GoĹÄ: cooby IP: 212.67.149.* 27.03.09, 10:03 Kiedy M$ zrozumie ze płacąc za maka płacisz również za coś czego oni nie mają, mianowicie za Mac OS... ta laska zna się na kompach jak świnia na gwiazdach... Link Zgłoś Obserwuj wątek
GoĹÄ: truman Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.as.kn.pl 27.03.09, 10:45 cooby ja rozumiem, ze Mac OS X to swietny system. Ale 1000 baksów za OS (wyliczenie wedle Twojej argumentacji - tyle wynosi roznica miedzy pavillionem, ktory kupila ta panna, a podobnym macbookiem) to jednak jakby drogawo... Link Zgłoś
GoĹÄ: z Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 11:09 the embed code is improperly configured Link Zgłoś
GoĹÄ: booby Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 11:10 hehe no tak, fanboye jak zwykle na wszystko maja wytlumaczenie Link Zgłoś
GoĹÄ: micro Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.stacje.agora.pl 27.03.09, 11:31 Czekam na kolejną reklamę z tej serii - w poszukiwaniu netbooka za 200 dolarów i "widocznie jestem za mało cool, by być windowsowcem" :D Link Zgłoś
GoĹÄ: soft Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.stacje.agora.pl 27.03.09, 11:42 @truman Porównaj parametry tych komputerów. Wszystkie. Włącznie z masą, wymiarami i czasem pracy na baterii. Link Zgłoś
GoĹÄ: truman Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.as.kn.pl 27.03.09, 11:51 @ soft. idźże sie człowieku huknij w głowę. Może to sprawi, że zaczniesz rozumieć słowo pisane. Ja tylko dowiodłem idiotyczności argumentu tego cfaniaka z pierwszego komentarza. Ale w sumie nie dziwię się - fanatycy Apple (nie mówią o userach - bo tu bym musiał zaliczyć siebie), mają zestaw dyżurnych argumentów, z których korzystają niezależnie od tego, czy ma to sens w danych okolicznościach, czy nie. Na Zachodzie już się z takich ludzi mocno śmieją - apple'owi fanboy'a są tam ikoną porównywalną z tymi jełopami od StarWars i Trekkies. Ale w Polsce wciąż jeszcze niektórym wydaje się, że kupienie kompa kupionego za 2 tys. zł więcej niż przecietnie jest biletem do świata elity, lol. Link Zgłoś
GoĹÄ: soft Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.stacje.agora.pl 27.03.09, 12:03 @truman Może jeszcze napisz mi jak wyglądam, gdzie się urodziłem, jak na imię ma mój chomik, co dziś jadłem na śniadanie i jakiego koloru mam majtki, mistrzu psychoanalizy online. Teraz masz już dobre kilkaset znaków mojej wypowiedzi, powinno być łatwo. Link Zgłoś
GoĹÄ: lukas Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 14:11 @ truman, MAC-mini z MAC OS X w Polsce kosztuje około 2 tyś zł. Jak dla mnie, to nie jest dużo. W domu mam PC z 2003 r. a na nim Ubuntu 9.04 i działa cudnie. Mam jeszcze laptopa + kilka innych PC pod ręką. Gdybym inwestował dziś w nowy PC, to z pewnością w takiego małego MAC'a. Nigdy znajomym nie polecę Visty czy Vin7 bo już raz to zrobiłem (w przypadku tego pierwszego) i teraz znajomy zamiast siedzieć na oryginalnej Viście- używa pirata WinXP. Na Microsofcie dziś świat się nie kończy i jeśli ktoś nie ma odwagi na Linuksa, to polecam coś od Apple. Link Zgłoś
GoĹÄ: truman Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.as.kn.pl 27.03.09, 14:21 @ lukas - może zanim odniesiesz się do mojego komentarza, to go najpierw przeczytaj? przecież napisałem wyraźnie, że korzystam z Maka. I go sobie chwalę. tylko w przeciwieństwie do niektórych nie uważam go za cud - ot, zwykły, nieco bardziej porządnie niż przeciętny komputer. Link Zgłoś
GoĹÄ: kaszmir Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.chello.pl 27.03.09, 15:05 blog.fotogenia.info/2009/03/27/i?m-just-not-cool/ Link Zgłoś
GoĹÄ: Macek Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: 212.67.149.* 27.03.09, 16:12 Podam 3 przykłady: www.cortland.pl/49485_Apple_MacBook_13.3%22_2.1GHz_1GB_120GB_SD_(bialy).html www.komputronik.pl/Notebooki/DELL_XPS_M1330_T8100_/_3GB_/_320GB_czarny/pelny,id,66351/ www.komputronik.pl/Notebooki/Asus_F6V_3P035E/pelny,id,62343/ Jak dla nie wybór jest oczywisty... Mac bije wszystko cenowo... Link Zgłoś
GoĹÄ: nie cierpie chomik Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: 193.201.137.* 27.03.09, 16:17 @soft - nie masz chomika tzn. miales ale za mocno go obkleiles tasma. Link Zgłoś
GoĹÄ: soft Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.stacje.agora.pl 27.03.09, 16:37 Obkleiłem go, zgadza się, ale nie po to, żebyś mu wsadzał różne rzeczy w tyłek! Link Zgłoś
GoĹÄ: nie cierpie chomik Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: 193.201.137.* 27.03.09, 16:48 @soft - czy ja gdziekolwiek wspomnialem o wsadzaniu czegokolwiek w tylek? Link Zgłoś
GoĹÄ: soft Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.stacje.agora.pl 27.03.09, 16:58 Też bym się na Twoim tym nie chwalił. Link Zgłoś
GoĹÄ: soft Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.stacje.agora.pl 27.03.09, 16:59 Też bym się na Twoim miejscu tym nie chwalił. Link Zgłoś
GoĹÄ: nie cierpie chomik Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: 193.201.137.* 27.03.09, 18:00 a jednak o tym wspomniales, czyli cos jest na widelcu Link Zgłoś
GoĹÄ: sun Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.resetnet.pl 27.03.09, 21:28 Mam macbooka pro. Za 9 tysięcy mam gów..o, na którym mogę pograć jakieś 3 minuty w HL2 ponieważ później, to cudo techniki przegrzewa się i resetuje. Za 9K spodziewałem się czegoś lepszego. I nie zmieni tego faktu super-swietny gładzik jaki jest w tym macbooku. @Macek: Co porównujesz? Maszyne ze zintegrowana grafa i ze 120GB dyskiem z notebookami z normalna grafa? Moze ci pokazac cenę HP 550 za 1500 brutto, który ma podobne parametry jak ten Mac? Link Zgłoś
GoĹÄ: Macek Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: 212.67.149.* 28.03.09, 11:17 @sun - to jesteś niezłym jełopem bo każdy wie że laptopy nie są do gier... do gier są konsole. O porównaniu sprzętu też nie masz bladego pojęcia... porównujesz dwa kompletnie różne modele z dwóch całkowicie różnych sektorów cenowych... ten twój hp 550 to kompletne dno, niżej już chyba nic nie ma...:-/ poczytaj trochę, podszkol się to pogadamy, a macbooka to ty pewnie widziałeś ale przez szybę w iSpocie... Link Zgłoś
GoĹÄ: MPL Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.szczecin.mm.pl 28.03.09, 15:44 Ok. 2 miesięcy temu rozważałem zakup Maca. Ceny od 3,5tys. zł, ale ekran 13,3 :/ Za "normalny" ekran cena ok. 5tys. Kluczowym pytaniem dla mnie było - Czy jestem skłonny zapłacić za wspaniały (?) Mac OS X 2-3tys. zł więcej... Zdecydowałem, że jeszcze nie teraz :] Wybór padł na Asusa. Jak się okazało, Asus wygrał ostatnio w rankingu niezawodności, bijąc Apple na głowę :D Link Zgłoś
GoĹÄ: eon Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.chello.pl 28.03.09, 15:49 fanatykom makówek z powyższych komentarzy radzę zapoznać się z pojęciami racjonalizacji i redukcji dysonansu poznawczego... może i nie zmienicie zdania ale na pewno zrozumiecie jak kiepskimi argumentami rzucacie :) Link Zgłoś
GoĹÄ: wintermute Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.ttk209.sta.nsm.pl 28.03.09, 15:51 @macek A czemu laptopy nie sa do gier? W RPGi czy RTSy bardzo fajnie sie gra na lapku. Musisz spróbować bo nie masz pojecie o czym piszesz. Konsole? owszem dają radę choć wcale nie jest taniej ani wygodniej. Ale jak ktoś lubi to czemu nie - ale ja np nie mam telewizora. @ lukas Mac mini? Znaczy to coś co w cenie 2000 ma integre i nie ma nawet nagrywarki DVD? Mam maka w pracy - jeszcze na powerPC - cuż zaden cud to to nie jest, choć faktycznie niektórych mniej zaznajomionych z techniką powieszchowność mocno uwodzi :P Link Zgłoś
GoĹÄ: trzcina Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.03.09, 15:54 eon, może najpierw skończysz jakąś szkołę a potem się ogarniesz i poznasz trochę świata... może poczytaj trochę książek, albo przynajmniej wejdź na jakąś stronę internetową, tj macworld na przyk?ład. Potem przestań słuchać kolegów, co lutują kabelki w swoich komuterach i w swoich furach, a zacznij słuchać ekspertów. cena ceną, ale stabilność, moc oraz przyjazność maków pobiją każdą twoją racjonalizację części zamiennych oraz każdą redukcję dysonansu poznawczego nowych trojanów i wirusów. Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Re: Microsoft idzie na wojnę z Apple? IP: *.pp.htv.fi 28.03.09, 15:55 Heh kompleksy M$ są smieszne. Porównywanie M$ do Appla to tak jak porównanie jabkła do marchewki. M$ i Apple sa dla zupelnie innych klientow. Apple ma wysokie marze (moim zdaniem lekko złodziejskie ) i celuje w zasobniejszych klientow ktorzy cenia sobie wykonanie i jakosc (ktora sie notabene troszke opuscila) a M$ nastawia sie na nieuswiadomionych użytkowników którym wciska się marnej jakosci kit. Link Zgłoś