ktkasik 12.07.06, 17:41 witam i proszę o pomoc, zakupiłam odtwarzacz dvd z funkcją odtwarzania divx i mam problem: niektóre nagrywane nagrywarką komputerową płyty z filmami odtwarzają się z napisami a niektóre nie. Dlaczego?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
lazygeek Re: nagrywanie divx, odtwarzanie na odtwarzaczu d 12.07.06, 17:48 pewnie plik z napisami różni sie nazwą z plikiem filmu, sprawdź, pozdr Link Zgłoś
ktkasik Re: nagrywanie divx, odtwarzanie na odtwarzaczu d 12.07.06, 17:57 nazwy oby plików powinny być jednakowe?? Link Zgłoś
lazygeek Re: nagrywanie divx, odtwarzanie na odtwarzaczu d 12.07.06, 17:59 niektore odtwarzacze tego wymagają, Link Zgłoś
ktkasik Re: nagrywanie divx, odtwarzanie na odtwarzaczu d 12.07.06, 18:03 heh, sprawdziłam i faktycznie te które odtwarzały sie z napisami mają takie same nazwy... ale jaja, to nie może być tak banalne... zaraz spróbuje dopasowac nazwy plików, nagrac i odtworzyc. jesli to bedzie działac to jestes genialny!! Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: nagrywanie divx, odtwarzanie na odtwarzaczu d IP: *.chello.pl 13.07.06, 10:48 > jesli to bedzie działac to jestes genialny!! Jak to mało teraz trzeba, żeby być geniuszem:( Link Zgłoś
ktkasik Re: nagrywanie divx, odtwarzanie na odtwarzaczu d 12.07.06, 18:24 To działa!! hurra!! Serdeczne dzięki. A ja od dwóch dni dostaję białej gorączki, już myślałam że coś z moją nagrywarką albo ten odtwarzacz jest do bani. Słowo się rzekło: JESTEś GENIALNY! czy na przyszłość mogę pisać na gazetowego maila (jeśli znowu coś mnie będzie wpędzać w czarną rozpacz)? pozdrawiam Link Zgłoś
lazygeek Re: nagrywanie divx, odtwarzanie na odtwarzaczu d 12.07.06, 19:13 możesz, ale lepiej pisz na forum, bo tu są naprawde tęgie głowy, a wiadomo co dwie głowy to nie jedna, pozdr Link Zgłoś
cooba75 Re: nagrywanie divx, odtwarzanie na odtwarzaczu d 13.07.06, 09:21 Niektóre odtwarzacze jak np Pioneer DV-380 nie odtwarzaja napisow w formacie MPL2, dlatego oprócz nadania im tej samej nazwy warto je przerobic za pomoca np. programu Subtitle Workshop 2.51 www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/Subtitle-Workshop.shtml na format srt, ktory jest widziany przez wszystkie odtwarzacze stacjonarne z obsluga divx. Link Zgłoś