Dodaj do ulubionych

Meksyk na mistrzostwach swiata w Niemczech

01.06.06, 22:15
czy ktos kibicuje z forumowiczow druzynie Mex ( oprocz Polski ma sie rozumiec)
I pytanie dla tych ktorzy mieszkaja w Mex - czy jest tam podobne
zainteresowanie p.nozna jak w innych krajach latynoamer i amer. pd. ??

Czy nazwiska Bravo, Fonseca, Marquez, Fraca cos wam mowia ? :)
Obserwuj wątek
    • mojito Copa Mundial :). 05.06.06, 19:17
      Bede im kibicowal z umiarem. Zobaczymy jak wypadna.
      Sadze, ze wygraja z Portugalia. Oprocz reklamowanego
      przez Pele Rafaela Marquez maja doskonalego bramkarza
      Oswaldo Sanchez. Podobno jest w zyciowej formie :).
      W ostatnim wywiadzie powiedzial: "Trabajamos para ser
      campeones". (Pracowalismy aby byc mistrzami).
      W lokalnych restauracjach juz wisza flagi meksykanskie
      i zdjecia druzyny. Tequila bedzie plynela strumieniami.
      W obu przypadkach :))).

Przegrali mecz towarzyski z rezerwami Holandii 1:2.
      Bramke zdobyl Borgetti.

Masz swoje typy na mecz z Portugalia?

Saludos,
      m.
      • s.wawelski Re: Copa Mundial :). 05.06.06, 19:57
        mojito napisał:

>
        > Masz swoje typy na mecz z Portugalia?
        >
        > Saludos,
        > m.
        Trudno powiedziec. Na papierze Portugalia jest zdecydowanym fawarytem (aktualny
        wicemistrz Europy i mecze odbywaja sie na Starym Kontynencie), ale zawsze moze
        sie zdarzyc niespodzianka. W tym meczu bede za Meksykiem ale pieniadze
        postawilbym na Portugalie. Stawiam 2-1 dla Portugalii ale z odwrotnego wyniku
        sie bardzo uciesze.

A ver, a ver!

S.W.
        • jszafranski Re: Copa Mundial :). 05.06.06, 22:38
          Meksyk zawsze potrafil zgotowac jakas niespodzianke na m.sw. nie widze wiec
          powodu czemu nie mialoby to byc w meczu z Portugalia. Juz predzej "boje sie" ze
          straca punkty z kims kogo mieliby bez problemow pokonac :)

Co do sparingow to tak naprawde malo znacza - jesli by na nie patrzec to
          Portugalia wybira sobie raczej nie namocniejszych przeciwnikow i wcale ich nie
          gromi. Jakby nie bylo to daje do myslenia.

Z drugiej strony druzmon z ameryki pd zazwyczaj nie specjalnie szlo w europie :)

Ja kibicuje oczywicie Polsce i Meksykowi :)
          • s.wawelski Re: Copa Mundial :). 06.06.06, 00:33
            jszafranski napisał:

> Z drugiej strony druzmon z ameryki pd zazwyczaj nie specjalnie szlo w
            europie :
            > )

Meksyk jest akurat w Ameryce Polnocnej (podobnie jak i Kostaryka). Zreszta tym
            z Polnocy w Europie tez nie szlo za dobrze, choc wyjatki byly jak np. wlasnie
            Kostaryka w 1990 roku wyszla z grupy eliminujac mn. Szwecje (2:1)! Meksyk w
            1998 tez poczynal sobie niezle - byl o krok od wyeliminowania Niemcow w 1/8.
            Natomiast USA zawsze sluzyly w Europie jako druzyna poprawiajaca statystyki
            innym, o ile pamietam to nigdy nie zdobyli ani jednego punktu. Pamietne 7:0
            Polski z Haiti tez mialo miejsce w Europie, czy 10:1 Wegier z Salwadorem.

> Ja kibicuje oczywicie Polsce i Meksykowi :)

Obysmy mieli z tego nieco radosci!

S.W.
            • mojito El Tri(color). 06.06.06, 04:47
              Meksyk zdobyl najwiecej bramek ze wszystkich zespolow
              ktore zakwalifikowaly sie do Mistrzostw Swiata.
              Strzelili 67 bramek w 18 meczach. Meksykanskim krolem
              strzelcow jest zdecydowanie Jared Borgetti.

W ubiegly piatek wygrali (troche wymeczyli zwyciestwo)
              w Los Angeles z Wenezuela 1:0. Wlasnie Omar Bravo strzelil
              bramke z karnego. Kazdy mecz z udzialem narodowej druzyny
              Meksyku w Kalifornii, Phoenix, Chicago lub Teksasie to
              wydarzenie narodowe dla Meksykanow w Stanach. W LA mecz
              ogladalo 60 tys. kibicow.

Meksyk zdecydowanie potrzebuje jakiegos wiekszego sukcesu
              na arenie miedzynarodowej. Mundial bylby im na reke :).
              Copa to tez ostatnia szansa dla obroncy Claudio Suareza.
              Cztery lata temu zlamal noge przed mistrzostwami. Wiec sukces
              teraz albo nigdy. Grupa niespecjalnie mocna. Graja z Iranem,
              Angola i na koncu z Portugalia. Powinni bez trudu wyjsc z grupy.
              Dla urozmaicenia przewidywan "obstawie" wynik 1:0 dla Meksyku
              z Portugalia.

Katem oka bede sledzil zmagania Amerykanow. Maja mocniejsza grupe.
              Wlochy i Czechy. Jezeli uda im sie wyjsc z grupy to moga zamieszac :).
              Pamietam cztery lata temu przegrali po zacietej walce w cwiercfinale
              z Niemcami 0:1. Amerykanie zrobili duzy postep w pilce noznej.

Powinien byc bardzo ciekawy Mundial. Niech wygra najlepszy albo Polska :).

Pozdrowienia,
              m.
              • s.wawelski Re: El Tri(color). 06.06.06, 06:19
                mojito napisał:

.
                >
                > Powinien byc bardzo ciekawy Mundial. Niech wygra najlepszy albo Polska :).
                >

Ojala!!

S.W.
    • eeela Re: Meksyk na mistrzostwach swiata w Niemczech 07.06.06, 00:17
      > czy ktos kibicuje z forumowiczow druzynie Mex

Ja, ja!
      :-D
      • mojito Machismo podczas Mundialu :). 07.06.06, 01:03
        eeela napisała:

"Ja, ja!"

Si! Si! Rafael Marquez to bardzo przystojny "el hombre" :).

"La mujer como el vidrio, siempre esta en peligro."
        - Macho powiedzenie.
        • eeela Re: Machismo podczas Mundialu :). 07.06.06, 01:07
          Nie ze wzgledu na Marqueza, wcale a wcale ;-)))

Tato moj orzekl, ze szanse na spotkanie Polska-Meksyk sa prawie zadne, w zwiazku
          z czym spac moge spokojnie... ;-)

p.s. Piekne powiedzenie :-D
          • mojito Re: Machismo podczas Mundialu :). 07.06.06, 01:18
            eeela napisała:

" Nie ze wzgledu na Marqueza..."

To pewnie ze wzgledu na Guillermo Franco. Na pierwszy rzut oka
            niczego mu nie brakuje :). Tato zna pewnie tez powiedzenie: "Pilka
            jest okragla" :).

• eeela Re: Machismo podczas Mundialu :). 07.06.06, 01:29
              > To pewnie ze wzgledu na Guillermo Franco.

Tez nie! Ze wzgledu na osobisty sentyment do pewnego Meksykanina ;-)

Tato zna pewnie tez powiedzenie: "Pilka
              > jest okragla" :).

Zna, zna, ja tez znam :-) Ale szanse sa male, powiada on, a ja mu w kwestii
              futbolu ufam :-)
              • mojito Re: Machismo podczas Mundialu :). 07.06.06, 01:46
                eeela napisała:

" Ze wzgledu na osobisty sentyment do pewnego Meksykanina ;-)"

To wyjasnia :). Rzeczywiscie Meksykanie/Meksykanki moga
                wzbudzic osobisty sentyment. I wzbudzaja :).

W pilce czasami te "nieprawdopodobne" sytuacje sie zdarzaja.
                I dlatego mistrzostwa sa takie ciekawe. Wiec albo Meksyk albo
                Polska :). Ole!
                • eeela Re: Machismo podczas Mundialu :). 07.06.06, 01:58
                  Jakkolwiek dobrze zycze obu druzynom, obie musialyby zajsc nadspodziewanie
                  wysoko, zeby grac ze soba. Jakiez wewnetrzne rozdarcie bym przezywala! ;-)))
                  No coz - obaczym :-)
                  • mojito Re: Machismo podczas Mundialu :). 07.06.06, 02:12
                    Bedziemy tez szczesliwi gdy tylko jedna zajdzie wysoko :).
                    Eso queda por ver :). Masz jakas "zapasowa" druzyne do
                    kibicowania na wypadek... mala suerte?
                    • eeela Re: Machismo podczas Mundialu :). 07.06.06, 02:19
                      No zobaczy sie, zobaczy. Zadna inna w razie nieszczescia nie ma miejsca w mym
                      sercu :-) Oremos para la victoria! :-D
                      • mojito Re: Machismo podczas Mundialu :). 07.06.06, 02:35
                        Modlitwy moga troche pomoc :). Ale modlic sie bedzie
                        w roznych jezykach kilkadziesiat milionow kibicow.
                        Pan B. moze sie okazac Brazylijczykiem :).
                        Jak na imie ma Twoj osobisty sentyment?
                        • eeela Re: Machismo podczas Mundialu :). 07.06.06, 02:47
                          Miguel - coz za osobiste pytania o moje osobiste sentymenty? ;-P
                          Mialam niestety na mysli to, ze skuteczne modlitwy w przypadku tych dwoch druzyn
                          to jedyne, co mogloby doprowadzic je do finalu :-DDD
                          • mojito Re: Machismo podczas Mundialu :). 07.06.06, 03:02
                            Pytanie o imie sentymentu srednio osobiste :). Chcialem przeczytac
                            hiszpanskie imie napisane przez kobiete :). Modlic sie wiec bedziemy.
                            Bedzie nam latwo. Obie druzyny pochodza z bardzo katolickich krajow.
                            Nie mozna juz byc bardziej religijnym :).

Podobno picie za powodzenie druzyny tez pomaga. Co Miguel pije :)?
                            • eeela Re: Machismo podczas Mundialu :). 07.06.06, 03:09
                              Wszystko :-D Jego pierwsze zmierzenie sie z polska wodka bylo jednak wielka
                              kleska. Bowiem po posmakowaniu stwierdzil, ze napoj ow lekki jest i nijak z
                              mezcalem isc w zawody nie moze, wiec beztrosko zapijal ja piwem... Skutki latwo
                              da sie przewidziec :-D
                              Zas toasty za powodzenie obu druzyn wznosic bedziemy guinnessem z racji miejsca
                              naszego obecnego przebywania :-)
                              • mojito Modlitwy i picie :). 07.06.06, 03:23
                                Wroze wiec Meksykowi duze sukcesy :). Tez za wodka nie
                                przepadam :(. Wole rum lub tequila. Corona dla mnie
                                odrobine za slaba. Ale wszedzie w Europie jest dostepna.
                                W swoim czasie popularne bylo Desperado. Piwo z malym
                                zastrzykiem tequili. Tequila i Corona to duzy sukces
                                marketingowy Meksyku. Moze to bedzie lato meksykanskie?

Salud!
                                • eeela Re: Modlitwy i picie :). 07.06.06, 03:30
                                  Ach, porzadnie zmrozona wodka, tak ze az o oleistej konsystencji, to poezja :-)
                                  Mehikanito po klesce podchodzi do niej z obawa, musze go jakos przelamac ;-)
                                  Dzis za to leci chilijska Santa Rita, sauvignon blanc, pod nocne dlugie godziny
                                  pracy (jeszcze ze dwa kieliszki, i nici z dalszej pracy beda... ;-D )

Salud!
                                  • mojito Modlitwy, picie i praca :). 07.06.06, 03:47
                                    Po upadku z konia trzeba sie natychmiast na niego wgramolic
                                    ponownie aby uraz nie pozostal. Wykorzystaj ten argument i
                                    przekonaj Miguela aby dal jeszcze raz szanse wodce polskiej.
                                    Moze kibicujcie na zmiane - piwo/wodka. Nie mieszajac oczywiscie.
                                    Pamietajcie o "la cruda" :).

Chilijskie Santa Rita znam. W obu kolorach. Chile ma bardzo
                                    dobre wina. Argentyna tez (vino tinto). Francuzi maja problem :).
                                    Optymistycznym dla Francuzow jest to, ze na Mundialu nie moga
                                    wypasc gorzej niz cztery lata temu :).

Praca zwykle przeszkadza w piciu :).
                                    • eeela Re: Modlitwy, picie i praca :). 07.06.06, 04:31
                                      Ufam w swe sily perswazyjne :-D Wodka jeszcze sie pojawi ;-) Chilijskie
                                      rzeczywiscie sa mocno konkurencyjne dla europejskich; argentynskich nie znam.
                                      Ostatni mundial byl pierwsza futbolowa impreza w moim zyciu, jaka obejrzalam z
                                      pelna swiadomoscia tego, co sie dzieje :-) Ojcowska pasja w koncu przezwyciezyla
                                      moj sceptycyzm i teraz odbieram regularnie maile z rodzicielskimi wskazowkami,
                                      do jakich pubow najlepiej jest sie udac, aby odpowiednie mecze obejrzec, co
                                      przezabawne, zwazywszy na to, ze on to sprawdza z Polski :-D

Koncze prace na dzisiaj - Santa Rita sprawila swoje :-D

Dobrej nocy zycze.
                                      Nocy? A moze Ty z drugiej polkuli nadajesz? :-)
                                      • mojito Uroki Santa Rita :). 07.06.06, 04:54
                                        Nie watpie przez moment, ze Miguela przekonasz do naszego
                                        narodowego dumnego eksportu. Kobiety maja olbrzymia sile
                                        perswazji :). Nie sposob im odmowic niczego (prawie). Nie
                                        warto nawet probowac :). Wierze, ze bedziesz ojca godnie
                                        reprezentowala w pubach. Troche szkoda, ze Irlandia nie gra.
                                        Byloby gwarniej :).

Klikam z drugiej polkuli :). Gracias! Tobie zycze prawie buenos
                                        dias a sobie prawie buenas noches. Rozmarzyla mnie Rita (Santa :).

Milo mi bylo,
                                        saludos!

m.
                                        • eeela Re: Uroki Santa Rita :). 07.06.06, 16:25
                                          > Milo mi bylo,

I wzajemnie :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka