ka122 08.09.10, 13:48 Witam. Chce zrzucić z 5 kilo (szybko), ujedrnić ciało. Co bedzie lepsze? Chciałabym ćwiczyć z 2 razy w tygodniu. Zrzuciłam juz 6 kg przy pomocy diety. Prosze o rade. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: gosc Re: fitness czy siłownia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 08:09 jeżeli zrzuciłas kilogramy przy pomocy diety to moim zdaniem naprawde powinnaś wziąsc się do cwiczen żeby nie stracic jędrności skóry!! hhmmm...fitness czy siłownia moim zdaniem to i to i jeszcze basen by się przydał:) siłownia wzmocni mięśnie ale na fitnessie zrzucisz moim zdaniem więcej a basen zrelaksuje i też ładnie wyrzeźbi sylwetkę! I pij dużo wody tak mniej więcej 2-3litry dziennie. Ot i koniec mojej rady:) Jeżeli byłabys zainteresowana to mam do sprzedania karnet Open na 3 miesiące do klubu pure health and fitness: Karnet jest Open czyli na wszystko- basen,sauna,siłownia,jacuzzi,wszystkie zajęcia na sali fitness(m.in pilates,joga, sexy dance, taniec brzucha, salsa, areobic, zajęcia ala wojskowe i wiele wiele innych) i wszędzie czyli cała Polska:) jedynie czego nie obejmuje to solarium i osobisty trener. Karnet będzie wydany na Ciebie więc przy zgubieniu karnetu nadal można chodzic do klubu:) Karnet nie został jeszcze aktywowany więc z 3 miesięcy nie traci się ani jednego dnia!!!!!!!!!! Karnet będzie wydany w Pure w Złotych Tarasach i będzie to karnet platinium czyli najbardziej prestiżowy w Polsce. Karnet nie ma limitu dziennego więc można cały dzień spędzic w klubie:) Karnet upoważnia również do zniżek w wybranych sklepach w Złotych Tarasach-wszystkie zniżki są wymienione na str internetowej klubu:) Cena w klubie: 350 zł za miesiąc + 95 aktywacja czyli razem 1145 zł Moja cena: 1000 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! za 3 miesiące razem z aktywacją!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niestety cena nie jest do negocjacji, ponieważ pieniądze są mi potrzebne na leczenie bliskiej mi osoby!!!!!!!! zainteresowanych proszę o pilny kontakt pod numer 604-779-860 lub mail venustalareina@gmail.com kontakt jest o tyle pilny gdyż leczenie jest bardzo pilne Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
amelia198011 Re: fitness czy siłownia? 28.04.15, 16:45 Hej, dodam swoje 3 zdania na w tym temacie, może komuś się to przyda. Z mojego punktu widzenia wyglada to tak: W przypadku osob z nadwagą i po urazach to najlepsze i i najbardziej efektywne zajęcia ,szczególnie dla kobiet ktore nie zawsze przeforsują siłownie .Nawet bieganie nie jest tak bezpieczne ze względu na obciążanie stawów biodrowych,kolanowych no i skokowych.Po tym wielkim bumie na bieganie za 10 lat rehabilitanci i fizjoterapeuci bedą mieli pełne ręce roboty ,juz sie cieszą wszyscy moi koledzy z branży . Dlatego fajnym rozwiązaniembyły by zajęcia Aqua, to w zależności od intensywności zajęc (jest podział :Aqua -zajęcia ogólne o średniej intensywności,Aqua mix z przuzadami ,100%brzucha,Aqua power z muzyka o wysokiej intensywności,hard body mocne, trening ogólnorozwojowy ,spalanie tkanki tłuszczowej. Dla zaawansowanych to wymagający i intensywny trening na wysokim tętnie ,w zależności oddzwonię wyboru zajęc z naciskiem na trening wszystkich grup mięśniowych ,lub z naciskiem na brzuch pośladki uda co dla kobiet jest ważne. Polecam zapoznać się bliżej z tym tematem np w jakimś klubie aqua fitnessu, tylko raczej nie platinum bo przy ilości ludzi jaką oni przerabiają nie będą wstanie podejsć do Ciebie indywidualnie i przede wszystkim profesjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrotka1 Re: fitness czy siłownia? 09.09.10, 15:01 >Chce zrzucić z 5 kilo (szybko), ujedrnić ciało. Chciałabym ćwiczyć z 2 razy w tygodniu. Nie żartuj :) Dwa razy w tygodniu to możesz sobie na szachy chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyinthestars Re: fitness czy siłownia? 16.09.10, 11:51 Ja bym wybrała fitness. Siłownia jest po prostu nudna, jak dla mnie przynajmniej. A w ogóle to uważam, że najlepszym i najszybszym sposobem na zrzucenie zbędnych kilogramów jest po prostu bieganie. I przy okazji najtańszym ;) Trzeba się tylko zmobilizować. Albo połączyć fitness z bieganiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pep-cio Re: fitness czy siłownia? 17.09.10, 22:08 polecam Ci aqua aerobik, spalasz kalorie, a dzięki ćwiczeniom w wodzie nie odczuwasz zmęczenia i nie obciążasz stawów. Odpowiedz Link Zgłoś
aga11900 Re: fitness czy siłownia? 17.09.10, 23:05 Ja preferuje fitness :) jak dla mnie siłownia jest bardziej dla facetów :) a dla zwiększenia efektu to przeważnie chodzę w butach easy tone ;> nie są to buty tylko do fitnessu, lecz głównie do chodzenia gdyż mają one specjalne wkładki dzięki którym kształtują się mięśnie nóg i pośladków :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga11900 Re: fitness czy siłownia? 17.09.10, 23:50 Bucik ciekawy aczkolwiek nie w moim stylu ;) Ja preferuję sportowy styl, szczególnie po całym dniu w pracy gdzie muszę być ubrana elegancko (=niewygodnie). Przeważnie mam na sobie zwykły t-shirt, buty easy tone (aby mieć ładną pupcie) i zwykłe dżinsy a na górę jakiś żakiecik i wtedy czuję się najlepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
pennies Re: fitness czy siłownia? 18.09.10, 14:40 Jeśli chcesz zrzucić kilogramy i jednocześnie ujędrnić ciało, a masz na to tylko dwa dni w tygodniu, to zdecydowanie polecam siłownię, ewentualnie jakieś zorganizowane zajęcia oparte na ćwiczeniach siłowych z obciążeniem (może być masą własnego ciała). Ćwiczenia siłowe bardzo dobrze podkręcają metabolizm, przyspieszone spalanie kalorii trwa jeszcze jakiś czas po treningu - są pod tym względem skuteczniejsze niż aeroby. Ponadto, zwiększenie masy mięśniowej automatycznie zwiększa zapotrzebowanie energetyczne, co oznacza, że będziesz mogła jeść więcej bez przybierania na wadze. Zwiększona masa mięśniowa to zwiększona tolerancja węglowodanów, które większość ludzi pożera w olbrzymich ilościach. Trening siłowy możesz też przystosować do swoich potrzeb, jest bardzo indywidualny. Ćwiczysz zgodnie z własnymi potrzebami i możliwościami, a nie tak, jak danego dnia ma ochotę ćwiczyć instruktorka w klubie. No i chudniesz, a twoje ciało nie wiotczeje, wprost przeciwnie. Siłownia to genialny wynalazek moim zdaniem. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: fitness czy siłownia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 02:32 ja tez przymierzam sie do zrzucenia kg, nie przestrzegam jako takiej diety bo dla mnie dieta jest na cale zycie a nie na sezon, poza tym wiele rzeczy nie lubie albo trace na dluzszy czas ochote jak juz cos sprobuje . ja chodze wylacznie na aeroby. przyrzady silowe rzeczywiscie nudza. musze czekac az ktos zejdzie. tyle seri powtorzyc i tracilam na to 3-4 godz lacznie z aerobami bo ludzi sie tyle nagromadzilo ze musialam czekac na bieznie. rozumiem ze to cwiczen to trzeba czasu ale co jest wazniejsze np praca, dziecko czy cwiczenia. dobre chociaz ze autorka zagospodarowala tyle czasu i poprosila o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j Re: fitness czy siłownia? IP: *.147.199.217.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.09.10, 10:38 Polecam i to, i to. Najlepiej robic dwie rzeczy po sobie. Ja chodzę na jogę, a potem idę na 30 minut na siłownię. Efekty są. Jeżeli jesteś z Wrocławia, to polecam zajrzec na stronę fastdeal.pl, tam znajdziesz rabat na karnet. To tyle z mojej strony! :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_winetu Re: fitness czy siłownia? 23.09.10, 10:36 najelepiej zapisz sie na aerobik albo aqua aerobic, bo ten bardziej modeluje sylwetke. A przynajmniej tak słyszałem od znajomej, która wstaje specjalnie o 6 rano, żeby przed praca poprężyć się w basenie w agorze w fitness parku. Dla mnie to szok na kiju, ale jak ktoś lubi :P Ja za to rano biegam wokół osiedla, też możesz spróbować. Jędrne pośladki i łydki gwarantowane. Odpowiedz Link Zgłoś
dona66 Re: fitness czy siłownia? 03.05.15, 19:43 Najlepiej i jedno i drugie - na zmianę :) plus oczywiście dieta - zdrowa dieta :) Odpowiedz Link Zgłoś
karola-mir Re: fitness czy siłownia? 03.05.15, 21:57 siłownia, do tego fitness :) najefektywniejsze będzie połączenie Odpowiedz Link Zgłoś
joel.554 Re: fitness czy siłownia? 04.05.15, 12:06 Gratulacje! Fitness jest chyba lepszy, ale to zależy co kto lubi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
karola_rr Re: fitness czy siłownia? 06.05.15, 15:41 Lepiej fitness, samym treningiem siłowym ciężko spalić kilogramy. Odpowiedz Link Zgłoś
katja_24 Re: fitness czy siłownia? 07.05.15, 10:59 Trening siłowy ujędrnia, cardio pozwala schudnąć (co nie znaczy, że od siłowego się nie chudnie wcale, to głównie kwestia odpowiedniego żywienia). Ja na Twoim miejscu połączyłabym jedno i drugie. Jeśli masz zamiar robić siłownię i cardio jednego dnia, to trening siłowy musi byc pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
fire-czka Re: fitness czy siłownia? 13.05.15, 08:14 A w Warszawie co byście polecili/poleciły ? Słyszałam trochę o McFit ale sama się w to nie zagłębiałam. Był ktoś w McFit ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiza Re: fitness czy siłownia? IP: *.icpnet.pl 13.05.15, 09:35 Może wypróbuj i siłownie, i fitness, basen (wspinanie, itd) - z kartą BeActive masz wjazd do wielu warszawskich klubów. Dodatkowo rower i bieganie. Odpowiedz Link Zgłoś
malajkat7 Re: fitness czy siłownia? 13.05.15, 22:09 Ta karta Be Active to cenna podpowiedź, bo faktycznie dostęp jest do wielu super klubów a w dodatku jest nieograniczony. Odpowiedz Link Zgłoś
fire-czka Re: fitness czy siłownia? 14.05.15, 18:36 A jakie kluby mogę odwiedzić z tą kartą ? Odpowiedz Link Zgłoś
fire-czka Re: fitness czy siłownia? 18.05.15, 13:26 Wspinanie ? Gdzie mogę znaleźć wspinanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiza Re: fitness czy siłownia? IP: *.icpnet.pl 22.05.15, 10:35 Zajrzyj na ich stronę internetową. Tam masz wszystkie kluby wypisane. Odpowiedz Link Zgłoś
jogin-ka Re: fitness czy siłownia? 16.05.15, 13:29 A może joga? Tam naturalnie zrzucisz kilogramy, bo dobry instruktor będzie pracował z Tobą poprzez asany i pozycje różne, które wykorzystują naturalnie mięśnie, oddech i przeponę. Każdy poleca tą metodę, bo to też przereklamowane, że katowanie się ciężkimi ćwiczeniami da Ci efekt. Jednemu pomoże, a drugiemu zaszkodzi. Dobre zajęcia są przy ul. Dzikiej 4 w Wawie. Konkretne informacje znajdziesz na stronie zajęć www.joga-warsz.pl/ . Odpowiedz Link Zgłoś
eddie_pl Re: fitness czy siłownia? 17.05.15, 17:59 Najlepsza będzie siłownia, będziesz poprawniej ćwiczyć poszczególne partie mięśni, a co za tym idzie będziesz lepiej panować nad swoją sylwetką. Fitness ma ten minus, że ruchy są niedokładne, oraz wbrew pozorom nie kształtują sylwetki. Każda szanująca się instruktorka fitness, poza prowadzeniem grupy i tak robi swój trening na siłowni, a w ciągu tygodnia prowadzi wiele takich zajęć, na których Ty uczestniczysz. Więc 2 sesje na siłowni dadzą Ci znacznie więcej niż 2 sesje zajęć fitness. Oczywiście fitness trochę Ci nakręci metabolizm, natomiast możliwości treningu na siłowni otwiera Ci szersze perspektywy. www.facebook.com/TrenerOsobistyRyszardReszkaKatowice Odpowiedz Link Zgłoś
fire-czka Re: fitness czy siłownia? 19.05.15, 20:14 Znalazłam fajną siłownię na Targówku, mają tam tak jak pisał kolega powyżej karty. Jeszcze nie wiem czy chodzić na fitness czy na siłownię. Niby dziewczyny wyglądają świetnie nie tylko po fitness ale po siłowni także, może i ja pochodzę na siłownię. Nie wiem czy saturn fitness ma kartę be active, z tego co widziaalm kampania ruszyla pełną parą. Karta chyba 60 złotych ale tylko na rano ;/ To ja odpadam ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
fire-czka Re: fitness czy siłownia? 09.06.15, 17:24 Nie przepraszam be activ jest reklamowane za 60 złotych dla studentów. Ale jest też droższa wersja za 100 coś złotych na cały dzień. Teraz od soboty startują zajęcia zumby www.saturn-fitness.pl/ Zapraszam na zabawę, jak macie wolną sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
majkox Re: fitness czy siłownia? 09.06.15, 19:10 siłownia w domu ;) - tanim kosztem można są sobie urządzić i problem z głowy - ćwiczysz kiedy chcesz, przy jakiej muzyce chcesz... oczywiście warunkiem jest odpowiednia przestrzeń :) Odpowiedz Link Zgłoś
kwartyl8 Re: fitness czy siłownia? 18.06.15, 14:41 Wszystko zależy jaki rodzaj aktywności lubisz i w jakiej jesteś formie. Zwykle poleca się rozpoczęcie aktywności od fitnessu - ćwiczenia są mniej nużące (ciekawsze) i zajęcia odbywają się w grupie - więc jest łatwiej. Na siłowni skupiasz się na sobie i już dokładnie trenujesz precyzyjnie partie mięśni. Moim zdaniem fitness może być dobry na początek a później przerzucisz się na siłownie. _____________ Troj-Sport zaprasza! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kiniava Re: fitness czy siłownia? IP: 193.178.187.* 19.06.15, 10:33 Ja polecam ćwiczenia Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszfit Re: fitness czy siłownia? 20.08.15, 11:35 Zapraszam na darmowy kurs odchudzania, gdzie poznasz pewne reguły i zasady dzięki którym łatwo i przyjemnie zmienisz swój styl życia i osiągniesz wymarzoną sylwetkę. www.fitness-stylzycia.pl www.facebook.com/Fitness.Styl.Zycia Odpowiedz Link Zgłoś
zaz22 Żadnych diet 27.08.15, 23:30 Znajdź sport dla siebie i uprawiaj go w każdej wolnej chwili. I zero diet! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Alejandra17 Re: Żadnych diet IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.22, 08:50 Cześć ! Przepraszam za spam ale potrzebuje Waszej pomocy. Biorę udział w konkursie na Multisporcie. Jeśli jesteście jego użytkownikami to zapraszam do dołączenia do zabawy na ich głównej stronie ! Będę miała prośbę. Przy rejestracji do konkursu jest tam opcja na wprowadzenie kodu osoby polecającej. Proszę o wpisanie jednego z poniższych, naliczą mi się dzięki temu punkty a zbieram na prezent dla męża :-) a brakuje mi 3 osób :-) NW7eP2Jwai 7iQT6L1N6D 4uGQA79EpN Bardzo dziękuję ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
runnay Re: fitness czy siłownia? 20.09.23, 11:37 Czy ktoś walczył z azs? Czy może stosowaliście hydrokortyzon? Czy pomógł Was na świąd? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hrost Re: fitness czy siłownia? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.09.23, 13:49 Hydrokortyzon to jeden z najsłabszych, najbardziej podstawowych sterydów. Jest pomocny w delikatnych stanach atopowych, tj. pokrzywka, uporczywy świąd. Ważne, żeby sterydów nie stosować na skórę twarzy/szyi i nie wystawiać skóry na słońce. Od siebie polecam tę serię kosmetyków: verdelab.pl/kategoria-produktu/problemy-skorne/atopowe-zapalenie-skory/ Mają dobre efekty działania - polecam się nad nimi zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś