Dodaj do ulubionych

Co to właściwie są te "torrenty" ???

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.02.04, 14:29
No właśnie. Co to takiego? O co chodzi w tych stronach typu torrent.prv.pl
czy suprnova.org ??? Na czym polegają te programy bittorrent, novatorrent?

Gdyby znalazł się ktoś kto bi mi mógł to wytłumaczyć to prosił bym jak
najprościej.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • killergr Re: Co to właściwie są te "torrenty" ??? 08.02.04, 16:47
      Bittorent to program do wymiany plików w systemie peer to peer - coś jak Kazaa.
      Na pewno słyszałeś o tym drugim. Jednakże nie radzę ssać tymi programami muzy i
      filmów bo zaczynają się brać za "nielegalną wymianę danych"
    • Gość: SaTaL Re: Co to właściwie są te "torrenty" ??? IP: *.wrzos.wroc.pl 08.02.04, 21:12
      torrent to system wymiany plikow...to wszystko na tych stronach to linki do
      wlasciwych plikow,ktore chcesz sciagnac.. klikasz na niego,a program np
      bittorrent,albo novatorrent zaczyna sciagac plik,ktorego "adres" jest zapisany
      w lniku.. proste,zadnych ustawien.. i wcale nie odradzalbym sciagania przez
      torrenty,jest to wrecz bezpieczniejsze od kazaa.pozdr!
      • Gość: ******* To jeszcze ja IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.02.04, 22:37
        Dzięki rozumiem już o co chodzi, ale chciałbym się tak z ciekawości zapytać
        czmu tam na tycgh stronach pisze, żeby przez conajmniej 24h nie zamykać
        okienka po ściągnięciu pliku???

I właściwie co to za interes jest, bo np na str torrent.prv.pl jest troche
        tych gier czy filmow ale jednak mając program emule cz edonkey wpisuje nazwe
        pliku jakiego chce! I być może jakiś użytkownik to ma. A na takich stronach
        niejest tego zbyt wiele chyba.
        • Gość: moia Re: To jeszcze ja IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.02.04, 21:16
          bittorrent jest protokole wymiany plikow. Dziala on w ten sposob, ze wszyscy
          sciagajacy pewien plik podlaczeni sa do wspolnego koordynatora dla danego pliku
          i tworza miedzy soba siec. Dzieki temu od razu jestes polaczony z wieloma
          hostami posiadajacymi interesujacy cie plik (lub jego czesciami). Podczas
          procesu sciagania sam udostepniasz ten sciagany plik innym. Dlatego prosza cie,
          zebys nie odlaczal sie od razu po sciagnieciu - pozwol go sciagnac innym.
          Charakterystyka torrenta jest taka, ze pozwala na naprawde szybkie sciaganie
          plikow, na ktore jest duzy popyt w danym momencie. Jesli dany plik jest
          popularny, potrafi isc o rzedy wielkosci szybciej niz w emule.
          Pozdrowka.
        • akima24 mam oytanie o emule 20.02.04, 22:05
          dopiero co zainstalowalam i caly czas wyswietla mi nie polaczenie z serwerem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka