Dodaj do ulubionych

Dobry Laptop do 2000zł?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 20:29
ma służyć głownie do edycji na arkuszach (word, exel), powinien miec możliwość obsługiwania filmowHD, powinien mieć windows 7, nie powinien robic problemów z obsługą internetu i powienien posiadać tuner TV. I czy mógłby mi ktos przybliżyć różnice pomięcy tymi wszystkimi Core 2 duo, pendium dual core i całą tą resztę tego nazwenictwa bo się już nie łapię który jest lepszy, to samo karty grafiki zintegrowane pojęcia nie mam już która jest jaka?

Dziękuje
Obserwuj wątek
    • conex Re: Dobry Laptop do 2000zł? 31.10.09, 20:55
      Muszę Ci powiedzieć że do 2 tyś wraz z WIN7 to raczej nie kupisz nic, chyba że
      NETBOOKa, ale to nie to samo co notebook.
      Po co wyjaśniać różnice między core? core 2 duo jest lepsze od dual core i
      powinno Ci to wystarczyć. Za dużo pisania w tłumaczeniu a nie wiem czy i tak
      zrozumiesz ;)
      • Gość: dcc Re: Dobry Laptop do 2000zł? IP: 82.160.173.* 31.10.09, 21:13
        Sam sie zastanawiam czy jest bardzo istotna różnica pomiędzy procesorami:

INTEL CELERON T3000, a PENTIUM 4200.

Podoba mi się wizualnie ten laptop, ale nie wiem czy jednak nie popełniam błędu z tym procesorem (nie znam się):

www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/toshiba-satellite-l300-2cd-w7hp.bhtml
        Będzie wykorzystany do prostych prac biurowych, internetu, przeglądania i drobnej obróbki zdjeć itp.

Zastanawiam się czy nie poszukać jednak czegoś innego i dołożyć do lepszego procesora (pentium) przy podobnej konfiguracji reszty.

A może ten celeron mi wystarczy. Proszę o pomoc:)

• Gość: autor wątku Re: Dobry Laptop do 2000zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 21:17
          to znalazłem i sie zapoznaje

www.notebookcheck.pl/Zestawienie-mobilnych-procesorow.1187.0.html
    • krzysztofsf Re: Dobry Laptop do 2000zł? 01.11.09, 22:34
      Z tunerem tv nic nie kupisz w tej cenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka