Dodaj do ulubionych

kobieta-jak wymodelowac mocne nogi?

12.03.06, 09:21
Jestem dosyc szczupla,ale mam "mocne" nogi.Jesli zaczynam sie odchudzac, to
chudne najpierw na górze-rece,piersi,twarz,a tkanka tluszczowa na nogach
zostaje. Zwlaszcza od wewnetrznej strony ud-taki miekki tluszczyk;) i na
lydkach. Jaka diete i cwiczenia powinnam stosowac,zeby wysmuklic uda i lydki?
Obserwuj wątek
    • Gość: mala.mi6 Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 16:36
      Też dołączam się do tego pytania.
      • Gość: Meg Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 11:27
        Ja również
        • Gość: Oleńka Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 11:33
          Kurcze mam ten sam problem, a sprawa jest pilna. Lato sie zbliża
          • jogger Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? 13.03.06, 17:24
            Aerobik ABT
      • Gość: studio_figura Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 15:55
        Szanowna Pani,

Rozumiem, że chodzi o tak zwaną dysfunkcje układu limfatycznego.
        Spotkałam sie już z takimi przypadkami w mojej pracy z klientkami.
        Otórz :
        1) oczyścic organizm
        2) spowodować, pobudzić tą partie ciała aby zeszła woda i aby pomniejszyć
        partie centymwetrach
        Polecam masaż Rollen oraz maseczke iłową

Jesli jest Pani zainteresowana moja poradą to nią służe , oczywiście w tej
        sytuacji bezpłatnie :-)

Pozdrwaiam
        Izabella Michalak
    • onlyju rozciągać, czyli np. 13.03.06, 19:01
      Pilates polecam dziewczyny! Rozciągające ćwiczenia, zbliżony do dawnego
      callaneticsu. Nie pompuje mięśni, a je wydluża = wysmukla = nogi są robią się
      zgrabne i smukle.
      • Gość: Meg Re: rozciągać, czyli np. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 23:27
        Nasz może stronę internetową gdzie są te cwiczenia prezentowane, jeżeli nie to
        skąd je poznać bez chodzenia do fitnes clubu?
        • Gość: Kasia_S Re: rozciągać, czyli np. IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 14.03.06, 09:15
          mam ten sam problem z nogami-tylko ze ja mam "mocne" w sensie umiesnione-chodze
          na abt ale od tego to mi jedynie miesnie rosna a nie wysmuklaja sie nogi, to
          samo z plywaniem a co do pilatesu tto po prostu nie lubie-za wolny..moze macie
          jakies inne pomysly??
          • Gość: Justa Re: rozciągać, czyli np. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:08
            No właśnie - jakieś domnowe ćwiczenie
            • Gość: onlyju Re: rozciągać, czyli np. IP: *.aster.pl 15.03.06, 21:26
              Pilates z powodzeniem można ćwiczyć w domu. Stron www nie znam - trzeba
              poszukać w wyszukiwarkach. Ja po pewnym czasie chodzenia na zajęcia pilates,
              przenioslam je z powodzeniem do domu. Wystarczy mata. Rzeczywiście są wolne,
              ale tylko wydlużenie i rozciągnięcie mięśni coś pomoże w przypadku masywnych
              nóg. Ćwiczenia są proste i przyjemne. A przede wszystkim skuteczne. Polecam.
              • Gość: Ala Re: rozciągać, czyli np. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 22:43
                ok ale błagam o jakąś stronkę bo szukałam w googlach i nic nie ma. Moze ktoś
                zna??????
    • Gość: Elza Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 23:27
      Czy naprawdę nikt nie zna sposobu?
    • Gość: Marcin Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.promontel.net.pl / *.promontel.net.pl 14.03.06, 23:50
      Witam
      Jak chodzicie na siłownie to juz pewnie znacie swoje organizmy,co mozecie
      robic, lubicie itp.
      jesli chodzi o nogi sprubujcie zmieniac trenig co 2 tyg, najpierw typowo silowy
      np, sownica(stopy na zewnatrz i wewnatrz)przywodziciele ,odwodzicielewyprosty
      itd duzymi ciezaramido 8-12 powt,nastepne 2 tyg. ilosc powtorzen zwiekrzyc do
      20, oczywiscie zmiejszyc ciezar.dieta-jak najmniej weglowodanow, raz w tygodniu
      mozna cos zaszalec ale bez przesady z jedzeniam:)
      pozdro i zycze efektow
      • kielbasiana Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? 15.03.06, 08:17
        niestety mnie siłownia wcale nie pomogła na nogi. rozbudowałam sobie tylko
        mięsnie łydkek a uda stały sie masywniejsze. jak zrobi się cieplej zacznę
        biegać a narazie jeżdżę na rowerze stacjonarnym, 45 min dziennie na zerowym
        obciążeniu. zastanawiam sie tylko po jakim czasie zobaczę efekty :)
        • Gość: Iza Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 10:49
          Mam ten sam problem. Nie wiem czy zobaczysz efekty bo ja tak robiłam i nie
          zobaczyłam :-(
          CZy już naprawdę nie ma sposobu?
          • kielbasiana Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? 15.03.06, 13:52
            iza jeździłaś na rowerze, biegałaś i nic ? nawet cellulitu sie nie pozbyłaś ?
            • Gość: Iza Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 16:19
              kompletnie nic. Uda tylko mi sie rozrosły.
        • Gość: jackk3 Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.ptr.terago.ca 15.03.06, 16:26
          Czolem,
          Jesli jezdzisz na zerowym obciazeniu (zakladam ze to jest rower stacjonarny-tym
          gorzej bo nie maja praktycznie zadnego obciazenia) to jest to poprostu za malo.
          Podejrzewam ze praktycznie nie spalasz kalorii. Moze zwiekszysz obciazenie?
          Pzdr
          • sarenka82 Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? 15.03.06, 22:32
            Oj no nie załamujcie mnie! Nie ma sposobu??? Napewno jest i kiedyś go odnajdziemy.... bylebyśmy zdążyły do lata :-) Ja od dziś zaczynam jazdę na rowerku stacjonarnym. Mam nadzieje, że będzie widoczna poprawa. Kiedyś udało mi się poprawić wygląd nóg masażami za pomocą kremów "na celulitis" np Avonu i specjalnym urządzeniem. Ale jak przestałam tego stosować,to znów "flak" mi się zrobił z nóg.
            • szczepek1989 Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? 16.03.06, 07:36
              Drogie Panie:

Do Lata nie zdążycie pozbyć się miesni na łydkach. Jak Idziecie na Siłownię to:
              -duzo Serii z małym obciązeniem.
              -skakanka,
              -zwisanie na drążku

jest kilka skutecznych ćwiczonek, ale zależą od tego co lubicie:)..pozdrawiam i
              służę pomocą...:)
              • szczepek1989 Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? 16.03.06, 07:38
                Tutaj zalecana jest większa liczba treningów(nawet do 6 tygodniowo)-każdą grupę
                mięśniową trenujemy nawet 2 razy w tygodniu. Treningi krótkie, bardzo intensywne
                (przerwy pomiędzy seriami zmniejszamy do 60-30 sekund) z dużą różnorodnością
                ćwiczeń(dodajemy więcej ćwiczeń izolowanych, jak np. rozpiętki w leżeniu,
                krzyżowanie linek wyciągów, ćwiczenia na maszynach treningowych).Można stosować
                superserie, serie łączone, serie potrójne, gigantserie(powyżej 3 ćwiczeń na tę
                samą grupę wykonywanych w minimalnych odstępach)-oczywiście w miarę
                zaawansowania ćwiczącego. Na większe grupy mięśniowe wykonujemy 12-9 serii, na
                mniejsze10-7 serii-ilość powtórzeń nie mniejsza niż 10-12.Dobre połączenie to
                wykonanie po treningu siłowym treningu aerobowego(30-45 minut). Oczywiście jest
                to tylko bardzo ogólny zapis, a od tych zasad są odstępstwa, ponieważ każdy
                organizm reaguje inaczej na te same bodźce. I tak w rzeczywistości, każdy
                powinien wypracować sobie osobisty program-adekwatny do indywidualnych
                predyspozycji organizmu, a zapis ogólny powinien służyć, jako podstawa do
                dalszych prób wypracowania tego programu.
                • Gość: Helga Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:31
                  Szczepek, a nie znasz jakichś normalnych ćwiczeń które mozna zrobić w domu?
                  Jak ćwiczyć na rowerze stacjonarnym? Z jakim obciążeniem i ja długo żeby
                  wyszczuplić nogi a nie doprowadzić do rozrostu mięśni.
                  • kielbasiana Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? 16.03.06, 11:38
                    świetne pytanie :) jak do cholery mamy jeździć na tych rowerach, zeby nogi
                    zeszczuplały :)
                • Gość: Kasia Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 25.03.06, 18:01
                  Czesc. Najskuteczniejszym sposobem wysmuklenia ciala, zwlaszcza nog, opartym na
                  mej autopsji, jest basen. W pazdzierniku ubieglego roku wrocilam ze Stanow o
                  lekko przyokraglonych ksztaltach, przy wzroscie 170cm wazylam w powiewach do
                  64kg. Znalazlam stancje, kontynujac me studia, nieopodal zbiornika krytego z
                  woda. Zapisalam sie na codzienne serie najpierw po 1.5h stylem:zabka, poczym po
                  dwoch tygodniach, kiedy zauwazylam namacalne efekty, zredukowalam trening do
                  45min. kazdego dnia. Co wiecej bylam na diecie, ograniczajac spozywane posilki
                  do niezbednego minimum. I tak po 5 miesiacach zrzucilam 10kg, nadajac swemu
                  cialu delikatny, wyprofilowany ksztalt. Niestety tydzien temu wrocilam do
                  Stanow, pragnac ostac tu na stale, zegnajac sie z ma pasja- sportem wodnym i
                  polskim, zdrowym jedzeniem. W okolicy, w ktorej rezyduje nie ma basenu, dlatego
                  w obawie przed ponowna pokarmowa samowolka, procz restrykcji i liczenia
                  amerykanskich kalorii, szukam sposobnosci, by moje wymodelowane cialo, wysilek
                  oraz inwestycja w nie, ponownie nie wrocilo do formy sprzed pazdziernika 2005r.
                  Polecam plywanie- pomijajac ze w czepku wyglada sie jak w kondonie;-)
                  Kasia
                  • Gość: jackk3 Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.ptr.terago.ca 25.03.06, 18:22
                    Gratulacje. I nie bylo to az takie trudne. Natomiast twoje stwierdzenie o
                    zdrowotnosci amerykanskiego jedzenia jest dla mnie niezrozumiale. Jedzenie jest
                    tak zdrowe jakie jesz poprostu. Za oceanem jest mnostwo sklepow ze zdrowa
                    zywnoscia, w kazdym sklepie sa wydzielone obszry z w/w. Na pewno znajdziesz tez
                    basen. Mieszkam w prawie milionowym miescie za oceanem (co prawda nie w USA)
                    ale mozliwosci rekreacyjne sa olbrzymie i basenow zatrzesienie.
                    Pzdr
                  • Gość: Meggie Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 23:40
                    Ja nie umiem pływać. Poza tym nie mogę sobie na to pozwolić
                    Słyszałam też ze pływanie rozwija ramiona a te i tak już mam szerokie.
    • lemurka3 Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? 16.03.06, 12:09
      Od 2 tygodni jestem na diecie praktycznie pozbawionej węglowodanów, chodzę na
      zajęcia z rowerkami, na fat burner i dodatkowo w domciu przed telewizorem
      rozciągam się troszkę. Wcieram sobie zwykłe balsamy do ciała i juz po 2
      tygodniach spodnie zrobiły się luźne w udach i na pupie. Widze też ze miesnie
      są jakby bardziej widoczne a tkanki tłuszczowej jakby mniej - nóżki nie trzęsą
      się jak dawniej ;). Póki co mój sposób się sprawdza. A zależy mi właściwie
      na "schudnięciu" nóg i bioder. Generalnie jestem szczupła (173 cm i 61 kg) ale
      chyba najwiecej tej wagi mam w nogach. Mam nadzieje ze uda mi sie jeszcze
      bardziej poprawic wygląd nóg - a do lata juz blisko...
    • Gość: ewelina Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: 212.244.185.* 16.03.06, 12:57
      mam ten sam problem, od pasa w gurę jestem ..laska, a w dół, nogi giganty,
      łydki okropne, tłuste...... jeżdze troche na rowerxe, ale niejestem
      systematyczna, może dlatego nie ma efektu....
    • Gość: Iva Pytanie do eksperta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 13:54
      Mam rower stacjonarny. Chciałabym wyszczuplić nogi i nie wiem na jakim
      obciążeniu jeździć i jak długo i jak często, tak żeby nie doprowadzić do
      przerostu mięśni.Może się wypowie jakiś ekspert????
      • kielbasiana Re: Pytanie do eksperta 17.03.06, 14:24
        ja jeżdżę na zerowym albo na jedynce ale długo (45-50 min/dziennie) i szybko
        oczywiście nie doprowadzając sie do zadyszki :)
        • Gość: Iva Re: Pytanie do eksperta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 14:37
          Pomaga Ci to ? Długo już jeździsz? Pocisz sie przy tym?
          Kiedyś jeździłam na niskim biegu ale nic mi to nie pomogło - tylko strata czasu.
          • kielbasiana Re: Pytanie do eksperta 21.03.06, 13:49
            Gość portalu: Iva napisał(a):

> Pomaga Ci to ? Długo już jeździsz? Pocisz sie przy tym?
            > Kiedyś jeździłam na niskim biegu ale nic mi to nie pomogło - tylko strata
            czasu

pomaga mi, bo mam lepsze krążenie. odkąd jeżdże nogi przestały mi puchnąć w
            kostkach (mam siedzącą pracę)

jeżdżę prawie 2 tyg., pocę się ale nie tak, że pot ze mnie ścieka strumieniami

iva a Ty jak długo jeździłaś ?

• Gość: Iva Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 14:41
      Aha. Zależy mi żeby wyszczuplić nie tylko uda ale i łydki. Czy należy jeździć
      całą stopą? Codziennie czy co drugi dzień?
      • Gość: majka Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.infoplus.com.pl 17.03.06, 20:18
        fit.pl/cwiczeniadlaciebie/ksztaltne_nogi,40,20,20,997,1552,0,0,0.html
        proste cwiczenia na nogi :)
        • Gość: Meg Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 22:47
          Nie ma zdjęć do tych ćwiczeń. Nie wszystkie są opisane czytelnie.
          • Gość: majka Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.infoplus.com.pl 24.03.06, 06:53
            Meg, znalazlam link ze zdjeciami
            www.fit.pl/cwiczeniadlaciebie/cwiczenia_na_zgrabne_lydki,60,20,20,962,1723,0,0,0.html
            a w dziale cwiczenia dla ciebie jest jeszcze duzo innych cwiczen
            pozdrawiam
            • Gość: Meg Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 10:35
              TYch ćwiczeń nie da sie jednak zrobić w domu. A inne w tym serwisie mają tylko
              opis - nie ma zdjeć
              • kielbasiana Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? 24.03.06, 12:20
                ćwiczenia ze zdjęć należy robić na siłowni. ja ich nie polecam, bo moje uda i
                łydki nabrały po nich monstrualnych rozmiarów. nawet znajomi się dziwili.
                • Gość: Meg w końcu jakie ćwiczenia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 23:20
                  W końcu jakie ćwiczenia są dobre na wyszczuplenie ale nie rozbudowanie
                  nóg??????!!!!
                  • helga0 Re: w końcu jakie ćwiczenia?????????? 30.03.06, 13:39
                    No nie dowiesz się tego przez internet. Musisz iść do profesjonalnej siłowni,
                    najlepiej takiej, w której są prowadzone zajęcia aerobowe i poprosić
                    kompetentnego instruktora, zeby ułożył Ci program treningowy. Podobno w
                    Gymnasionie układają taki trening po badania tentna w czasie wysiiłku, po
                    pomiarze tkanki tłuszczowej i konsultacji z dietetykiem. bez dodatkowej opłaty.
                    • helga0 Re: w końcu jakie ćwiczenia?????????? 30.03.06, 13:42
                      helga0 napisała:

tentna

A pisze się tętna:D
    • Gość: Elza Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 17:32
      też mam ten problem
    • Gość: inka Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 15:51
      ok czyli mamy wszystkie pozostać z mocnymi nogami :-(
    • Gość: Egon Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 11:03
      NOgi są nieważne ....
      • Gość: Piotr Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 11:14
        Zgadza się ....
        • kielbasiana Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? 21.03.06, 13:50
          jak to nieważne ?
          • Gość: Piotr Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 14:32
            nieważne bo i tak odchodzą na boki
            • kielbasiana Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? 22.03.06, 12:02
              na bok czy nie o nogi trzeba dbać i dużo nimi ruszać.
      • niunianiu Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? 30.03.06, 12:34
        jak to nieważne ale pewnie spódniczki mini to są ważne
    • Gość: Ewa Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 20:03
      A skakanka ? Ile skakać?
      • monhann2 Re: kobieta-jak wymodelowac mocne nogi? 23.03.06, 17:04
        Mam dostep do nastepujacego przyrzadu (elliptical):
        www.egymequipment.com/precefx544re1.html
        ktory podobno bardzo pomaga aby wlasnie wymodelowac miesnie nog. Niestety nie
        wiem jak czesto, jak dlugo i na jakim obciazeniu mam na tym cwiczyc. Moze ktos
        wie? Dziekuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka