iamfinancier 27.02.18, 19:05 Hej! Ktoś może jest związany z tematyką odżywek i suplementów i zna się na tym? Dopiero zaczynam i chciałbym zasięgnąć rady, mam kilka pytań odnośnie paru spraw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haveagoodday Re: Tematyka suplementów dla sportowców,początkuj 21.03.18, 10:33 Wiesz co ja dość sporo informacji wyniosłem z prohormones.pl. Jest tam trochę wartościowych artykułów, one powinny Ci trochę rozjaśnić sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek Re: Tematyka suplementów dla sportowców,początkuj IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.03.18, 01:03 Zależy, co chcesz osiągnąć. Jeżeli chodzi o masę, to moim zdaniem wystarczy kreatyna i białko. Kreatyna jest w różnych postaciach, najtańszy jest monohydrat, ale ma tę wadę że pompuje wodę wszędzie (nie tylko do mięśni), człowiek cały puchnie, a potem jak przestanie brać to się kurczy. Są różne inne formy (jabłczan, azotan, chlorowodorek, glukonian, α-ketoglutaran itd.), najlepiej wypróbować co na Ciebie najlepiej działa. Jeżeli chodzi o białko, to ja kieruję się ceną - te droższe są bardziej skoncentrowane, mają parę procent czegośtam więcej, ale różnice w cenie są takie że moim zdaniem nie ma co przepłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
piernikarczyk.t Re: Tematyka suplementów dla sportowców,początkuj 31.05.18, 23:53 Wbijaj na fora typu KFD, SFD, jest jeszcze innych całkiem sporo. Na stronach sklepów też masz blogi i sporo ciekawych wpisów, zerknij sobie na Prohormones.pl, dosyć szeroko mają opisane suplementy. Odpowiedz Link Zgłoś
beck101 Re: Tematyka suplementów dla sportowców,początkuj 23.06.18, 20:31 Podstawą dobrej sylwetki zawsze jest dobrze dobrana dieta i treningi, suplementy to tylko mały procent sukcesu. Większość suplementów jest przereklamowana obiecująca szybkie efekty w krótkim czasie. Niestety droga do dobrej formy nie jest taka prosta jak zakup kilku spuli i oczekiwania na efekt. Jeśli jesteś początkującym nie warto pakować pieniędzy w suple lepiej wykorzystać naturalny potencjał dopiero po jakimś okresie ćwiczeń, można zastanowić się nad suplementacją. Odpowiedz Link Zgłoś