanku za Rondem Kocmyrzowskim. Przechodzisz w prawo przez ulicę, idziesz cały czas wdłuż bloków chodnikiem i w końcu na lewo ujrzysz wielki napis:D. Nie wiem czy dobrze tłumacze. Odpowiedz Link
lestka Re: Małe rozmiary 24.05.05, 21:30 z bronowic :D nawet nie wiedzialam ze takie rondo dziwne jest :D Odpowiedz Link
marvellous Re: Małe rozmiary 24.05.05, 21:43 :D CZemu dziwne?? To z Bronowic wsiadaj w tramwaj 14 - wszystko to samo. Jak nie wiesz gdzie Rondo K jest, to popytaj w tramwaju (jak zajedziesz do Huty:))). Odpowiedz Link
anula36 Re: Małe rozmiary 24.05.05, 21:56 trzeba wysiasc na przystanku "Szpital Rydygiera"- budynek szpitala (wielki) widac na wprost przystanku, a my sie musimy kierowac na prawo w strone KOsciola Arki, drepczac chodniczkiem. to nie jest budynek marketu/seata- ten jest idac od przystanku po prawej, a lumpeks ok 100 m dalej po lewej - to dawna stolowka pracownicza. Odpowiedz Link
marvellous os.Złota Jesień 25.05.05, 17:20 Ja piernicze, ale dziś lumpex fajowy odwiedziłam:D! nie wiem w końcu czy to ten co pisała Anula, w każdym razie na pewno tam będę często chadzać:)). To jest na osiedlu Zlota Jesien tuz koło budynku Lewiatana (dawnego Seata). Hala jest ogromna, rzeczy są luźno poukładane, wyprasowane, wyglądają jak nieużywane, po pare złotych (wycenione, a w drugiej, mniejszej części na wagę). Te na wagę są już znacznie gorsze. Te wycenione - jest ich ogrom, są fajowe, pelno malych rozmiarow, ceny za bluzki kolo 7 zł, a np jeansy parenaście. Polecam gorąco. Roban jak dla mnie się nie umywa:))). Odpowiedz Link
marvellous Re: os.Złota Jesień 25.05.05, 18:05 Ups, pewnie bylo o nim w poprzednim wątku ale nie czytałam większośći. Odpowiedz Link
anula36 Re: os.Złota Jesień 25.05.05, 20:18 to ten:) Tylko ja przeoczylam czasy Seata w obecnym Lewiatanie :) Konkurencji nie zrobie bo sie skupiam z reguly na wieszaku "duze rozmiary":) Odpowiedz Link
anula36 Re: os.Złota Jesień 26.05.05, 14:59 z 5 razu juz pisalam:) W Bronowicach wsiadasz w 14 -tke w strone HUty( wysuiadasz na przystabnku "Bienczyce" k. szpitala Rydygiera, albo autobus 139 ( przystanek - ta sama nazwa) i zmierzasz chodnikiem w strone kOsciola Arki- zapytaj kogos,lumpeks jest 100-150 m od przystankow w strone kosciola po lewej stronie- przeszklona hala, na niej liczne napisy "ciuchy"-obok duzy sklep "Lewiatan" - zolto-niebieski. Odpowiedz Link
marvellous Re: os.Złota Jesień 26.05.05, 18:56 Ja też juz pisałąm !! Poczytaj nasze posty wyżejjj. Kurcze to forum takie fajne, a takie mało ruchliwe:((. Mogę poreklamować coś Anulko:PP??? Odpowiedz Link
lestka Re: os.Złota Jesień 26.05.05, 21:00 juz sie tlumacze mam zero orientacji w terenie zero.. potrafie sie zgubic na osiedlu nie odrozniam strony prawej od lewej wschodu od zachodu i wogole:/ nawet jak ukogos jestem 15 razy to nie pamietam numeru drzwi ani jak tam dojsc;( LAJZA JESTEM I TYLe :) Odpowiedz Link
anula36 Re: os.Złota Jesień 26.05.05, 22:14 wmawiaj to sobie dalej:) wiesz ze ja tez nie zawsze wiem ktora strona prawa, ale jestem praworeczna to od razu sobieprzypominam w ktorej trzymam dlugopis. Dasz rade dziewczyno- wysiadz tylko po Rydygierem a potem to juz trafisz na pewno to nei jest daleko od przystanku, trzymam kciuki. Odpowiedz Link
lestka Re: os.Złota Jesień 27.05.05, 11:02 :D ok bede probowala w przyszlym tygodniu :D moze w srode :) Odpowiedz Link
more-than-a-woman Re: os.Złota Jesień 02.06.05, 12:31 Ile lat mieszkasz w Krakowie? Polecam zakupineie mapy. Koszt 12 złotych. Już taka dobra. A jak życie ułatwia. Odpowiedz Link
anula36 Re: os.Złota Jesień 26.05.05, 22:14 jasne - reklama dwignia handlu:) Tez zaraz zaczne;) Odpowiedz Link
marvellous Dodatki 29.05.05, 11:54 A nie wiecie może, w którym ciucholandzie byłoby dużo dodatków? Np apaszki, paski, jakaś może biżuteria, może słoneczne okulary nawet:-). Odpowiedz Link
klymenystra Re: Dodatki 29.05.05, 13:11 apaszki i takie tam sa w robanie na jablonowskich.w moim ukochanym majewskim na pilsudskiego tez sie cos znajdzie. i na wawrzynca. a bizuterii jeszcze na ciuchach nie widzialam. pozdrawiam Odpowiedz Link
pump_it_up Re: Dodatki 29.05.05, 14:56 Jutro sie wybiore do reklamowanych lumpeksow, o ile w ogole uda mi sie trafic, bo nie jestem z Krakowa... i podziele sie wrazeniami:)) Odpowiedz Link
milkavanilka Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 02.06.05, 09:42 Kto się orientuje w godzinach otwarcia SH na Złotej Jesieni???Szczególnie w sobotę??? Odpowiedz Link
marvellous Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 02.06.05, 14:31 W tygodniu do 18.00 lub 19.00, w sobote chyba do 14.00. Odpowiedz Link
milkavanilka Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 02.06.05, 14:52 Dzięki,ale bardziej interesuje mnie OD której,od 9?10? Odpowiedz Link
marvellous Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 02.06.05, 16:17 Ahaaaa, źle przeczytałam:/. Nie wiem niestety od której:(. Odpowiedz Link
marvellous Byłam, widziałam... 02.06.05, 14:33 ..ciucholand na Do Wilgi. Rzeczywiście jest suuuuper i rzeczywiscie bardzoo podobny do tego na Złotej Jesieni. Tyle że jeszcze większy. W kazdym razie oba to raj dla ciucholandomaniaczek. Niemniej, jeśli ktoś nosi rozmiar M czy S to chyba będzie bardziej zadowolony ze "Zlotej Jesieni" - więcej małych rzeczy mają. Odpowiedz Link
marvellous Re: Byłam, widziałam... 02.06.05, 14:36 Aha, ceny są ogólnie podbne, ale za szarfe-apaszkę do spodni dałam na Do Wilgi aż 2 zł, a na Złotej Jesieni 70 gr. Odpowiedz Link
milkavanilka Re: Zlota jesien - godziny 02.06.05, 19:47 Dzięki wielkie!Cieszy mnie,że od 9 :))))) Odpowiedz Link
marvellous Bieńczyce 02.06.05, 22:38 Dziś wpadłam przypadkiem do jednego SH na placu Bieńczyckim. Niby mały, ale co chwile wpada w ręce jakieś cudeńko. Przelatywały mi kolo oczu metki typu Benetton, Esprit czy Pepe Jeans. Fajne szmatki tylko mało ich. Odpowiedz Link
alrisa Re: Bieńczyce 13.06.05, 13:11 A gdzie to jest tak dokładniej ? Bieńczyce a dalej ? Odpowiedz Link
anula36 Re: Bieńczyce 13.06.05, 22:11 rozumiem ze chodzi o Hale Targowa w bienczycach kolo kosciola Arka. Odpowiedz Link
marvellous Re: Bieńczyce 13.06.05, 22:46 Plac Bieńczycki, no targowy:P.. Tam jest kilka lumpexow, mnie chodzi o jeden z tych na gorze, na piętrze. Nie wiem jak wytłumaczyc :( Odpowiedz Link
awizo Gdzie jest (są) sklep Roban? 14.06.05, 10:05 B. proszę o informację, bo czytam, że niezły bywa. Odpowiedz Link
adrianapl Re: Gdzie jest (są) sklep Roban? 14.06.05, 10:50 największy Roban jest na os. Teatralnym. są tam 2 sklepy: 300 i 600 m2 (albo jakoś tak). osobiscie polecam ten 600m2 na dole. najlepsze rzeczy można znaleźć po dostawie, ale wtedy np odzieź elegancka kosztuje 49 zł/kg (co nie zmienia faktu, że i tak warto:)) oprócz tego jest przy Pl. Centralnym - to jeśli chodzi o moją wiedzę o Hucie w Centrum jest na Topolowej (albo koło gdzieś) no i teraz mnie zaćmiło:) zapomniałam resztę, ale na pewno w pierwszym lepszym Robanie, jest lista pozostałych:) Odpowiedz Link
anula36 Re: Gdzie jest (są) sklep Roban? 14.06.05, 11:23 tak, daja takie ulotki bo sklepow maja ze 20 albo i wiecej - na przyklad na PL. Szczepanskim, Starowislnej ( miedzy poczta gl. a Dietla), na Grodzkiej 50 ( czynny nawet w neidziele) Odpowiedz Link
awizo Re: Gdzie jest (są) sklep Roban? 14.06.05, 16:21 ADRIANAPL i ANULA36 - b.dziękuję za informacje :))) a. Odpowiedz Link
mroofka2 Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 16.06.05, 12:18 Heja! Wiecie co? Tak sobie czytam i juz mnie korci, żeby się wybrać na zakupy:) Tylko kaske muszę skombinować! Odpowiedz Link
majkajezyk Ul. Do Wilgi 10 - wyprzedaz od 20.06. 19.06.05, 09:35 Hej Anulo, dosc dawno sie nie odzywalam, bo mnie troche w Krakowie nie bylo ;) Przeczytalam wlasnie dzisiaj, że na Do Wilgi maja wyprzedaż, 5 zl/kg. Wybiore sie to dam znac co upolowalam. ;) Odpowiedz Link
aaannn ;-) 19.06.05, 13:24 normlanie kocham Was za te nowinki o wyprzedazach! trza sie tam wybrac! ;-) Odpowiedz Link
anula36 Re: ;-) 19.06.05, 15:22 ja bylam w "Wildze" w piatek - kupilam fantastyczne c. zielone bojowki Ulli Popken za 14 zl. Ogolnie uwazam ze warto sie tam wybrac zawsze czy ceny normalne czy wyprzedaz- zawsze sie cos upoluje fajnego dla malej i duzej i chlopa tez:) Odpowiedz Link
alrisa Re: ;-) 20.06.05, 15:31 Anula to się minęłyśmy o dzień :) Ja tam dotarłam w sobotę i spędziłysmy tam z siostrą dwie godziny. Wyszłyśmy z dwiema siatami :) Rewelacja! Teraz będziemy chciały obadać ten ciuchex w Hucie. Odpowiedz Link
marvellous Re: ;-) 20.06.05, 16:42 Normalnie ja też tam lece jutro :DD !! A na wyprzedaży są tylko ciuchy na wagę??? Odpowiedz Link
klymenystra Re: ;-) 21.06.05, 11:39 i do kiedy ta wyprzedaz? bo ja dopiero w piatek bede mogla ;L Odpowiedz Link
majkajezyk Re: ;-) Wyprzedaz na Do Wilgi 26.06.05, 13:48 Hej w tym tygodniu to juz przesadzilam z zakupami na Do Wilgi. Maja miec ta wyprzedaz jeszcze przez tydzien, a potem ma byc wymiana towaru ;))) Kupilam straszne ilosci dla rodziny. Maja swietne swetry na wage, ogolnie ludzie nie sa nimi zainteresowani, bo jest cieplo i dlatego nie sa przebrane. Polecam. Odpowiedz Link
margoolcia Re: ;-) Wyprzedaz na Do Wilgi 26.06.05, 14:34 a kiedy tam byłaś???? ja byłam w piątek i nie widziałam nic a nic :-(...kiedy będzie wymiana towaru ??? może się wtedy wybiorę..... Odpowiedz Link
ag311 Re: ;-) Wyprzedaz na Do Wilgi 29.06.05, 09:26 Dziewczyny jakich marek ciuchy sa w tych lumpeksach ?? Chodzi mi o ten w Hucie ,Roban I na Do Wilgi ? Napiszcie mi przykladowo co fajnego upolowalyscie i za ile ? I czty jak sie tam idzie to sa tlumy ludzi przpychanki i tak dalej ? Czy normalnie spokojnie mozna chodzic i ogladac ? Bo bic sie o ciuchy nie mam zamiaru :)) Odpowiedz Link
matthiole1 Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 29.06.05, 23:01 Witam!!! Ja właśnie jestem po rundce i mam takie spostrzeżenia - ważne jest, w jakiej hurtowni zaopatruje się dana sieć. Jak dla mnie to ROBAN na takie średnie ciuchy, raczej duże rozmiary. Za to polecam taką sieć MARKOWA ODZIEŻ Z USA (nie pamiętam dokładnie nazwy, ale logo mają na granatowym białą statuę wolności). Są tam marki AEROPOSTALE, Pepe Jeans, Tommy H.; OLD NAVY; wszystko raczej dobrej jakości, bez barachła. Co najważniejsze: udało mi się też upolować baaardzo fajne zabawki(książeczki, maszyna do szycia, edukacyjne, grające - FISCHER PRICE, PLAYSKOOL) - panie są skłonne do negocjacji cenowych. Bardzo tanio nie jest, ale można upolować cos naprawdę fajnego ()zwłaszcza jeśli chodzi o zabawki, dzinsy). Ten o którym mówię jest chyba na os. Zgody, zaraz koło os. Handlowego, koło stacji Orlen i Statoil, zaraz przy przystanku. Dostawa we wtorki, najtaniej w pn, ale ceny zabawek nie zmieniają się. Polecam też mały sklepik na wielopolu, po przeciwnej stronie niż Roban - kupiłam dziś podkoszulek Esprit w idealnym stanie za 20 zeta. A w ogóle to fajny wątek. będę tu zaglądać Odpowiedz Link
zsz Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 30.06.05, 10:50 Słuchaj, a możesz napisać jak tam dojechać - np. z centrum? Mam na myśli ten sklep w Hucie. Dzięki z góry. Odpowiedz Link
alrisa Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 30.06.05, 12:38 o własnie ... Ja też bym była za ... jakis opis trasy dla blondynek :) Odpowiedz Link
matthiole1 Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 30.06.05, 12:53 Co do dojazdu: myślę,ze tramwajem nr 4, wysiada się na przystanku os. Kolorowe, trzeba przejsc na drugą strone ulicy, tzn nie na tą co jest STATOIL, tylko na lewą stronę, i tam zobaczycie stację paliw ORLEN, zaraz za nią jest rząd sklepów, czy taki pawilon w którym jest kilka sklepów i ten jest ostatni. A żeby było coś jeszcze, jeśli już taka wyprawa, to możecie potem popytać o byłe kino Świt (to niedaleko, idzie się cały czas wzdłuż ulicy, każy znapotkany Wam wskaże drogę) w którym jest gigantyczny lumpeks WYSPA SKARBÓW - meble, obrazki, naczynia, ceramika i rózne kosmiczne rzeczy. Generalnie dość drogo, ale jak jest wyprzedaż to za grosze można kupić czasem fajny kubeczek, miseczkę obrazek czy co tam sie upoluje. w samym kinie Świt też jest jeszcze jeden lumpeks, raczej z tych droższych, ale czasem są fajne rzeczy. No a tak w ogóle to podstawa w Krakowie - w niedzielne poranki to przecież PLAC ŻYDOWSKI CZYLI ŻYD - tam to przecież jest raj. Stoją babki które mają cuda (myślę, że część sprzedających ma pierwszy sort z hurtowni polskich czyli przebrane perełki zanim trafią do sklepów, część zaopatruje się na pewno za granicą) jest kupę ZARY, H&M, GAP, ESPRIT markowe dzinsy, torebki, buty (nowe) dla dam, mężczyzn i dzieci. Że tez tu nikt o tym nie wspomniał!!!!. A będąc na ŻYDZIE trzeba wpaść do CIUCHARENKI na ul. WARSCHAUERA (przecznica od Placu Żydowskiego) - kapitalne ciuszki dla dzieci, zabawki, kosmetyki te z najwyższej półki, wysmaczone ciuchy dla dorosłych (oni z kolei chyba mają konszachty w Anglii) Uff, sporo tego - mam nadzieję, że się komuś przydały te informacje. Napiszcie, czy byłyście i jak było Pozdrawiam!!!! No i czekam na jakieś ciekawe pomysły Odpowiedz Link
zsz Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 30.06.05, 13:45 Dzięki, jesteś wielka!!! Odpowiedz Link
ag311 Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 30.06.05, 15:27 A ta "ciucharenka " to jest sklep ? Codziennie czy tylko w niedziele ? Odpowiedz Link
elkabelka Do Wilgi - Przybylam Zobaczylam i Polecam ;) 03.07.05, 13:55 Przybylam Zobaczylam i stracilam kase na ciuchach na Do Wilgi, strasznie trudno tam trafic, ale warte zachodu. Co ja poradze, ze maja takie fajne rzeczy. Kupilam sobie trzy switne bluzki: Vero Moda 12 zl - dlugi rekaw rozszerzany u doli koloru malinowego z delikantna aplikacja na rekawach i przy dekolcie - miodek, sportowa koszulke polo Lacosty 10 zl. , oraz troszke za szeroka bluzeczke Lecomte - 9zl. , ale byla tak sliczna ;) ze w razie czego dam mamie. Teraz te cuda wisza uprane, ale jeszcze nie wyschly. Nie nastawialam sie na wielkie wydatki dlatego musialam odlozyc sporo innych rzeczy, ktore na mnie pasowaly, mam nadzieje ze do wtorku nikt ich nie kupi, bo dopiero wtedy bede miala pobory. ;( A przy okazji to dowiedzialam sie, ze maja wymiane towaru z Wagi w poniedzialek, ja nie dam rady przed wtorkiem, ale wam polecam bo wydaje mi sie, ze chyba da sie cos ciekawego upolowac. Ps. Mialam problemy zeby pozniej jeszcze raz znalesc wasze forum. Odpowiedz Link
ag311 Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 04.07.05, 09:54 Mam pytanko czy jsli chodzi o te ciuszarnie na Zlotej Jesieni i na Do Wilgi to rano na otwarcie sa tlumy ludzi ? Trzeba sie tam wbijac z fala handlar i itd? I jak z wycena tez ciezko cos zdobyc ? Czy to dziala na zasadzie kto pierwszy ten lepszy ? Czy mozna jakos spokojnie cos kupic ? Chcialabym wiedziec po prostu na co sie mam przygotowac jadac tam :)) Odpowiedz Link
mamaemmy do wilgi-gdzie? 06.07.05, 23:55 Witam!Fajne forum!Przeczytałam cały wątek a dalej nie wiem gdzie jest ta ulica DO WILGI.Musiałam przeoczyć.Czy ktoś byłby tak miły i mnie oświecił?:)Plis:)I jeszcze pytanie-czy w tym DO WILGI są ubranka dla niemowląt?Bo generalnie o to mi chodzi:) Odpowiedz Link
zsz Re: do wilgi-gdzie? 07.07.05, 10:25 Co prawda już było, ale dopiszę i ja jak tam dotarłam. Jadąc od centrum np. 19 lub 8 wysiadasz na przystanku Sanktuarium w Łagiewnikach. Cofasz się parę kroków i po prawej stronie są schodki w dół. Tam już jest ul. Do Wilgi. Sklep jest pod nr 10, moim zdaniem nie sposób nie trafić - skręcasz w prawo, a potem widzisz pawilon po lewej stronie. Wygląda na opustoszały. Za ubrankami dla niemowlaków nie patrzyłam :-) Odpowiedz Link
josedanielo20 Re: do wilgi-gdzie? 13.07.05, 12:56 Co facet może zdobyć w ciucholandzie na Wildze;): 1. Bezrękawnik sportowy H&M 2. Kamizelka z Esprita 3. Biała koszula z Hugo Bossa 4. Marynarka sztruksowa 5. Koszula latynoska z WE 6. Skarpety z Esprita;-) 7. T-shirt z Esprit Jednym słowem wyposażyłem się od stóp do głów;-). Mama jak mnie zobaczyła z tymi siatami powiedziała, ze postradałem zmysły, ale skoro utrata zmysłów za 30 zł ma tak wyglądać to mogę je tracić czesciej;-). Pozdrawiam Odpowiedz Link
matthiole1 Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 15.07.05, 23:44 Ciucharenka to sklep, tylko taki ekskluzywny SH Co do Basztowej, to nie mam pojęcia gdzie jest tam SH A kiedy na tej WILDZE jest totalna wyprzedaż? I czy tam jest wszystko na wagę czy są wycenione rzeczy? Zamierzam rzucić się na tą Złotą Jesień - opiszę wrażenia :O) Pozdrawiam wszystkich na forum Odpowiedz Link
marvellous Basztowa 11.07.05, 22:07 Powiedzcie mi prosze, gdzie jest dokładnie SH na Basztowej.... Nie mogę go znależć :-(((((((((((( Odpowiedz Link
milkavanilka Re: Basztowa 16.07.05, 11:29 Jest na Basztowej SH-stojąc obok LOT-u idziesz jakieś kilkanaście (może ciut więcej)metrów w stronę Placu Matejki,trzeba wejść w bramę i po prawej stronie kilka schodków w dół.Nie byłam wewnątrz,widziałam z tramwaju,więc przepraszam,jeśli są jakieś nieścisłości w opisie. Odpowiedz Link
majkajezyk Dawno tutaj nie bylam... 25.08.05, 16:44 rozgladam sie za jakimis wiesciami, ale od dawna nic nowego nie czytalam ;( Szkoda milo czasem troszke pogawedzic o Ciuchach ;)))) Pewnie wszyscy na wakacjach jeszcze... Odpowiedz Link
elkabelka 31.08 - otwarcie nowego sklepu w Starym Hermesie 29.08.05, 15:37 to jest na UŁanów jeden. ...........czy ktos narzekal, ze nic nowego sie nie dzieje ??? Oto nowinka. Pozdrawiam Was wszystkich bardzo serdecznie. Wybieram sie na lowy, mam tylko nadzieje ze nie bedzie strasznych tlumow bo za tym nie przepadam. Odpowiedz Link
milkavanilka Re: 31.08 - otwarcie nowego sklepu w Starym Herme 07.09.05, 20:41 Słyszałam w radiu reklamę-to Biga (o ile dobrze słyszałam),starszy sklep tej sieci jest na Do Wilgi.Kto był,niech się przyzna i opisze wrażenia,bo dla mnie to za daleko,buuu :((( Odpowiedz Link
anula36 Re: 31.08 - otwarcie nowego sklepu w Starym Herme 07.09.05, 22:32 do wilgi fajny jest - wielki niezbyt drogi ( czesc na wage czesc wyceniona) osobne wieszaki XXL. A gdzie jest stary Hermes? To ten przy Wieczystej? Odpowiedz Link
javasun Re: 31.08 - otwarcie nowego sklepu w Starym Herme 30.10.05, 16:26 teraz juz wiem ze ułanów i do wilgi to jedna firma! Nie byłam pewna skąd znam tą chadre na ułanów ,ale ona przeszła z do wilgi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
malwina79 Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 14.09.05, 22:17 Witam! Nie wiem czy ktoś już wspominał o sh na Wawrzyńca , ale według mnie to najlepszy sh w jakim kiedykolwiek byłam, Robany się nie umywają. Upolowałam tam już mnóstwo rzeczy, spodnie bluzki, swetry. Rezczy są wycenione i na wagę. Jeżli chodzi o firmy to H&M, Mango, Etam,itd.itp Odpowiedz Link
anula36 Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 15.09.05, 08:53 j atez bywam i dodam ze sa tam tez duze rozmiary:) Odpowiedz Link
milkavanilka Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 15.09.05, 12:08 Super,że dzielicie się takimi informacjami-dzięki,ale dodajcie jeszcze mały szczegół:gdzie ten SH?To ten zaraz przy Starowiślnej,a może gdzieś bliżej Krakowskiej?Bardzo rzadko jestem w centrum i tęsknię trochę do czasów,kiedy bez wyrzutów sumienia mogłam sama powłóczyć się po mieście,no,ale obowiązki macierzyńskie najważniejsze :))) Odpowiedz Link
malwina79 Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 17.09.05, 15:08 Ten SH jest na ul.Wawrzyńca, na samym początku. Jak jedziesz tramwajem od strony Rynku to trzeba wysiąść na przystanku przed mostem, skręcasz w prawo i pierwszy sklep na Wawrzyńca to właśnie ten. Odpowiedz Link
anula36 Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 17.09.05, 16:01 zreszta przystanek nazywa sie "Wawrzynca" i jest strzalka;) Odpowiedz Link
klymenystra Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 17.09.05, 17:38 gdzies juz bylo o tym na wawrzynca :) tez nalezy do moich ulubionych-kupilam tam dwie wielkiej urody bluzki, widzialam mnostwo fajnych rzeczy. z tym, ze jest ciut za drogo, dlatego przewaznie wstepuje tam przed nowa dostawa, coby nie zbankrutowac:) Odpowiedz Link
milkavanilka Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 19.09.05, 11:28 Dzięki dziewczyny!Aaa,to byłam tam już ze 2-3 miesiące temu,zaraz przed dostawą,rzeczy po 1 zł za sztukę,sporo kupujących nawet gdy towar tak przebrany.Tylko panienka sprzedająca nieco odpychająca,ta z tych co to z łaską coś odburknie,ale co mnie tam ona obchodzi,pozdrawiam! Odpowiedz Link
margoolcia Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 30.09.05, 11:47 to chyba muszę się tam wybrać :-) Odpowiedz Link
nenka84 Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 22.11.05, 20:00 Przeoczylam, ze tu druga czesc powstala.. Wiec jeszcze raz napisze - czy znacie/chodzicie/co sadzicie - o ciuchlandzie na koncu dlugiej, tuz przed kleparzem, idax pd rynku po lewej stronie, wchodzi sie w brame i wylazi na jakies 5 (jak dla mnie:P) pietro. Ja go uwazalam za naprawde swietny, 3/4 mojej szafy zapelniaja ciuszki z tegoz ciuchlandu. Pozdrawiam juz zimowo:) Odpowiedz Link
jagoda85 Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 23.11.05, 21:45 Coś tu ostatnio pusto. Odpowiedz Link
nenka84 Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 29.11.05, 14:08 E tam pusto ;) J ajem szybko obiade i w koncu wybieram sie na Do Wilgi! Odpowiedz Link
evivi Re: chiucholandy w Krakowiw - czesc druga 23.02.06, 23:15 Nie jestem z Krakowa, więc pytam: znalazłam w necie informację o komisie odzieżowym NUTHATCH na Zwierzynieckiej. Czy mogłybyście napisać, czy można tam coś fajnego znaleźć i jakie są ceny? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link
palka_zapalka GRODZKA Roban 01.03.06, 09:47 Jeżdzę tam co 2-3 tyg i wydaję fortunę ciszki dla dziecka kupuję szczególnie :) Najwięcej H&M i inne markowe. Dla siebie głównie Kapphal, Zara, Esprit można tam naprawdę poszlaeć. Odpowiedz Link