Gość: kaszanka IP: *.interlinia.kam.pl 25.09.02, 20:03 na jednym z poprzednich watkow Vivi powiedziala ze jesli ktos bedzie chcial to opisze te diete.Tak wiec ja prosze o instrukcje i czekam na odzew:)Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: savena Re: Fat Flush Plan - na czym polega (Vivi) IP: 5.1R* / *.49-136-217.adsl.skynet.be 25.09.02, 20:07 vivi , ja tez jestem ciekawa. napisz prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vivi Re: Fat Flush Plan - na czym polega (Vivi) IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 22:09 Fat Flush Plan to chyba najpopularniejsza dieta w USA teraz. Jets to dieta niskowęglowodanowa (oczywiscie), ale w przeciwienstwie do Atkinsa jest zdrowa. Ja stosowalam ja krotko, ale rezultaty fantastyczne, bez jojo. Moja isostra byla na niej tydzien (nie miala nadwagi, tylko zbedny tluszczyk ktiory nawet atkinsem nie schodził) Zasady.Zamowilam z Amazon.com, ksiazke autorki diety, wiec zasady sa pewne. Autorka jest bardzo znana dietetyczka, nie bede jej tu reklamowac ale wiel pism uznalo ja za najlepsza dietetyczke w USA. Dieta sklada sie z 3 faz. Pierwsza ma 2 tygodnie. Ciezko ja przezyc - bo nie je sie noic nie zdrowego. Jemy: Białko - do 8 uncji dziennie (uncja- ok 30 gr) - ryby, kurczak bez skóry. chuda wołowina, jagnięcina, cielęcina, serwatka, owoce morza. Unikac wieorzowiny z uwagi na złe tłuszcze. Jajka - do 2 dziennie. (jest bibliografia do badań o ich nieszkodliwoesci) Warzywa - unlimited! wszystkie poza kukurydza, dynia, gotowana marchwia i ziemniakami - czyli jak wiemy tymi wysokim IG Owoce - 2 porcje dziennie- do wyboru - porcję stanowi: 1 jabłko, pół grejfruta, 1 pomarańcza, 2 śliwjki, 6 truskawek, 10 wiśni itp, 1 nektarynka, 1 szklanka malin lub im podobnych. waźżne: - nie piec na patelni na tłusxzczu, nie solić - ja sie tego nie trzymalam bo jedzenie bez soli nie ma dal mnei smaku, ale caly plan jest tak skonstruowany zeby maksymalnieoczyscic organizm i pozwolic mu potem piekni espalac to czym go karmimy. I rzeczywiscie zalozenia tej dziety sa bardzo sensowen ale trudne do stosowania. WAZNE2: 1 łyżka oleju lnianego - wysokolinolowego - reguluje insuline. powoduje spalanie tluszczu, jest to najlepsze zrodlo NNKT nie uzywac pieprzu - dozwolone przyprawy: cynamon, cayenne, musztarda, ginger, czosnek, pietruszka,anyż, fennel, lisc laroewy, koriander, parsley, ocet jablkowy, kminek. mozna pic rano szklanke organicznej kawy mozna słodzik rano wypic szklanke goracej wody z wcisnieta polowka cytryny suplementowac kwas GLA - ok360 mg dziennie podzielic na rano i wieczor dobrze jest lykac kanityne, choline, inositol, chrom. 2 razy dziennie od razu po wstaniu i przed spaniem pijemy LONG LIFE COCTAIL: - aby zwiekszcyc eliminacje toksyn i przysieszyc pasaz.: szklanka "cranberry water" wymieszanna z łyżką zmielonego siemienia lnianego lub psylium. "cranberry watter " robi sie tak: - (przeciwko zatrzymaniu wody i cellulitowi) wymieszac sok zurawinowy z woda niegazowana w skali 1:8 u nas jedyny dobruy sok zurawinowy jest to syrop SATURNUS - mieszalam łyżkę stołową ze szklanka wody. nalezy wypijać 8 szkalnek tej mikstury dziennie Nastepne fazy polegaja na dodoawaniu innych protuktow np. majonezu, masła, serka wiejskiego, smietanki etc. pozdrowienai Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isa Re: Fat Flush Plan - na czym polega (Vivi) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 22:17 Super opis!!!! Vivi a gdzie kupić ten sok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Fat Flush Plan - na czym polega (Vivi) IP: 2.5.PRE* / *.gazeta.pl 25.09.02, 22:23 dieta ta wydaje mi się zdrowsza od diety atkinsa . A jak zeskutecznoscią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivi Re: Fat Flush Plan - na czym polega (Vivi) IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 09:33 sok zurawinowy - jest w Promenadzie w delikatesach, w Geancie przy podziemnym parkingu, w Sadyba best mall w sklepie ekologicznym, w wielu sklapach zielarskich. Ten ktory uzywalam kosztowal ok 35 zł, ale stracza na ponad tydzien - potem pije sie tego mniej - tylko 2 razy dziennie. Ten sok ma napisane ze zawiera cukier, ale jest go bardzo małao, i jest tak rozcienczony, ze jest to neiistotne (Wg mojej siostry biochemiczki). Gla- w aptece kupilam Neoglanyne - ok 20 zł, brałam 5 pastylek dziennie. Jest to ważne w każdej diecie (NNKT) Przykładowe menu: Po wstaniu - Long life coctail 20 min przed sniadaniem - szklanka wody z cytryna Sniadanie - jajecznica na warzywach np pomidorach. szklanka wody żurawinowej. Przekaska - drugie sniadanie - grejfrut 20 min przed obiadem - szklanka wody żurawinowej ObiaD - 150 gr łososia z cytryna i czosnkiem - na ruszcie, w foli aluminoweej, gotowany, pieczony na patelni beztluszczowej. Sałata z czegokolwiek. łyżka oleju lnianego. szklanka wodyżurawinowej. W ciagu dnia - 2 skzlanki wody żurawinowej 4 P.M. snack - podwieczorek - 1 jabłko 20 min przed kolacja - szklanka wody zyrawinowej Kolacja - 120 gr kurczaka, indyka etc z grzybami, sałata, 1 łyżka oleju lnianego Przed spaniem - LOng Life COctail Olej lniany nie pije sie z łyżki, a dodaje do jedzenia - nie mozna go podgrzewać. Ja nim zalewałam sałatkę. Na śnaidanie panie Gittlemn poleca tzw. Smoothie. Jeśli na śniadani zje się Smoothie, to potem na którąś z przekąsek można zjeść jajko w dowolnej postaci. Ja robie sobie pyszny nalesnik: przepis: 1 jajko sole, dodaje siemie lniane wziarenkach, tak zeby masa byla gesta, dodaje cayenne. Klade na patelnie (bez tluszczu) i rozsmarowuje rownomiernie lopatka. Po paru minutach przewracam na druga strone. Na tym jem warzywa i serki wiejskie (ale to w 2 fazie) Przepis na Smoothie1 szklanka swiezych lub mrozonych owocow, jedna miarka spudrowanej serwatki (takiej jak dla kulturystów) szklanka wody zurawinowej, 1 luzka oleju lnianego (nie bedzie czuc) slodzik - zmiksowac. Jest to pyszna kremowa przekaska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dohap Re: Fat Flush Plan - na czym polega (Vivi) IP: 217.153.44.* 26.09.02, 16:02 to wszystko stare metody "robienia ketozy", czyli spalania tłuszczu bez liczenia kalorii, ale zA TO praktycznie bez jedzenia węglowodanów. Zaleta - skuteczność. Wady - wątroba jest mocno obciążana na dłuższą metę... NIc nowego. Pakerzy stosują to od wielu, wielu lat w fazie robienia definicji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivi Re: Fat Flush Plan - do KIKI IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 09:17 Kiki, ale o jakiej diecie ty piszesz. To nie jest Fat Flush Plan. Czy czerwona borówka to żurawina? W tej diecie żurawina jest niezbędna , bo jest to jedyny owoc który oczyszcza watrobe, nerki oraz mobilizuje do spalania tluszczu i dodatkowo zapobiega zatrzymaniu wody- likwidując cellultis - u mnie zniknał zupełnie!!! Nie mgę sie zgodzic z tym, ze mozna nie wdrozyc calego palnu. Chociaz na ydzien nalezy sie dokladnie stosowac- Autorka diety powtarza to w ksiazce - jest to jedyna mozliwosc usprawnienia organizmu. Potem oczywiscie mozna modyfikowac, ale NAJWAZNIEJSZY jest dobry start. Kiki, uproscilas strasznie duzo rzeczy. Czerwone mieso??? Mozna tylko cielecine chuda, wołowinę, dziczyznę, drób, indyka, ryby! RESZTA ODPADA. Warzywa tez nie wszystkie! STrasznie jestes niedokładna! Nie mozna warzyw podnoszących insuline! CO do chodzenia spac to nie jest tonajwazniejszy element diety, a wręcz drugorzędny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelski slodzik IP: *.uk.fid-intl.com 01.10.02, 15:30 slodzik mozna ale tylko jeden rodzaj - sprawdze pozniej nazwe. izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKI Re: Fat Flush Plan - na czym polega (Vivi) IP: 2.5.PRE* / *.gazeta.pl 25.09.02, 22:48 CYT. Jesli beda chetni/chetne to napisze wiecej szczzegolow. Podstawowym niewymienialnym skladnikiem jest sok z borowki czerwonej i on to wlasnie, rozcienczony z woda przysluzyc sie ma do oczyszczenia watroby, ktora jest podstawowym organem spalajacym tluszcze. Jesli wiec mozecie dostac mozona badz swieza borowke czerwona lub tez nieslodzony sok borowkowy, to podam jadlospisy i wiecej szczegolow. Mysle jednak, ze z kilku wskazowek kazda z nas moze skorzystac bez uciekania sie do wdrazania calego planu. Na czczo nalezy pic szklanke cieplej wody z sokiem z polowy cytryny, to sprzyja oczyszczaniu watroby. 2 razy dziennie przyjmowac po lyzce oleju lnianego - reguluje poziom insuliny we krwi, 1 lyzke oleju zastapic mozna 3 lyzkami zmielonego siemienia lnianego lub lyzeczka tranu(w ostatecznosci jest tran). 360-400 mg /dzien oleju z wiesiolka dwuletniego lub oleju z nasion czarnej porzeczki lub ogórecznika lekarskiego . Jesli kogos bedzie interesowalo menu to ogolne zasady na 2 pierwsze tygodnie to 1200-1300 cal/dzien z 250 g chudego bialego lub czerwonego miesa max 2 jajka dziennie, nieograniczone ilosci kolorowych warzyw, 2 owoce dziennie. Ja sie do niej przymierzam od jutra, sok ugotowany czeka w kuchni, sniadanie i podobiadek w pudeleczkach. No i powinno sie chodzic spac o 10 wieczor, azeby uregulowac poziom kortyzonu, czyli jutro bede w lozeczku chrapiac sobie smacznie o tej porze :-)). Z diety elimminuje sie produkty pochodzenia psszennego, mleko poprawiacze smaku na bazie drozdzy (b.popularne w UK i USA). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivi Re: Psylium - co to jest? IP: *.atcom.net.pl 26.09.02, 13:51 taka wysoko błonnikowa roslna. . sa w ekologicznych sklepach. zamiast psylium uzywalam sproszkowanego siemienialnianego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isa siemię IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 13:56 Czy to prawda, ze siemię w postaci ziarenek nie jest trawione? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savena Re: siemię IP: 5.1R* / *.1-200-80.adsl.skynet.be 26.09.02, 14:18 dodam do montignaca sok zurawinowy i siemie i bedzie to samo. no moze wyrzuce swininke. czy sie myle ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivi Re: siemię IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 20:36 niezupelnie to co Monti. Tu jest dokładan ilosc białka dziennie okreslona - w montim nie. Tu sie je 6 posilkow - u Montiego 3 Jemy owoce w ciagu dnia - u Mintignaca na czczo (dziwny pomysl) U Montiego mozna tłuste sery, tu niestety nie. Monti noic nie mowi o smazeniu - tu smazenie miesa na tluszczu zabronione to jest cholernie zdrowa dieta i ja chyba nie jestem w stanie jej stosowac. natomiast nie psotkalam sie z bardzij efektywna. Ta dieta zostala upowszechniona na ivillage.com mozna poszperac na tamtym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: siemię IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 31.10.02, 18:11 bardzo prosze o podanie nazwiska autorki tej ksiazki o ktorej pisze KIKI - albo tytulu. Ewentualnie - czy mozna ja kupic w jkaiejsc ksiegarni lub gdzies przez internet? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viv Re: siemię IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 20:37 zgadza sie siemie w ziarenkach nie jest trawione. w tej diecie trzeba 2 lyzki zmielonego zjesc, aby dostarczyc niezbedne tłuszcze które są w siemieniu. Ja nie jestem juz na tej diecie i teraz jem siemie w ziarenkach./ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: siemię IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 26.09.02, 22:05 Dziewczyny, nie puszczę tego wątku. Chcę wiedzieć jakie będą efekty. Podoba mi się ta dieta, ale podoba mi się też Atkins. Tyle, że nie mam żadnych informacji na temat wzrostu/spadku poziomu cholesterolu w Atkinsie i to mnie trochę hamuje. Wiecie coś na ten temat? A o swoich osiągnięciach wagowych (i samopoczuciowych)piszcie, proszę, bo jest to naprawdę bardzo ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isa mustard IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 22:57 Autorka wśród dozwolonych przypraw wymienia musztardę. Przecież w skłaadzie ma ona cukier? Więc mozna ja stosować czy istnieje jakaś specjalna bio=eko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivi Re: mustard IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 00:22 sprawdzialm w ksiazce i musztarda = to nie taka do smarowania, tylko w proszku - czyli pewnie chodzi o gorczyce. jak juz mowilam istotne jest ograniczenie soli, wiec oczywiscie ogorki konserwowe, kiszone etc nie sa wskazane. J sie jednak tej diety trzymalam scisle jedynie tydzien - wiec mozna wytrzymac bez ogorkow kiszonych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isa Re: mustard IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 08:44 Dzięki za odp. Czy ktoś może mi napisać co to jest cayenne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savena Re: mustard IP: 5.1R* / *.59-136-217.adsl.skynet.be 27.09.02, 09:47 isa cayene to jest pieprz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivi Re: mustard IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 10:35 autorka wlasciwie uznaje ze cayenne to nei jest pieprz tak do konca- bo ma inne jakiestam wlasciwosci ma dosc ostry smak, jest czerwone i bardzo dobrze sie tym przyprawia warzywka i miesko (albo soje) przyprawy na tej diecie wg autorkinie sa przypadkowe, - wszystkie maja wlasciwosci albo termogniczne, albo antyutlenaijace, albo przyspieszaja metabolizm albo jescze cos innego (np hamuja glod) zakazany jestnatomiast zwykly pieprz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isa Ogórki konserwowe? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 23:03 Czy mozna je jeść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Fat Flush Plan - na czym polega (Vivi) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 11:26 Może chodzi o to: www.ivillage.com/diet/features/fatflush/articles/0,5050,222480_13884,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivi Re: Fat Flush Plan - na czym polega (Vivi) IP: *.atcom.net.pl 28.09.02, 13:18 jak pisalam na samym poczatku ta dieta zostala upowszechniona przez forumowiczki ivillage.com. niestety na stronie ivillage, jest zbyt malo informacji i musialam kupic ksiazke autorki diety. ale strone warto przejrzec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelski moj watek sprzed paru miesiecy IP: *.webport.bt.net 01.10.02, 01:31 na temat tej diety, ale zostalam potraktowana przez niektore forumowiczki " z buta" totez nie kontynuowalam tlumaczenia. Jesli bylyby jeszcze jakies pytania to chetnie sluze pomoca - ksiazke mam i przeczytalam ja kilkukrotnie izabelski www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=342&w=1875517 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cortina Re: moj watek sprzed paru miesiecy IP: 213.158.195.* 01.10.02, 08:10 byłabym zainteresowana tą dietą może mogłabyś zeskanować książkę albo ew. wysłać mi faksem napisz do mnie caroll12@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivi Re: moj watek sprzed paru miesiecy IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 10:51 ksiazka jest bardzo gruba, troche dlugo by zajelo skanowanie. Jestes z warszwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v. Re: moj watek sprzed paru miesiecy IP: *.atcom.net.pl 01.10.02, 13:50 moge ja pozyczyc oczywiscie. znam ta ksiazke na pamiec, wiec moge sie jej nawet pozbyc na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chrapka Re: moj watek sprzed paru miesiecy IP: *.ipartners.pl / *.bcf.pl 21.10.02, 14:04 Czesc Vivi, chcialabym wyslac do Ciebie mail'a, ale nie mam adresu, albo zle wpisuje i wraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vera Re: moj watek sprzed paru miesiecy IP: *.isns.uw.edu.pl 21.10.02, 17:35 Hej! Bardzo interesuje mnie ta dieta, czy możecie podać rezultaty jej stosowania? (w kg lub w cm:)), a może któraś z Was pożyczyłaby mi jej do przeczytania lub skserowania? Będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivi Re: moj watek sprzed paru miesiecy IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 17:43 moj e-mail vampirella@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivi Re: moj watek sprzed paru miesiecy IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 17:44 Rezultat moj : mam 152 cm wzrostu, wazylam 50 kilo teraz waze 44,5 choc ta diete stosowalam tylko tydzien. Moja siostra stracila 15 kilo w 2 tygodnie. wszystkie szczegoly opisalam w watkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donka_ Re: moj watek sprzed paru miesiecy IP: *.ukie.gov.pl / 10.3.17.* 22.10.02, 13:36 Vivi, czy stosowałaś tę dietę tylko przez tydzień i w czasie tego tygodnia schudłaś aż 5,5 kg? Czy potem przeszłaś na jakąś inną dietę, czy po prostu jadłaś co chciałaś? Czy stosowałaś do tego jakieś ćwiczenia? Czy to była Twoja pierwsza dieta? Poza tym mam pytania do osób, które ją stosowały (do Vivi i innych) Co to jest kawa organiczna? jakie suplementy trzeba brać ? (nie było to dla mnie jasne) co z tym snem? czy jest się głodnym? jak z samopoczuciem? jak wyglądają kolejne etapy tej diety? czy występuje efekt jojo? jaki słodzik mozna stosowac? Czy któraś z forumowiczek równie fantastycznie schudla na tej diecie? Będę wdzięczna za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donka_ Re: moj watek sprzed paru miesiecy IP: *.isns.uw.edu.pl 21.10.02, 18:04 Chodzi mi, oczywiście, o pożyczenie książki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrapka Re: moj watek sprzed paru miesiecy IP: *.ipartners.pl / *.bcf.pl 22.10.02, 12:34 no to dziewczyny, wyjezdzam z taka propozycja, oczywiscie za pozwoleniem Vivi, pozyczylabym ta ksiazke i ksernęła w kilku kopiach, a dla Vivi kupilybysmy jakis gift za pozyczenie knigi, co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donka_ Re: moj watek sprzed paru miesiecy IP: *.ukie.gov.pl / 10.3.17.* 22.10.02, 12:57 Ja jestem za Twoją propozycją Chrapka. czy ktoś zaspokoi moją wielką ciekawość, jakie są efekty stosowania tej diety: jest skuteczniejsza niż inne, więc jakie to efekty??? PLEASE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrapka Re: moj watek sprzed paru miesiecy IP: *.ipartners.pl / *.bcf.pl 22.10.02, 13:11 Donka, przeciez Vivi juz napisala o efektach: " Rezultat moj : mam 152 cm wzrostu, wazylam 50 kilo teraz waze 44,5 choc ta diete stosowalam tylko tydzien. Moja siostra stracila 15 kilo w 2 tygodnie" pozdr P.S. Obliczylam, ze Vivi zeszla z BMI=21.64 do 19,26 Uwazam, ze to naprawde ogromny sukces, zwlaszcza, ze najtrudniej jest zrzucic te ostatnie kilka kilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivi Re: moj watek sprzed paru miesiecy IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 22:57 racja, moje zrzucone kilogramki to sukces, bo wlasciwie to nie bylam gruba, tylk chcialam sie pozbyc warstewki tluszczyku. Dodatkowo ta dieta zlikwidowala mi calkowicie cellulit (teraz nie mam go nawet jak bardzo mocno ściagam skore) Wogole to teraz jestm na takim fat Flush Planie liberalnym - tzn pozwalam sobie na odstepstwa, uzywam wiecej nabialu, wiecej przypraw, wiecej rodzajow miesa, smazenie - i nie ma YOYO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivi Re: moj watek sprzed paru miesiecy IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 22:59 dziewczyny, naprawde polecam FFP. Nie dosc ze skuteczna jak nie wiem, to jescze zdrowiutka - nikt z rodzinki nie czepail sie ze sie zle odzywiam i znowu szajbuje :) (jak wtedy gdy probowalam Atkinsa) NA forum ivillage.com jest duuuzo wypowiedzi bardzo zadowolonych dziweczyn ktore schudly tony! buziaki, vivi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donka_ Re: moj watek sprzed paru miesiecy IP: *.ukie.gov.pl / 10.3.17.* 23.10.02, 09:37 Hej! Jestem bardzo nakręcona na FFP, ale trochę jeszcze brakuje mi teorii, stąd prośba o pożyczenie książki (np do odbicia na ksero), co o tym myślisz Vivi? Vivi, czy Ty schudłaś na Atkinsie, bo ja stosuje go restrykcyjnie od 2 tygodni, ale efekty są bardzo mizerne. Jak myślicie, lepiej zastosować FFP od razu czy może zrobić przerwę po Atkinsie, żeby trochę dać odpocząć wątrobie i nerkom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika izabelski - nie martw sie ! IP: *.ipt.aol.com 26.10.02, 00:08 to ,ze ludzie sa zlozliwi, to nic nowego, ja mieszkam w stanach i wiem, ze tu jest wiele szczuplych, zadbanych kobiet, ja natomiast mam inne pytanie , co to jest cranberry water, poniewaz tu w sklepach pelno jest wod smakowych, nie wiem czy dieta ma takie na mysli ? Odpowiedz Link Zgłoś
donka_ Re: izabelski - nie martw sie ! 26.10.02, 18:31 Czy ktoś (Vivi, Izabelski) mógłby mi możyczyć książki na temat FFP? Bardzo bym chciała zastosować tę dietę... Chrapka, co z Twoją propozycją? Donka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrapka Re: izabelski - nie martw sie ! IP: *.qdnet.pl 26.10.02, 21:39 Donka, ja tez czekam na wiadomosc od Vivi. Z tego co wiem, ksiazka jest w posiadaniu jednej z forumowiczek, wiec trzeba poczekac, az zostanie zwrocona do Vivi, no i az Vivi da nam znac o tym. Czekam z niecierpliwoscia... :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelski ottucha - dziekuje + ksiazka zza morza IP: *.uk.fid-intl.com 28.10.02, 16:19 Nareszcie ktos mnie poparl - dziekuje. Stereotypami to pewnie jest sciezka do piekla wylozona :-) Ksiazke mam po angielsku - mieszkam w Londynie - z pozyczeniem byloby trudno. Jest w niej duzo wyjasnien naukowego typu i bardzo ciekawie w dodatku. izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donka_ Re: ottucha - dziekuje + ksiazka zza morza IP: *.ukie.gov.pl / 10.3.17.* 29.10.02, 13:14 Zgadzam się, że streszczanie z wlasnej inicjatywy nowej książki to rzecz godna pochwały. Fajnie, że jeszcze się komuś chce pomagać innym (mam tu na myśli też inne osoby służące radą i własnym doświadczeniem, np. Joggera, Vivi i innych, zarówno na tym Forum, jak i w życiu): DZIEKI WSZYSTKIM!!! Szkoda jednak, że nie mieszkasz w Warszawie (książka-odległość), bo FFP wydaje mi się bardzo ciekawą koncepcją. Ja stosowałam Atkinsa, ale po ponownym przeczytaniu książki i wątków na tym Forum mam wrażenie, że dopiero teraz wiem , dlaczego zbytnio nie schudłam. Moze jest tak tez z krytykującymi Ciebie, a raczej to co pisalas o diecie. Na podstawie kilku informacji krytykują cały program, nie mając dostatecznej wiedzy, czy doświadczenia. Czasem też przemawia przez nich frustracja. Zapewniam, że we mnie będziesz miała wierną czytelniczkę, więc ... jeśli chciałoby Ci się "trochę potłumaczyć", będę wdzięczna. Przymierzam się do FFP, ale chcę się do niej solidnie przygotować. Napisz o swoich doświadczeniach: czy stosowałaś ten sposób odżywiania, jak działał na Ciebie, czy schudłaś? Ludzie, piszcie o swoich doświadczeniach (pozytywnych, jak i negatywnych), bo to może pomóc innym. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelski borowka czerwon IP: *.uk.fid-intl.com 28.10.02, 16:27 Swiato dziekczyn8enia wkrotce - borowek po sklepach zapewne w nadmiarze.Z mrozonych roblam kompot - 250 g mrozonki po ugotowaniu rozcienczyc 1(kompot):7 (woda) aby wystarczylo na 2 doby (tak to sobie przeliczylam. Wspanialy ozezwiajacy kompot w ten sposob odkrylam. izabelsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrapka Do Donki IP: *.ipartners.pl / *.bcf.pl 31.10.02, 08:40 Donka, wydaje mi sie, ze sprawa ksiazki moze byc nieaktualna. Vivi zniknela z horyzontu, wogole sie nie odzywa, moze wyjechala? VIVI ODEZWIJ SIE!!! Napisz, cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donka_ Re: Do Donki IP: *.ukie.gov.pl / 10.3.17.* 31.10.02, 12:44 Do Chrapki! Ja jednak chciałabym w przyszłym tygodniu przejść na FFP, może zrobimy to w tym samym czasie i trochę powspieramy? Co Ty na to? Liczę również na pomoc izabelski, a i Vivi, mam nadzieję, wróci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Do Donki i chrapki 31.10.02, 16:36 Jesli jestescie za to sie przylaczam - musze sie przyznac, ze troche zeszlam z dobrej drogi. Przyda mi sie otucha i towarzystwo. Pamietjcie: Niezdedne skladniki tej diety to : Wiara w siebie i dobrze zaplanowane zakupy. Dajcie mi znac, kedy bedzieci gotowe to podam liste zakupow i zaczniemy. izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrapka Re: Do Donki i chrapki IP: *.qdnet.pl 31.10.02, 16:57 Dobra dziewczyny, ja jestem ZA.Bardzo sie ciesze, ze jest tak solidarnie. Izabelski, dziekuje za wsparcie nas swoja wiedza. To kiedy zaczynamy? :-)) goraco pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelski Re: Do Donki i chrapki IP: *.webport.bt.net 31.10.02, 20:59 zaczne dzisiaj wieczorem - napisze liste zakupow etc - ja moge moze i od jutra :-) izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Do Donki i chrapki IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 03.11.02, 13:02 Ja jestem nastepna - bardzo chetnie dolacze :-)) Nie wiem czy juz zaczelyscie - bo nastalo swieto zmarlych i wszystkie zamarlyscie ;-) Ja w takim razie postalam sie zaczac od jutra rano, choc nie wszyskie szczegolu sa tu dla mnie jasne. Czy Vivi albo Izabelski moglybyscie podac nazwisko autorki ksiazki i jej tytul? JHa chetnie jaj kupie, nawet w jez.ang. Albo moze mozna ja zamowic gdzies przez internet?? Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Do Donki i chrapki IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 03.11.02, 13:05 Jeszcze jedno pytanie - czy mozna pic kawe (taka zwykla, parzone, fusiare) Chyba niestety jestem od niej uzalezniona i nie wyobrazam sobie dnia bez kawy... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
clodine Re: Do Donki i chrapki 03.11.02, 18:16 hej :)) tez bym sie chciala do Was przylaczyc.. nie wiem tylko gdzie dorwac sok zurawinowy - jak na razie szukam w supermarketach ale nie widac :( W razie czego da to sie czyms zastapic? Moze dzemem? ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelski Re: Do Donki i chrapki IP: *.uk.fid-intl.com 04.11.02, 13:42 ktos powyzej (moze vivi?) pisala, gdzie mozna go dostac w POlsce dzemem nie mozesz zastapic, bo jest w nim najpewniej cukier, ale suszona borowka czerwona mysle, ze spelni swoja role. izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omadzi Izabelski - Londyn IP: webcacheH* / *.buffalo.dialup.pol.co.uk 03.11.02, 20:31 Ciesze sie ze jest ktos na forum, kto jest w Londynie. Zainteresowal mnie FFF i chetnie pozycze ksiazke lub dowiem sie gdzie kupic, a i lista zakupow tez sie przyda bo musze przyznac, ze czasem trudno mi sie kupuje (ciezko znalezc cos zdrowego i smacznego)w angielskich sklepach mimo ze mieszkam tu juz ponad rok, ale zamiast chudnac - niestety tyje. Pozdrawiam serdecznie. Jezeli masz ochote - napisz omadzi@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
donka_ Re: Do Donki i chrapki 05.11.02, 14:39 Hej dziewczyny! Wróciłam po Świecie. Poddałam myśl o odchudzaniu w tym tygodniu, a tu klops. Nie dam rady - buuuu - mam kompletne urwanie głowy z robotą, więc o gotowaniu,a tym bardziej o wysypianiu nie ma mowy. Dla mnie początek diety to najwcześniej wtorek w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam i jedno pytanie do izabelski: czy żurawina i czerwona borówka to to samo, bo nie wydaje mi sie: na staraganie jest i to i to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mraw Re: Do Donki i chrapki IP: *.ists.pl 25.11.02, 01:42 Wątek umarł?!!! A ja czekam na listę zakupów, bo też chciałam się przyłączyć ze swoimi zbytecznymi 10kg:-((( Zacznijmyż!!! mrawcia Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Do Donki i chrapki 25.11.02, 02:03 Poczytaj na : www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=342&w=3452830 izabelski Odpowiedz Link Zgłoś