Dodaj do ulubionych

Ta Mozilla jest jednak gówniana.

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.04, 11:01
Spróbuj np otworzyć jakieś zdjęcie na vipnews.pl, spróbuj otworzyć komentarz
live na onecie, spróbuj dodać komentarz na e-baskecie... a dopiero kilka dni
ją użytkuję. Wogóle grafika i rozkład strony wygląda fatalnie na niektórych
witrynach. Że też musiał mi się explorer spierdolić :((( Z tego badziewia nie
chcę już korzystać. Powiedzcie, czy w Operze też są takie niespodzianki, może
ją ściągnąć ?
Obserwuj wątek
    • sebekwww Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. 06.01.04, 12:00
      Od razu widać że masz pojęcie stary o sprawie. To nie Mozzila jest winna tylko
      Ci co pisali te strony specjalnie pod IE. Bo tak sie akurat składa że sporo jest
      takich stron w sieci. Nie mówię że Mozilla jest idealna, ale ja wolę ją od IE.
      Pozdrawiam
      S.
      • Gość: Balde Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.04, 12:30
        Mnie nie obchodzi kto jest winny. Jestem przeciętnym użytkownikiem internetu i
        natrafiam co chwilę na jakiś bug używając Mozilli. I stwierdzam po prostu, że w
        explorerze tego nie miałem. Rozumiesz ?
        A może to programiści Mozilli są winni, że nie potrafią dostosować swojego
        produktu do odpowiednich standardów. Czy to nie powinno być podstawową zaletą
        przeglądarki, żeby móc spokojnie sobie surfować po internecie bez żadnych
        problemów ? Skoro Mozilla tego nie umożliwia, to nie jest dobrą przeglądarką.
        • da.killa Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. 06.01.04, 12:45
          Gość portalu: Balde napisał(a):

> A może to programiści Mozilli są winni, że nie potrafią dostosować swojego
          > produktu do odpowiednich standardów.

Problemy jakie napotykasz biorą się wyłącznie z tego, że twórcy Mozilli trzymają
          się właśnie standardów.

da.killa
          • Gość: piecyk gazowy Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 12:58
            Trybuna też się trzyma standardów.
            • Gość: piotr Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.04, 22:34
              Mozilla może nie jest ideałem ale ma bardzo dużo zalet których IE brakuje
              wystarczy tutaj że wymienie obsługe gestów blokada wyskakujących okien,
              oglądanie stron w zakładkach. używam jej już troche i uważam że jest naprawde
              niezła a jak chcesz instalować opere to będzięsz miał podobne problemy plus
              jeszcze jeden zainstaluje ci sie program szpiegowski
              A propo kożystałem jeszcze z Avanta jako nakładki NA IE ale jednak mozilla to
              jest to
              pozdrawiam
        • sebekwww Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. 06.01.04, 12:55
          A kto Ci powiedział, że Explorer wyznacza standardy ?? To że jest dołaczany do
          windowsów i przez to stanowi najbardziej rozpowszechnioną przegladarkę jeszcze
          tego nie stanowi. Standard to HTML + przyległości, a o ile mi wiadomo przy
          tworzeniu stron pod IE wykorzytsywane są różne sztuczki wychodzące poza ten
          standard, które prawidłowo obsługuje tylko IE. A moze chciałbyś żeby wszystkie
          inne przegladarki były robione pod IE ?? Boże uchowaj nas ...
          Pozdrawiam
          S
          • Gość: wojtek Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 13:07
            Balde zrozum że to IE nie trzyma się reguł gry,ja wiem że to ciężko pojąć ale
            tak jest.Jeżeli jakaś strona ma bugi to wejdź na stronę validator.w3.org/
            i wpisz jej adres do walidatora,wtedy ci się wyświetli dlaczego.Na pewno nie
            będzie to wina mozilli
            • Gość: piecyk gazowy Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 13:23
              Balde ma rację. W warunkach gospodarki rynkowej to nie użytkownik dostosowuje
              się do towaru, tylko towar do użytkownika. Jeśli producent nie potrafi
              dostosować się do potrzeb użytkownika, przegrywa.

Zwykły użytkownik nie ma pojęcia o jakichś standardach. Jego interesuje tylko
              to, czy się strona wyświetla poprawnie, czy nie.

Dziwi mnie, że twórcy Mozilli nie uwzględniają tych reguł, które "promuje" IE -
              nie oceniam, czy to dobrze czy to źle, użytkownicy raczej też w to nie wnikają.
        • Gość: Beny Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: 213.68.127.* 06.01.04, 13:22
          > Mnie nie obchodzi kto jest winny. Jestem przeciętnym użytkownikiem internetu i
          > natrafiam co chwilę na jakiś bug używając Mozilli. I stwierdzam po prostu, że
          > w explorerze tego nie miałem. Rozumiesz ?

Ja rozumiem

> A może to programiści Mozilli są winni, że nie potrafią dostosować swojego
          > produktu do odpowiednich standardów.

Dostosowac przegladarke do niestandardow

> Czy to nie powinno być podstawową zaletą
          > przeglądarki, żeby móc spokojnie sobie surfować po internecie bez żadnych
          > problemów ? Skoro Mozilla tego nie umożliwia, to nie jest dobrą przeglądarką.

To wroc do swojego IE i nie marudz. Aaa, IE nie dziala, to moze i on jest takze
          do bani.

• Gość: Balde Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.04, 13:35
            Do tych, którzy zachwalają tak Mozillę - spójrzcie na to z pozycji zwykłego
            użytkownika - włącza Mozillę i co chwilę doświadcza jakichś nproblemów, włącza
            IE i wszystko pięknie działa. Którą przeglądarkę wybierze ?
            • da.killa Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. 06.01.04, 13:46

> Do tych, którzy zachwalają tak Mozillę - spójrzcie na to z pozycji zwykłego
              > użytkownika - włącza Mozillę i co chwilę doświadcza jakichś nproblemów, włącza
              > IE i wszystko pięknie działa. Którą przeglądarkę wybierze ?

A co by było, gdyby drogowcy zaczęli robić szosy, po których mogłyby jezdzić
              tylko volkswageny?

da.killa
              • prawdziwy.tebe odwracanie kota ogonem 06.01.04, 14:08

> A co by było, gdyby drogowcy zaczęli robić szosy, po których mogłyby jezdzić
                > tylko volkswageny?

Pytanie powinno brzmiec: po co wyrzucac pieniadze w bloto na budowe drog dla wszystkich marek, skoro klienci kupuja w 99% volkswageny?
                • koktajl_molotowa Re: odwracanie kota ogonem 06.01.04, 23:25
                  prawdziwy.tebe napisał:

>
                  > Pytanie powinno brzmiec: po co wyrzucac pieniadze w bloto na budowe drog dla
                  ws
                  > zystkich marek, skoro klienci kupuja w 99% volkswageny?
                  >
                  A chciałbyś byc zmuszony do kupna volkswagena, gdy ładniejszy i lepszy dla
                  ciebie jest np. mercedes lub ford?
                  • prawdziwy.tebe Re: odwracanie kota ogonem 07.01.04, 01:15

> A chciałbyś byc zmuszony do kupna volkswagena, gdy ładniejszy i lepszy dla
                    > ciebie jest np. mercedes lub ford?

Czy ja sie dowiem w koncu, dlaczego za kaprys jednostki maja placic wszyscy? Bo Ty tylko powiedziaels to samo co da.killa (tylko innymi slowami), na zarzut nie raczyles odpowiedziec.
                    • koktajl_molotowa Re: odwracanie kota ogonem 07.01.04, 01:39
                      Po pierwsze primo - Twój tytuł postu "odwracanie kota ogonem" odnosi się
                      jedynie do tego właśnie postu, jeślis tego nie zauważył, szkoda.
                      Po drugie primo - co nazywasz kaprysem jednostki? Wdupiemanie wszelkich
                      standardów? A może gdy jednostka jest dość duża/bogata to jej wolno mieć
                      kaprysy, a jak juz nie tak bardzo ona jest d/b to jej nie wolno?
                      Ze zacytuję da.killa:
                      "Dzięki organizacji Worl Wide Web Consortium, która standardyzuje języki
                      sieciowe
                      (HTML, XML, CSS, ...) można pisać strony które da się obejrzeć we wszystkich
                      przeglądarkach.
                      Jednak Microsoft, mimo przynależności do W3C, lansuje swoje własne elementy -
                      niezgodne ze specyfikacjami. Na dodatek nie radzi sobie w pełni z tymi
                      elementami, które w specyfikacji się znajdują."
                      I kto tu nawala, kto tu kaprysi? Czy to wina przegladarki/jej twórców, że
                      kochani webmasterzy nie uzywają validatora, że mają zwykłą przyzwoitość w dupie?
                      Tak, właśnie przyzwoitość i właśnie w dupie, bo jeśli robie komuś strone, to
                      chcąc wykonać pracę dobrze, robie ją tak, aby każdy internauta mógł ją obejrzeć
                      lub przeczytać bez wzgledu nato, czego używa do surfowania(nawet linuksiarz z
                      tekstową przegladarka - ten przeczytać :).
                      • prawdziwy.tebe Re: odwracanie kota ogonem 08.01.04, 00:11
                        koktajl_molotowa napisał:

> Po pierwsze primo - Twój tytuł postu "odwracanie kota ogonem" odnosi się
                        > jedynie do tego właśnie postu, jeślis tego nie zauważył, szkoda.

Wybacz, ale wiem lepiej od Ciebie (i ktokolwiek innego) do czego sie odnosi moj tytol postu.

> Po drugie primo - co nazywasz kaprysem jednostki?

Kaprysem jednostki jest stosowanie rozwiazan, ktore wiekszosc odrzucila. I jak ma taki kaprys, to niech za ten kaprys placi sama, a nie karze wszystkim za to placic.

> Wdupiemanie wszelkich standardów?

Malo mnie interesuje, co jednostka sobie wdupia. Wazne, zeby sie odwalila od wiekszosci.

> A może gdy jednostka jest dość duża/bogata to jej wolno mieć
                        > kaprysy, a jak juz nie tak bardzo ona jest d/b to jej nie wolno?

Jaka ona jest, to nie ma nic do rzeczy. Wazne, co klienci chca kupic.

> Ze zacytuję da.killa:
                        > "Dzięki organizacji Worl Wide Web Consortium, która standardyzuje języki
                        > sieciowe (HTML, XML, CSS, ...) można pisać strony które da się obejrzeć we
                        > wszystkich przeglądarkach. Jednak Microsoft, mimo przynależności do W3C,
                        > lansuje swoje własne elementy - niezgodne ze specyfikacjami. Na dodatek nie
                        > radzi sobie w pełni z tymi elementami, które w specyfikacji się znajdują."

Cholera, sami komunisto-faszysci, ktorzy chca zadekretowac rezimowa norma kazde rozwiazanie... Co Was obchodzi jakie rozwiazania lansuje ta lub inna firma? Wiedz, towarzyszu, ze wlasnie dzieki takim pratykom jest mozliwy rozwoj cywiwlizacji! A Tobie, jak sie jakies rozwiazanie nie podoba, to z niego nie korzystaj. A od tego co robia inni - odstosunkuj sie.

> I kto tu nawala, kto tu kaprysi?

Linuksiarze, bo nie chca zrozumiec, ze ich standardy sa martwe i tocza piane z tego powodu. Nikt inny nie kaprysi.

> Czy to wina przegladarki/jej twórców, że
                        > kochani webmasterzy nie uzywają validatora, że mają zwykłą przyzwoitość w
                        > dupie?

Nie rozumiem, przecierz IE ich strony wyswietla prawidlowo! To moze valiudator powinien zmienic normy (z martwych, na zywe), na ktorych validuje, co?

> Tak, właśnie przyzwoitość i właśnie w dupie, bo jeśli robie komuś strone, to
                        > chcąc wykonać pracę dobrze, robie ją tak, aby każdy internauta mógł ją
                        > obejrzeć lub przeczytać bez wzgledu nato, czego używa do surfowania(nawet
                        > linuksiarz z tekstową przegladarka - ten przeczytać :).

Ja znowu pytam: po co stosowac martwe normy i kto ma za to placic. Pytam o to 3 raz. Odpowiesz?
                        • koktajl_molotowa Re: odwracanie kota ogonem 08.01.04, 00:46
                          Pomine wiekszośc Twoich wypocin. Powiedz tylko jedno, jak sie ma przynależnośc
                          do organizacji, do obalania standardów przez nią stworzonych? Chyba, że to
                          tylko przynależność czysto prestiżowa :) bo bez niej M$ widziany byłby troszke
                          gorzej?

> Cholera, sami komunisto-faszysci, ktorzy chca zadekretowac rezimowa norma
                          kazde
                          > rozwiazanie... Co Was obchodzi jakie rozwiazania lansuje ta lub inna firma? Wi
                          > edz, towarzyszu, ze wlasnie dzieki takim pratykom jest mozliwy rozwoj
                          cywiwliza
                          > cji! A Tobie, jak sie jakies rozwiazanie nie podoba, to z niego nie
                          korzystaj.
                          > A od tego co robia inni - odstosunkuj sie.
                          Pamietaj, że do tej komunistyczno-faszystowskiej organizacji należy też Twój
                          ukochany M$ :o)
                          A swoja drogą, mógłbys wymyśleć coś nowego. Te komunistyczno-faszystowskie
                          zachowanie linuksiarzy stało się nudne. Każdy dowcip, opowiedziany zbyt wiele
                          razy, zaczyna być smętny.
                          Kolejny raz okazuje się, że nie potrafisz obejsć się bez obrazania ludzi o
                          innych niż Ty poglądach, a zawsze sam pietnujesz osobiste wycieczki. Proszę,
                          zachowaj poziom, bo dyskusja z tobą będzie poniżaniem samego siebie (wycieczka
                          osobista:).
                          • prawdziwy.tebe Re: odwracanie kota ogonem 10.01.04, 00:15
                            koktajl_molotowa napisał:

> Pomine wiekszośc Twoich wypocin.

Coz, zabraklo argumentow... Jak linuksiarzom braknie argumentow, to krzycza "ty trollu", "plonk" probujac ten fakt zamaskowac...

> Powiedz tylko jedno, jak sie ma przynależnośc do organizacji, do obalania
                            > standardów przez nią stworzonych? Chyba, że to tylko przynależność czysto
                            > prestiżowa :) bo bez niej M$ widziany byłby troszke gorzej?

Znowu mnie pytasz o formalizmy, towarzyszu...

> Pamietaj, że do tej komunistyczno-faszystowskiej organizacji należy też Twój
                            > ukochany M$ :o)

A kto powiedzial, ze ta organiazacja jest komunistyczno-faszystowska? Czytaj uwazniej, bolszewiku, ja mowilem o Waszych pogladach, a nie o tej organizacji.

No i odpowiedz na moj zarzut.

I na pytanie, ktore zadalem kilka postow wczesniej.

> A swoja drogą, mógłbys wymyśleć coś nowego. Te komunistyczno-faszystowskie
                            > zachowanie linuksiarzy stało się nudne. Każdy dowcip, opowiedziany zbyt wiele
                            > razy, zaczyna być smętny.

To nie dowcip, tylko smutna prawda.

> Kolejny raz okazuje się, że nie potrafisz obejsć się bez obrazania ludzi o
                            > innych niż Ty poglądach, a zawsze sam pietnujesz osobiste wycieczki.

Rozumiem, ze "wypociny", to nie sa osobiste wycieczki...

> Proszę, zachowaj poziom, bo dyskusja z tobą będzie poniżaniem samego siebie
                            > (wycieczka osobista:).

Teraz przeczytaj jeszcze raz ten swoj post, i pokaz choc skrawek argumentu merytorycznego, a potem mow o poziomie dyskusji...
                            • koktajl_molotowa Re: odwracanie kota ogonem 10.01.04, 03:11
                              Pięknie, i Ty zarzucasz brak treści w wypowiedzi, ROTFL. Przeczytaj swoje
                              wszystkie posty w tym wątku i znajdż coś, co wnośi cokolwiek do dyskusji oprócz
                              zamieszania wobec Twojej osoby.

1 cytat: Pytanie powinno brzmiec: po co wyrzucac pieniadze w bloto na budowe
                              drog dla wszystkich marek, skoro klienci kupuja w 99%
                              volkswageny?
                              Ale mają wybór i drogi nie powinny ich ograniczać. Zaznaczę, że to nie komunizm
                              tylko demokracja :)

2 cytat: Czy ja sie dowiem w koncu, dlaczego za kaprys jednostki maja placic
                              wszyscy? Bo Ty tylko powiedziaels to samo co da.killa (tylko
                              innymi slowami), na zarzut nie raczyles odpowiedziec.
                              Niedostrzegłem zadnego zarzutu w pytaniu z poprzedniego postu, jedynie zaczepkę.
                              A o kaprysie w moim poscie niżej napisałem.

3 cytat: Kaprysem jednostki jest stosowanie rozwiazan, ktore wiekszosc
                              odrzucila. I jak ma taki kaprys, to niech za ten kaprys placi sama,
                              a nie karze wszystkim za to placic.
                              Jak narazie to wszyscy producenci trzymająsie standardów tylko jeden nie,
                              niestety jest to M$.

4 cytat: Malo mnie interesuje, co jednostka sobie wdupia. Wazne, zeby sie
                              odwalila od wiekszosci.
                              > A może gdy jednostka jest dość duża/bogata to jej wolno mieć
                              > kaprysy, a jak juz nie tak bardzo ona jest d/b to jej nie wolno?
                              Jaka ona jest, to nie ma nic do rzeczy. Wazne, co klienci chca kupic.

Mówią o jednostce kapryszącej, mówiłem o M$, z Twojej wypowiedzi wynika,że to do
                              Ciebie nie dotarło, szkoda. A to co ty byś chciał przepchnąć, to dostosowanie
                              wszystkich na siłę do tego co zaproponowała kapryśna jednostka, zakrawa na
                              faszyzm (jak ideologicznie to ideologicznie).

5 cytat: Cholera, sami komunisto-faszysci, ktorzy chca zadekretowac rezimowa
                              norma kazde rozwiazanie... Co Was obchodzi jakie rozwiazania
                              lansuje ta lub inna firma? Wiedz, towarzyszu, ze wlasnie dzieki takim pratykom
                              jest mozliwy rozwoj cywiwlizacji! A Tobie, jak sie
                              jakies rozwiazanie nie podoba, to z niego nie korzystaj. A od tego co robia inni
                              - odstosunkuj sie.

Jasne, wolna amerykanka, niech każdy robi co chce. Tylko pomysl nad tym co jest
                              napisane parę linijek wcześniej, M$ należy do organizacji tworzącej te
                              standardy, dlaczego niszczy autorytety które sam tworzy? Tożto jest zachowanie
                              nie tylko komunistyczne, anarchistychne, to jest zachowanie irracjonalne.
                              Powtarzam, bo może nie rozumiesz jak raz przeczytasz, a drugi raz ci się nie
                              chce, M$ należąc do W3C, tworzy standardy, ustala je, tylko po to żeby je łamać.
                              Przyależność czysto prestiżowa, lepiej by wystapić, byłby 1 zarzut mniej.

6 cytat: Ja znowu pytam: po co stosowac martwe normy i kto ma za to placic.
                              Pytam o to 3 raz. Odpowiesz?
                              W imie mozliwości wolnego wyboru, można zmienić standardy, wprowadzić je jako
                              obowiązujące i robić wtedy tak jak lubimy. Ale do tej pory, trzymajmy się
                              wyznaczonej drogi. To nie komunizm, to porządek.

7 cytat: A kto powiedzial, ze ta organiazacja jest komunistyczno-faszystowska?
                              Czytaj uwazniej, bolszewiku, ja mowilem o Waszych pogladach,
                              a nie o tej organizacji.
                              Ty, twierdząc, że walka o dotrzymywanie standardów to k-f zachowanie, a o to
                              walczy W3C :). Nie zauważyłeś tego? Bbyło to napisane jasno.

8 cytat: Teraz przeczytaj jeszcze raz ten swoj post, i pokaz choc skrawek
                              argumentu merytorycznego, a potem mow o poziomie dyskusji...
                              Przeczytaj wszystkie swoje posty (powtarzam sie, ale moze Tobie trzeba
                              powtarzać) i znajdź jakiś argument, jak to ładnie ujmujesz, merytoryczny. Ja
                              zauważyłem tylko jedno, że dla ciebie wprowadzanie chaosu jest siłą napędową
                              cywilizacji. Gratuluję.

I jeszcze jedno, skąd u Ciebie to przywiązanie do zwrotu "towarzysz", czyżby ze
                              starych dobrych lat?
                              • koktajl_molotowa i jeszcze krótko 10.01.04, 03:20
                                W jednym z wątków napisałem, że takie dyskusje to strata czasu (i utwierdziłeś
                                mnie w tym przekonaniu), jedni mają swoje czarne i swoje białe, drudzy też.
                                Niewielki odsetek dostrzega szary. Ty niestety nie należysz do tych ludzi, brak
                                Ci lotności umysłu, elastyczności i trzeźwego spojżenia na sprawę. Ja nie chcę
                                wytępić Win, ja tylko mówię, że dla mnie one są do dupy.
                                Jedno pytanie, powiedz, co dla ciebie znaczy stwierdzenie, że towar ma jakość?
                                • jp.hi Re: i jeszcze krótko 10.01.04, 06:34
                                  koktajl, czy to tak trudno zrozumiec ze MS tworzy standarty, nie jakies
                                  organizacje do ktorych jakoby MS nalezy?

Piszesz, ze jedni widza czarne inni biale. Widzisz, problem w tym, ze
                                  niektorzy maja klopot w odroznieniu tych kolorow.
                                  To co ja wynosze z tej dyskusji to zaslepienie tych ktorzy innym wytykaja
                                  klapki na oczach lub rzadanie aby ten ktory tworzy standarty stosowal sie do
                                  innych regol.

Roznica miedzy nami polega na tym, ze my wcale nie jestesmy zaslepieni
                                  Microsoftem czy Gatesem. Jestesmy elastyczni i potrafimy wybierac co dla nas
                                  najlepsze a wy trwacie w zaslepieniu i utopi Open Source.

Juz teraz widac ze ta idea przegrywa. Red Hat musiano sciagnac z pulek
                                  sklepowych i dac na przemial bo sie nie sprzedawal. Linux coraz bardziej
                                  odchodzi od urzytkownikow domowych bo nie moze konkurowac z Windows. Staje sie
                                  wiec systemem drugorzednym, do drugorzednych zastosowanan. Moze takze dla
                                  hobbystow, studentow i szperaczy.
                                  Ostatni rok udowodnil to najwyrazniej a nastepny to przypieczetuje.
                                  Ludzie wola zaplacic za programy lepsze niz korzystac z gorszych darmowych.
                                  Poza tym to co jest rownie wazne. Kazdy chce miec oprogramowanie powszechnie
                                  stosowane, kompatybilne i wymienne czyli standartowe.

Jak te proste prawdy zrozumiesz to przywitasz sie z nami. Czego ci zycze.
              • magoi Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. 07.01.04, 15:10
                A ty pewnie jestes "bad ass" script kiddie, nie?
                Ja nie wiem dlaczego ty patrzysz na to zaledwie z jednej strony, i ja wiem ze
                zycie sie na produktach micrososft nie konczy, ale wielu uzytkownikow tego nie
                wie. Powinni kupic sobie Mac i miec bol glowy z glowy, jak i rady
                niedopieczonego samo wyzwanego "specjalisty"
                • arelis Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. 08.01.04, 01:23
                  CO to znaczy "script kiddie"?
                  • magoi Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana.>Arelis 13.01.04, 15:44
                    Script kiddie to niedopieczony "programmer" ktory uwaza ze jezeli zmienil dwie
                    linijki kodu to wszystko wie...
            • Gość: Beny Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: 213.68.127.* 06.01.04, 15:30
              > IE i wszystko pięknie działa. Którą przeglądarkę wybierze ?

Mozille

0. bo nie jest tak dziurawa jak IE
              1. bo jest szybsza
              2. bo ma zakladki
              3. bo ma inne uzyteczne funkcje
              4. bo wyglad stron ktore ja przegladam jest ok

> włącza IE i wszystko pięknie działa.
              zdaje sie pisales ze nie wszystko - bo z jakiegos powodu sie przelaczyles na
              Mozille.

• Gość: Beny Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: 213.68.127.* 06.01.04, 15:42
                Tu masz odpowiedz jak dobrze jest napisana strona z tego serwisu Vipnews
                validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fvipnews.pl%2F%21__octopus_front%2Farticle.php%3Fcategory%3D4%26article%3D497
                Ja pomijam rodzaj informacji tam zamieszczonych - szkoda oczu zeby to ogladac
                nie mowiac o czytaniu. Jeszcze drobna informacja w IE sie otwiera to prawda, ale
                po jakim czasie, przed chwila trawalo to conajmnije 30sekund. Po takim czasie
                juz dawno bym zamknal to okno bez wzgledu jaka dupa w nim by byla do pokazania.
              • Gość: Balde Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.04, 16:05
                Przesiadłem się na Mozillę tylko i wyłącznie dlatego, że w explorerze zaczęło mi
                się coś jebać z przewijaniem niektórych stron. Jak tylko uda mi się to naprawić,
                to wracam do explorera.
                • Gość: Beny Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.04, 20:01
                  No wlasnie:
                  > się coś jebać z przewijaniem niektórych stron. Jak tylko uda mi się to naprawić

A w mozilli jak to okreslas nic sie nie jebie :)
                  To moze przy okazji naprawianai tego IE, bedziesz reinstalowal system i
                  zaibnstalujesz sobie jakiegos linuksa.
        • Gość: ktos gówniany jest IE IP: *.mroczna.net.pl 27.01.04, 11:00
          Jak ci sie cos nie odpala to se TO sciagnij z internetu np.jave albo flash
          playera...
    • Gość: Argh Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 14:03
      Obejżałem stronę vipnews.pl na mozilli 1.5 która jest moją domyślną
      przeglądarką. Strona chodzi idealnie, więc już reszty nie sprawdzałem bo
      doszedłem do wniosku że jesteś kolejnym maniakiem micro$oftu i jego badziewia.
      IE to najgorsza przeglądarka jaką znam. Masz w IE przeglądanie w zakładkach albo
      chociaż blokowanie wyskakujących okien ?
      • Gość: Argh Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 14:09
        Fakt, zdjęcia na vipnews.pl się nie ładują.
    • Gość: Argh Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 14:16
      Niestety prawda o IE jest taka, że ma bardzo dużo błędów, które nawet zagrażają
      bezpieczeństwu systemu. Nieprawdą także jest, że przy pomocy IE można sobie
      "spokojnie surfować". Ciągle wyskakują okna z reklamami i innymi bzdetami.
      Ciągle coś sięchce instalować, albo nawet próbuje samo. W mozilli tego nie ma.
      To że nie obsługuje pseudo-standardów narzuconych przez IE nie jest dla mnie
      problemem. A poza tym skoro mozilla wciąż istnieje pomimo drapieżnego monopolu
      Micro$oft znaczy to, że musi prezentować naprawdę wysoki poziom. Ja wolę komfort
      niż ciągłą walkę z reklamami i innymi oknami. Na szczęście jest wybór i każdy ma
      do niego prawo.
      • Gość: Balde Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.04, 16:12
        No właśnie, mi by też nie przeszkadzała, ale jak widzisz jest mnóstwo z nią
        problemów. Nie da się otwierać wspomnianych zdjęć, spróbuj otworzyć relację live
        na onecie, spróbuj dodać komentarz do wiadomości na www.e-basket.pl, okienko do
        komentarza ma szerokość 3 liter ! Porównaj sobie np. jak wygląda strona
        terrarium.com.pl/forum/ otworzona przy pomocy Mozilli i iexplorera. To
        wszystko za dużo na moje nerwy.
        • Gość: Balde Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.04, 16:39
          Przed chwilą właśnie otworzyłem www.vivaplus.tv/highfidelity.html i
          zobacz jak to wygląda. Prawie wszystkie strony otwierane przy pomocy tej
          przeglądarki są spierdolone. No jak można tego używać ?
          • Gość: eressea Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.gorzow.mm.pl 06.01.04, 17:08

> Przed chwilą właśnie otworzyłem www.vivaplus.tv/highfidelity.html i
            > zobacz jak to wygląda. Prawie wszystkie strony otwierane przy pomocy tej
            > przeglądarki są spierdolone. No jak można tego używać ?

U mnie ta strona wygląda prawie identycznie na Mozilli jak na IE. I na Mozilli
            otworzyła się co najmniej dwa razy szybciej. Więc można "tego" uzywać. Mi trudno
            natomiast zrozumieć jak można uzywać IE i czekac na strony ładujące się w
            ślimaczym tempie i co jakis czas wyłączać wyskakujące okna z róznymi bzdurami.
          • da.killa Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. 06.01.04, 17:09

> zobacz jak to wygląda.

Spieprzone aż miło.

validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A//www.vivaplus.tv/highfidelity.html
            > Prawie wszystkie strony otwierane przy pomocy tej

Ja używam wyłącznie Mozilla Firebird od wersji 0.5 bodajże, wcześniej Mozilli i
            nie narzekam. Może dlatego że wiem jak ważne jest dochowanie wierności
            standardom - bez tego w sieci byłby jeden wielki rozpieprz.

Dzięki organizacji Worl Wide Web Consortium, która standardyzuje języki sieciowe
            (HTML, XML, CSS, ...) można pisać strony które da się obejrzeć we wszystkich
            przeglądarkach.

Jednak Microsoft, mimo przynależności do W3C, lansuje swoje własne elementy -
            niezgodne ze specyfikacjami. Na dodatek nie radzi sobie w pełni z tymi
            elementami, które w specyfikacji się znajdują.

Ta sytuacja się pogarsza z każdym dniem - języki się rozwijają, nowe
            przeglądarki poszerzają swoje możliwości o nowe elementy (na przykład obsługę
            arkuszy stylów CSS3) a Internet Explorer 6.0 jest przeglądarka przestarzałą -
            sprzed kilku lat. A zanosi się na to, że przez kilka kolejnych nie pojawi się
            jej nowsze wersja, która zresztą nie będzie dostępna jako samodzielny produkt, a
            jedynie z następcą Windows XP.

Gdyby nie ograniczenia Internet Explorera mielibyśmy o wiele bardziej
            interesujące strony, na dodatek znacznie lżejsze. Jeśli jesteś ciekaw, to podam
            ci przykłady witryn, które wykorzystują dostępne obecnie standardy - do
            obejrzenie oczywiście poza Internet Explorerem.

Wiem, że większości Zwykłych Użytkowników nie obchodzi zgodność ze standardami,
            ale jeżeli dołożymy do tego bezpieczeństwo, blokadę popupów, tabbed browsing i
            obsługę nowych technologii to prędzej czy później sięgną po alternatywne
            przegladarki, zamiast czekać kilka lat na konieczność wymiany całego sprzętu na
            taki, na którym chciałyby ruszyć nowe Windows z nowym Internet Explorerem. Który
            oczywiście znowu będzie na bakier ze standardami, bezpieczeństwem i nowoczesnością.

da.killa - Internauta Świadomy
            • Gość: kell Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.ccs.yorku.ca 06.01.04, 20:36
              wiesz, nie przemowisz do rozsadku. milo, ze sie starasz, ale tak na prawde to
              najgorzej walczyc z ludzka glupota i ignorancja. mozesz podac kilka ciekawie
              zrobionych stron (css2,3, svg, math ml ...), ktorych msie nie wyswietli
              poprawnie za nic, ale moge sie zalozyc, ze osoba bedzie pisac, ze to wina
              strony, a nie przegladarki.
              tak sie wlasciwie zastanawiam, o co jest krzyk? na forum w wiekszosc pisza
              osoby, ktore maja bardziej niz przecietne pojecie o komputerach, zadna nie
              napisze, ze nie dziala jej przewijanie, ze cos sie zainstalowalo same, ze
              otwieraja sie jakies porno strony, ich przegladarka ustawia sie jako domyslna
              przy kazdej okazji (pomijam, ze ma gdzies podstawowe bezpieczenstwo, wygode i
              standarty)...

i czemu najglosniej krzycza trolle ktore mozilli (linuksa, open office, etc
              zaleznie od watku) NIE UZYWALY.. wiec jednak to glupota i ignorancja jest problemem?
          • Gość: jose_g Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: 136.167.58.* 06.01.04, 18:00
            "prawie wszystkie"??? ciekawe, Mozilli uzywam od wersji 0.9.x - obecnie Firebirda 0.7 rownolegle z
            Safari i powiem ze rzadko kiedy trafialem na strone ktora nie byla poprawnie wyswietlana w Mozilli.
          • barracuda7110 Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. 06.01.04, 19:27
            Napisz maila do adminów tychże stron, że są skończonymi tłukami skoro nie
            potrafią napisać strony działającej pod IE i pod Mozilla. Najczęściej to jednak
            prywatne strony są spitolone, gdyż większość ludzi używa do tworzenia ich
            baaardzo "zaawansowanego" programu o nazwie Frontpage (mimo wszystko ma on kilka
            przydatnych funkcji). A co produkt microsoftu będzie obchodziła kompatybilność z
            innymi przeglądarkami? Nic!
            • sodipodi Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. 08.01.04, 11:17
              No własnie ja na forum linuxa poruszałem ten problem.Troche sobie inwestuje i
              takie strony jak www.brebrokers.pl czy www.easy-forex.pl w ogóle nie chodza pod
              Mozilla.Dlaczego tak sie dzieje czy to Mozilla jest nie tak czy moze IE jest
              super.Bo bede szczery,że IE jak na razie czyta mi wszystko jednak pomimo tego
              nie jestem z niej specjalnie zadowolony, natomist Mozilla nie wszystko i tu
              jest problem, bo przecietnego uzytkownika problemy standardow naprawde nie
              obchodza.Przegladarka jak kazdy inny program ma służyć a nie wymagać.
              Pozdrawiam
          • Gość: johndoe Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.04, 09:12
            > zobacz jak to wygląda. Prawie wszystkie strony otwierane przy pomocy tej
            w operze wyglada tak jak powinno. o szybkosci ladowania nawet nie chce mi sie wspominac
            pzdr
    • Gość: JP Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 06.01.04, 20:27
      Te przyklady z samochodem i drogami lub standartami sa zabawne. Najlepiej to
      skwitowal piecyk :))
      Zwolennicy darmowych produktow powtarzaja w kolko te same tezy o wyzszosci M
      nad IE:
      - blokowanie reklam (wystarczy sciagnac i zainstalowac dodatkowy programik i
      IE tez bedzie to robil)
      - otwieranie okien w zakladkach (otwieranie juz otwartych okien poprzez
      naciskanie na przyciski na pasku zadan lub umieszczenie skrotow do stron na
      gornym pasku IE nie zalatwia sprawy?)
      - szybkosc otwierania stron (z mojego doswiadczenia i z bardzo wielu
      wypowiedzi tu na forum wynika ze IE otwiera szybciej).

Nie, tu nie chodzi o to czy lepsza jest M, O czy IE. Tu chodzi o to, ze IE
      jest zle bo Microsoft.
      Zapytajcie sie tych samych co tak chwala Mozille, Linux czy znaja dobre
      produkty MS? :-))

Do Balde. Oczywiscie IE mozna naprawic i podejmuje sie ci w tym pomoc.
      Najczestrzym powodem uszkodzen IE sa inne instalowane programy (m.in.Mozille)
      a takze hijacks.
      Napisz jeszcze raz na czym polega twoj problem z IE.
      • Gość: Balde Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.04, 20:45
        Problem polega na tym, że przewijanie niektórych stron zaczęło mi działać
        niepłynnie i skokowo. Np onetu. Czasami miałem w przeszłości takie problemy, ale
        wtedy pomagało oczyszczenie rejestru programem ad-aware 6.0 . Teraz jednak za
        cholere nie chce pomóc, chociaż sciągałem kilka razy najnowsze update'y.
        Próbowałem też przeinstalować kartę graficzną, od nowa zainstalować ie i nic :(
        Jakbyś mi pomógł, to byłbym dozgonnie wdzięczny :)
        • Gość: JP Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 07.01.04, 06:40
          Jezeli adaware wtedy pomoglo to moze swiadczyc o ingerencji jakiegos spyware.
          Potwierdzaloby to moje wczesniejsze podejzenia.
          Juz wielokrotnie przekonalem sie ze adaware i spybot nie wystarczy.

Zrobmy tak. Przeskanuj komputer wpierw tym
          www.spychecker.com/program/coolwebshredder.html
          a pozniej sciagnij HijackThis mjc1.com/mirror/hjt/#Top
          i przeskanuj nim. Jezeli nie znajdziesz sam nic podejzadego, proponuje ci
          zrobic Save Log i skopiowac jego zawartosc tu na forum. Jesli chcesz, zamiast
          na forum, mozesz wyslac go na moj email jp.hi(at)gazeta.pl
          Przeanalizuje go i dam ci info czego sie pozbyc.

Mam jeszcze inne pomysly ale moze zrob ten piewszy krok.
          Glowa do gory. Mnie IE jeszcze nigdy nie zawiodl.
          Ciagle czekam ze przeciwnicy IE podadza mi jakis link ktorego IE nie otworzy.
          :-).
          • Gość: Balde Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.04, 11:04
            Wysłałem Ci tego loga na maila.
            • Gość: Balde Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.04, 11:38
              Coś się nie chce wysłać, więc zamieszczam go tu :

Logfile of HijackThis v1.97.7
              Scan saved at 10:42:38, on 2004-01-07
              Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)
              MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2600.0000)

Running processes:
              C:\WINDOWS\System32\smss.exe
              C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
              C:\WINDOWS\system32\services.exe
              C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
              C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe
              C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
              C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
              C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
              C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
              C:\WINDOWS\Explorer.EXE
              C:\WINDOWS\System32\P2P Networking\P2P Networking.exe
              C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe
              C:\Program Files\Common files\updater\wupdater.exe
              C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_02\bin\jusched.exe
              C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
              C:\Program Files\RSNet\RSEDNClient.exe
              C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
              C:\Program Files\Interlicznik\Interlicznik.exe
              C:\instalki\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = www.onet.pl/
              R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
              R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
              R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,SearchAssistant = ,
              R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,SearchAssistant = ,
              R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer,SearchAssistant = ,
              R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer,CustomizeSearch = ,
              R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,(Default) = ,
              R3 - URLSearchHook: (no name) - {6CC1C918-AE8B-4373-A5B4-28BA1851E39A} - (no file)
              O2 - BHO: myBar BHO - {0494D0D1-F8E0-41ad-92A3-14154ECE70AC} - C:\Program
              Files\MyWay\myBar\1.bin\MYBAR.DLL
              O2 - BHO: (no name) - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program
              Files\Adobe\Acrobat 5.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx
              O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} -
              C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
              O3 - Toolbar: &SearchBar - {0494D0D9-F8E0-41ad-92A3-14154ECE70AC} - C:\Program
              Files\MyWay\myBar\1.bin\MYBAR.DLL
              O4 - HKLM\..\Run: [P2P Networking] C:\WINDOWS\System32\P2P Networking\P2P
              Networking.exe /AUTOSTART
              O4 - HKLM\..\Run: [TkBellExe] "C:\Program Files\Common
              Files\Real\Update_OB\realsched.exe" -osboot
              O4 - HKLM\..\Run: [updater] C:\Program Files\Common files\updater\wupdater.exe
              O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] C:\Program
              Files\Java\j2re1.4.2_02\bin\jusched.exe
              O4 - HKLM\..\RunServices: [RDLL] RunDll16.exe
              O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
              O4 - HKCU\..\Run: [Red Swoosh EDN Client] C:\Program Files\RSNet\RSEDNClient.exe
              O4 - HKCU\..\Run: [explore] c:\windows\explore.exe
              O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
              O4 - Startup: Interlicznik.lnk = C:\Program Files\Interlicznik\Interlicznik.exe
              O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft
              Office\Office\OSA9.EXE
              O4 - Global Startup: GStartup.lnk = C:\Program Files\Common Files\GMT\GMT.exe
              O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console (HKLM)
              O9 - Extra button: Cracked by Spirow (HKLM)
              O9 - Extra 'Tools' menuitem: Cracked by Spirow (HKLM)
              O9 - Extra button: RealGuide (HKLM)
              O16 - DPF: komentator - sport.onet.pl/komentator.cab
              O16 - DPF: {1D6711C8-7154-40BB-8380-3DEA45B69CBF} (Web P2P Installer) -
              O16 - DPF: {65E7DB1D-0101-4100-BD66-C5C78C917F93} (WTDMMPVersion Class) -
              www.wildtangent.com/multiplayer/cannonsmmp/wtinst.cab
              O16 - DPF: {70AA7362-0A16-11D4-877B-008048C4AC6F} (MainControl Class) -
              wirusy.onet.pl/skaner/WebScan.cab
              O16 - DPF: {9F1C11AA-197B-4942-BA54-47A8489BB47F} (Update Class) -
              v4.windowsupdate.microsoft.com/CAB/x86/unicode/iuctl.CAB?37989.5330555556
              O16 - DPF: {A67BA5E3-5B79-11D6-A711-00C12601EADE} -
              www.rozrywka.net.pl/mpinne12.exe
              O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) -
              download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab
              O16 - DPF: {E7544C6C-CFD6-43EA-B4E9-360CEE20BDF7} (MainControl Class) -
              bezpieczenstwo.onet.pl/skaner/SkanerOnline.cab
              O16 - DPF: {FF0C042C-98E9-4C36-B2EC-E21FDFDCEF75} (InstallCtl Class) -
              download.redswoosh.com/Installer/rsinstaller.cab
              O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{7EB49B34-B41A-4AD3-9E2A-95D2F1206891}:
              NameServer = 217.30.129.149 217.30.137.200
          • magoi Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana.>JP 07.01.04, 15:37
            Czesc JP.
            Tym razem postanowilem "zkomentowac twoj" twoj wpis.
            Przez pewien czas sam pisze na tym forum i staram sie pomagac ludziom, ale
            jedynie na interesujace mnie problemy lub odpowiadac na glupie i mniej glupie
            pytania. Jednego czego sam nie lubie to lenistwa ludzi. Ma komputer ale nie
            chce o nim poczytac... To tak jak nie nauczyc sie jak dziala samochod ale
            chciec go prowadzic...
            Zgadzam sie z toba co do tych cielakow zawsze proponujacych jakis
            inny "software" zamiast rozwiazania problemu. Jakby cos masz moj glos.
            /M

Gość portalu: JP napisał(a):

> Jezeli adaware wtedy pomoglo to moze swiadczyc o ingerencji jakiegos spyware.
            > Potwierdzaloby to moje wczesniejsze podejzenia.
            > Juz wielokrotnie przekonalem sie ze adaware i spybot nie wystarczy.
            >
            > Zrobmy tak. Przeskanuj komputer wpierw tym
            > www.spychecker.com/program/coolwebshredder.html
            > a pozniej sciagnij HijackThis mjc1.com/mirror/hjt/#Topa
            > i przeskanuj nim. Jezeli nie znajdziesz sam nic podejzadego, proponuje ci
            > zrobic Save Log i skopiowac jego zawartosc tu na forum. Jesli chcesz, zamiast
            > na forum, mozesz wyslac go na moj email jp.hi(at)gazeta.pl
            > Przeanalizuje go i dam ci info czego sie pozbyc.
            >
            > Mam jeszcze inne pomysly ale moze zrob ten piewszy krok.
            > Glowa do gory. Mnie IE jeszcze nigdy nie zawiodl.
            > Ciagle czekam ze przeciwnicy IE podadza mi jakis link ktorego IE nie otworzy.
            > :-).
          • barracuda7110 Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. 07.01.04, 19:05
            Hahahahaha i IE ma być taką rewelacyjną przeglądarką?! Zainstaluj ad-aware +
            spybot + ileśtam innych programów do usuwania śmieci + programy blokujące popupy
            + kilka nakładek + to o czym zapomniałem.... rewelacja. Na dodatek niektóre z
            tych programów to w najlepszym wypadku będą ad-ware albo co gorsze spy-ware.
            Może jakimś cudem uda się znaleźć naprawdę darmowe i dobrze działające...
            ps. zapomniałem dopisać, że do IE wyszła masa poprawek, które też przydałoby się
            zainstalować. Sam przez jakiś czas używałem IE ale przerzuciłem się na mozille i
            jestem bardzo zadowolony.
      • da.killa Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. 06.01.04, 20:57
        Gość portalu: JP napisał(a):

> - blokowanie reklam (wystarczy sciagnac i zainstalowac dodatkowy programik i
        > IE tez bedzie to robil)

_dodatkowy_! A do blokowania banerów dociągnąć pewnie następny?

> - otwieranie okien w zakladkach (otwieranie juz otwartych okien poprzez
        > naciskanie na przyciski na pasku zadan lub umieszczenie skrotow do stron na
        > gornym pasku IE nie zalatwia sprawy?)

A po co mieć piętnaście okien przeglądarki, kiedy można mieć wszystko w jednym?
        Z elegancko pokolorowanymi grupami zakładek?

> - szybkosc otwierania stron (z mojego doswiadczenia i z bardzo wielu
        > wypowiedzi tu na forum wynika ze IE otwiera szybciej).

Nie mam obecnie porównania, ale z poprzednich doświadczeń wynikało, że
        najszybsza jest Opera, potem Firebird, trzecia Mozilla pospołu z Internet Exporerem.

> Nie, tu nie chodzi o to czy lepsza jest M, O czy IE. Tu chodzi o to, ze IE
        > jest zle bo Microsoft.

Nie uogólniaj.

> Zapytajcie sie tych samych co tak chwala Mozille, Linux czy znaja dobre
        > produkty MS? :-))

Uwielbiam ich Age of Empires i Dungeon Siege. Całkiem spoko jest też Microsoft
        Office, zwłaszcza Excell. Jak widzisz nie jestem uprzedzony, a Firebirda używam
        bo jest po prostu wygodniejszy i ma większe możliwości.

da.killa
        • Gość: piecyk gazowy Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.04, 09:25
          da.killa napisał:

> Gość portalu: JP napisał(a):
          >
          > > - blokowanie reklam (wystarczy sciagnac i zainstalowac dodatkowy programik
          > i
          > > IE tez bedzie to robil)
          >
          > _dodatkowy_! A do blokowania banerów dociągnąć pewnie następny?

Tego akurat ja nie uważam za argument. Że brakuje programu do blokowania pop-
          upów, banerów i czegoś tam jeszcze? Każdy używa to co lubi i to co jemu
          bardziej odpowiada.

Weźmy na przykładzie mp3. Można mieć program-kombajn (jakiś jukebox), który:
          rippuje, konwertuje, kataloguje, odtwarza itd., a można mieć ripper odzielnie
          (WinDAC), enkoder oddzielnie (LAME) + nakładkę, z której czasem korzystam
          (RazorLame), odtwarzacz oddzielnie (Winamp). Np. ja w tym wypadku korzystam z
          drugiej opcji. I nie można jednoznacznie stwierdzić, że pierwsze rozwiązanie
          jest lepsze od drugiego, albo na odwrót.

PS: Ja nie jestem ani za ani przeciw IE/Mozilli.
      • Gość: jose_g Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: 136.167.58.* 06.01.04, 21:05
        doinstaluj to, doinstaluj tamto i nagle IE stanie sie tak samo uzywalny jak Mozilla...
        no pieknie. a co musze doinstalowac zeby sie od reki pozbyc wszystkich znanych dziur IE???
        • Gość: A Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: 62.141.247.* 06.01.04, 21:17
          IE jest wolniejszy,pokazuja się komunikaty o błędach.W Mozilli tego nie
          ma.Jestem zwykłym użytkownikiem i wolę Mozillę.
          • e.111 Re: Ta Mozilla jest jednak SUPER!!! 06.01.04, 23:03
            Gość portalu: A napisał(a):

> IE jest wolniejszy,pokazuja się komunikaty o błędach.W Mozilli tego nie
            > ma.
            >Jestem zwykłym użytkownikiem i wolę Mozillę.

...ja tez jestem zwyklym uzytkownikiem i tez wole Mozille(Firebird)...
            • kell99 Re: Ta Mozilla jest jednak SUPER!!! 06.01.04, 23:09
              najlepsza z mozliwych:) i to w ilu odmianach.. mozilla , firebird, galeon,
              epiphany, kmeleon, camino .. a ostatnio mozna podpiac gecko do np myie.
              zadna inna nie jest dostepna na tylu platformach;)
            • Gość: Balde Re: Ta Mozilla jest jednak SUPER!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.04, 11:03
              A ja nie, bo jak już napisałem, połowa stron, na które regularnie zaglądam,
              wyświetla się na Mozilli błędnie. A może to ja złe strony oglądam ? Hm.
              • Gość: erwin Re: Ta Mozilla jest jednak SUPER!!! IP: *.slupiec.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 18:20
                Przestan na nie zagladac i sie zamknij. Piszesz takie glupoty, ze az glowa boli.
                Mi te wszytskie strony chodza prawidlowo. Moze ty masz monitor monochromatyczny
                o przekatnej 14 cali, a Twoje szkla w brylach o wygladzie denka butelki po tanim
                winie sa niezle zaparowane. Uzywaj sobie IE i wal sie do woli, ze Ci wszystko
                chodzi najlepiej. A moze to blask Twojej lysej paly Balde, przycmiewa to co
                widzisz na monitorze. Ja uzywam Firebird/0.7 Gecko/20031007 i nic mi sie zle
                nie wyswietla. No chyba, ze surfuje po jakichs gownianych stronach....Pozdrawiam
                i zycze milych wrazen z uzytkowanim IE - Przegladarki przez duze P.
                • kell99 Re: Ta Mozilla jest jednak SUPER!!! 07.01.04, 18:37
                  pewnie ma inne fonty ustawione niz ma jego szwajcarski serek i dlatego "strony
                  sie zle wyswietlaja" ;) wcale bym sie nie zdziwil bardzo gdyby to wlasnie bylo
                  problemem;>
                  • Gość: Balde Re: Ta Mozilla jest jednak SUPER!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.04, 19:23
                    zapewniam cię, że nie chodzi o fonty.
                    • Gość: kell Re: Ta Mozilla jest jednak SUPER!!! IP: *.cs.yorku.ca 08.01.04, 03:33
                      zapewniam cie, ze uzywam mozilli od 3ch lat (od wersji m09 o ile pamietam, to
                      byly czasy;) i 99% otwiera sie bez problemu nie tylko mnie, ale i innym osobom
                      ktore tutaj pisza. wiec zainstaluj mozille jeszcze raz, inna wersje, z innego
                      zrodla, a nie opowiadaj juz bajek, jaka to mozilla jest do d**y, skoro tyle osob
                      jej uzywa i coraz wiecej sie do niej przekonuje.
                      btw, mozilla nigdy nie bedzie otwierala stron jak msie, po 1 trzeba by poznac i
                      zaimplementowac wszystkie bledy msie, czego nikt robic nie chce. udaj sie na
                      mozillazine.org poszukaj dyskusji na ten temat. zdecydowana wiekszosc osob woli
                      miec przegladarke zgodna ze standardami, niz niezgodne z niczym badziewie.
                      • koktajl_molotowa Re: Ta Mozilla jest jednak SUPER!!! 08.01.04, 08:09
                        Gość portalu: kell napisał(a):

> zdecydowana wiekszosc osob [ŚWIADOMYCH] woli
                        > miec przegladarke zgodna ze standardami, niz niezgodne z niczym badziewie.

Należało by dodać świadomych
                      • sodipodi Re: Ta Mozilla jest jednak SUPER!!! 08.01.04, 11:32
                        Gość portalu: kell napisał(a):

> zapewniam cie, ze uzywam mozilli od 3ch lat (od wersji m09 o ile pamietam, to
                        > byly czasy;) i 99% otwiera sie bez problemu nie tylko mnie, ale i innym osobom
                        > ktore tutaj pisza.
                        OK kell to wytłumacz mi dlaczego nie chodza po Mozilla takie strony jak
                        www.brebrokers.pl czy www.easy-forex.pl
                        PS
                        Ja naprawde wole Mozille
                        • Gość: kell Re: Ta Mozilla jest jednak SUPER!!! IP: 24.42.160.* 08.01.04, 16:45
                          bo osoba ktora pisala ta strone jest amatorem? czy chcialbys powierzyc
                          bezpieczenstwo transakcji i swoje pieniadze amatorom? ja nie. dlatego wybralbym
                          inna www, a tego typu stron jest masa.
                          btw. niech ktos sprobuje zmienic ciag identyfikacyjny przegladarki na msie (w
                          mozilli czy operze), zaloze sie, ze strona sie zaladuje. co swiadczy tylko o
                          dodatkowym lamerstwie autorow.
                • Gość: Balde Re: Ta Mozilla jest jednak SUPER!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.04, 19:22
                  hehehe to dopiero argumenty :))))) bueheh
              • Gość: sw Re: Ta Mozilla jest jednak SUPER!!! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 10.01.04, 22:37
                Chodzi o to, że przy wejściu na stronę xxx nie instaluje się automatycznie żaden porno adware? ;)
      • Gość: volny_86 Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: 213.76.135.* 08.01.04, 10:01
        > Nie, tu nie chodzi o to czy lepsza jest M, O czy IE. Tu chodzi o to, ze IE
        > jest zle bo Microsoft.
        > Zapytajcie sie tych samych co tak chwala Mozille, Linux czy znaja dobre
        > produkty MS? :-))

oki misiu kolorowy.
        zdarzyło mi się pewien czas temu instalować prawie że w tym samym dniu na dwóch
        kompach win2k (u mnie i u znajomego).
        ja do przegladania sieci i odbioru majli wybrałem operę, kumpel zainstalował IE
        6.0 + OE. Ponieważ kumpel ma durona 800, a ja tylko pII 300, więc jego system
        szalał aż miło.
        Po kilku tygodniach obudził mnie telefon, ze system startuje jakieś 10 minut :D
        poszedłem do nieo, odpaliłem Ad-aware, który to wyswietlił kilkaset(!!)
        elementów (dialery, cookisy uznane za groźne itd itp). Po usunięciu tego system
        powrócił do lepszej kondycji.
        Natomiast ja nie mam takich problemów. Co prawda też odpaliłem Ad-aware,a le mi
        wyświetliło tylko kilka(!!) elementów.
        A muszę powiedzieć, że obu nam, jako normalnym młodym ludziom, zdarzało się
        tarfiać na strony z bardziej lub mniej ubranymi paniami :D

Od tej pory kumpel co jakiś czas ma ten problem, natomiast mnie to nigdy nie
        spotkało :D Jak dla mnie to tylko świadczy o tym, że IE nie jest bezpieczną
        przegladarką.
        HOWGH
        • Gość: JP Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 08.01.04, 20:44
          Gdyby Mozille byla tak popularna jak IE to nagle okazaloby sie ze to Mozille
          jest dziurawa i lapie wszelkie smieci z sieci.
          To oczywiste, ze zainteresowanie specow od marketingu, dostarczycieli reklam i
          programow szpiegowskich a takze hackerow skupia sie na produktach najbardziej
          popularnych (powszechnych).
          Ciesz sie wiec, ze masz produkt niepopularny i zmieniaj go tak czesto, jak
          tylko stanie sie bardziej popularny. Z Mozille na Gorille, itd.
          Zawsze jednak narazony bedziesz na braki jakie te produkty posiadaja. W tym
          przypadku nie mozesz otworzyc twojej ulubionej strony.
    • da.killa Wojna przeglądarek na spokojnie 07.01.04, 01:00
      softcoffee.net/index.php?module=ContentExpress&func=display&ceid=11&bid=78

Zapraszam do lektury.

da.killa

PS.

Kell, to Ty jesteś ten Kell cytatowany na www.operapl.net/cytaty/ ?
      • Gość: kell Re: Wojna przeglądarek na spokojnie IP: 24.42.160.* 07.01.04, 04:39
        uhm, moj post nie byl na licencji gpl;) do kogo moge sie teraz zwrocic o prawa
        autorskie?:)

btw. to byl watek z infojama.pl o ile pamietam powaznego bledu w msie (do
        dzisiaj nie zalatanego zreszta), dzieki ktoremu mozna oszukac uzytkownika w taki
        sposob, ze klikajac na link wchodzi na inna strone niz sadzi. np klika na
        odnosnik do banku, a laduje mu sie podstawiona strona (przegladarka wyswietla
        informacje, ze laduje sie strona banku, a nie podstawiona), na ktorej moze
        wpisac swoje haslo do konta bankowego. o konsekwencjach raczej nie trzeba tlumaczyc.
    • Gość: ja Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. IP: *.ci.pwr.wroc.pl 07.01.04, 09:49
      Strony niepoprawnie napisane nigdy nie będą ntwierać się poprawnie.
    • Gość: Balde YEAH YEAH YEAH !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.04, 00:43
      Znowu działa mi exlorer i mam nadzieję, że już nigdy nie będę musiał wracać do
      tej nieszczęsnej Mozilli. Ależ jestem happy, bye bye gorilla :))
      • Gość: kell Re: YEAH YEAH YEAH !!! IP: 24.42.160.* 10.01.04, 02:11
        "znowu ci dziala" ?:) to mowi duzo o tym co tak na prawde jest "gowniane" ;)
        • Gość: Balde Re: YEAH YEAH YEAH !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.04, 10:52
          A myślisz że niby dlaczego przesiadłbym się na ten badziew ? Właściwie działał
          explorer, tylko wolno, co, jak się okazało, było winą spyware'ów. Teraz już
          jest wszystko ok, tylko kilka dni musiałem się męczyć z tą niedorobioną
          gorillą :))
          • Gość: kell Re: YEAH YEAH YEAH !!! IP: 24.42.160.* 10.01.04, 17:45
            sam jestes niedorobiony;)
            • koktajl_molotowa kell. zostaw, gość kilka dni ze spayware walczył 10.01.04, 17:48
              ROTFL i /bt się nie zmieściło, sorry
              • Gość: kell Re: kell. zostaw, gość kilka dni ze spayware walc IP: 24.42.160.* 10.01.04, 18:05
                moze i racja towarzyszu molotow. zimno teraz, trzeba poszukac ze 2 flaszki i
                przejsc sie pod mauzoleum lenina - wielkiego oredownika open source. czerwone
                oprogramowanie jest wielkie, opanujemy caly swiat;) a najwiekszych przeciwnikow
                wyslemy do obozow indoktrynacji, gdzie po kilku latach ciezkiej pracy z mozilla
                i open office zaczna kochac open source;)))
                • Gość: e.111 racja towarzyszu molotow IP: *.arcor-ip.net 10.01.04, 18:17
                  ...jawohl,Kameraden...
                  zydo-komuna z Karolem Marksem na czele postuluje:
                  mozillowcy wszystkich krajow łączcie sie...
                  LOL
                  • koktajl_molotowa Re: racja towarzyszu molotow 10.01.04, 20:20
                    Ja wiem, żę Polokoktowcy* nas nie kochają. Ale my będziemy ich kochać tak długo,
                    aż oni nas pokochają.

*- czyt. fanatyczni zwolennicy W :D
                    • Gość: kell Re: racja towarzyszu molotow IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.01.04, 21:58
                      btw, jeszcze tylko rotflne sobie raz z tow balde, ktory pisal w swoje wielkiej
                      "madrosci" bedac przekonany o "dupnosci" innych produktow:
                      "Spróbuj np otworzyć jakieś zdjęcie na vipnews.pl, spróbuj otworzyć komentarz
                      live na onecie, spróbuj dodać komentarz na e-baskecie..."
                      po czym koles zapomnial, ze zablokowal pop-upy;) co sie dzieje? ma zablokowane
                      pop-upy, ale chce je otwierac. jednoczesnie nie zauwazyl w swojej calej
                      madrosci, ze mozilla mu usilnie usiluje pokazac jak jest ograniczony (ikonka w
                      status barze, ze zablokowala pop-up (autor vipnews.pl udowadnia, ze wie tyle o
                      javascript ile tow balde o przegladarkach), a gdy on chce moze odblokowac
                      strone/serwis/wstawic regule). jednak towarzysz balde raczy ikonki nie zauwazac,
                      woli pastwic sie nad ta mozilla twierdzac "msie pop-upow mi nie blokuje,
                      uwielbiam gdy kazda strona otwiera sie w 5ciu okienkach, a otwierajac moje
                      ukochane serwisy musze ganiac za otwartymi okienkami, bo to wyrabia mi
                      refleks!".. szkoda, ze tow balde zamiast wyrabiania refleksu nie zastanawia sie
                      nad wyrabianiem zdolnosci myslenia.
                      czytalem juz o prezentacjach power pointa, ktore przyczynily sie do
                      zbagatelizowania problemow columbii (raport nasa), moze niedlugo przeczytam, ze
                      msie zabija szare komorki swoich uzytkownikow.
                      oj czas wypic za genialne przegladarki;) 5 lat w lagrach dla tow balde po
                      red-sourceowej rewolucji zmieni jego nastawienie:)
                      • Gość: Balde Re: racja towarzyszu molotow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 20:30
                        No dobra, czepiłeś się jednego przykładu i po mnie jedziesz, zapewniam cię, że
                        reszta moich problemów z Mozillą nie wiązała się z pop-upami. Jesteś taki
                        mądry, to spróbuj dodać ten komentarz na stronie e-basketu, gdzie szerokość
                        okienka komentarza ma 3 litery. To jest dopiero powód do Rollingu On The
                        Floor, tyle że niestety nie dla posiadaczy Mozilli.
                        • Gość: kell Re: racja towarzyszu molotow IP: 24.42.160.* 11.01.04, 20:35
                          przestan juz trollowac, bo zaraz moge obalic reszte twoich trefnych argumentow.
                          zamiast krzyczec trzeba bylo poczytac jak skofigurowac mozille.
                          "na razie" dziala ci msie? to po co nam tylki zawracasz swoimy wyssanymi z palca
                          problemami? idz go uzywaj, poki ci dziala..
                • Gość: djrms !!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.01.04, 18:22
                  Witam.
                  Chetnie bym sie calkowicie przerzucil na mozille, ale niestety testuje juz 3
                  wersje, a nie dziala jak nalezy. Moim skromnym zdaniem Mozilla duzo traci, nie
                  dostosowuja sie do "stansartow wspolczesnego internetu"!!! o czym pisze w swoim
                  watku blade. NIentety IE okazuje sie szybszy i jak dla mnie lepszy. Smutna
                  prawda, ale prawdziwa.
                  • Gość: kell Re: !!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.01.04, 21:30
                    hmm, masz jakies blade pojecie o standartach. radze udac sie na:
                    w3.org
                    albo zajrzec na
                    www.vivamozilla.civ.pl/programisci.html
                    do tego dla przyjemnosci poczytac:
                    mozillapl.org/101
              • Gość: Balde Re: kell. zostaw, gość kilka dni ze spayware walc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 20:19
                bo to nowy spyware był i żaden program go nie wykrywał, dopiero najnowsza
                wersja CWS z dnia 10.01 sobie z tym poradziła buraczku. No ale ty byś pewnie
                poradził sobie w 5 minut, taki znawca z ciebie.
                • Gość: Balde Re: kell. zostaw, gość kilka dni ze spayware walc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 20:22
                  to było oczywiście do kolesia o ksywie "koktajl_molotowa"
                  • koktajl_molotowa Dziwne, 11.01.04, 21:29
                    u mnie ta, Twoim zdaniem, gówniana Mozilla, pod oplówanym przez niektórych
                    Linuksem, żadnych spy-ów nie chwyta. Miałem tego dość pod IE :) i przeszedłem,
                    pierwej na Mozillę pod Winows, później na Linuksa. Ale przeca L jet, tak jak
                    resztOpenSource, gówno wart. Bo jak coś takiego może byc dobre, no nie?
                    Ale czego używasz, to jedynie twój wybór, mnie nic do tego. Tylko szkoda tych
                    paru dni, no nie? Zmarnowane qrde.
                    EOT
            • Gość: Balde Re: YEAH YEAH YEAH !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 20:21
              I wzajemnie misiu.
              • Gość: Balde Re: YEAH YEAH YEAH !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 20:32
                a to do towarzysza o nazwie "kell" :))
    • Gość: vvvv Ludzie najlepsza jest Opera (bez javy) + Program IP: *.peeters-leuven.be 10.01.04, 23:19
      Opera bez javy bo zmnejsza sie prawdopodobienstwo złapania wirusa
      Program do opery na na www.privacyeraser.com
      Program do opery nazwa tpo privacy eraser pro
      Opera wtedy jest jak dopiero po instalacji jest czysta nie ma ciasteczek itd..
      Mozilla jak nałapie syfu róznych to chyba sie jej nieczym nie wyczysci..........
      I oczywiscie jestesmy jako internauci skazani na IE6 :(
      • Gość: kell Re: Ludzie najlepsza jest Opera (bez javy) + Prog IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.01.04, 23:47
        o to ciekawe. jak sie lapie "syfy" w mozilli?
        czego to ja sie nie dowiaduje w tym watku;)
        • Gość: wojtek Re: Ludzie najlepsza jest Opera (bez javy) + Prog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 14:53
          no po prostu cycki opadają jak czytam posty takiego Balde albo JP,oni są po
          prostu niereformowalni,zaślepieni,ograniczeni umysłowo.Żadne argumenty do nic
          nie docierają.Ja też kiedyś używałem IE bo mozilla była w wersji 0.9 czy 1.0 i
          praktycznie tylko na linuksie była popularna.Brat miał linuksa bo jest trochę
          tak jak JP tylko w stronę linuksa (czyli fanatyk)

Jak stado baranów,microsoft dał im system operacyjny z przeglądarką to jadą na
          tej przeglądarce,niektórzy nawet jadą na IE 4.0 bo mają wczesny win 98,według
          statystyk IE 4.0 ma 4 miejsce wśród przeglądarek!

To jest taki typ ludzi,komputery tylko z hipermarketu na Intelu bo przecież
          Intel to Intel! komputer traktują jak był 1981 i stanowił jedno zintegrowane
          pudło i jak im padnie system to lecą do serwisu albo kupują nowego kompa (też w
          hipermarkecie)
          • Gość: Argh Re: Ludzie najlepsza jest Opera (bez javy) + Prog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 15:11
            Hehehe, co fakt to fakt. Zgadzam się z przedmówcą w 1000%.
            • blueboy A moze ktos wie.. 11.01.04, 17:37
              jak skonfigurowac Mozille by nam otworzyla automatycznie link *.asf np.
              wiadomosci TVP i wystartowala z odpowiednim media playerem?
              Uzywam okrojonego Win98 Lite, bez IE.
              Dzieki,
              • Gość: JP Re: A moze ktos wie.. IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 11.01.04, 21:09
                Na takie pytanie, odpowiedzi sie nie doczekasz. No, chyba ze pare obelg.
              • e.111 @blueboy /Mozilla i *asf 11.01.04, 22:08
                Witam
                ...poniewaz Advanced Streamig Format (ASF) uzywany jest Windows Media Player
                musisz sobie zciagnac odpowiedni Plug-in do Mozilli
                plugindoc.mozdev.org/windows.html:)
                • Gość: kell Re: @blueboy /Mozilla i *asf IP: 24.42.160.* 11.01.04, 22:40
                  hmm, czy asf nie ma "spierdzielonego" mime-type? dlatego mozilla, ktora
                  rozpoznaje pliki po mime-type, a nie rozszerzeniu ma czasami z nim problemy?
                  • blueboy Re: @kell & e.111 /Mozilla i *asf 11.01.04, 23:09
                    Witajcie,
                    Dzieki za link e.111, ale kell chyba ma niestety racje, po kliknieciu na link
                    Mozilla wyswietla krzaczki. Oczywiscie mozna to obejsc poprzez skopiowanie linku
                    do MS Media Playera i po krzyku. A moze to tylko tak dziala w tej mojej
                    okrojonej wersji Win98 lite?
                    Ale testuje dalej,na razie MS Media Player i system operacyjny to jedyne
                    produkty MS na moim kompie.-)
                    • Gość: kell Re: @kell & e.111 /Mozilla i *asf IP: 24.42.160.* 11.01.04, 23:13
                      mozesz w opcjach dodac skojarzenie by dane rozszerzenie zawsze bylo otwierane
                      danym typem aplikacji. moze pomoze
          • Gość: Balde Re: Ludzie najlepsza jest Opera (bez javy) + Prog IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 20:35
            taaa ?? no co ty nie powiesz ??, a świstak tam gdzieś nie popierdala koło
            ciebie ?
            • Gość: kell Re: Ludzie najlepsza jest Opera (bez javy) + Prog IP: 24.42.160.* 11.01.04, 20:37
              juz ci mowilem "znawco mozilli", przestan trollowac, bo tylko sie osmieszasz,
              panie "nie laduja mi sie zdjecia bo zablokowalem popupy"
              • Gość: Balde Re: Ludzie najlepsza jest Opera (bez javy) + Prog IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 20:42
                Panie, ja żadnych popupów nie zablokowałem, od tego trzeba zacząć. Inne popupy
                mi normalnie wyskakują, więc tutaj się jednak pomyliłeś panie.
                • Gość: kell Re: Ludzie najlepsza jest Opera (bez javy) + Prog IP: 24.42.160.* 11.01.04, 21:01
                  nie dosc, ze troll to do tego sklerotyk i nie pamieta co pisal kilka watkow
                  wyzej. jak tu z takim dyskutowac o czymkolwiek? dostales rade? wiec z niej
                  skorzystaj.
          • Gość: JP Re: Ludzie najlepsza jest Opera (bez javy) + Prog IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 11.01.04, 21:07
            Wojtek, kup sobie dobry biustonosz.
    • magoi Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana.... 13.01.04, 15:56
      Wiesz Balde, tak dla picu, zciagnalem firebird v.07 i powiem ci ze nie widze co
      mialoby ci tu nie dzialac. Byc moze sa strony ktore ogladasz ktorych Firebird
      nie okarze jak powinny byc prezentowane, ale z drugiej strony jest to za pewne
      powod tych ktorzy strone stworzyli na IE, i zapewne szczegolne wersje IE. Kiedys
      jak jeszcze dla M$ pracowalem, to czesto dzwonili tacy "webprogrammer" czytaj
      "script kiddies" z pytaniami co do service pack's i szczegolach IE etc.
      Nikogo Opera, czy Netscape nie obchodzilo.
      Po uzytkowaniu Firebird przez tydzien doszedlem do ciekawych wnioskow.
      Po pierwsze nie mam pojecia skad tu pewni ludzie biora dane o predkosci Mozilli.
      Sprawdzilem na kilku systemach i niestety nie dziele tego zdania z innymi
      wypowiedziami na tym watku. Jest tak samo wolna, albo wolniejsza czasami na
      windows 2k, XP na ktorych testowalem...
      Nie zaimponowalo mi to...
      Ale z drugiej strony Firebird zawiera mniej "G", mniej szkodzi niz IE. Podoba mi
      sie tez ten caly interes z zakladkami...
      Probowalem rowniez mozilla 1.5 ale to przeciez blah blah Netscape, wiec nic dla
      mnie...
      Wiec wole IE bo w nim wszystko jest zautomatyzowane, jest instalowany
      automatycznie, i przynajmniej ja nie mam z nim wiele problemow, ktorych sie
      szybko nie da rozwiazac...
      Wiem ze moj wpis bedzie bardzo skomentowany, mam nadzieje ze dodadza w temacie
      ze to do mnie...
      Cheers
    • zawszecola Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. 13.01.04, 16:34
      Odczepcie sie od Mozilli
      • magoi Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. 14.01.04, 13:09
        Tach chwalicie ze nie mialem wyjscia, i testowalem, a teraz odczepcie sie od
        Mozilli? Wiec jezeli w ten sposob to ok, jak tylko ludzie sie odczepia od IE, i
        prrzestana zrzedzic, za pewne i inni sie od Mozilli odczepia...
        • xblum Re: Ta Mozilla jest jednak gówniana. 23.01.04, 02:49
          Musiałeś coś źle wykombinować, bo Firebird jest bardzo szybki.. zwłaszcza że
          dodatkowo nie musisz walczyć z pop-upami, masz możliwość lepszej organizacji
          pulpitu (jedno okno), szybkiego wyszukiwania, jednoklikowego dostępu do całej
          masy wyszukiwarek, a wszyskim możesz sterować bezpośrednio z klawiatury lub
          tylko poruszając myszką.

Szybkość Mozilli to nie tylko szybkość surfowania.. to również większa szybkość
          i komfort pracy dzięki dodatkowym funkcjom, których InnE przeglądarki nie
          posiadają :)

A jeśli masz problem z konfigurajcją pobieraj Mozillę z www.mozillapl.org
          tam jest zazwyczaj już przygotowana dla zwykłego użytkownika i niewiele lub nic
          nie trzeba później robic.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka