Dodaj do ulubionych

Jak zrzucić brzuch

07.09.14, 10:21
JA wiem, wiem, miejscowo się nie chudnie, ale całościowo. Tylko, że mam na serio problem tylko z brzuchem. Brzuszki? Bieganie? Co robić?
Obserwuj wątek
    • rosemary84 Re: Jak zrzucić brzuch 08.09.14, 14:07
      To zależy co dokładnie oznacza Twój problem z brzuchem ;) Bo jeśli np. brzuch jest wydęty a nie płaski, ale niekoniecznie otłuszczony to zdecydowanie warto wzmocnić mięśnie (są na to miliony ćwiczeń w necie ). Natomiast jeśli głownym problemem jest tłuszczyk no to lepsze faktycznie będą aeroby np. bieganie. Ale tak naprawdę to najlepiej połączyc jedno z drugim dodać systematyczność i efekt będzie gwarantowany (choć oczywiście nie po kilku dniach).
      • jolanta.anna Re: Jak zrzucić brzuch 21.09.14, 19:39
        No i nie oszukujmy się... ale dobra dieta to podstawa :)
        Ja np. bardzo, bardzo dużo ćwiczę, jednak nie jem zbyt dobrze - za szybko, zbyt nieregularnie, no i często nie mogę się obyć bez słodyczy... Z moich ćwiczeń pożytek mam taki, że nie tyję, ale żeby coś więcej zrzucić muszę bardziej przyjrzeć się temu co jem. Każdemu polecam nie być taką leniwą jak ja :)
        • nigolla Re: Jak zrzucić brzuch 23.09.14, 15:17
          no ja właśnie jem zdrowo, nie lubie slodyczy za specjalnie, przekgryzek typu czipsy jakos tez nie muszę jeść, jem ciemne pieczywo, duzo piję, jestem ogolnie chuda i ten brzuch :/
          • md.123 Re: Jak zrzucić brzuch 27.09.14, 12:57
            Najczęściej to co nazywa się dużym brzuchem to opadnięte i rozdymane trzewia, wprawdzie mówi się że mięśnie gładkie nie poddają się napinaniu, ale to raczej tylko polowa prawdy.Polecam ćwiczenia izometryczne, rower a lepiej orbitrek (też ważne jak zbudowany, najlepiej przećwiczyć parę choć minut i zauważyć czy dolne partie mm. brzucha są bardziej sprężyste).
            A bezinwestycyjnie: "6-tka Weidera" pamiętając, że wystarczy a nawet należy robić 'brzuchy" do 45 stopni od podłoża bo ucierpi kręgosłup i zapał szybko spadnie.
          • rosemary84 Re: Jak zrzucić brzuch 29.09.14, 18:19
            No to moim zdaniem własnie ćwiczenia na wzmocnienia mięśni brzucha będą dla Ciebie najlepsze.
            • nigolla Re: Jak zrzucić brzuch 04.10.14, 19:41
              A jakie to naprzykład to są ćwiczenia?
    • annakowalskadudzik Re: Jak zrzucić brzuch 04.10.14, 17:59
      Rusza Pilates w Szkole Przyszłości Białołęcka 186d Brzuch spada bardzo szybko:). Kontakt 512052325
    • apetytnafitness Re: Jak zrzucić brzuch 07.10.14, 12:27
      Hej Nigolla wydaje mi się że najlepszym rozwizaniem bedzie w twoim wypadku trening interwałowy. Bardzo szybko nie tylko schudniesz ale przede wszystkim zmaleje ci linia brzucha i boczki z tyłu. Brzuszki możesz robic caly czas napewno niezaszkodzą. Sprawdz czy nie jestes uczulona na jakiś pokarm np.nietolerancja mleka. W moim przypadku bylo strzalem w dziesiatke odstawienie tego produktu i to co wydawało mi sie tłuszczem na brzuchu okazało sie nietolerancja laktozy. Teraz ciesze sie płaskim brzuszkiem Jeśli chcesz pomysłów na cwiczenia zapraszam na moją tronę. www.apetytnafitness.pl
      • nigolla Re: Jak zrzucić brzuch 07.10.14, 20:45
        apetytnafitness napisał(a):

> Hej Nigolla wydaje mi się że najlepszym rozwizaniem bedzie w twoim wypadku trening interwałowy. Bardzo szybko nie tylko schudniesz ale przede wszystkim zmaleje ci linia brzucha i boczki z tyłu. Brzuszki możesz robic caly czas napewno niezaszkodzą. Sprawdz czy nie jestes uczulona na jakiś pokarm np.nietolerancja mleka. W moim przypadku bylo strzalem w dziesiatke odstawienie tego produktu i to co wydawało mi sie tłuszczem na brzuchu okazało sie nietolerancja laktozy. Teraz ciesze sie płaskim brzuszkiem Jeśli chcesz pomysłów na cwiczenia zapraszam na moją tronę. www.apetytnafitness.pl

laktoza to nie to, ja praktycznie nie jem wcale nic mlecznopochodnego, więc nie sądzę
        • anikssa Re: Jak zrzucić brzuch 08.10.14, 22:15
          a nie pijesz np. kawy z mlekiem? ja musiałam zmienić na sojowe ;)
          • nigolla Re: Jak zrzucić brzuch 09.10.14, 15:51
            nie, kawa tylko czarna - jedyna i słuszna w moim życiu, mniam! :)

anikssa napisała:

> a nie pijesz np. kawy z mlekiem? ja musiałam zmienić na sojowe ;)
          • apetytnafitness Re: Jak zrzucić brzuch 09.10.14, 15:53
            Ja juz zmieniłam na sojowe,migdałowe i kokosowe.Rewelacyjne jak skombinujesz je razem z shakami owocowymi. Palce lizać i bardzo malutko kalorii.
            • stopreformom Re: Jak zrzucić brzuch 15.10.14, 14:25
              a ile chemii przy okazji jak wciągasz takie z owoców z supermarketu! :)
    • kasia_l28 Re: Jak zrzucić brzuch 15.10.14, 11:33
      Tak jak piszesz- chudnie się całościowo, a nie miejscowo. Jeżeli chcesz schudnąć głównie w okolicach brzucha polecam bieganie. Jest to najlepsza forma na zrzucenie zbędnej tkanki tłuszczowej. Brzuszki mogą być uzupełnieniem treningu- ładnie rzeźbią mięśnie brzucha, ale nie powodują spadku wagi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka