Dodaj do ulubionych

Blokady niektórych funkcji przeglądarki

06.04.23, 10:43
Nie wiem co narozrabiałem.
Na forum, którym administruję, nie mogę zmienić opisu. I to na różnych komputerach. Kiedyś mogłem.
Tak jak by przycisk zatwierdzający był nieaktywny.

Wlazłem na Aliexpress. Znalazłem ciekawy produkt, ale nie mogę zmienić ilości. Widzę pole z ilością, ale nie mogę kliknąć plusika, który jest obok. Jak na niego najeżdżam, to kursor zmienia się na czerwone przekreślone kółeczko.

System Windows 10 PL, legalny, regularnie aktualizowany. Sprawdzałem na Firefox, Edge, Bravo.
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Blokady niektórych funkcji przeglądarki 06.04.23, 12:35
      Będzie trochę szukania.

Najpierw sprawdź, czy nie masz jakichś blokerów. Może się zdarzyć, że powodem
      takiego zachowania jest częściowo zablokowany (niewyświetlany) element strony.
      Winne mogą być wtyczki do przeglądarek, globalne blokery czy nawet antywirus lub
      inne "ulepszacze" systemu Windows albo wręcz jakiś nieproszony "gość" w systemie.
      Czasem powodem może być nawet gdzieś wyświetlany, ale niezauważony komunikat.

Następnie ustal, na jakim poziomie jest problem: systemu czy użytkownika.
      Utwórz dodatkowe konto użytkownika, przeładuj system, zaloguj się na nowe konto
      i sprawdź zachowanie przeglądarek przy domyślnych ustawieniach.

Jeśli nic się nie znajdzie, a problem będzie nadal - będziemy musieli się zastanawiać co robić.
      Na razie nie potwierdzam, by problem ze zmianą opisu gazetowego forum był spowodowany
      przez błąd oprogramowania i dotyczył wszystkich - u mnie (używam Firefoxa) nie wystąpił.
      • tapatik Re: Blokady niektórych funkcji przeglądarki 16.04.23, 19:55
        Raczej ulepszacze Windowsa.
        I pewnie skończy się na reinstalacji systemu.
        • wariant_b Re: Blokady niektórych funkcji przeglądarki 16.04.23, 20:06
          Menedżer zadań, Uruchamianie - zapamiętać jak było i wyłączyć wszystko.
          Albo resztki po msconfig.exe i wybrać uruchamianie selektywne.
          A potem włączać po kolei i patrzeć na efekt - może się coś znajdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka