malootka2 23.04.06, 23:18 Niższego od siebie oczywiście :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aiczka Re: Czy któraś z Was ma niższego mężczyznę? 24.04.06, 09:46 Mój jest odrobinkę niższy, jak się dokładnie zmierzy. Ale na co dzień nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
malootka2 Re: Czy któraś z Was ma niższego mężczyznę? 24.04.06, 10:52 Ja nie mam, ale mam swietnego kolege w pracy, ktory jest dosc niski i narzeka ze nie moze znalezc sobie kobiety. I tak sie zastanawialam co kobiety o tym sadza.... Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Czy któraś z Was ma niższego mężczyznę? 24.04.06, 12:57 Dużo jest na ten temat dyskusji, np. na forum "Kobieta". Rzeczywiście jest tak, że dużo pań twierdzi z góry, że na niższego nawet nie spojrzą. To trochę przykre i powinno się na nie oburzyć, ale tak w skrytości ducha człowiek im się jakoś bardzo nie dziwi. Kobiety lubią się czasem poczuć malutkie. I czasem nie wyobrażają sobie, że ktoś może im to zapewnić, mimo że nie ma powyżej 2m. Moim zdaniem nie ma co sobie zawracać głowy kobietą, która nie kocha dość mocno, by wzrost nie miał dla niej znaczenia i by mogła nawet wytrzymać szept babci "że on taki nieduży trochę". Po prostu najwidoczniej nie jest tą odpowiednią. No i jeszcze jest ta delikatna kwestia, że dla każdego "dość niski" znaczy co innego. Dla mnie to jest poniżej 170cm, dla innych poniżej 180... Odpowiedz Link Zgłoś
malootka2 Re: Czy któraś z Was ma niższego mężczyznę? 26.04.06, 09:43 W jego przypadku "dosc niski" to znaczy moze jakies 160 albo 165 cm... Mam nadzieje, ze znajdzie w koncu kobiete, ktora go pokocha takim, jaki jest... Odpowiedz Link Zgłoś
myszmagda Re: Czy któraś z Was ma niższego mężczyznę? 26.04.06, 10:34 Niezbyt mądre jest podejście kobiet, które nie wyobrażają sobie niskiego mężczyzny u swego boku. Liczy się przecież charakter człowieka, nie jego wygląd. Czyżby te panie uważały, że tylko w ramionach rosłego mięśniaka będą mogły poczuć się bezpiecznie? Moim zdaniem większe poczucie bezpieczeństwa da człowiek o mocnym charakterze i prawdziwie kochający. Dziś już nie te czasy, że damę swego serca trzeba bronić przed napastnikami, czyhającymi na każdym kroku na jej cnotę. Kobiecie potrzebne jest wsparcie psychiczne i pewność, że w trudnych chwilach ma na kogo liczyć. Mam nadzieję, że Twój kolega zanjdzie w końcu dziewczynę, która doceni w nim charakter, nie wzrost. Zresztą 160-165 cm to jeszcze nie tak niewiele. Owszem, facet jest niski, ale mieści się jeszcze w jakiś normach. Mój mężczyzna ma ok. 170 cm, więc też nie można go nazwać dębem. Mnie to jednak wystarczy, zwłaszcza, że i tak jestem kilka centymetrów niższa :) Odpowiedz Link Zgłoś
anastazjapotocka Re: Czy któraś z Was ma niższego mężczyznę? 05.06.06, 15:59 Ja bym raczej przestrzegała przed niskimi mężczyznami. Niskimi, to znaczy poniżej 170. Mężczyźni niscy mają duże problemy natury emocjonalnej, czują się gorsi i przez to są bezkompromisowi. Kobietom stawiają zbyt wysokie wymagania i chętnie je tyranizują. Taki feler po prostu. Mój pierwszy mąż miał 173 cm wzrostu, drugi 165. Wolę tych straconych lat nie pamiętać. Z Połówkiem poszłam na całość: On ma 198 cm. Jest super. Beztroski, zadowolony, bez kompleksów. Wole BARDZO WYSOKICH mężczyzn. Są naprawdę sympatyczniejsi. No i fajnie się z nimi wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
myszmagda Re: Czy któraś z Was ma niższego mężczyznę? 05.06.06, 16:20 Interesująca teoria... Myślisz, że faktycznie trudny charakter Twoich mężów wynikał z niskiego wzrostu? Nie było innych, poważniejszych przyczyn, które mogły ich skrzywić (nie wiem, wychowanie, trudne dzieciństwo, felery usposobienia odziedziczone po rodzicach...)? W końcu kompleksy na punkcie wzrostu, zwłaszcza w przypadku, gdy ma się żonę, której on nie przeszkadza, są głupie... Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Czy któraś z Was ma niższego mężczyznę? 05.06.06, 17:37 Jest też stereotyp: "mały to ambitny". Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata_i_mistrz Re: Czy któraś z Was ma niższego mężczyznę? 05.06.06, 18:14 Bomba! Już wiem, czego się w życiu trzymać :) Tylko najpierw będę musiała zapomnieć mojego byłego męża - chodzący kłębek kompleksów o wzroście 202 cm :D ___________________________ Twoja matka była chomikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
anastazjapotocka Re: Czy któraś z Was ma niższego mężczyznę? 07.06.06, 11:38 Myślę, dziewczyny, że to rzecz gustu, ale jednak niskiego już bym nie chciała. Poza tym meżczyźni w pewnym wieku tyją i co? Mały i gruby... Brrr. Koleżanki by się ze mnie śmiały. Odpowiedz Link Zgłoś
myszmagda Re: Czy któraś z Was ma niższego mężczyznę? 07.06.06, 22:12 Mój jest niski, ale chudziutki. Taka drobinka. Przez to wygląda na wiele młodszego, niż jest. Myślę, że to plus. Odpowiedz Link Zgłoś
anastazjapotocka Re: Czy któraś z Was ma niższego mężczyznę? 08.06.06, 15:53 No tak, ale ja też swoje ważę, poza tym, mam swoje lata. I tak, jak mój Połówek zgoli brodę, to wyglądam jak jego matka. On w ogóle młodo wygląda i strasznie mnie to denerwuje. Na szczęście nie chce mu się golić codziennie, brodę ma mocno siwą, chłopisko jest duże i też swoją masę ma. Więc jakoś przy nim oblecę. Odpowiedz Link Zgłoś
myszmagda Re: Czy któraś z Was ma niższego mężczyznę? 08.06.06, 20:49 Mój Połówek wygląda tak młodziutko, że mimo 29 lat często nie chcą sprzedać mu piwa :) Śmieję się z niego wtedy, ale na szczęście ja też czasem jestem brana za nieletnią. Pamiętam, jak zgorszyłam kiedyś pewną kobietę, kiedy wspomniałam o tym, że mieszkam z narzeczonym , a ona spojrzała na mnie jak na zdemoralizowaną nastolatkę i spytała: "A ile ty masz właściwie lat!?" A potem stwierdziła, że myślała, że najwyżej 15 - hihi! Z tym to już trochę przegięła! Odpowiedz Link Zgłoś
anastazjapotocka Re: Czy któraś z Was ma niższego mężczyznę? 12.06.06, 11:06 Pewnie jesteś nieduża i filigranowa. Takie kobiety długo wyglądają niezwykle młodo. Do 38 roku życia wyglądałam na 19 lat, ale nagle w ciągu dwóch lat przybyło mi powagi. Nie narzekam, bo i tak nie wyglądam na swój wiek, ale nie da się ukryć, że mężczyźni starzeją się znacznie wolniej od kobiet. Jesteśmy z Połówkiem w tym samym wieku... Odpowiedz Link Zgłoś
deczi Re: Czy któraś z Was ma niższego mężczyznę? 12.06.06, 14:36 Zdecydowanie nie:-) Ponad 190 cm, a ja mam 171. Bardzo mi to odpowiada. Jest też starszy o 5 lat i to też mi odpowiada, bo faceci w moim wieku wydają mi się w większości mało dojrzali. Odpowiedz Link Zgłoś