Dodaj do ulubionych

Microsoft idzie na wojnę z Apple?

IP: 212.67.149.* 27.03.09, 10:03
Kiedy M$ zrozumie ze płacąc za maka płacisz również za coś czego oni nie mają, mianowicie za Mac OS... ta laska zna się na kompach jak świnia na gwiazdach...
Obserwuj wątek
    • Gość: truman Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.as.kn.pl 27.03.09, 10:45
      cooby ja rozumiem, ze Mac OS X to swietny system. Ale 1000 baksów za OS (wyliczenie wedle Twojej argumentacji - tyle wynosi roznica miedzy pavillionem, ktory kupila ta panna, a podobnym macbookiem) to jednak jakby drogawo...
    • Gość: z Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 11:09
      the embed code is improperly configured
    • Gość: booby Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 11:10
      hehe no tak, fanboye jak zwykle na wszystko maja wytlumaczenie
    • Gość: micro Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.stacje.agora.pl 27.03.09, 11:31
      Czekam na kolejną reklamę z tej serii - w poszukiwaniu netbooka za 200 dolarów i "widocznie jestem za mało cool, by być windowsowcem" :D
    • Gość: soft Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.stacje.agora.pl 27.03.09, 11:42
      @truman
      Porównaj parametry tych komputerów. Wszystkie. Włącznie z masą, wymiarami i czasem pracy na baterii.
    • Gość: truman Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.as.kn.pl 27.03.09, 11:51
      @ soft. idźże sie człowieku huknij w głowę. Może to sprawi, że zaczniesz rozumieć słowo pisane. Ja tylko dowiodłem idiotyczności argumentu tego cfaniaka z pierwszego komentarza.

Ale w sumie nie dziwię się - fanatycy Apple (nie mówią o userach - bo tu bym musiał zaliczyć siebie), mają zestaw dyżurnych argumentów, z których korzystają niezależnie od tego, czy ma to sens w danych okolicznościach, czy nie. Na Zachodzie już się z takich ludzi mocno śmieją - apple'owi fanboy'a są tam ikoną porównywalną z tymi jełopami od StarWars i Trekkies. Ale w Polsce wciąż jeszcze niektórym wydaje się, że kupienie kompa kupionego za 2 tys. zł więcej niż przecietnie jest biletem do świata elity, lol.
    • Gość: soft Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.stacje.agora.pl 27.03.09, 12:03
      @truman
      Może jeszcze napisz mi jak wyglądam, gdzie się urodziłem, jak na imię ma mój chomik, co dziś jadłem na śniadanie i jakiego koloru mam majtki, mistrzu psychoanalizy online. Teraz masz już dobre kilkaset znaków mojej wypowiedzi, powinno być łatwo.
    • Gość: lukas Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 14:11
      @ truman, MAC-mini z MAC OS X w Polsce kosztuje około 2 tyś zł. Jak dla mnie, to nie jest dużo. W domu mam PC z 2003 r. a na nim Ubuntu 9.04 i działa cudnie. Mam jeszcze laptopa + kilka innych PC pod ręką. Gdybym inwestował dziś w nowy PC, to z pewnością w takiego małego MAC'a. Nigdy znajomym nie polecę Visty czy Vin7 bo już raz to zrobiłem (w przypadku tego pierwszego) i teraz znajomy zamiast siedzieć na oryginalnej Viście- używa pirata WinXP. Na Microsofcie dziś świat się nie kończy i jeśli ktoś nie ma odwagi na Linuksa, to polecam coś od Apple.
    • Gość: truman Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.as.kn.pl 27.03.09, 14:21
      @ lukas - może zanim odniesiesz się do mojego komentarza, to go najpierw przeczytaj? przecież napisałem wyraźnie, że korzystam z Maka. I go sobie chwalę. tylko w przeciwieństwie do niektórych nie uważam go za cud - ot, zwykły, nieco bardziej porządnie niż przeciętny komputer.
    • Gość: kaszmir Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.chello.pl 27.03.09, 15:05
      blog.fotogenia.info/2009/03/27/i?m-just-not-cool/
    • Gość: Macek Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: 212.67.149.* 27.03.09, 16:12
      Podam 3 przykłady:

www.cortland.pl/49485_Apple_MacBook_13.3%22_2.1GHz_1GB_120GB_SD_(bialy).html

www.komputronik.pl/Notebooki/DELL_XPS_M1330_T8100_/_3GB_/_320GB_czarny/pelny,id,66351/

www.komputronik.pl/Notebooki/Asus_F6V_3P035E/pelny,id,62343/

Jak dla nie wybór jest oczywisty... Mac bije wszystko cenowo...
    • Gość: nie cierpie chomik Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: 193.201.137.* 27.03.09, 16:17
      @soft - nie masz chomika tzn. miales ale za mocno go obkleiles tasma.
    • Gość: soft Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.stacje.agora.pl 27.03.09, 16:37
      Obkleiłem go, zgadza się, ale nie po to, żebyś mu wsadzał różne rzeczy w tyłek!
    • Gość: nie cierpie chomik Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: 193.201.137.* 27.03.09, 16:48
      @soft - czy ja gdziekolwiek wspomnialem o wsadzaniu czegokolwiek w tylek?
    • Gość: soft Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.stacje.agora.pl 27.03.09, 16:58
      Też bym się na Twoim tym nie chwalił.
    • Gość: soft Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.stacje.agora.pl 27.03.09, 16:59
      Też bym się na Twoim miejscu tym nie chwalił.
    • Gość: nie cierpie chomik Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: 193.201.137.* 27.03.09, 18:00
      a jednak o tym wspomniales, czyli cos jest na widelcu
    • Gość: sun Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.resetnet.pl 27.03.09, 21:28
      Mam macbooka pro. Za 9 tysięcy mam gów..o, na którym mogę pograć jakieś 3 minuty w HL2 ponieważ później, to cudo techniki przegrzewa się i resetuje. Za 9K spodziewałem się czegoś lepszego. I nie zmieni tego faktu super-swietny gładzik jaki jest w tym macbooku.

@Macek: Co porównujesz? Maszyne ze zintegrowana grafa i ze 120GB dyskiem z notebookami z normalna grafa? Moze ci pokazac cenę HP 550 za 1500 brutto, który ma podobne parametry jak ten Mac?
    • Gość: Macek Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: 212.67.149.* 28.03.09, 11:17
      @sun - to jesteś niezłym jełopem bo każdy wie że laptopy nie są do gier... do gier są konsole. O porównaniu sprzętu też nie masz bladego pojęcia... porównujesz dwa kompletnie różne modele z dwóch całkowicie różnych sektorów cenowych... ten twój hp 550 to kompletne dno, niżej już chyba nic nie ma...:-/ poczytaj trochę, podszkol się to pogadamy, a macbooka to ty pewnie widziałeś ale przez szybę w iSpocie...
    • Gość: MPL Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.szczecin.mm.pl 28.03.09, 15:44
      Ok. 2 miesięcy temu rozważałem zakup Maca. Ceny od 3,5tys. zł, ale ekran 13,3 :/ Za "normalny" ekran cena ok. 5tys. Kluczowym pytaniem dla mnie było - Czy jestem skłonny zapłacić za wspaniały (?) Mac OS X 2-3tys. zł więcej... Zdecydowałem, że jeszcze nie teraz :] Wybór padł na Asusa. Jak się okazało, Asus wygrał ostatnio w rankingu niezawodności, bijąc Apple na głowę :D
    • Gość: eon Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.chello.pl 28.03.09, 15:49
      fanatykom makówek z powyższych komentarzy radzę zapoznać się z pojęciami racjonalizacji i redukcji dysonansu poznawczego... może i nie zmienicie zdania ale na pewno zrozumiecie jak kiepskimi argumentami rzucacie :)
    • Gość: wintermute Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.ttk209.sta.nsm.pl 28.03.09, 15:51
      @macek
      A czemu laptopy nie sa do gier? W RPGi czy RTSy bardzo fajnie sie gra na lapku. Musisz spróbować bo nie masz pojecie o czym piszesz.
      Konsole? owszem dają radę choć wcale nie jest taniej ani wygodniej. Ale jak ktoś lubi to czemu nie - ale ja np nie mam telewizora.
      @ lukas
      Mac mini?
      Znaczy to coś co w cenie 2000 ma integre i nie ma nawet nagrywarki DVD?

Mam maka w pracy - jeszcze na powerPC - cuż zaden cud to to nie jest, choć faktycznie niektórych mniej zaznajomionych z techniką powieszchowność mocno uwodzi :P
    • Gość: trzcina Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.03.09, 15:54
      eon, może najpierw skończysz jakąś szkołę a potem się ogarniesz i poznasz trochę świata... może poczytaj trochę książek, albo przynajmniej wejdź na jakąś stronę internetową, tj macworld na przyk?ład. Potem przestań słuchać kolegów, co lutują kabelki w swoich komuterach i w swoich furach, a zacznij słuchać ekspertów. cena ceną, ale stabilność, moc oraz przyjazność maków pobiją każdą twoją racjonalizację części zamiennych oraz każdą redukcję dysonansu poznawczego nowych trojanów i wirusów.
    • Gość: xyz Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.pp.htv.fi 28.03.09, 15:55
      Heh kompleksy M$ są smieszne. Porównywanie M$ do Appla to tak jak porównanie jabkła do marchewki. M$ i Apple sa dla zupelnie innych klientow. Apple ma wysokie marze (moim zdaniem lekko złodziejskie ) i celuje w zasobniejszych klientow ktorzy cenia sobie wykonanie i jakosc (ktora sie notabene troszke opuscila) a M$ nastawia sie na nieuswiadomionych użytkowników którym wciska się marnej jakosci kit.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka