menago_bb 29.11.22, 04:15 Witam, nie mogę znaleźć tej funkcji. Jak je dzielić by nie przeskakiwały i zostawiały duże wcięcia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wariant_b Re: WPS Office wr dzielenie wyrazów przy końcu w 29.11.22, 12:23 W formacie akapitu (jeszcze lepiej domyślnego stylu) należy ustawić przepływ tekstu i zaptaszkować automatyczne dzielenie wyrazów. Choć w przypadku naszego języka często lepiej sprawdza się ręczne ustawienie miejsca dzielenia (klawisze <CTRL>+<->) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: WPS Office wr dzielenie wyrazów przy końcu w 30.11.22, 10:07 Sorki, zasugerowałem się wcześniejszymi pytaniami i opisałem hypenację w LibreOffice. W WPS przetłumaczyli to na "Zezwalaj na zawijanie tekstu łacińskiego w środku wyrazu". Odpowiedz Link Zgłoś
menago_bb Re: WPS Office wr dzielenie wyrazów przy końcu w 01.12.22, 04:55 Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: WPS Office wr dzielenie wyrazów przy końcu w 01.12.22, 12:48 menago_bb napisał: > Dzięki. Cieszę się, że pomogło. Problem z nazewnictwem mniej popularnych opcji lub ich tłumaczeniem na język polski jest dość częsty. Ich lokalizacja w ustawieniach też bywa różna, stąd problemy. Odpowiedz Link Zgłoś