Dodaj do ulubionych

Ikony przy zegarze-problem trywialny ale irytujacy

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.02, 11:47
Witam!
Mam Win98SE, a problem polega na tym, ze ikony na pasku zadan przy zegarze (czyli programow chodzacych w tle) sa okropnie brzydkie. Pracuje w rozdzielczosci ekranu 1024x768, a te ikony wygladaja jakby byly w rozdzielczosci 640x480-sa duze i niewyrazne, przyczym reszta ikon na pulpicie jest OK. We wlasciwosciach ustawilem chyba wszystko co nalezy bo reszta ikon jest w parjadke. Zaraz po zainstalowaniu windowsa feralne ikony wygladaly ok, a potem nagle zbrzydly-nie zauwazylem w jakim momencie-moze podczas zmian w wygladzie pulpitu dokonywanych we wlasciwosciach. Moze ktos wiem co moze byc przyczyna i jak to naprawic (uzywam karty graficznej S3Trio3D/2X i akceleratora Voodoo2 8Mb).
Pozdrowka!
Obserwuj wątek
    • Gość: f Re: Ikony przy zegarze-problem trywialny ale irytujacy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.02, 13:37
    • Gość: Gothmog Re: Ikony przy zegarze-problem trywialny ale irytujacy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.02, 10:28
      ponawiam pytanie
      czy naprawde nikt sie nie spotkal z takim problemem?
      • Gość: N Re: Ikony przy zegarze-problem trywialny ale irytujacy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.04.02, 00:08
        Sa takie malutkie programy ktore pozwola Ci sie bawic tymi icons.Jedyne co
        mozesz sprobowac to przez Display podniesc ilosc kolorow do 32 i zrobic
        upgrade drivers karty graficznej.Sa programy ktore pozwalaja zmienic grafike
        desktop w tym i tych icons (uzywam angielskiego wiec moje wyjasnienia sa
        nieprecyzyjne;przepraszam)
    • Gość: kems Re: Ikony przy zegarze-problem trywialny ale irytujacy IP: *.blinncol.edu 27.04.02, 17:58
      Miałem kiedyś podobny problem. Poprobuj z roznymi sterownikami do karty. U mnie
      niektore sterowniki zmienialy troche wyglad ikon w auicklaunch i w trayu. Moze
      te ikony nie byly tak strasznie brzydkie, ale zmienialy sie troche kolorki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka