servisipoda 23.05.06, 22:43 Piszcie o problemach ze swoimi ipodami, a w miare mozliwosci bede odpisywal. Znam ipody bo to mija praca :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tswierad Re: spec od ipodow czeka na listy :) 23.05.06, 23:41 Witam. Mam nowego iPod 30GB Video. Mam problem z wrzuceniem jakiegos krotkiego video na iPod'a. Po pierwsze w opcjach iPod'a okienko Videos jest nieaktywne i nie da sie go uaktywnic. Nie da sie zrobic tak, zeby zaznaczyc opcje "Automatically update all videos". Po drugie jesli jakims cudem uda mi sie zgrac jakies video na iPod'a to idzie bez dzwieku. Bardzo prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
servisipoda Re: spec od ipodow czeka na listy :) 27.05.06, 14:04 Witam, Zeby zgrac film na ipod trzeba najpierw skompresowac go do odpowiedniego formatu. Mozna to uczynic programem videora. Taki film po skompresowaniu nalezy umiescic w iTunes, a z tamtad przeniesc na ipoda. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tswierad Re: spec od ipodow czeka na listy :) 28.05.06, 21:17 Bardzo dziekuje za info. Odpowiedz Link Zgłoś
tswierad Re: spec od ipodow czeka na listy :) 28.05.06, 22:20 Zainstalowalem tego videora iPod Converter i nie moge go zapuscic. Uruchamia sie, ale nie wiem co dalej. Naciskam konwertuj plik, pozniej zaznaczam ktory i naciskam OK i... nic. Prosze o pomoc. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
tswierad Re: spec od ipodow czeka na listy :) 28.05.06, 23:04 OK. Juz wiem jak go obslugiwac. Ale mam wazne pytanie: Dlaczego nie wszystkie pliki sa konwertowane? Niektore sie nie chca konwertowac... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olaklucha Re: spec od ipodow czeka na listy :) 11.10.06, 12:58 mam iPoda 30GB podczas wgrywania muzyki zawisil mi sie komputer a jednoczesnie iPod w tej chwili komputer nie wyywa wogle obecnosci ipoda jak go podlacze malo teg nie chce mi ladowac baterii... :( najgorsze jest to ze ipoda zakupilam w USA i nie mam gdzie go zreklamowac co moge zrobic??? Odpowiedz Link Zgłoś
bajkaaa3 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 30.05.06, 10:54 Mam Aplle iPoda 40gb i jeden kabel do ladowania i do wysylania danych, ale gdy podlaczam iPoda odrazu sie laduje natomiast iTunes nie wykrywa mi go w ogole co zrobic?czy moze mi pan pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
pedrolot Re: spec od ipodow czeka na listy :) 30.05.06, 16:03 bajkaaa3 napisała: > Mam Aplle iPoda 40gb i jeden kabel do ladowania i do wysylania danych, ale > gdy podlaczam iPoda odrazu sie laduje natomiast iTunes nie wykrywa mi go w > ogole co zrobic?czy moze mi pan pomoc? Zainstalowałeś oprogramowanie z CD dołączonego do odtwarzacza? Czy w ogóle iPod jest widoczny na szynie USB jako jakiekolwiek urządzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.06.06, 12:45 No i pośpieszyłam się z głupim pytaniem, przepraszam :-). Nie zauważyłam, że ktoś już założył taki wątek i uzyskał odpowiedź. Mistrzu M-L, jeszcze raz dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.06.06, 12:53 nie ma za co. i bez przesady z tym mistrzem :) Odpowiedz Link Zgłoś
radziu1313 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 11.03.07, 15:07 Witam... Problem przedstawia sie następująco: po przekonwertowaniu jakiegos video w programie Videor wchodze do iTunes i dodaje go do biblioteki. Kiedy podlącze iPoda do PC to ladnie wczyta sobie piosenki w formiacie mp3 lecz pliki video nie. Tak jak juz przeczytalem wczesniej gdzies na forum nie daje sie tych plikow video tak poprostu przeciągnąc na iPoda na jakąś playliste owszem ale nie na iPoda. Jezeli natomiast klikne w bibliotece video na jakis film i prwawym przyciskiem wejde w "Get Info" i tam w zakladce "Video" zmienie na "Music Video" to takie pliki dodaje sobie iPod do "Music Video". Pytanie wiec: jak dodaje sie standardowy filmik przekonwertowny juz do katalogu "Video" na iPodzie a nie tak jak musze do "Music Video"? Muślalem ze dam rade sie z tym uporac ale skapitulowalem :-) pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś
grung93 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 07.06.07, 16:46 Mm problem, mam ipoda nano 2G i iTunes nie odczytuje go, ani komputer, co mam zrobić, instukcje nie pomagają Odpowiedz Link Zgłoś
eggsol1 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 24.05.06, 16:41 Wiatm mam iPOda nano i cos zaczeło mi w nim w srodku latac i obija sie o obudowe co to moze być?iPod działa normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gotti6 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 24.05.06, 18:44 hey, problem jest nastepujacy: ipod nano totalnie sie zawiesil, nie widzi go komp, mam wszelkie stery, nie dziala zadna kombinacja klawiszy, po podlaczeniu do kompa niby zaczyna go ladowac, 2 x pokazuje sie jablko, nastepnie pokazuje sie batreia i zwis (bateria zostaje na wyswietlaczu) - normalne awaria na calego - czy jest jakies wyjscie czy tylko serwis? thx z gory za rady Odpowiedz Link Zgłoś
servisipoda Re: spec od ipodow czeka na listy :) 27.05.06, 14:07 Witam, Bateria jest zupelnie rozladowana i system windowsa nie jest w stanie wykryc ipoda. Nalezy podlaczyc ipoda do zasilacza sieciowego i troszke go podladowac, a windows zapewne go wykryje normalnie. Pozdrawim Odpowiedz Link Zgłoś
gotti6 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 17.06.06, 09:01 dziękuje za poradę, ipod faktycznie zareagował na ładowarkę sieciową ale...gdy jest podłączony do ładowarki działa normalnie i wszystko super, natomiast zaraz po odłączeniu od ładowarki następuje zawieszenie i nic nie działa - co to może być? Gdy jest podłączony wyskakuje ikonka i napis "bateria naładowana", chodzi o ipoda nano dla przypomnienia Odpowiedz Link Zgłoś
lolkaolka Re: spec od ipodow czeka na listy :) 24.06.06, 10:18 witam! mam problem ze swoim ipodem mini. Wczoraj rano rozladowal sie kompletnie, ale nie mialam czasu by od razu podlaczyc go do kompa. Wrocialam po ok. 5 godz, podlaczylam go, a on nic, nie reaguje. Nie pomagaja zadne kombinacje przyciskania guzikow - nic.Jest non stop podlaczony do komputera od ok 20 godzin i nic. Co mam zrobić? prosze o szybka odpowiedz.dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 24.06.06, 10:56 docs.info.apple.com/article.html?artnum=60942 docs.info.apple.com/article.html?artnum=61711 Odpowiedz Link Zgłoś
lolkaolka Re: spec od ipodow czeka na listy :) 24.06.06, 18:22 to nie dziala! nic jak moge postepowac wedlug tych wskazowek skoro on WOGOLE nie reaguje. prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.06.06, 00:07 to nie może być prawdą. część kroków możeswz wykonac niezależnie od ipoda - np. reinstalacja programów do wykrywania ipoda. jeśli żaden z kroków nie działa to pozostaje ci serwis gwarancyjny Odpowiedz Link Zgłoś
servisipoda Re: spec od ipodow czeka na listy :) 27.05.06, 14:05 Witam, Stuka zapene odklejona od obudowy bateria. Nie ma to wplywu na dzialanie ipoda, ale nie nalezy specjalnie nim potrzasac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luckay Re: spec od ipodow czeka na listy :) 03.05.07, 15:30 witanm serdecznie Mam(prawdopodobnie)uszkodozny dysk w iPodzie Mini. Doszedlem do takiego wniosku, robiac testy. Juz nei pamietam jak kombinacje klawiszy uzylem. Chcialbym taki dysk wymienic i nei wiem czy sie to opłaca. Jaki jest koszt takiego dysku o pojemnosci 4gb i gdzie mjozna go zakupic. Ewentualnie,czy sa dostepne takie dyski nie z Appla, ael jakiejkolwiek firmy, nawet "made in China". skoro apple nie przetrwal, to chyba nie ma co wydawac duzych pieniedzy na taka czesc. Pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 03.05.07, 17:12 potrzebny ci będzie dysk microdrive, który powinieneś znaleźć na allegro od 100 zł. niektórzy wkładają tam kartę SD, ale to niekoniecznie będzie działać jak powinno Odpowiedz Link Zgłoś
luckay Re: spec od ipodow czeka na listy :) 07.05.07, 14:24 witam dzieki za pomoc znalazlem cos takiego na allegro allegro.pl/item192654676_okazja_microdrive_hitachi_6gb_od_pewniaka.html czy aby na pewno o to chodzi??? i jeszcze jedan prosba o pomoc czy robiac takei testy z Ipodem i mi wykazadloz,e HDD uszkodzony mozna meic pewnosc iz to tylko tu tkwi problem. Niwe wspomne juz o ikonce"smutnego iPoda" Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 07.05.07, 20:08 wydaje mi się, że to powinno być to. jeśli masz ikonę smutnego iPoda, to rozumiem, że próbowałeś wszstkich możliwości przywrócenia go do życia znane jako 5 razy R (restore, restart, reinstall itp). jesli zmienisz sobie hdd, to zawsze będziesz mieć większy dysk niż masz. ale pewności do końca mieć nie mogę, co stoi za przyczyną braku działania iPoda. Odpowiedz Link Zgłoś
luckay Re: spec od ipodow czeka na listy :) 07.05.07, 20:31 tak probowalem.nic nie daje. Wiec to n a100% dysk-bo upadl n atwarda powierzchnie i test mi to wykazal .ale dzieki Allegro znalazlem kolesia,ktory zajmuej sie naprawami i posiada wszystkie czesci do iPodow i sprzeda mi taki dysk za 120zl Odpowiedz Link Zgłoś
w07t3k Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.05.06, 22:18 Mam iPoda shuffle. Kilka miesiecy dzialal mi bez zarzutu. Wszystko jak nalezy. Teraz jednak po podlaczeniu go iTunes w ogole go nie widzi i nie moge skopiowac na niego zadnej muzyki. Prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
servisipoda Re: spec od ipodow czeka na listy :) 27.05.06, 14:11 Witam, Jesli iTunes nie wykrywa ipoda to prosze uruchomic updater i sprawdzic czy jest ten sam efekt. Jesli tak to jedynym wyjsciem jest dostarczyc ipoda do serwisu. Natomiast jesli updater wykryje ipoda to nalezy wybrac polecenie "restore" i wszystko powinno wrocic do normy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zerka_w Re: spec od ipodow czeka na listy :) 26.05.06, 01:23 a wiec.. panie specu... Czy ipod video zgodny jest ze standardem usb M-port ? Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_88 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 26.05.06, 10:47 Witam. Kupiłem ipoda na allegro www.allegro.pl/item100222092_512mb_promocja_mp3_mp4_7mm_gr_zobacz_hit_sezonu.html. Przez pare tygodni było wszystko ok. Raz w szkole kolega chciał żebym wgrał mu coś na ipoda a potem przesłał na gg. Gdy wgrałem, zauważyłem w kompie że miejsce na ipodzie jest zajęte ale nic tam niema. Więc sformatowałem go. Wgrałem muzyke i pare teledysków. Potem się okazało że w menu głównym nie moge wejść w MUSIC bo się ipod resetuje. Wszystko inne moge robić. Da się to naprawić?? Wgrać nowe oprogramowanie?? Z kąd go wziąść?? Odpowiedz Link Zgłoś
widmooo1 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 26.05.06, 11:01 Nie kupiłes ipoda, to podróba na 100% ipody nano nie mają radia ani filmów!!! a pozatym widać, że to nie ipod tylko badziew. Przykro mi,,, Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_88 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 26.05.06, 12:54 Też tak myślałem. Ale dla mnie było ważne żeby odtwarzał muzyke i filmy i żeby było wszystko ok. Tak właśnie było aż do teraz bo wszystko moge robić prócz słuchania mp3. Inni co go kupili na tej aukcji mają wszystko ok. Funkcje upgrade ma więc da się wgrać nowe oprogramowanie. Ten odtwarzacz jest identyczny co ten www.techmarket.pl/shop.php?a=opis_prod&id=MP4-IPOD-256&categorie=268. Może jest jakiś sposób?? Odpowiedz Link Zgłoś
widmooo1 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 26.05.06, 14:49 Ale to wygląda podobnie do ipoda, oprogramowanie i działąnie to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
servisipoda Re: spec od ipodow czeka na listy :) 27.05.06, 14:19 Witam, Niechcialbym Cie martwic, ale ipodow nano o pojemnosci 512MB nie ma w ofercie Aplle (tylko ipody shuffle bez wyswietlacza), a na dodatek ipody nano nie maja wbudowanego radia, ani nie daja mozliwosci ogladania filmow.Jesli to mozliwe prosze mi przeslac zdjecie takiego urzadzenia to wysle odpowiednie informacje do sprzedawcy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_71 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 27.05.06, 20:53 A czy da sie przegrac muzyke z iPoda na HDD? Jezeli tak to w jaki sposob? Odpowiedz Link Zgłoś
eggsol1 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 28.05.06, 08:41 A jak mógłbym tą baterie przykleić spowrotem? Odpowiedz Link Zgłoś
pedrolot Re: spec od ipodow czeka na listy :) 28.05.06, 21:16 Pewnie że się da. Na www.ipodlounge.com jest dział Download. Odpowiedz Link Zgłoś
co.uk Re: spec od ipodow czeka na listy :) 28.05.06, 13:59 trzy pytania: 1. Gdy podłączam swojego ipoda nano to w dolnym prawym rogu wyświetla się informacja 'trwa bezpieczne usuwanie sprzętu...', jak się mogę tego pozbyć?? 2. Czy do ipodów można używać ... środków polerujących?? Są w ofercie zestawy płynów do polerowania i ściereczki do ipodów???? 3. Jak to jest z tym iTMS (Itunes Music Store) ??? Polacy w ogóle nie mogą niczego z niego ściągać? Już się wcześniej pytałem o tę kwestię, ale dostawałem sprzeczne ze sobą informacje: 'dla Polaków dostęp do iTMS jest całkowicie zamknięty (jeżerli chodzi o ściąganie)...' a w wikipedii tak piszą: 'To buy files through iTMS, a user must have a pre-paid deal or a credit card whose billing address is in Australia, Austria, Belgium, Canada, Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Republic of Ireland, Italy, Japan, Luxembourg, the Netherlands, Norway, Portugal, Spain, Sweden, Switzerland, United Kingdom, and United States. Other people can download podcasts and previews only.' - (by ściągać pliki z iTMS, użytkownik musi posiadać kartę kredytową, której adres billingowy jest zarejestrowany bla bla bla. Pozostali użytkownicy mogą ściągać jedynie podcasty i zapowiedzi...) Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pedrolot Re: spec od ipodow czeka na listy :) 28.05.06, 21:08 co.uk napisał: > trzy pytania: > > 1. Gdy podłączam swojego ipoda nano to w dolnym prawym rogu wyświetla się > informacja 'trwa bezpieczne usuwanie sprzętu...', jak się mogę tego pozbyć?? Kupić Maca. ;-) > 2. Czy do ipodów można używać ... środków polerujących?? Są w ofercie zestawy > płynów do polerowania i ściereczki do ipodów???? Można. Z głową. > 3. Jak to jest z tym iTMS (Itunes Music Store) ??? Polacy w ogóle nie mogą > niczego z niego ściągać? Już się wcześniej pytałem o tę kwestię, ale dostawałem Nie działa z Polski. Musisz mieć kartę kredytową (billing address) wydaną w jednym z obsługiwanych przez iTMS krajów. SAD coś przebąkuje od dłuższego czasu, że już, już niedługo, ale za bardzo bym się tymi obietnicami nie napalał... Odpowiedz Link Zgłoś
dubblazej Re: spec od ipodow czeka na listy :) 28.05.06, 15:59 Witam speca! Sprawa jest palaca bo za 2 tyg wyruszam w podroz i bez muzy.....mianowicie moj ipod nano 4Gb odmowil nagle wspolpracy i wyswietla trojkacik z wykrzyknikiem obok prostokata + adres supportu.Na tych stronach jest rzeczywiscie ta ikona, a pomoc sprowadza sie do spr. holdu i proby resetu za pomoca klawiszy menu+select. Nic nie pomaga to jednak, bateria na full...komp widzi ipoda...hilfe! Odpowiedz Link Zgłoś
pedrolot Re: spec od ipodow czeka na listy :) 28.05.06, 21:05 dubblazej napisał: Na tych stronach > jest rzeczywiscie ta ikona, a pomoc sprowadza sie do spr. holdu i proby resetu > za pomoca klawiszy menu+select. Nic nie pomaga to jednak, bateria na > full...komp widzi ipoda...hilfe! Zresetuj iPoda (select+menu) i wprowadź go w tryb serwisowy (select+back). Tam masz masę narzędzi diagnostycznych. Miałem ostatnio w rękach iPoda 4G, który nagle przestał widzieć swój własny dysk. Testy przeszedł, zresetowałem gadzinę i zaorałem raz jeszcze, tyle że tym razem musiałem podłączyć go do ładowarki ściennej. Ruszył.... Odpowiedz Link Zgłoś
dubblazej Re: spec od ipodow czeka na listy :) 28.05.06, 21:39 select+menu i zero reakcji (tzn. nadal ta ikonka), w tryb serwisowy bez problemu, ale co potem...? Robie te testy, a co mi tam, chybil-trafil,jesli mozna to konkretniej prosze. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pedrolot Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.05.06, 09:51 Na ipodlounge.com jest opis funkcji trybu diagnostycznego. Pozwalaja one przetestowac wszystkie podzespoly iPoda (m.in. dysk) oraz sprawdzic, czy bateria jest prawidlowo ladowana. Generalnie, zolty trojkat z ikona folderu oznacza problemy z dyskiem (skopane oprogramowanie 'systemowe' iPoda lub sprzetowa awarie dysku). W pierwszej kolejnosci sprobuj zrobic Reset z poziomu trybu serwisowego a nastepnie 'Restore' systemu najnowszym oprogramowaniem iPoda od mamy Apple. Odpowiedz Link Zgłoś
philllll Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.05.06, 12:16 Sformatowalem dysk i zainstalowalem iTunes. Nie ma tam żadnych utworow. Jak zimportować liste piosenek z iPoda na iTunes żeby nie stracic tego co mam juz na iPodzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
wisniaman Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.05.06, 14:46 Mam ipoda shuffle 512mb nie wykrywa go na kompie mam win XP z servis pakiem 2 ipod updater też go nie wykrywa ipod jest sprawny u mojego kolegi sprawdzałem i wszystko działa dobrze na tantym pc zrobiłem mu restore i update nic nie dało Nie wiem co mam robić z crative nie mam takiego problemu przez usb jest u mnie wykrywany normalnie tak jak inne urzadzenia podłanczane przez usb na moim kompie Czekam na odpowiedz i z gory dziękuje Michał Odpowiedz Link Zgłoś
pedrolot Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.05.06, 14:54 www.copypod.net/downloadtrial.php Odpowiedz Link Zgłoś
evilkitty Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.05.06, 17:37 Moja mama chcę sobie kupić iPoda, ja już mam. I nie wiemy jak to będzie... z podłączeniem/iTunes'em itd. czy jeden komputer = jeden iPod czy na komputerze może byc kilka i jak to działa? Odpowiedz Link Zgłoś
tswierad Re: spec od ipodow czeka na listy :) 29.05.06, 22:02 Dlaczego niektore rodzaje plikow nie da sie konwertowac przez Videora iPod Converter? Odpowiedz Link Zgłoś
wisniaman Re: spec od ipodow czeka na listy :) 30.05.06, 20:30 Mam ipoda shuffle 512mb nie wykrywa go na kompie mam win XP z servis pakiem 2 ipod updater też go nie wykrywa ipod jest sprawny u mojego kolegi sprawdzałem i wszystko działa dobrze na tantym pc zrobiłem mu restore i update nic nie dało Nie wiem co mam robić z crative nie mam takiego problemu przez usb jest u mnie wykrywany normalnie tak jak inne urzadzenia podłanczane przez usb na moim kompie Czekam na odpowiedz i z gory dziękuje Michał Odpowiedz Link Zgłoś
dubblazej Re: spec od ipodow czeka na listy :) 31.05.06, 00:21 spec napisal: ".... 'Restore' systemu najnowszym oprogramowaniem iPoda od mamy Apple."jako porade na pojawiajacy sie trojkat ostrzeg. na tle ikony folderu. JAKIE TO PROSTE (jesli juz sie wie). Tylko to wystarczylo, polecam i dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
przemook1 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 31.05.06, 21:35 Witam i proszę o pomoc. Moj iPod foto 20GB zawiesił sie dziwnie z niewiadomych przyczyn. Przy próbie uruchomienia pojawia sie na chwilę jabłko, a następnie wyskakuje "smutna emoikonka iPoda"oraz adres internetowy "apple.com/support/ipod". Czy jest jakiś sposób na uruchomienie mojego sprzętu bez utraty jego zawartości? Restartowanie poprzez naciśniecie dwóch przycisków nie przynosi rezultatu. Czekam na odpisy i z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
ksdet Prozaiczna sprawa 02.06.06, 17:05 Prozaiczna sprawa ale nie mogę usunąć z iPoda nano zdjęć. Wgrane przy pomocy iTunes. Drobiazg a wnerwia. Odpowiedz Link Zgłoś
martineres1 mam problem... 03.06.06, 08:42 moj komputer nie rozpoznaje ipoda.mimo ze mam zainstalowany sterownik,itunes itd.co mam zrobic?Z gory dziekuje za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: Prozaiczna sprawa 03.06.06, 12:36 wejdż w ustawienia iTunes. (ctrl+, lub japco+,) następnie w kartę iPoda. W karcie iPoda wejdź w Photos. Następnie wybierz odhacz opcję synchronizacji z folderem zdjęć, bo musiałeś mieć ją włączoną. Odpowiedz Link Zgłoś
ksdet Re: Prozaiczna sprawa 03.06.06, 21:55 Dzięki co prawda nie usuwałem ale z komunkatów wynika że to powinno pomuc Odpowiedz Link Zgłoś
solucky Re: spec od ipodow czeka na listy :) 03.06.06, 15:56 hej. Mam nadzieje, ze mi pomozesz. Moj iPod (Photo, 30 GB) nie dziala. w ogole nie da sie go wlaczyc i nie wiem co sie dzieje.... Nawet jak podlaczam pod komputer to nie reaguje :(((( Prosze o pomoc, jak najszybciej. Z gory serdecznie dziekuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malypotwor Re: spec od ipodow czeka na listy :) 04.06.06, 12:39 moj ipod zostal zalany (sokiem...). nie wlacza sie. jak juz podsechl podlaczylam go do komputera. za kazdym razem pojawia sie wtedy ikonka wyczerpanej baterii i za sekunde - ladowania (ekran jest czarny, tak jakby pracowal w trybie oszczednosciowym) itunes go nie wykrywa.. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 04.06.06, 15:20 Nie oczekujesz chyba, ze ktos ci go na forum naprawi. Do serwisu marsz. Odpowiedz Link Zgłoś
malypotwor Re: spec od ipodow czeka na listy :) 04.06.06, 16:55 tylko ze musze go wyslac do warszawy... a zrobic moge to dopiero za kilka dni. w ogole da sie go naprawic :>? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 04.06.06, 17:31 Na to pytanie odpowie ci serwis. Albo się da, albo nie. W zależności gdzie było zwarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
froo1 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 15.06.06, 13:01 witam, moj ipod nano poprzez dlugie sluchanie muzyki w podrozy calkowicie sie rozladowal [po raz pierwszy], podlaczylam go 3h temu do komputera przez usb i do tej pory nie daje oznak zycia, nie wlacza sie ani nawet nie pokazuje zadnej ikonki informujacej o tym, ze jest w trakcie ladowania. prosze o pomoc/rade, bo zaczyna mnie to martwic. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rozykm Re: spec od ipodow czeka na listy :) 17.06.06, 08:22 Witam, Mam problem z ipodem U2.Podobno trzeba wymienić dysk, gdyż stary się rozmagnesował. Gdzie można to zrobić dobrze i za rozsądne pieniądze poza serwisem Apple? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek82 Re: spec od ipodow czeka na listyNowy Anie Dziala! 19.06.06, 19:58 Witam, Otoz mam taki problem, ledwo co kupilem nowego IPoda 512 Shuffle i od samego poczatku juz sa problemy. Komputer go nie wykrywa, podczas instalacji oprogramowania z oryginalnej plytki nie chce go wykryc ani w UPDATE-rze. Sprawdzalem na dwoch kompach i wogole nie rusza. Ta mala dioda z tylu sie wogole nie swiecie, w sluchawkach nic nie slychac. W pewnym momencie po 10 min, ktore IPOD spedzil w USB pojawil sie komunikat ze potrzebuje pliku "StMp3Rec". O co chodzi?? Dzieki z gory za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek82 Re: spec od ipodow czeka na listyNowy Anie Dziala 19.06.06, 20:06 Acha i jeszcze jedno. Jak podlaczam to pojawia mi sie ze wykryto STMP3500 oraz PLAYER RECOVERY DEVICE CLASS, cóż to jest?? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listyNowy Anie Dziala 19.06.06, 20:35 Może problem z Windą? Najpierw zainstaluj sterowniki, potem podłącz iPoda.Jak nie zadziała, spróbuj na innym kompie. Jak nie zadziała, poszukaj kogoś z Makiem (np. w sklepach Apple). Przeszukałem www.apple.com/support ale takich komunikatów nikt tam nie opisywał, a jęsli tego tam nie ma, to nie jest to powszechny problem.Opisz dokładnie komunikaty spod windowsa to się sprawdzi dokładniej Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek82 Re: spec od ipodow czeka na listyNowy Anie Dziala 20.06.06, 08:41 Juz udalo mi sie to jakos podlaczyc ale czy moj iPOD sprawny jest to nie wiem. Sprawdzilem wszystkie porty USB, wtykajac do kazdego PENDRIV-a, no i po tym sprobowalem jeszcze raz wlozyc iPODa no i zalapalo. Udalo sie go wykryc, w UPDATE-rze mialem tylko RESTORE i to uruchomilem, bo jako dysk nie wykrywal tego jeszcze. ponizej linki do zrzutow ekranow, jakbys mogl to sprawdzic czy tak powinno to sie instalowac. server6.theimagehosting.com/image.php?img=ekran1.JPG server6.theimagehosting.com/image.php?img=ekran2.JPG server6.theimagehosting.com/image.php?img=ekran3.JPG No ale teraz mam kolejny problem. Juz wszystko wydawaloby sie OK, no ale tak nie jest. Podlaczam IPODa, wgrywam pare MP3 na probe, no ale niestety moj odtwarzacz nie chce ich odtwarzac, mrygaja naprzemian dwie diody zielona i pomaranczowa. Bateria oczywiscie naladowana. Co dalej?? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek82 Re: spec od ipodow czeka na listyNowy Anie Dziala 20.06.06, 09:29 Juz udalo mi sie wszystko zrobic. Dzialo ok, ladny dzwiek.Dzieki za pomoc. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
badnick iPOD Video 26.06.06, 19:13 Witam mam pytanko.Mój maczek właśnie padł płyta główna i muszę się przesiąść na PC żony i mam problem jak załadować filmy(jakim programem), bo toco robiłem do tej pory to było tylko na japku.Pytanie może głópie ale nie mam czasu ponieważ wkrótce wyjeżdżam a chiałym wgrać pare filmów tylko nie wiem jak zmienić im format. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
acrobat4 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 20.06.06, 23:16 wiem, że to będzie lamerskie pytanie, ale jestem właśnie przed zakupem iPoda i chciałbym rozwiac swoje wątpliwości. Jak to jest z kopiowaniem mp3 przez iTunes?? Gdzieś wyczytałem, że można kopiować tylko w jedną stronę czyli na iPoda. A jak jest w druga stronę?? założmy, że mam w iPodzie 20 albumów i przykładowo 10 z nich chcę usunąć. I co wtedy?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 21.06.06, 00:30 iTunes nie pozwoli ci na skopiowanie muzyki z iPoda na komputer. Jest to zabezpieczenie przed bezczelną kradzieżą muzyki. Ale i tak jest to działąnie fair. Natomiast jeśill chodzi o skasowanie albumów z iPoda to nie ma problemu: zaznaczasz utwory, czy playlisty, i wciskasz delete Odpowiedz Link Zgłoś
acrobat4 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 21.06.06, 11:10 wielkie dzięki michal_ludwik ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
binczus1 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 24.06.06, 18:48 Witam wczoraj moj iPod sie zawiesil nie chcial wogole sie wylaczyc ani wlaczyc caly czas byl podswietlony zostawilem go na noc i sie rozladowal dzis podlanczam go a mi wyskakuje taki folder ze znakime wykrzyknik i po chwili sie wylancza jak podlanczam go do kompa to tylko mi pisze do not disconnet i zadnej reakcji nie ma naciskalem srodkowy przycisk i menu tez nic nie dalo prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
pinkashtray Re: spec od ipodow czeka na listy :) 24.06.06, 19:57 ..a czy to normalne ze polroczny Ipod 30gb video odtwarza muzyke nie dluzej niz 4 godziny???bateria po tym czasie sie rozladowuje. Ile kosztuje nowa???? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.06.06, 00:11 to może być normalne (albo nie). to zależy. zastanów sie jednak najpierw czy postępujesz zgodnie z zaleceniami wobec baterii Li-Ion. O baterię trzeba dbac. Ponizej link do artykułu, jak o nią dbać docs.info.apple.com/article.html?artnum=61434 Myślę, że jeśli będziesz lepiej o nią dbał, to bateria pociągnie o wiele dłużej. Nawet nie myśl o kupowaniu dodatkowej baterii. Za drogo Odpowiedz Link Zgłoś
wawel23 Re: spec od ipodow czeka na listy :) 15.07.06, 16:11 Witam, mam pytanie jetses szczesliwym posiadaczem Ipoda 20 gb photo. Od pewnego czasu mianowicie kilku dni ipod nie odtwarza mi muzyki wychodze z domu wybieram kawalem i daje play a on mi przeskakuje z piosneki na piosenke i tak az do konca utowru. Kiedys juz tak miaelm wiec usunelem wszytskie piosenki z ipoda za pomoac itunes i zgralem na nowa i wystzko bylo odbrze. prosz ejednak o pomoc poniewaz gdy tym razem usunelm piosenki z ipoda przez itunes to w ipod pag's zrobilo sie pusto jednakze na ipodzie pozostaly te piosenki i nie da sie ich odtwarzac. co mam zrobic zaistalowalem na nowa itunes i nic:( jetem bardzo zanipokojony. NIe wiem moze trzeba zrobic format tylko nie wiem jak. Jesli macie pnastwo jakies rady dla to prosz eo kontakt na maila 23mj23@gmail.com lub na gg 5105343. Prosze bardzo o kontrakt. nie mam pojecia co sie tslao. dizkuje i czekam na odpowiedz. prosze odpisac dziekuje z gory i pozdrawiam david Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.06.06, 10:29 Mam nowego iPoda Samsung T7FZ. Działa fantastycznie, tylko nie wiem, jak postępować z baterią. Po raz pierwszy ładowałam - zgodnie z instrukcją - 12 godzin. Ta sama instrukcja każe później doładowywać najwyżej przez 3 godziny, ale po tym czasie wciąż nie pokazuje się informacja o pełnym naładowaniu, tylko napis "charging", świadczący o tym, że ładuje się dalej. Czy w takim razie powinnam odłączyc kabel? Wczoraj zaparłam sie i postanowiłam go przetrzymać, ale własnie minęło 12 godzin i wszystko bez zmian, więc przestraszyłam się i jednak odłączyłam (instrukcja przestrzega przed ładowaniem ponad 12-godzinnym). Czy ja coś robię źle? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.06.06, 11:52 >iPoda Samsung T7FZ ?chyba myslisz dwa produkty ze sobą. iPod nie jest Samsungiem. Co do baterii to postępujesz tak, jak z każdą inną baterią Li-Ion: 3 razy ładujesz i rozładowujesz do zera. Po tym formacie ładujesz jak chcesz, kiedy chcesz itp. Nawet lepiej jest częściowo podładowywać niż rozładowywać do zera. Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.06.06, 12:39 Dziękuję, odetchnęłam z ulgą! Powiadasz, że to nie iPod? W takim razie czym się różni iPod od "zwykłego" odtwarzacza mp3? Bo przecież on wszystko umie: przegrywa ze wszystkich nośników, ma pamięć 1 GB, dyktafon, radio...? Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.06.06, 10:32 Właśnie w tej chwili pojawił się napis "fully charged"! Ale pytanie jest nadal aktualne: czy przerywać doładowywanie po owych 3 godzinach, nie czekając na pojawienie się napisu? Odpowiedz Link Zgłoś
pinkashtray Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.06.06, 14:16 ...owe tipsy czytalem jeszcze nim stalem sie uzytkownikiem ipod'a, stosuje sie do nich bezwzglednie. Od poczatku bateria wydawala mi sie slabsza, za kazdym razem gdy pytam na roznych forach co zrobic ( poczynajac od Gazety konczac na ilounge) zotrzymuje liste przykazan do ktorych trezba sie stosowac by bateria dzialala sprawnie przez dlugi okres. Chcce oddac ipoda do serwisu by rzucili na niego okiem fachowcy stad pytanie ile kosztuje wymiana baterii????? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.06.06, 14:18 kiedyś 100$, teraz chyba mniej Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.06.06, 14:24 Cytat z Apple.com: If it is out of warranty, Apple offers a battery replacement for $59, plus $6.95 shipping. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: spec od ipodow czeka na listy :) 25.06.06, 14:29 69 euro w Europie (co za bezsens, że nie można edytować swoich postów!) Odpowiedz Link Zgłoś
foto-urlich Photo conector 26.06.06, 17:42 Czy urządzenie Photo Conector do z importu zdjęć z aparatu cyfrowego da się zastąpić złączką żeńsko - żeńską USB Czyli spiąć porostu kabel USB z aparatu cyfrowego z kablem USB iPoda photo 60GB Czy też Photo Conector to jakaś elektoronika w środku ? czy tylko poprostu gniazdo USB ? Prosze o odpowiedź na mejla foto-urlich@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: Photo conector 28.06.06, 13:45 raczej jest elektronika w środku i sposób przez ciebie opisany nie będzie działał. Odpowiedz Link Zgłoś