Dodaj do ulubionych

pytanie o głośniczki z allegro, czy warto

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 08:26
allegro.pl/item88333383__zestaw_glosnikowy_mode_com_2_1_mc_9860_fv_gw_.html
allegro.pl/item89691240__najtaniej_glosniki_2_1_tracer_expression_.html
allegro.pl/item89691240__najtaniej_glosniki_2_1_tracer_expression_.html
zależy mi na zestawie 2+1 dlatego że mam dosyć tych wszystkich kabelków zwiniętych w kłębek, i w przedziale cenowym do 180 zł
Obserwuj wątek
    • Gość: lol-asta Re: pytanie o głośniczki z allegro, czy warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 08:32
      Moc PMPO zestawu 1600 W
      Moc RMS zestawu 54 W
      Pasmo przenoszenia 30 Hz -20 kHz

i co oznaczają te dane, np moc RMS i moc PMPO, i pasmo przenoszenia
      • Gość: lol-asta Re: pytanie o głośniczki z allegro, czy warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 08:35
        w pytanku sie pomyliłam i wkleiłam 2 takie same linki, zamiast innegoallegro.pl/item89691240__najtaniej_glosniki_2_1_tracer_expression_.html
      • Gość: amlam Re: pytanie o głośniczki z allegro, czy warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 14:39
        moc PMPO jest to moc która moze "pójść" na głośnik w jednej chwili (czyli do bani ten wskaźnik)
        moc RMS to jest moc jaką można podawać na głośnik przez dłuższy czas (czyli to z jaką maksymalną mocą mozna słuchać muzyki - czyli ten wskaznik jst ważny)
        pasmo przenoszenia jest to zakres dźwieku które te głośniki obsługują

pierwszy zestaw sobie podaruj bo dosyć male pasmo przenoszenia.
        zestaw Tracer'a wyglada fajnie i ma fajne dane, ale na temat Tracer'ów sie nie moge wypowiedzieć bo nigdy żadnych nie mialem (jestem uzytkownik Creative'ów :D)
        pzdr
    • gastovski Re: pytanie o głośniczki z allegro, czy warto 06.03.06, 15:20
      Daruj sobie te tracery, modecomy, wydając do 180zł spokojnie kupisz cos
      markowego:
      sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14510
      sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15265
      sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22204
      Poszukaj ich na allegro, może znajdziesz jeszcze taniej.
      • Gość: amlam Re: pytanie o głośniczki z allegro, czy warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 16:50
        Tez bym polecał jedne z wyzej poadanych. Ja mam akurat creatve i jestem dosyć zadowolony, chociaż jak to w creative'ie; jak sie robi głosniej zestaw to trzeba ściszyć subwoofer :/ ale za to ich duzym plusem według mnie jest regulacja głośności na pilocie. Zamiast nurkować pod biurko jeden ruch ręki ( u mnie pilot lezy kolo myszki, pod monitorem wlasciwie) i mamy sciszone :)
        Są jeszcze inne fajne zestawy 2.1 creative'a ale w troche innym przedziale cenowym :)
        sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5820
        pzdr i milego słuchania
        • Gość: lol-asta Re: pytanie o głośniczki z allegro, czy warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 17:37
          Wszystko ładnie pięknie ale ja je wszystkie brałam pod uwagę, widziałam i mi się strasznie niepodobają te creativy czy logintechy, są strasznie proste i obskurne, z wyglądu do bani, może polecicie mi coś ładnego i zarazem w miare dobrego do 200zł. Dzięki z góry.
          • Gość: Greg Re: pytanie o głośniczki z allegro, czy warto IP: *.acn.waw.pl 06.03.06, 18:03
            Wiesz, jeśli miałbym wybierać między czymś pięknym a funkcjonalnym, wybrałbym
            funkcjonalność i wierność reprodukcji dźwięku, a nie wygląd... Z drugiej
            strony, wygląd kosztuje... sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23977 -
            tutaj masz najtańsze I-trigue, a tutaj: sklep.komputronik.pl/pelny.php?
            id=15072 głośniki bardzo dobre, ale już "trochę" droższe...
            • Gość: Greg Re: pytanie o głośniczki z allegro, czy warto IP: *.acn.waw.pl 06.03.06, 18:04
              Przepraszam, druga linka się złamała:
              sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15072
              • Gość: lol-asta Re: pytanie o głośniczki z allegro, czy warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 19:52
                dalej nie są za piękne, a zresztą kto projektuje te creativy, chyba zostanę przy tym moda-comie, zresztą co to za głośniki za 200zł prawdziwy zestaw głośnikiowy z tego co się orientuję(phhii) zaczyna sie od 500zł
                • Gość: lol-asta Re: pytanie o głośniczki z allegro, czy warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 19:54
                  zamówię te i koniec ;)
                  x-kom.pl/index.php?show_prod=7703&_ssk=&_spl=33&_ih=
                  • Gość: Greg Re: pytanie o głośniczki z allegro, czy warto IP: *.acn.waw.pl 06.03.06, 20:25
                    Będę złośliwy - co ty w tym czymś widzisz pięknego? Jak dla mnie zwykłe pudełka
                    bez odrobiny wyczucia wzorniczego (patrzyłaś chociaż na I-trigue 3600?). A
                    podbudowywanie sobie ego pięknymi głośnikami o parametrach tandety jest po
                    prostu infantylne...
                • Gość: trener ii klasy Re: pytanie o głośniczki z allegro, czy warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 20:22
                  Przyznam, że jestem szczerze zdziwiony tym co piszesz. Dla mnie wzornictwo (?)
                  mediatechów, modecomów, trejserów itp. jest po prostu wulgarne, kojarzy mi się
                  z bazarem i firmami typu "panasonix". Firma nie ma pomysłu więc robi rzeczy
                  które krzyczą patrzcie na mnie! Tandetne plastiki udające aluminium, odpustowe
                  wskaźniki udające analogowe - tandetą wieje z daleka. Nie mówiąc już o
                  podawaniu informacji o mocy w PMPO - to robienie sobie jaj z klienta. Solidny
                  sprzęt tak nie wygląda, zobacz jak wyglądają kolumny B&W, czy nawet zestawy
                  kina domowego sony, technics. Poza tym pamiętaj, że creative zajmuje się
                  sprzętem audio od 25 lat, a modecom to kilkuletnia polska firma robiąca obudowy
                  i zasilacze.
      • Gość: lol-asta Re: pytanie o głośniczki z allegro, czy warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 17:45
        Dobra przekonał mnie przedmówca wezmę te stylistyczne paskudztwa creativa (t3030) niech wam będzie ale jeśli będą grać badziewnie to sie jeszcze tu odezwę i ....
    • Gość: filu Re: pytanie o głośniczki z allegro, czy warto IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.06, 19:49
      a ja dzis kupilem to cacko
      sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15265
      i cholernie sie ciesze
      pzdr.
      ide słuchac MUZY:)
      • Gość: lol-asta Re: pytanie o głośniczki z allegro, czy warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 19:00
        po seri testów w sklepie kupiłam jednak media-comy biją na głowę creativy t3030, więcej zaufania dla polskich firm forumowicze a logintechy to szajs do kwadratu
        • gastovski Re: pytanie o głośniczki z allegro, czy warto 09.03.06, 19:55
          Na razie to nawet dokładnie nie wiesz jakiej firmy głośniki kupiłaś; nie ma
          firmy media-com.

Wydaję mi się, że już zakładając ten wątek wiedziałaś co kupisz i szukałaś
          tylko potwierdzenia. Kilka osób próbowało Cię wyprowadzić z błędu,
          bezskutecznie. Czasami jednak warto posłuchać głosu tych którzy już stawali
          przed podobnym wyborem (to nie pierwszy wątek o głośnikach), poczytać branżowe
          strony, zobaczyć co sprzedają w dobrych sklepach a czego nie - i dlaczego.

Używając sformułowań typu "bije na głowę", jest "szajsem do kwadratu" warto
          mieć jakieś argumenty na ich potwierdzenie, tym bardziej że jesteś jedyną w tym
          wątku która tak uważa.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka