Dodaj do ulubionych

!!!Mysz-przejście z ł. szeregowego na PS/2!!!

IP: *.pgnig.pl 02.07.03, 08:20
Płyta główna wyposażona jest w łącze szeregowe dla myszki.
Posiadam "przejściówkę" z łącza szeregowego na PS/2. Jednakże podłączając w
ten sposób myszkę, komputer nie widzi jej.
Czy ktoś miał do czynienia z takim problemem i co w takiej sytuacji należy
zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: !!!Mysz-przejście z ł. szeregowego na PS/2!!! IP: *.ld.euro-net.pl 02.07.03, 08:29
      mozliwe ze przejściówka jest uszkodzona, albo port ps2. pozycz od kogos myszke
      od razu z ps2, jak pojdzie, to nie baw sie w kolejne przejsciowki ps2, tylko od
      razu kup kompatybilna myszę. jak nie pojdzie mysza na ps2 to wiekszy peoblem,
      poniewaz z tego co wiem i sam mialem ten problem, wszelkie porty na plyci
      glownej nie sa objęte gwarancja producenta (bzdurne, ale prawdziwe). w tym
      momencie zostaje Ci zakup myszki USB, co jest najlepszym rozwiązaniem. pzdr.
      • Gość: FFiiLL Re: !!!Mysz-przejście z ł. szeregowego na PS/2!!! IP: *.pgnig.pl 02.07.03, 09:15
        Nie wiem czy wyraziłem się jasno, ale: przejście dotyczy z łącza szeregowego
        (obecnego na płycie głównej) do przejścia PS/2, w które zaopatrzona jest mysza.
    • Gość: piecyk gazowy Re: !!!Mysz-przejście z ł. szeregowego na PS/2!!! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 08:38
      Często jest tak, że działa tylko przejściówka dla danego modelu myszy i nawet
      przejściówka tego samego producenta nie działa z innym modelem myszy.

Innymi słowy: musisz mieć przejściówkę, która była w komplecie z myszą.
    • Gość: zeppelinka Re: !!!Mysz-przejście z ł. szeregowego na PS/2!!! IP: *.chello.pl 02.07.03, 18:29
      byc moze masz na plycie wtyczke na sledz pod ps/2, wtedy wystarczy kupic port na sledziu i podlaczyc myszke :) w instrukcji do plyty bedzie napisane czy sie da ;) jezeli nie, to chyba nie pozostaje nic innego, niz zdobycie myszki na coma...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka