Dodaj do ulubionych

nagrywanie divx, odtwarzanie na odtwarzaczu dvd

12.07.06, 17:41
witam i proszę o pomoc,
zakupiłam odtwarzacz dvd z funkcją odtwarzania divx i mam problem: niektóre
nagrywane nagrywarką komputerową płyty z filmami odtwarzają się z napisami a
niektóre nie. Dlaczego??
Obserwuj wątek
    • lazygeek Re: nagrywanie divx, odtwarzanie na odtwarzaczu d 12.07.06, 17:48
      pewnie plik z napisami różni sie nazwą z plikiem filmu, sprawdź,
      pozdr
      • ktkasik Re: nagrywanie divx, odtwarzanie na odtwarzaczu d 12.07.06, 17:57
        nazwy oby plików powinny być jednakowe??
        • lazygeek Re: nagrywanie divx, odtwarzanie na odtwarzaczu d 12.07.06, 17:59
          niektore odtwarzacze tego wymagają,
          • ktkasik Re: nagrywanie divx, odtwarzanie na odtwarzaczu d 12.07.06, 18:03
            heh, sprawdziłam i faktycznie te które odtwarzały sie z napisami mają takie same
            nazwy... ale jaja, to nie może być tak banalne... zaraz spróbuje dopasowac nazwy
            plików, nagrac i odtworzyc. jesli to bedzie działac to jestes genialny!!
            • Gość: Obserwator Re: nagrywanie divx, odtwarzanie na odtwarzaczu d IP: *.chello.pl 13.07.06, 10:48
              > jesli to bedzie działac to jestes genialny!!

Jak to mało teraz trzeba, żeby być geniuszem:(
          • ktkasik Re: nagrywanie divx, odtwarzanie na odtwarzaczu d 12.07.06, 18:24
            To działa!! hurra!! Serdeczne dzięki. A ja od dwóch dni dostaję białej gorączki,
            już myślałam że coś z moją nagrywarką albo ten odtwarzacz jest do bani. Słowo
            się rzekło: JESTEś GENIALNY!
            czy na przyszłość mogę pisać na gazetowego maila (jeśli znowu coś mnie będzie
            wpędzać w czarną rozpacz)?
            pozdrawiam
            • lazygeek Re: nagrywanie divx, odtwarzanie na odtwarzaczu d 12.07.06, 19:13
              możesz, ale lepiej pisz na forum, bo tu są naprawde tęgie głowy,
              a wiadomo co dwie głowy to nie jedna,
              pozdr
            • cooba75 Re: nagrywanie divx, odtwarzanie na odtwarzaczu d 13.07.06, 09:21
              Niektóre odtwarzacze jak np Pioneer DV-380 nie odtwarzaja napisow w formacie MPL2, dlatego oprócz nadania im tej samej nazwy warto je przerobic za pomoca np. programu Subtitle Workshop 2.51
              www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/Subtitle-Workshop.shtml na format srt, ktory jest widziany przez wszystkie odtwarzacze stacjonarne z obsluga divx.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka