Dodaj do ulubionych

Słaba jakość druku - drukarka laserowa.

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.05, 21:46
Jaki może być powód, słabej jakości wydruku z drukarki laserowej? Wydruk
wygląda podobnie jak z atramentowej, w której kończy się tusz. Drukarka jest
kilku miesięczna i było na niej drukowane dopiero kilkaset stron.
Obserwuj wątek
    • Gość: niktabc@vp.pl Re: Słaba jakość druku - drukarka laserowa. IP: *.toya.net.pl 23.04.05, 22:47
      ale czwego kilkaset stron??
      i jaka drukarka??
    • user0001 Re: Słaba jakość druku - drukarka laserowa. 23.04.05, 23:55
      Jakie opcjie drukowania zostały wybrane? Ja na przykład domyślnie ładuje do
      drukarki ustawienia ekonomiczne (ostre kontury liter i bardzo jasne wypełnienie).
    • Gość: DZ Re: Słaba jakość druku - drukarka laserowa. IP: *.provider.pl / *.provider.pl 24.04.05, 10:16
      Wypiłem poranną kawę, mogę więc powróżyć z fusów :). Czy jest to drukarka ze
      stałym bębnem i wymiennym zbiornikiem tonera, np. Brother albo OKI? Jeśli tak to
      pierwszy toner starcza na połowę deklarowanej przez producenta liczby wydruków
      bo proszek musi wypełnić puste miejsca w zespole bębna, np. z 1500 wydruków robi
      się 700. Potrząśnij tonerem ( będzie jeszcze setka dobrych wydruków )i leć do
      sklepu po nowy.
    • Gość: gienek Re: Słaba jakość druku - drukarka laserowa. IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.05, 11:01
      Drukarka Lexmark E232. Nie mam jej w domu tylko u starego w pracy. Nie mogę
      sprawdzić w tej chwili ustawień. Nic innego oprócz tekstu nie było na niej
      drukowane. Nigdy nie miałem do czynienia z laserówkami, dlatego nie wiem czy
      to „objawy” tego, że toner się kończy czy np.: coś trzeba przeczyścić.
      Kontrolka sygnalizująca, że jest mało tonera jeszcze się nie świeci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka