vanilla1 09.07.04, 14:38 Hej Wam :) Pytam o to, bo trenuje kick-boxing i zastanawiam sie czy moge przed treningiem i po nim wypic kawe w celu spalania tluszczu? Czy to mozna tez podciagnac pod aerobowe cwiczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jogger Re: Czy kick-boxing to tez aeroby? 10.07.04, 01:10 Sporty walki są anaeorobowe, prowadzą do wysokiego tętna, więc zużywana jest glukoza a nie tłuszcz. Kofeina upośledza wykorzystanie glukozy przez mięśnie, więc jest niewskazana. Przed, w trakcie i po treningu warto pić napoje zawierające węglowodany, np. Isostar, żeby uniknąć palenia mięśni. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla1 Re: Czy kick-boxing to tez aeroby? 12.07.04, 08:42 Dziekuje! Ja po treningu pije odzywke bialkowa w celu unikniecia palenia miesni wlasnie (idac za Twoja rada zresztą :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla1 Re: Czy kick-boxing to tez aeroby? 13.07.04, 20:47 A czy moge pic ozywke bialkowa w czasie treningu czy lepiej do 20 minut po, tak jak mowiles? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Czy kick-boxing to tez aeroby? 14.07.04, 13:59 Trawienie białek spowoduje spadek energii, więc p treningu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziara Re: Czy kick-boxing to tez aeroby? IP: 212.14.38.* 15.07.04, 09:14 A czy jezeli ja z kolei biegam, a pozniej cwicze "ABS" czyli 8-miominutowy zestaw cwiczen na miesnie brzucha, to wolno mi przed joggingiem wypic kawe, czy tez ten miesniowobrzuchowy wysilek to juz cwiczenia anaerobowe??? Mag Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Czy kick-boxing to tez aeroby? 15.07.04, 20:57 Kawa OK, brzuszki łapią się na aeroby, jeśli się je robi prawie non-stop Odpowiedz Link Zgłoś