serenita123
26.10.21, 10:58
Po ogólnoświatowej awarii aplikacji należących do Facebooka, zaczął się problem z WhatsApp for desktop, a konkretnie w komputerach z Win 7 oraz Win 10 wersji starszych niż najnowsza wersja 21h1.
Objawy:
- na stronie www whatsapp.com/download jest PUSTO. Tzn, są banery góra i dół, ale nie ma zawartości! Po prostu blank, empty, null, zero. Nie ma nic do kliknięcia z działu Download, gdy wchodzę tam w Win7 lub nawet Win 10 wer. 20h2
ALE TEGO PROBLEMU NIE MA w wersji 21h1. Tam wszystko jest i hula.
- można instalkę ściągnąć z neta i zainstalować... ALE instalka 64-bit zaraz po zainstalowaniu mieli na "Aktualizowanie"... Mieli i mieli, i nic się nie dzieje przez długi czas. I jeśli w trakcie tego mielenia odpali się instalację wersji 32-bitowej, to WhatsApp uruchamia się.
I działa do pierwszego jego zamknięcia lub wyłączenia kompa. Potem klikanie w ikony uruchamiające lub nawet w sam program NIC nie daje - zero reakcji.
Napisałem do działu technicznego WhatsApp - zero odpowiedzi. OLALI
Problem dotyczy nie tylko mojego kompa, ale również u znajomych występuje, więc sądzę, że to powszechna plaga - WYŁĄCZYLI WHATSAPP dla wszystkich Windowsów poza najnowszą 10.
(Nie wiem jak to jest w 11., bo nie mam kompa z tym systemem.)