Dodaj do ulubionych

ile trzeba wydac na domowa silownie?

12.10.16, 10:45
siema, powiedzcie ludziska ile trzeba wydac na domowa silownei zeby sie dalo sensownie cwiczyc? 5stow? wiecej? wroccilem z austri i troche hajsu przywiozlem to bym sobie zafundowal bo juz dawno chcialem tylko mozliwosci nei bylo
Obserwuj wątek
    • cwiklowy Re: ile trzeba wydac na domowa silownie? 17.10.16, 08:35
      no przegladam przegladam, a co tzn ze wyduzona gwarancja na talerze?
      • ania_abcfitness Re: ile trzeba wydac na domowa silownie? 19.10.16, 12:38
        To znaczy, że jako właściciel marki Xylo oferujemy 10-letnią gwarancję na obciążenia bitumiczne i dożywotnią na żeliwne. Dorzucamy też kilka produktów gratis, między innymi rękawice, ściskacze i kalendarz. Zapraszamy!
    • adusia97 Re: ile trzeba wydac na domowa silownie? 17.10.16, 09:34
      Zależy jak bogata ma być taka siłownia, ale podstawowe sprzęty kupisz za kilka stów.
    • foryou22 Re: ile trzeba wydac na domowa silownie? 28.10.16, 19:20
      Szkoda kasy lepiej się gdzieś zapisać wyda Pan mniej i będzie chodził. Jak ma się coś pod nosem z doświadzczenia wnioskuję że ludzie tego nei używają . Wpierw jest zapał 2,3 miesiące a potem to lerzy nieużywane!
    • mch31 Re: ile trzeba wydac na domowa silownie? 28.10.16, 22:44
      Na ch... ci siłownia? Nie masz motywacji = będzie rdzewieć. Kup se gałę 24kg zwaną kettlebell i ćwicz.
    • a_grest Re: ile trzeba wydac na domowa silownie? 28.10.16, 22:53
      Odradzam. Nawet dość proste ćwiczenia na siłce robiłem źle i trenerzy korygowali, nie mówiąc już trudniejszych jak przysiady - tu trener od miesięcy mnie poprawia. Tylko trzeba wybrać taką siłkę, gdzie są jacyś instruktorzy, bo miałem parę wejść do FabrykiFormy, a tam pies z kulawą nogą nie zwróci na ciebie uwagi... Można sobie zrobić krzywdę, albo zasłabnąć i dobrze, by w pobliżu ktoś był, kto w razie czego udzieli pomocy (to samo dotyczy własnej sauny).
    • Gość: zoladek Re: ile trzeba wydac na domowa silownie? IP: 81.15.173.* 29.10.16, 13:21
      Gościu zapomnij. Kup sobie jedną taśmę gumową o naciągu 23kg. ATX bodajże się to nazywa znajdziesz na allegro. ok 80 zł kosztuje. Do tego drążek rozporowy w futrynę ok 100 zł. I jesteś w stanie wykonać trening całego ciała. Taśma pomaga w podciąganiu (zobacz youtoube). Zmieniając chwyt drążka możesz sterować obciążeniem różnych partii mięśni. Do tego z samą taśmą, zaczepiając ją o stopy stojąc lub !nawet leżąc na łóżku przed telewizorem! możesz robić biceps barki. BAJKA. W wymyślaniu ćwiczeń ogranicza Cię tylko wyobraźnia. Dla którzy myślą że to dla leszczy, to niech spróbują. Sam myślałem że to gadżet do treningu aerobowego ale jestem w szoku, naprawdę znoszenie żelastwa do domu to przeżytek. Polecam. (oczywiście zakładam że jakiekolwiek pojęcie o terningu siłowym pan posiada :)) Jednak myślę że nawet totalny amator nie zrobi sobie krzywdy.
    • kurczaczek39 Re: ile trzeba wydac na domowa silownie? 29.10.16, 13:38
      Sam trening nie wystarczy i trzeba pomyśleć o odżywkach. Ja zawsze zamawiam z tej strony glutamina-odzywki.pl/odzywki-na-mase.html i jestem zadowolony. Jak dla mnie sprawdzone i zawsze skuteczne. Regularnie ćwiczę, znika tłuszcz i pojawiają się super mięśnie.
    • kwazidron87 Re: ile trzeba wydac na domowa silownie? 10.11.16, 15:34
      Rozumię, że chodzi ci o ciężarki a nie o fitnes i bieżnie o raz podobne.

sztangielki kupilem max10 kg x2 80 zł za komplet razem 160 zł
      dodatkowe obciążenie na bicepsy do sztangielek 4 x25 zł 100 zł
      ławeczka z regulacją siedziska 300 zł
      stojak na sztangę 150 zł
      sztanga zwykła 50 zł
      sztanga łamana szeroki i wąski chwyt 90 zł
      obciążenie na sztangę 6 ciężarków po 10 kg 300 zł
      dodatkowe syposażenie np: na pomki ekspandery czy rórka do podciągania się itd. 400 zł

więc tak od 1100 do 1500 zł w zależności gdzie kupujesz

Przy takim sprzęcie i odpowiednich technikach możesz mieć tyle samo ćwiczeń co na profesionalnej silowni na sprzęcie do wyizolowanych ćwiczeń
    • natalus1994 Re: ile trzeba wydac na domowa silownie? 11.02.17, 18:44
      Około 1000zł, przeczytaj sobie artykuł Domowa siłownia tanio i wygodnie masz w nim napisane co i jak :)
    • magdaling Re: ile trzeba wydac na domowa silownie? 08.12.17, 14:15
      Dużo nowych ciężarów sobie dokupowałem ostatnio i potrzebowałem w końcu jakiegoś stojaka na to żelastwo żeby mi się po garażu bez sensu nie miotała, fajny znalazłem na k-sport.com.pl za trochę ponad sto złotych, jest mocny, wytrzymały mogę na nim wszystko odłożyć i jeszcze mi dużo wolnego miejsca zostaje.
    • miron120 Re: ile trzeba wydac na domowa silownie? 09.12.17, 08:11
      A ja nie odradzam. Moja siostra sobie nieźle radzi z domową siłownią. Później zaczęła chodzić na siłownię na mieście i trener ją chwalił, więc pewnie trzeba mieć dobre źródło, żeby ćwiczyć w domu.
    • miron120 Re: ile trzeba wydac na domowa silownie? 09.12.17, 08:12
      A ja nie odradzam. Moja siostra sobie nieźle radzi z domową siłownią. Później zaczęła chodzić na siłownię na mieście i trener ją chwalił, więc pewnie trzeba mieć dobre źródło, żeby ćwiczyć w domu.

dbx-sport.pl/kalistenika-czesc-3-dawid-lomnicki/
    • sambolejro Re: ile trzeba wydac na domowa silownie? 22.01.18, 14:34
      To zależy co chcesz do niej kupić. Ale na pewno więcej niż 500 zł...
    • medime Re: ile trzeba wydac na domowa silownie? 04.02.22, 12:41
      Koszty nie są wcale duże hallonet.pl/sklepy-ze-sprzetem-fitness/ ja nic więcej nie potrzebuje.
    • gabolex Re: ile trzeba wydac na domowa silownie? 05.08.23, 12:56
      Tak naprawdę to niewiele. Wystarczy Ci hantelek i obciążenie + mata lub podłoże gumowe. Oczywiście możesz też zainwestować w gryf olimpijski i stojak na sztangę oraz zestaw obciążeń - wówczas większość ćwiczeń będzie w stanie zrobić bez konieczności wycieczki na siłownię.

Tutaj masz bardzo fajny artykuł, w którym są opisane podstawowe sprzęty stanowiące wyposażenie siłowni domowej: gymrage.pl/artykuly/podstawowe-wyposazenie-silowni-domowej/

Z tego co widzę, to wystarczy zainwestować jakieś 1,5 tysiąca złotych i masz już solidny sprzęt. Oczywiście da się też taniej, jak i drożej. Wszystko zależy od Twojego budżetu i czy chcesz kupić nowy sprzęt, markowy, czy używany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka