Dodaj do ulubionych

gdzie obejrzeć działające monitory z tunerami TV

04.01.09, 13:31
Gdzie w Warszawie można obejrzeć monitory z tunerem TV ale podłączone pod kablówkę celem sprawdzenia jakości obrazu.
Byłem w kilku mniejszych salonach oraz w Euro, Media Markt, i Saturn i nikt nie potrafił mi pokazać jak dany monitor z tunerem odbiera zwykłą kablówkę, czyli coś co ja chcę oglądać od następnego dnia po zakupie przez szereg kolejnych lat.

Ponoć tunery bardzo różnią się między sobą jakością.
Obserwuj wątek
    • oby.watel Re: gdzie obejrzeć działające monitory z tunerami 04.01.09, 14:29
      To sygnał kablówki nadawany jest w innym standardzie niż pozostały przekaz
      telewizyjny? Poza tym nie lepiej już zainwestować w lodówkę z z telewizorem,
      która sama zamówi kończące się jajka?

Chcesz mieć dobry obraz z komputera - kup monitor. Chcesz mieć dobry, w pełni
      HD obraz z kablówki - kup telewizor. Nie zależy Ci ani na jednym, ani na drugim
      - kub monitor z tunerem. Na pewno wyjdzie taniej.
      • oby.watel Re: gdzie obejrzeć działające monitory z tunerami 04.01.09, 14:31
        P.S. A nie lepiej zainwestować w dobry monitor i kartę telewizyjną? Będziesz
        mógł komputer wykorzystywać w charakterze magnetowidu...
      • 3promile Re: gdzie obejrzeć działające monitory z tunerami 04.01.09, 14:37
        Nie istnieje "dobry, w pełni HD obraz z kablówki"
        • Gość: km500 Re: gdzie obejrzeć działające monitory z tunerami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 14:38
          Monitor jest przeznaczony dla dzieci, do kompa. Z racji braku miejsca – zamiast kupowania odbiornika TV, chcę kupić monitor z tunerem.

Ponoć jakość w tych monitorach obrazu TV nie jest super.
          • km500 Re: gdzie obejrzeć działające monitory z tunerami 24.01.09, 15:07
            Tak jak napisałem chcę sobie kupić tuner TV do monitora LCD.

Przed zakupem miałem możliwość potestowania lepszego tunera : Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick USB HDTV Ready. Jego koszt to ok. 300 pln,

Strasznie się rozczarowałem jakością. Myślałem że w dobie setek ofert sklepów przebijających się w opisie krystalicznych obrazów za pomocą różnego sprzętu, taki tuner da przynajmniej średnią jakość. A daje śnieżenie, i zła jakość. Byłem zdziwiony bo nawet mój stary TV Daewoo daje lepszy obraz.
            Sygnał w kablówce jest OK, jest to Aster City.

Jeśli jakość odbioru przez tuner TV jest taka kiepska to czy to znaczy że całe zastępy ludzi używających takich tunerów akceptują taką jakość ?

A może wejść w rozwiązanie: zamiast monitora do kompa oraz tunera kupić TV LCD z możliwością podłączania kompa ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka