Dodaj do ulubionych

problem z win xp podczas grania w Diablo 2

19.02.05, 22:07
starych bywalców to może ubawi ale ja mam cholerny problem, mam oryginała
diablo 2, i nie chodzi na moim win xp powiedzmy że malo "oryginalnym". może
wyjasnię. mam komputer z sempronem 2800, karta radeon 9550 128MB pamięc 256
DDR, gdy chcę uruchomic grę w grafice pod 3D, gra wyskakuje i pojawia sie
pulpit, i oczywiście nic, gdy po tescie grafiki zmieniam na 2D gra chodzi.
powiem szczerze że bardzo
mnie to dziwi dodam że mam win xp z 2002 z sp1. co można zrobic by gra
chodzila normalnie. serdeczne dzięki za odpowiedź, na forum lub na maila.
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • siudmy7 Re: problem z win xp podczas grania w Diablo 2 19.02.05, 22:14
      tez mialem taki problem.
      tyle co pamietaj to sproboj zgodnosc pod 98
      • m.gregor Re: problem z win xp podczas grania w Diablo 2 19.02.05, 22:29
        A ja bym wgral sterowniki od producenta chipsetu karty a nie od producenta
        karty. Mialem karte Asus V7100 (GeForce 2 MX 440). Przy zainstalowanych
        sterownikach ze strony producenta karty gra w 3D sie wieszala a w 2D uruchamiala
        poprawnie. Kiedy zainstalowalem detonatory ze strony Nvidii to wszystko ruszylo
        z kopyta a pozostale gry dzialaly lepiej niz na sterownikach od Asus'a.
        • Gość: niktabc@vp.pl Re: problem z win xp podczas grania w Diablo 2 IP: *.toya.net.pl 19.02.05, 22:43
          najlepiej drivery OMEGA pod nvidia
          www.omegadrivers.net

detonatory 66.93 są chyba z błędem, jeszcze mi sie nie udało by cos na nich
          działało
          • m.gregor Re: problem z win xp podczas grania w Diablo 2 19.02.05, 22:44
            A to dziwne. Na moim starym komputerze (PIII 733 + GF2MX440) i na najnowszych
            detonatorach wszystko smiga az milo...
            • Gość: Cornolio Re: problem z win xp podczas grania w Diablo 2 IP: *.provider.pl 19.02.05, 23:49
              No właśnie, mi też wszystko działa na najnowszym detonatorze NVidii (nawet na
              wyjściu TV mam kolor, bo gdzieś taki wątek był o braku koloru i też niby miała
              to być wina 66.93).

Kolega to zdaje się jak mu coś nie zadziała od razu zwala winę na generalnie
              cały produkt lub markę. Tak jest z Gigabyte, A4Techem, czy LG. Ostatnio się
              przyczepił do detonatora NVidii (66.93) i autorytarnym tonem nakazuje wszystkim
              zamianę na starszy sterownik, bo jemu coś nie działa na najnowszym.
    • esspo Re: problem z win xp podczas grania w Diablo 2 20.02.05, 08:04
      dzieki za wszystkie podpowiedzi.
    • blitz667 Re: problem z win xp podczas grania w Diablo 2 20.02.05, 09:09
      esspo napisał:

> starych bywalców to może ubawi ale ja mam cholerny problem, mam oryginała
      > diablo 2, i nie chodzi na moim win xp powiedzmy że malo "oryginalnym". może
      > wyjasnię. mam komputer z sempronem 2800, karta radeon 9550 128MB pamięc 256
      > DDR, gdy chcę uruchomic grę w grafice pod 3D, gra wyskakuje i pojawia sie
      > pulpit, i oczywiście nic, gdy po tescie grafiki zmieniam na 2D gra chodzi.
      > powiem szczerze że bardzo
      > mnie to dziwi dodam że mam win xp z 2002 z sp1. co można zrobic by gra
      > chodzila normalnie. serdeczne dzięki za odpowiedź, na forum lub na maila.
      > pozdrawiam.
      graj w 2D i spokój. Też mi problem. D2 to stara gra i nie musi działać na 3D. Poza tym i tak nie wykorzystuje żadnego efektu 3D, więc nie stracisz na jakości/płynności etc.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka