tony.111 26.03.08, 12:10 Wybieramy się do Meksyku na objazdówkę we wrześniu. Co sądzicie o takim terminie? Zwłaszcza jeśli chodzi o opady i generalnie pogodę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wwo74 Re: kiedy do meksyku??? 26.03.08, 13:33 Chyba najgorszy termin. Nie dość, że pora deszczowa to jeszcze wrzesień i październik to miesiące huraganów. Przynajmniej jeśli chodzi o Jukatan i Zatokę Meksykańską Odpowiedz Link
tony.111 Re: kiedy do meksyku??? 26.03.08, 15:46 no to powiem szczerze że mam problem, ponieważ chcieliśmy się wybrać w podróż poślubną na zwiedzanie środkowego i południoweo meksyku, a tu widzę, że będziemy musieli cos innego poszukać. ale dziękuje za odpowiedź. pozdrawiam Odpowiedz Link
wwo74 Re: kiedy do meksyku??? 27.03.08, 10:03 Dlatego myśmy przesunęli naszą podróż poślubna na luty. Wilk syty i owca cała :) Odpowiedz Link
tony.111 Re: kiedy do meksyku??? 27.03.08, 10:16 no niestety my mamy taką sytuację że możemy jechać tylko we wrześniu... więc pewnie trzeba będzie poszukać jakiegoś innego kraju... Odpowiedz Link
heather4 Re: w czerwcu do meksyku? 01.04.08, 12:10 pozwole sobie sie podlaczyc pod pytanie terminowo-pogodowe i zapytam o druga polowe czerwca. Odpowiedz Link
almahler Re: w czerwcu do meksyku? 01.04.08, 17:02 no to ja dorzuce swoje. My juz mamy bilety na koniec pazdziernika, powrot w drugiej polowie listopada. wg informacji, jakie udalko nam sie znalezc, nie powinno byc problemu z pogoda. Czo Wy o tym myslicie? prosze o rade, czy juz mamy sie bac, ze mozemy nie trafic? z tego co czytalismy, to radzono wlasnie zaczynac (jesli chodzi o jesien u nas) od drugiej polowy pazdziernika. Prosze o odp! Pozdrawiam Odpowiedz Link
elmo.ja Re: kiedy do meksyku??? 29.05.08, 03:15 wwo74 napisał: > Chyba najgorszy termin. Nie dość, że pora deszczowa to jeszcze wrzesień i > październik to miesiące huraganów. Przynajmniej jeśli chodzi o Jukatan i Zatokę > Meksykańską to kiedy jechac, zeby minąć huragany a z drugiej strony żebym sie tam nie ugotowal, takie temp 20-25stopni mnie by zadowoliły przy zwiedzaniu :) Odpowiedz Link
wojtek37k Re: kiedy do meksyku??? 29.05.08, 12:09 Zasadniczo najlepszy sezon pogodowo to od listopada do końca kwietnia , w kwietniu zaczyna się pora deszczowa i przez większość maja można z pewnym ryzykiem trafić na ładną pogodę , później deszcze i burze są coraz regularniejsze i od połowy sierpnia , do połowy października zaczyna występować zagrożenie huraganem . Najluźniejszy termin z dobrą pogodą i dobrą ceną to listopad i grudzień do świąt , później zaczyna się wysoki sezon . Cały opis aury dotyczy oczywiście płw. Jukatan Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link
elmo.ja Re: kiedy do meksyku??? 14.06.08, 14:19 czyli co, jest do konca wrzesnia oferty sa w cenie ok 6,5tys to na okres listopad - kwiecien beda drozsz???? Odpowiedz Link
wojtek37k Re: kiedy do meksyku??? 18.06.08, 18:20 Nie napisałem przecież , o sezonach pod względem ceny , tylko aury , ja we wrześniu to do Meksyku nie pojechałbym wogóle (oczywiscie chodzi mi o Jukatan). Listopad i grudzień do świąt Bożego Narodzenia są tanim okresem na wyjazdy , szczyt cenowy to od świąt Bożego Narodzenia do końca kwietnia , szczyty cenowe to święta Bożego Narodzenia , Sylwester i Wielkanoc Odpowiedz Link
elmo.ja Re: kiedy do meksyku??? 22.06.08, 19:59 w sumie mądrze mówisz z tymi okresami cenowymi, a jak myslisz ile moze kosztowac taki wynik na poczatku grudnia ? 6 ? 8 ? a we wrzesniu czemu nie na jukatan? huragany, tak? Odpowiedz Link
wwo74 Re: kiedy do meksyku??? 24.06.08, 09:05 Ja leciałem w lutym czyli w szczycie sezonu i płaciłem za hotel 4* opcja All Inclusive 1500 Euro. Oczywiście był to last minute i wycieczka kupiona w niemieckim biurze podróży (za pośrednictwem polskiego biura). Niemcy w katalogach obniżyli mu gwiazdki do 3,5 za zbyt dużą odległość od morza (180m)Z tego co porównywałem w Polsce za identyczne warunki dałbym 30-35% więcej. Jeśli lecisz w grudniu czyli już po porze deszczowej a jeszcze przed sezonem to na pewno zapłaciłbyś mniej Odpowiedz Link
fredek13 Re: kiedy do meksyku??? 03.07.08, 16:10 A czy mógłbyś napisać w takim biurze w Polsce wykupywałeś ten pobyt? Będę wdzięczny za odpowiedź Fredek Odpowiedz Link
wwo74 Re: kiedy do meksyku??? 28.08.08, 16:22 www.dreamtours.pl Niemieckie biuro Alltours Odpowiedz Link
wwo74 Re: kiedy do meksyku??? 24.06.08, 09:06 Aha. Dodam, że były to 2 tygodnie i w cenie było już wszystko włącznie z wszelkimi opłatami Odpowiedz Link
eeela Re: kiedy do meksyku??? 24.06.08, 14:35 > Zasadniczo najlepszy sezon pogodowo to od listopada do końca > kwietnia , w kwietniu zaczyna się pora deszczowa i przez większość > maja można z pewnym ryzykiem trafić na ładną pogodę , później > deszcze i burze są coraz regularniejsze i od połowy sierpnia , do > połowy października zaczyna występować zagrożenie huraganem . > Najluźniejszy termin z dobrą pogodą i dobrą ceną to listopad i > grudzień do świąt , później zaczyna się wysoki sezon . Cały opis > aury dotyczy oczywiście płw. Jukatan > Nad Zatoką Meksykańską jest dużo inaczej. Zimą (listopad-styczeń) jest całkiem chłodno i kąpać to się raczej nie da. Huraganów raczej nie ma, są mocne wiatry na jesieni. Stanowczo należy omijać okres od czerwca do września, bo można się ugotować (im dalej na północ, tym gorzej). Temperatury przekraczają czasem 50 stopni. Najlepsze terminy: luty, marzec, kwiecień. W kwietniu może popadać solidnie, ale to takie padanie na jeden-dwa dni, największa niedogodność to to, że ulice zamieniają się w rzeki ;-) Odpowiedz Link
eeela Re: kiedy do meksyku??? 24.06.08, 14:36 Tfu, tfu, Kalifornijską Zatokę oczywiście mam na myśli :-) Odpowiedz Link
eeela Re: kiedy do meksyku??? 24.06.08, 14:29 Zależy gdzie :-) Na północy - koniec lutego, początek marca. Na południu chyba można trochę później. Odpowiedz Link