Dodaj do ulubionych

Jak naprawic Skype?

21.04.21, 23:34
Problemem sa co raz mniejsze literki :( w tej chwili prawie nieczytelne... Naciskanie na "+" ktore pomaga na Forum lub na Poczta, nie pomaga na Skype... Nie ma tan tez mozliwosci nastawic na rozmiar liter! Pytalam sie znajomego z forum, co zrobic w takim przypadku i dostalam lakoniczna odpowiedz:

Spróbuj odinstalować i po restarcie komputera na nowo zainstalować.

Czy wtedy nie zniknie mi wszystko, np lista kontaktow?
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Jak naprawic Skype? 22.04.21, 09:26
      pia.ed napisała:

> Problemem sa co raz mniejsze literki :( w tej chwili prawie nieczytelne...
      > Naciskanie na "+" ktore pomaga na Forum lub na Poczta, nie pomaga na Skype...

Więc skorzystaj ze Skype online, czyli wersji przeglądarkowej w Chrome lub Edge.
      Tam powiększenie "+" albo <CTRL>+<kółko myszy> będzie działać. Choć dziwnie.

> Nie ma tan tez mozliwosci nastawic na rozmiar liter!

Ależ jest - koło nazwy konta znajduje się znaczek ⋯ a jego po wciśnięciu
      można wybrać ustawienia. W Wiadomościach można ustawić wielkość liter.

> Spróbuj odinstalować i po restarcie komputera na nowo zainstalować.
      > Czy wtedy nie zniknie mi wszystko, np lista kontaktow?

Jeśli problem jest po stronie komputera, to raczej dotyczy profilu użytkownika
      niż samego programu, więc wystarczy usunąć profil i założyć go od nowa.
      Lista kontaktów i wiadomości teoretycznie nie powinny zniknąć - są pamiętane
      po stronie serwera.

Natomiast być może warto rozejrzeć się za innym komunikatorem.
      • pia.ed Jak naprawic Skype? 28.04.21, 13:25
        wariant_b napisał:

> Ależ jest - koło nazwy konta znajduje się znaczek ⋯ a jego po wciśnięciu
        > można wybrać ustawienia. W Wiadomościach można ustawić wielkość liter.

Ta informacja mi pomogla, bo trzech kropeczek nie dostrzeglam,
        chociaz wchodzilam wiele razy...

• wariant_b Re: Jak naprawic Skype? 29.04.21, 10:07
          pia.ed napisała:

> ... trzech kropeczek nie dostrzeglam, chociaz wchodzilam wiele razy...

U mnie są tutaj (aktualna wersja desktopowa Skype 8.71.0.36):

• pia.ed Jak naprawic Skype? 07.10.22, 14:57
            Znow zmniejszyly mi sie literki na Skype. Kiedy nastawilam na "najwieksze", to tylko wrocily do normalnego rozmiaru, a ja spodziewalam sie duzo wiekszych! Czy jest mozliwosc aby je jeszcze bardziej powiekszyc?

Moj syn skarzy sie, ze jego Skype niedawno zniknelo! Czy powodem problemow moze byc to,
            ze nie odpowiedzial na propozycje zaktualizowania Skype?

Oboje mamy takze duzo wiekszy problem, ktory dla mnie oznacza katastrofe...
            Nagle przestala dzialac poczta @hotmail.com gdzie od 20 lat dochodzily
            do mnie wazne maile i tam mam adresy roznych instytucji i adresy osob prywatnych,
            ktorych nie jestem w stanie odzyskac!

Jedyna poczta, na ktora mozna do mnie napisac, to pia.ed@gazeta.pl, a tam dochodza maile wyslane wylacznie z poczty gazety! Inne sa odsylane z adnotacja "TWARDE ODBICIE"

wariant_b napisał:

> pia.ed napisała:
            > ... trzech kropeczek nie dostrzeglam, chociaz wchodzilam wiele razy...

> U mnie są tutaj (aktualna wersja desktopowa Skype 8.71.0.36):

• wariant_b Re: Jak naprawic Skype? 07.10.22, 19:23
              pia.ed napisała:

> Znow zmniejszyly mi sie literki na Skype. Kiedy nastawilam na "najwieksze", to
              > tylko wrocily do normalnego rozmiaru, a ja spodziewalam sie duzo wiekszych!
              > Czy jest mozliwosc aby je jeszcze bardziej powiekszyc?

Zapewne pomniejszyłaś sobie przypadkiem. Spróbuj wcisnąć jednocześnie klawisze <CRTL>+<0>
              Klawisz Control jest zwykle na dole po lewej stronie klawiatury, a 0 to zero.

> Moj syn skarzy sie, ze jego Skype niedawno zniknelo! Czy powodem problemow moze byc to,
              > ze nie odpowiedzial na propozycje zaktualizowania Skype?

Może i tak być - trzeba zainstalować na nowo, albo używać Skype w przeglądarce (skype.com).
              A może być tak, że uszkodził mu się profil lokalny Skype i program nie chce wystartować.
              Ładu zdalnie nie dojdę, bo możliwości trochę za dużo. Niech spróbuje przez przeglądarkę.

> Oboje mamy takze duzo wiekszy problem, ktory dla mnie oznacza katastrofe...
              > Nagle przestala dzialac poczta @hotmail.com gdzie od 20 lat dochodzily
              > do mnie wazne maile i tam mam adresy roznych instytucji i adresy osob
              > prywatnych, ktorych nie jestem w stanie odzyskac!
              > Jedyna poczta, na ktora mozna do mnie napisac, to pia.ed@gazeta.pl

Już sprawdzam wysyłając maile na oba konta z Gmaila.
              Będzie wiadomo u kogo reklamować problem.
              • pia.ed Jak naprawic Skype? 07.10.22, 20:47

Dziekuje za odpowiedzi

> Zapewne pomniejszyłaś sobie przypadkiem. Spróbuj wcisnąć jednocześnie klawisze
                > <CRTL>+<0>
                > Klawisz Control jest zwykle na dole po lewej stronie klawiatury, a 0 to zero.

>
                > Może i tak być - trzeba zainstalować na nowo, albo używać Skype w przeglądarce
                > (skype.com).
                > A może być tak, że uszkodził mu się profil lokalny Skype i program nie chce wystartować.
                > Niech spróbuje przez przeglądarkę.

>
                > Już sprawdzam wysyłając maile na oba konta z Gmaila.
                > Będzie wiadomo u kogo reklamować problem.
                • wariant_b Re: Jak naprawic Skype? 08.10.22, 11:23
                  Mail z konta na Hotmailu dotarł do mnie, więc rozumiem, że udało ci się skontaktować
                  z obsługą poczty, potwierdzić własność i odblokować logowanie na konto.

A jak wygląda sytuacja ze Skype?
                  • pia.ed Re: Jak naprawic Skype? 23.10.22, 22:31
                    wariant_b napisał:
                    > A jak wygląda sytuacja ze Skype?

Skype dalej nie zostalo odzyskane, bo syn niepotrzebnie wylogowal sie,
                    nie pamietajac hasla! Na komorke wyslano mu kod do odzyskania,
                    tylko ze w miedzyczasie zepsula mu sie komorka :( ale to jest
                    sprawa do zalatwienia...

• wariant_b Re: Jak naprawic Skype? 23.10.22, 23:46
                      Zepsuty smartfon to jeszcze nie utrata zarejestrowanego numeru telefonu.
                      Można zmienić hasło wkładając kartę SIM do innego aparatu, choć pewnie
                      trzeba jeszcze raz wysłać zgłoszenie, bo kod odblokowujący się przeterminował.
                      Być może trzeba będzie jeszcze dodatkowo potwierdzić nowe urządzenie.
                      • pia.ed Jak naprawic Skype? 28.10.22, 13:58
                        wariant_b napisał:
                        > Zepsuty smartfon to jeszcze nie utrata zarejestrowanego numeru telefonu.
                        > Można zmienić hasło wkładając kartę SIM do innego aparatu,...

Oddalam synowi moj nieuzywany smartfon Motorola, bo nie moglam sobie z nim poradzic! Na szczescie
                        syn znal kogos, kto mu wszystko nastawil .... i aktualnie mozemy sie komunikowac. Wstawilam mu na probe SIM- karte z calkiem nowym numerem i nabilam zaplate za pierwszy miesiac z tzw. kontant/kort Comviq, bo nie bylam pewna, czy Motorola w ogole bedzie dzialac!
                        W tych dniach kupie mu w prezencie Samsung Galaxy; wtedy przeniesie SIM karte i otrzyma nowy kod.

Jesli chodzi o SKYPE, to tez mi Microsoft zablokowal :( Kiedy podaje prawidlowe haslo, otrzymuje opowiedz, ze cos sie nie zgadza, wiec bede zmuszona zmienic... Adres poczty Gazety, podany zamiast numeru komorki, jest na 100% prawidlowy...

• wariant_b Re: Jak naprawic Skype? 28.10.22, 15:49
                          pia.ed napisała:

Na ogół jest tak, że zalecane jest posiadanie konta u dostawcy usługi komunikatora,
                          czyli w twoim przypadku np. konta Hotmail. Wtedy podaje się to samo hasło, jak dla poczty.
                          Jeśli dostawca dopuszcza podanie dla identyfikacji użytkownika innego konta pocztowego,
                          zwykle zakłada nowe, niejawne konto i hasło jest również nowe - czyli nie musi być takie samo.
                          Ale każdorazowo trzeba to sprawdzić, bo rozwiązania mogą być różne.
                          • pia.ed Jak odzyskac Skype? 01.11.22, 12:25
                            Kiedy otwieram Internet pokazuje sie informacja:
                            Ze wzgledow bezpieczenstwa twoje Skype zostalo zostalo zamkniete.

Pod spodem jest ramka do zalogowania sie:
                            pia.ed@hotmail.com
                            Chociaz swietnie pamietam haslo, to za kazdym razem pokazuje sie
                            napisana na czerwono uwaga, ze adres albo haslo sa niewlasciwe!

Tym razem w ramce pokazalo sie takze cos nowego: "+ konto Microsoft", co zrozumialam,
                            ze mam podac takze adres pocztowy na Microsoft, a taki niedawno zalozylam.

Jednak boje sie proby zalogowania, bo na poczatku probowalam kilkakrotnie,
                            wiec koncu dostalam "uwage", ze logowalam sie za wiele razy
                            i teraz moge logowac sie tylko raz dziennie... :(
                            Czekam wiec na porade, jak w tym przypadku zrobic, aby nareszcie moc odzyskac Skype.

wariant_b napisał:
                            Na ogół jest tak, że zalecane jest posiadanie konta u dostawcy usługi komunikora,
                            czyli w twoim przypadku np. konta Hotmail. Wtedy podaje się to samo hasło,
                            jak dla poczty.

• pia.ed Jak odzyskac Skype? 01.11.22, 14:17
                              Nareszcie udalo mi sie zmienic haslo
                              i - po raz drugi - uzyskac dostep do
                              poczty Hotmail...
                              Moze teraz, z aktualnym haslem,
                              uda mi sie odzyskac Skype? :)
                              • pia.ed Jak odzyskac Skype? 01.11.22, 16:14
                                Udalo mi sie - z nowym haslem z Hotmail - zalogowac sie na Skype!

pia.ed napisała:
                                > Moze teraz, z aktualnym haslem, uda mi sie odzyskac Skype? :)

• wariant_b Re: Jak odzyskac Skype? 01.11.22, 22:51
                                  Rozumiem, że wszystko już działa za wyjątkiem wysyłania poczty z Gazety na Hotmaila.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka