Dodaj do ulubionych

Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ?

28.12.13, 23:49
Kto z nas nie marzy o płaskim, twardym i wyrzeźbionym brzuchu ? Symbolizuje on zdrowie, seksapil i pewność siebie. Na pewno każdy z was wie ,że aby uzyskać tak zwany kaloryfer, trzeba robić dużo brzuszków. Oczywiście jest to prawdą. Przyjrzyjmy się jednak jak to jest w praktyce.

Jeśli ktoś zainteresował się tym artykułem lub innymi dostępnymi w sieci czy książkach o podobnej tematyce, zapewne chciałby poprawić u siebie co nieco. Zakładam więc, że posiadasz wokół pasa dodatkowy bagaż. Nic w tym strasznego, ponad 60% społeczności w Polsce ma z tym problem. Wróćmy do naszego tematu.

Skłony tułowia w przód czyli potocznie mówiąc brzuszki są idealnym rozwiązaniem do poprawy wyglądu naszego brzucha. Dzięki temu ćwiczeniu wzmocnimy mięśnie brzucha, nabiorą one pożądanego kształtu oraz sprawią ,że pewność siebie nabierze nowego znaczenie.

Jak to się ma do osób które mają oponkę w okolicach brzucha ?

Osoba taka, robiąc określoną przez siebie liczbę brzuszków, osiąga cele które opisałem dwa wersy wyżej, czyli rozwiną się mięśnie proste oraz skośne brzucha, brzuch wzmocni się oraz będziemy czuli, że mięśnie w tym miejscu są dużo twardsze. Super prawda ? ale chwila ! Wszystko ładnie, pięknie ale ja nadal mam fałdę tłuszczu wokół pasa…

Cały kruczek polega na tym, że mając już nazbierany tłuszcz, trenując brzuch mięśnie rosną wpychając tkankę tłuszczowa do przodu a co za tym idzie wizualnie wydaja nam się ,że jest tego tłuszczu coraz więcej... To tak samo ćwicząc biceps, rośnie on nam ale dopóki mami nadmiar tkanki tłuszczowej kończyna górna będzie wyglądała na „zalaną”.

Brzuszki pomagają w spalaniu tłuszczu ale bez odpowiedniej diety i treningu cudów nie zdziałamy.

Swoim klientką w sklepie odradzałem również robienia skośnych brzuszków ponieważ większość kobiet chciałaby mieć jak najmniej centymetrów w talii a robiąc to ćwiczenie „poszerzamy” naszą talię w bok. Nie wygląda to zbyt apetycznie nawet jeśli brzuch wydaję się wyglądać idealnie.

Co zatem trzeba robić aby mieć idealny brzuch ? :

- Odpowiednia dieta. Jest to najważniejsza rzecz. Bez odpowiedniej diety, nie osiągniemy celu nawet trenując kilka lat.

- Odpowiedni trening. Ćwiczenia aerobowe, interwałowe itp. Zawsze polecałem bieganie. Idealne ćwiczenie gdzie „prawie” każdy mięsień pracuje.

- Odpowiednie myślenie. Musimy uwierzyć w sukces. To tak jakby zbierać na nowy samochód wiedząc ,że i tak się go nie kupi.

- Determinacja i dyscyplina !

- Opcjonalnie suplementy wspomagające redukcję tkanki tłuszczowej. Chcesz wiedzieć jakie ?

Aspartam i produkty Light ! Czym nas trują ?

Jak ćwiczyć mięśnie brzucha ? : ( trzy proste a zarazem najskuteczniejsze ćwiczenia )

- Skłony tułowia w przód. Nie ma za dużego znaczenia czy leżąc na podłodze czy ćwicząc na ławeczce.

- Skłony tułowia w prawą i lewą stronę.

- Wisząc na drążku, wznosy nóg w górę.

Link do artykułu : www.trenujmyrazem.pl/2013/02/jak-pozbyc-sie-tluszczu-z-okolic-brzucha-czy-aby-na-pewno-brzuszki/

Jakie jest wasze ulubione ćwiczenie na brzuch ? Czy w ogóle lubicie ćwiczyć tę partię mięśniową?
Obserwuj wątek
    • railly Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? 02.01.14, 20:33
      do autora wątku:
      Kopiując tekst z internetu usuń chociaż z niego linki i popraw błędy ortograficzne, bo nie da się tego czytać.
      • Gość: bynio 7 Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.14, 15:47
        Railly, masz rację. Niektóre byki w pisowni to żenada. Po za tym niech autor wątku pokaże zdjęcie swojego brzucha - tam będzie jego największa wiedza.
    • mrswonderful Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? 07.01.14, 19:50
      Dlatego jeżeli ktoś chce się za siebie wziąć nie stosuje tylko brzuszków i nie opycha się jak zawsze.
      Ja swój trening zaczęłam 3 dni temu.
      Dieta : 3 kanapki rano w tym 2 z masłem i wędliną , jedna bez - jest to godzina 12-13, bo w takich godzinach wstaje (taka praca)
      kolacje jem zaś o 19(zawsze) i powtarzam ten sam przepis.
      w międzyczasie jakąś marchewkę, mandarynkę, jabłko
      Poza brzuszkami wiele, wiele ćwiczeń
      • drwalll Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? 07.01.14, 21:45
        Witam, najlepiej byłoby jeść około 5 posiłków w ciągu dnia :) Jak lubisz chleb to polecam pełnoziarnisty. Zamiast wędliny mogę polecić serek wiejski ? :) Nie widzę też warzyw. Zapraszam na moja stronę trenujmyrazem.pl lub mail : sebastian@trenujmyrazem.pl chętnie pomogę w diecie :)
        • Gość: Kaśka01 Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.01.14, 12:20
          ja oprócz ostrych ćwiczeń aerobowych, brzuszków i diety od eat zone (też jem 5 posiłków dziennie i zgadzam sie z Drwalllem, że to najlepsza opcja) chodze też czasem na masaże, co prawda bardziej uda mi od tego zmalały niż brzuch, ale zawsze coś :) w każdym razie odpowiednia dieta i ćwiczenia to podstawy!
          • phowiec Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? 08.01.14, 12:37
            Nic nie zastąpi regularnych ćwiczeń - nie tylko tzw. 'brzuszków'. One pomogą nam uwydatnić i wzmocnić mięśnie ale trzeba pamiętać o włączeniu jakiegoś treningu aerobowego np. basen, rower, bieganie - brzuszki będą tylko uzupełnieniem i wtedy można pozbyć się 'oponki' ;)
            Nie zapominajcie że jeżeli zaczęłyście ćwiczyć to nie daje wam prawa do zwiększenia ilości kcal w diecie ;) raczej zmianie - więcej białka i tłuszczu względem węglowodanów.
    • martaa855 Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? 10.01.14, 09:22
      Systematyczność... To chyba jest klucz! Szkoda, że nie mam zbyt silnej woli, motywacja mija i szybko mnie to wszystko nudzi. Ale kiedyś ćwiczyłam A6W i efekty dość dobre. Chyba czas przygotowywać się do lata ;)
    • triceps20 Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? 10.01.14, 10:39
      Brzuszki nie!!!!!!!!!! Aeroby typu rowerek, bieganie, plywanie przynajmniej 45min dziennie + dieta niskoweglowodanowa i efekty beda bardzo szybkie!!!
    • szkolatanca.riviera Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? 21.01.14, 15:08
      Chcesz przyjemnie spalać kalorię? Chcesz przyjemnie kształtować sylwetkę ? Chcesz mieć więcej energii i uśmiechu na twarzy? Zumba jest właśnie dla Ciebie !!!

Zumba to fuzja tańca i aerobiku zainspirowana latynoskimi rytmami. Jest to innowacyjny system fitness kształtujący sylwetkę, poprawiający kondycję, wyzwalający potężne dawki pozytywnej energii.

ZUMBA, to połączenie prostych kroków tanecznych, świetnych kombinacji ruchów i rytmów latynoskich oraz międzynarodowych, tj. merengue, salsa, cumbia, reggaeton, flamenco, samba, taniec brzucha, cha-cha-cha, rumba, twist i wiele innych, które wraz z energetyczną muzyką porywają do zabawy.

Atmosfery panującej na zajęciach nie da się opisać, trzeba spróbować i poczuć to na własnej skórze.

ZUMBA jest przeznaczona dla wszystkich niezależnie od wieku, płci, zdolności ruchowych lub doświadczenia w tańcu lub fitnessie, gdyż łatwo ją dostosować do indywidualnych potrzeb i możliwości.

Bardziej szczegółowe informacje oraz zapisy można uzyskać online
      ( www.taniec.net ), telefonicznie ( tel. 22 234 98 98 ) lub bezpośrednio w recepcji ul.Waryńskiego 12.

Serdecznie polecamy i zapraszamy do zapisów!
    • Gość: monita Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.14, 12:43
      Moim zdaniem, to trzeba kilku czynników, żeby stracić tłuszcz z brzucha. Trzeba trzymać zdrową, niskokaloryczną dietę, robić ćwiczenia na brzuch i dodatkowo jeszcze wspomagać się jakimś naturalnym suplementem przyspieszającym spalanie tkanki tłuszczowej. U mnie dobrze się sprawdza akurat Figura extraslim, plus nie zabija ceną ;)
      • Gość: Koper Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? IP: *.197.121.69.threembb.co.uk 25.04.14, 15:07
        Witam wszystkich.
        Czytałem różne opinie o tym jak pozbyć się oponki z brzucha. Jedni polecają urządzenia typu ABGYMNIC, inni je odradzają, jeszcze inni (zdecydowana większość) polecają siłownię czy aerobik... Niestety w moim przypadku jest mały problem...
        Od 3 miesięcy jestem po operacji. Płuca niestety nie chcą działać jak należy w związku z tym nie powinienem przeciażać organizmu (zalecenie lekarza). Przy braku ruchu (nawet przy zdrowej, niskokalorycznej diecie) nie sposób uniknąć odkładania się tłuszczu.
        W ciągu dwóch miesięcy przytyłem 4kg. Mam 30 lat i kondycję 70 latka.
        Co według Was powinienem zrobić?
        Czy elektrostymulatory jak wspomniany wcześniej Abgymnic coś pomogą (podobno mają programy na spalanie tłuszczu)?
        • Gość: jonson Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.17, 15:39
          elektrostymulator to całkiem dobry pomysł. nie jest to urządzenie, które zrobi sześciopak na brzuchu, ale na pewno poprawi ciśnienie krwi i pobudzi mięśnie do pracy. mam zestaw z emstrainer.pl- chwalę go sobie. u mnie pojawił się problem z kolanem.. zawieszone zostały moje treningi, teraz przyklejam sobie elektrostymulator i wykonuję przy okazji ćwiczenia. wykorzystuję go często w podróży.
    • Gość: galen Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? IP: *.satpol.pl 07.12.16, 03:55
      Odpowiedni sprzęt by się również przydał. A takie coś jak łąweczki do ćwiczeń brzuszków można bez problemu na internecie kupić. marbo ma chyba najlepszy wybór pod tym względem. Ja bym siędietą aż tak nie martwił
    • wojtektrzystatrzydziestydrugi Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? 19.12.16, 17:10
      Najlepsze ćwiczenia na mięśnie brzucha znajdziecie na fitbrzuch.pl
      • Gość: gregre Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? IP: *.240.40.164-rev.hti.pl 11.07.19, 14:07
        Polecam, dodatkowo elektrostymulatory dostępne na stronie elektrostymulatory.pl/
    • Gość: basia Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 19.01.17, 13:32
      brzuszki to po pierwsze a po drugie duzo lepiej dziala bieganie, bo musisz zrzucic tluszcz z calego ciala a nadmiar sie kumuluje na brzuchu, cwiczac brzuch zrobisz miesnie a niekoniecznie zrzucic nadmiar. w Saturn Fitness mozesz sobie w jednym pomieszczeniu pobiegac na biezni i pocwiczyc brzuch na kilku roznych maszynach zeby Ci sie tak cwiczenia nie nudzily
    • hheeniek Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? 08.02.17, 16:50
      Wydaje mi się że po prostu trzeba regularnie i systematycznie trenować . Same brzuszki to jednak nie wystarczą . Dobrze jest też wykonywać scyzoryki i nożyce . Gdzieś czytałem że dobry trening na brzuch powinien odbywać się 3 razy w tygodniu i powinien być przeprowadzony z odpowiednią rozgrzewką . Trzeba jednak dołożyć do tego odpowiednią dietę bo same ćwiczenia to niestety nie wszystko . Każdy zatem kto chce rzucić zbędne kilogramy z okolicy brzucha musi zrezygnować z picia piwa, wody gazowanej czy napojów gazowanych oraz potraw z dużym dodatkiem tłuszczu
    • ania090 Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? 31.05.17, 17:24
      Polecam tę stronę
      Dobre porady
    • patrykwar Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? 29.08.17, 09:49
      przewinął się już temat elektrostymulacji, polecam! dla trochę leniwych, nie mogących ćwiczyć przez kontuzję itp. lub po prostu jako wspomaganie treningów. na emstrainer.pl można kupić produkty do ćwiczeń brzucha oraz ramion, nóg , pośladków.
    • Gość: adadada Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? IP: *.43.141.254.ipv4.supernova.orange.pl 30.07.19, 16:23
      cwiczenia Kardio najlepsze na szybki spadek masy jatomi.pl/jakie-cwiczenia-na-spalanie-tluszczu-kardio-najlepsze-na-szybki-spadek-masy/
    • adziik Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? 22.08.19, 08:49
      Polecam zastanowić się nad dietą + niezła dawka ruchu co dziennie.
    • Gość: katke Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? IP: 185.97.16.* 04.02.20, 09:33
      Odpowiednia dieta
      Odpowiednie cwiczenia
      jak również regularność prowadzonych ćwiczeń

Duzo tutaj również zależy od tego jakie mamy ciało. U jednej osoby odchudzanie jest szybsze, u drugiej wolniejsze. Sama miałam duze problemy ze zrzuceniem tłuszczu z brzucha. Pomogło dopiero modelowanie sylwetki w gabinecie medycyny estetycznej:
      fashionandbeauty.pl/modelowanie-sylwetki-mozliwe-takze-w-gabinecie-medycyny-estetycznej/

Wcześniej próbowałam bardzo wielu metod i niewiele pomagało.
    • Gość: activebodykk Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.20, 16:48
      Witam,
      Żeby zgubić tkankę tłuszczową na brzuchu, nie wystarczą tzw brzuszki ,a nawet nie pomogą za dużo poza wzmocnieniem mięśni brzucha. Chodzi o spalanie tkanki tłuszczowej z okolic brzucha, a to do osiągnięcia poprzez treningi interwalowe i cardio oraz porządnie przygotowaną dietę na redukcję.
    • Gość: angelika123312 Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? IP: 91.221.89.* 24.06.20, 22:19
      Siemka!
      Znalazłam stronę z zdrowym trybem życia, jest tam możliwość wzięcia udziłu w konkursie na darmową dietę, w której sama wziąłam udział i po kilku dniach ten pan do mnie napisał i w pierszym etapie zapytał się mnie ile mam lat i ważę itp po kilku następnych dniach napisał do mnie z planem treningowy i diętą. Jestem już ok. 1 tydzień i udało mi się schudnąć aż 2kg może to nie dużo ale jak na tydzień. Polecam każdemu bardzo! Link do strony :rite.ly/wlGp
    • Gość: ReginaPhalange Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.20, 13:56
      miejscowo najlepiej działa kriolipoliza, sama przy szczupłej sylwetce miałam problem tylko z brzuchem i seria 3 zabiegów załatwiła sprawę. robiłam w Estetica Nova w Warszawie. polecam też icoone, w ogóle zabiegami można sobie łatwo pomóc ;)
    • wojcziii Re: Jak zrzucić tłuszcz z brzucha ? brzuszki ? 13.01.21, 23:20
      Dla mnie na zrzucenie tłuszczu z brzucha najlepsze jest bieganie ponieważ tłuszcze pali się równomiernie więc kątowa nie samego brzucha nie pomoże ponieważ to wzmacnia mięśnie brzucha a żeby mieć 6pak trzeba te mieście odsłonić. U mnie wyglądało to tak 4 miesiące biegania po 3-4 razy w tygodniu plus ten spalacz i forma taka mają chciałem. www.maxsuple.pl/produkt/olimp-thermo-speed-extreme-120kaps/
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka