Dodaj do ulubionych

Uwaga! Windows Vista niebezpieczny nawet w folii !

01.02.07, 16:57
Wypowiedzi uptawnionych "fachowców" na temat Windows Vista:
Przedstawiciel microsoft Polska, oświadczył, że ponad 50% oryginalnych windows
vista, skradzionych między hurtownią, a sklepem, jest zawirusowanych (przez
folię? gorsze niż HIV). Przedstawiciel BSA, dodał że jednej kobiecie taki
Vista ukradł z konta 60 tysięcy zł ;-)))
Obserwuj wątek
    • beretelwi Re: Uwaga! Windows Vista niebezpieczny nawet w fo 01.02.07, 17:08
      pomyliles fora chyba laskawco......
      • jan-w Re: Uwaga! Windows Vista niebezpieczny nawet w fo 01.02.07, 18:49
        To to nie jest forum komputer i o windows vista tu się nie rozmawia?
        Chyba ty coś pomyliłeś ;-)))
        • user0001 To jednak jest pomyłka. 01.02.07, 18:51
          Obawiam się, że jednak użytkownik beretelwi ma racje.

Powinieneś wysłać posta na "Forum Humorum" :-P
          • jan-w Re: To jednak jest pomyłka. 01.02.07, 18:54
            To przejrzyj dzisiejszą GW.
          • jan-w A teraz obu panów proszę o przeprosiny! 01.02.07, 19:01
            Jeśli mają trochę honoru.

Według Bartłomieja Danka, rzecznika prasowego Microsoftu, towar mógł wyciec np.
            z hurtowni, w których pudełka z programami pojawiły się wcześniej niż w
            sklepach. - Ludzie kupujący takie produkty nie są świadomi, że w połowie mogą
            być zainstalowane groźne wirusy - ostrzega. Jego słowa potwierdza Bartłomiej
            Wituski z BSA, organizacji zrzeszającej producentów oprogramowania i zajmującej
            się zwalczaniem przestępczości komputerowej w Polsce. - Ostatnio taki wirus
            wyczyścił jednej kobiecie konto bankowe z 60 tys. zł - mówi Wituski.

serwisy.gazeta.pl/metro/1,75931,3889157.html
            • user0001 Niedoczekanie Twoje. 01.02.07, 19:20
              Po pierwsze:
              Może i oficjalna premiera była przedwczoraj, ale system był już od kilku tygodni
              dostępny w hurtowniach. Każdy kto miał dostęp do hurtowni mógł zakupić system i
              sprzedać. Dla ułatwienia dodam: komputer złożony 25 stycznia, faktura wystawiona
              31 stycznia. W razie późniejszej kontroli nikt nie zauważy, że system był
              sprzedany przed premierom.

Po drugie:
              Kupując wersję oem mam pudełko z plombami Microsoftu (zerwanie których ma
              oznaczać zaakceptowanie licencji), w środku jest zafoliowana książeczka oraz
              koperta z płytą. Na folii jest certyfikat autentyczności (przyklejenie go do
              nowej folii jest trudne), a płyta ma charakterystyczny hologram trudny do
              podrobienia bez drogiego sprzętu.

Dlatego właśnie zarówno ja jak i wcześniej piszący forumowicz uważamy, że
              artykuł jest sponsorowany. IMHO reklamodawca chciał zasiać panikę wśród
              niezorientowanych użytkowników komputerów.
              • jan-w Re: Niedoczekanie Twoje. 01.02.07, 19:52
                O to właśnie chodzi. Przedstawiciel ms Polska zrobił z siebie idiotę, próbując
                zastraszyć naiwnych, informacją, że oryginalna vista, zafoliowana, nabyta poza
                oficjalną siecią sprzedaży, zaraża wirusami. Miło mi że przyznajesz mi rację.
                Konrad - zarzucasz mi że ośmieszam się cytując ms? Czyli zgadzasz się że mówi
                bzdury? Cieszę się że się ze mną zgadzasz. Panowie, rozumiem że nie
                zrozumieliście o co chodzi, idziecie teraz w zaparte, ale proponuję: poznajcie
                fakty, zapytajcie swoich idoli z małego miękkiego, a potem spokojnie, udajcie
                się do Canossy.
                Dalsze wasze zapieranie się, przypomina wojewodę mazowieckiego...
                • user0001 Widzę, że jednak zupełnie się nie rozumiemy. 01.02.07, 20:12
                  Ja jako prosty człowiek wyrosły z tradycji unixowo/usenetowej wezwałem Ciebie do
                  nie śmiecenia na poważnym forum poświęconym rozwiązywaniu niepoważnych problemów
                  ze sprzętem i oprogramowaniem i przeniesieniu off-topickowej dyskusji na "Forum
                  Humorum" gdzie jest jej miejsce ;-)
                  • jan-w Re: Widzę, że jednak zupełnie się nie rozumiemy. 01.02.07, 20:40
                    Oj panowie akwizytorzy... Przestraszyliście się, że obniżę wam sprzedaż i nie
                    będzie premii? Dlaczego cytowanie śmiesznych wypowiedzi przedstawiciela
                    małomiękkiego wywałoło tyle jadu z waszej strony? To jak najbardziej dotyczy
                    komputerów i to forum, jest do tego odpowiednie. Nigdzie nie ma informacji, że
                    to forum, służy do chwalenia ms. Jeśli ktoś ośmiesza ms, to jest zły. Jeśli Kali
                    kradnie krowy, to jest dobry. Proponuję więcej dystansu do swojej pracy zawodowej.
                    A jeśli chcecie forum czołobitnego wobec ms, gdzie nikt nie będzie go
                    krytykował, proponuję założyć forum zamknięte: Microsoft Naszym Bóstwem. I tam
                    wprowadzać swoje zasady.
        • beretelwi Re: Uwaga! Windows Vista niebezpieczny nawet w fo 01.02.07, 20:22
          chodzilo mi tylko i wylacznie o to ze osobnik ten powinien dzialac na forum IT i
          tyle
    • Gość: Gryzipiórek Re: Uwaga! Windows Vista niebezpieczny nawet w fo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 19:02
      jan-w napisał:

> Wypowiedzi uptawnionych "fachowców" na temat Windows Vista:
      > Przedstawiciel microsoft Polska, oświadczył, że ponad 50% oryginalnych windows
      > vista, skradzionych między hurtownią, a sklepem, jest zawirusowanych (przez
      > folię? gorsze niż HIV).

To prawda !

Moja folia z Vista pogryzła psa razy bultelier i teraz czai się na mnie - piszę
      od sasiadów bo w domu folia jest zaczajona i gryzie wszystko co żywe.

> Przedstawiciel BSA, dodał że jednej kobiecie taki
      > Vista ukradł z konta 60 tysięcy zł ;-)))

To też prawda !

Ta kobieta zapomniała dodać, że ma już 12-letnie bliźniaki z tym Vista i
      domagać się będzie alimentów od Microsoftu.

;D
      • jan-w Re: Uwaga! Windows Vista niebezpieczny nawet w fo 01.02.07, 19:07
        Doskonale wiem, że to kompletne bzdury. Ale bzdury rozpowszechniane przez
        małomiękkiego i BSA, aby odstraszyć naiwnych, od kupowanie poza ich siecią
        sprzedaży. To właśnie chciałem ośmieszyć, wśród inteligentnych ludzi. Niestety
        trafiłem na kilku inteligentnych inaczej, do których MS adresuje swoje bzdurne
        wiadomości ;-)
        • konrad.w6 Re: Uwaga! Windows Vista niebezpieczny nawet w fo 01.02.07, 19:12
          jan-w napisał:
          To właśnie chciałem ośmieszyć, wśród inteligentnych ludzi. Niestety

Jak na razie to osmieszyles tylko samego siebie.
          • Gość: Obywatel Re: Uwaga! Windows Vista niebezpieczny nawet w fo IP: *.ists.pl 01.02.07, 20:25
            konrad.w6 napisał:

> Jak na razie to osmieszyles tylko samego siebie.

No. Ale się ośmieszył! Cytaty z wypowiedzi MS czy BSA nie ośmieszają bowiem tych
            czcigodnych instytucji, jeno cytujących. To jasne.
        • krzysztofsf Przeciez to dotyczy piratow ..... 01.02.07, 21:17
          jan-w napisał:

> Doskonale wiem, że to kompletne bzdury. Ale bzdury rozpowszechniane przez
          > małomiękkiego i BSA, aby odstraszyć naiwnych, od kupowanie poza ich siecią
          > sprzedaży. To właśnie chciałem ośmieszyć, wśród inteligentnych ludzi. Niestety
          > trafiłem na kilku inteligentnych inaczej, do których MS adresuje swoje bzdurne
          > wiadomości ;-)

A w artykule chodzilo raczej o wytlumaczenie skad w sprzedazy pirackiej wziely sie kopie visty.
          • Gość: IQ 8 1/2 Re: Przeciez to dotyczy piratow ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 08:08
            krzysztofsf napisał:

> A w artykule chodzilo raczej o wytlumaczenie skad w sprzedazy pirackiej
            wziely
            > sie kopie visty.

TAK JEST !!!

O to właśnie im chodziło !!! :)

• Gość: P Re: Uwaga! Windows Vista niebezpieczny nawet w fo IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.02.07, 21:02
      To straszne ze polacy nie rozumieja co pisza polacy.Moze zatem raz jeszcze
      poczytajcie tekst o ktorym tak zazarcie dyskutujecie,powoli, kilka razy
      starajac sie zrozumiec polskie slowo na "papierze".Z drugiej strony wy jak
      zawszd wiecie wszystko i lepiej.To jest forum-humorum.
    • Gość: damianco Re: Uwaga! Windows Vista niebezpieczny nawet w fo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 23:12
      dziękuję panu jankowi za zacytowanie tych wypowiedzi, uśmiałem się do bólu- z
      trolli którzy nie zrozumieli tekstu i intencji jana-w też

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka