adusia74 26.07.07, 00:19 Czy ktos chodzi do Active w Szczecinie na Kilińskiego? Jaką macie opinię o siłowni i fitnesie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vickydt Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? 26.07.07, 13:31 chodzimy! Znamy kilka klubów w Szczecinie i ten jest bez porównania najlepszy! (żeby tak za takie słowa karnet dostać promocyjnie, ech). Prowadzący BARDZO DOKŁADNIE pokazują ćwiczenia i korygują najmniejszy błąd ćwiczących, czego nie uswiadczyłam w Radissonie, na Mazowieckiej ani na Monte Cassino. Podkreciłabym tylko klimatyzację, ale tez ja mam problemy z serduchem i mi wszędzie duszno. A zajęcia Latino z panem instruktorem - aaach! Super zabawa, wysiłek i padanie ze smiechu! Odpowiedz Link Zgłoś
adusia74 Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? 26.07.07, 23:54 Mozesz napisać, czym różni się TBC od HiLo? O ile jest trudniejszy? I jaki jest Step Basic w porównaniu ze zwykłym stepem i z Shape? Czy sprzęt na siłowni w Kupcu jest taki sam jak na Kilińskiego? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
vickydt Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? 27.07.07, 09:14 adusia74 napisała: > Mozesz napisać, czym różni się TBC od HiLo? O ile jest trudniejszy? TBC ma zróżnicowane tempo: po bardzo dynamicznych cwiczeniach nastepuje minuta- dwie zwolnienia i ćwiczen statycznych. Dla mnie jest trudniejsze od hi-lo, ale chyba tylko ze wzgledu na wytrzymałość, której nie mam ze wzgl. na kłopot z sercem. Hi-lo to zajecia taneczne i nie kazdy dobrze sie czuje przy ruchach funky - to tak odnosnie możliwych wad, zalet oba zajęcia maja mnóstwo, przede wszystkim dobra zabawa i zróżnicowanie. Proponuję pójść na oba - nie musisz cwiczyć cały czas, przecież możesz stanąć sobie gdzieś z tyłu i jak nie możesz - ćwiczyć "na pół gwizdka" I jaki jest > > Step Basic w porównaniu ze zwykłym stepem i z Shape? Step basic uczy Cie kroków, jest też dobry "na stałe", jeśli nie masz poczucia rytmu i nie zapamietasz sekwencji kilkunastu kroków. moim zdaniem nie ma co iść na Step bez choćby jednej godziny Step Basic. Shape to taki dawny aerobic, tylko na stepie - bardzo "daje w kosc" :) przeczytaj tu: www.active-fitness.pl/szczecin.php?cat=rodzaje_zajec opisy są dokadne :) > Czy sprzęt na siłowni w Kupcu jest taki sam jak na Kilińskiego? > Dzięki na silownie nie chodze ania Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.szczecin.mm.pl 25.06.11, 00:37 Chdziłam na fitness i siłownie i zrezygnowałam atmosfera panująca w tym klubie , zarozumiałe szefostwo i instruktorzy z łapanki to nie dla mnie zastanówcie się czy chcecie do takiego klubu uczęszczać i ćwiczyc z amatroami;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fitnesiak uuuuuuuuuuuuuu IP: 212.69.66.* 27.07.07, 13:47 Byłem tam raz.... Nieciekawie.... Zepsułem rowerek...mata się rozdarła....zapchałem sedes po ćwiczeniach.... At your own risk :) Odpowiedz Link Zgłoś
adusia74 Re: uuuuuuuuuuuuuu 27.07.07, 16:11 Kupiłam sobie karnet i chodzę od miesiadusia74gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
vickydt Re: uuuuuuuuuuuuuu 01.08.07, 09:44 zepsułem/zapchałem. To chyba z Tobą coś nie w porządku, a nie z klubem? Odpowiedz Link Zgłoś
adusia74 Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? 27.07.07, 16:14 Sorry, coś mi się dziwnie wpisuje, jak chcę napisać a z kreseczkadusia74gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szczera Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.chello.pl 29.03.08, 22:26 wiem tyle ze instruktorzy po 3 tygodniach szkolenia prowadza zajecia do ktorych nie sa przygotowani. rowery oraz joge prowadza osoby bez jakiegokolwiek przygotowania uwazam ze to porazka jestem niezadowolona, jak nie wierzycie to spytajcie jakie maja podstawy do prowadzenia zajec...powiem tak zadnych! Odpowiedz Link Zgłoś
edyta95 Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? 29.03.08, 23:30 chyba Ci się kluby pomyliły, w Ativie to niemożliwe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pracownik Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.static.espol.com.pl 30.06.09, 13:46 Ależ oczywiście, że możliwe, pracowałam tam jako instruktor nie mając żadnych kwalifikacji, jedynie po niecałym miesiącu przeszkolenia (z którego nie dostałam żadnego papieru) Bez jakichkolwiek uprawnień jest tam 80% instruktorów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kadra active Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.static.espol.com.pl 10.09.09, 21:09 89% wzwyż. ale najbardziej imponująca to jest rotacja pracowników: w jednym miesiącu 20 osób pracuje, w następnym już ich nie ma (ciekawe dlaczego;)) i przychodzą nowi, naiwni. na początku mają zapał, bo to niby fajna praca, tylko pozniej nieodparty UROK tego miejsca skutecznie ten zapał zwalcza. to gnoje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewelina Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 18.04.08, 22:19 a w ogole to kim Ty jesteś? jakaś była instruktorka, która nie dała rady? wklejasz ten sam tekst na kilku forach jakby było tak jak napisałaś to frekwencja w klubie nie rosłaby w takim tempie. joga jest jak najbardziej w porządku, tyle że nie dla zaawansowanych a dla początkujących i jakoś wszystkim służy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.static.espol.com.pl 05.07.09, 16:40 rzeczwiście- na wykwalifikowanych nie wyglądają. chodziłam do wielu fitnessów w Polsce i Active nie zrobił na mnie wrażenia. Jasne, że są gorsze miejsca, ale to nie jest dobry klub. to, co jest jego najgorszą wadą, to -paradoksalknie- nie przygotowanie merytoryczne(nie jest tu najgorsze) ale stosunek do klientów i pracowników, brak kultury i ogólna nieuprzejmość. nastawienie n łatwy zysk czyimś kosztem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szczera Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.chello.pl 30.03.08, 20:03 nie pomylily mi sie! mozliwe mozliwe. active studenci prowadza joge po 3 tygodniach treningu, nie mowiac o rowerach dla poczatkujacych. wystarczy sie przyjrzec! Odpowiedz Link Zgłoś
edyta95 Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? 30.03.08, 20:21 najprościej poprosić w klubie o pokazanie pisemnych kwalifikacji, wtedy zero wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Małgosia Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.globalconnect.pl 30.01.09, 00:01 masz rację czajka robi wałki jak cholera ,a na marginesie ciekawe czemu zawsze taka opatulona jest??hehehehhe tyle ćwiczy i jeszcze jej daleko do doskonałej figury:-) zreszta te super instruktorki dają różną ilość cwiczen na nogi...policzcie same...a na joge dają ćwiczenie które jest zabronione już od kilku lat.... ale w końcu naiwne babki chodźcie tam co wam zostało jak tak ślepo wierzycie w ten profesjonalizm...: Odpowiedz Link Zgłoś
vickydt Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? 31.01.09, 01:04 fakt, joga nie przypomina jogi, ale o tym dowiedzialam sie dopiero gdy poszlam do klubu, gdzie tylko jogą się zajmują. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.chello.pl 31.08.10, 18:16 [b]Małgosia zgadzam się w 100% tam pracują ludzie bez kwalifikacji, jedynie po żmudnych lekcjach ala przeszkolenie u grubo ubranej zatłuszczonej czajki:-)!!!ten kto nie wierzy niech się zapisze na kurs jako instruktor w ramach pracy w klubie, to sam zobaczy po jak krótkim czasie będzie prowadzić zajęcia popularne ABF ze strechingiem w 4 minuty. W sumie lekcja trwa 50 min, żenada, nuda i wyzysk!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szczera Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.chello.pl 09.04.08, 19:09 dokladnie! zgadzam sie! tylko uwazajcie na reakcje bo rozne bywaja, jak szybko biegacie to nic wam nie grozi buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.globalconnect.pl 22.06.08, 22:07 ja wogole nie rozumiem problemu, jesli uwazacie ze ktorys z instruktorow studentow nie jest wystarczajacy dobry jak na wasze potzreby to nie chodxcie do niego, ja uwazam ze zajecia prowadza na[rawde niexle, chodzilam do profesjonalistow i do studentow i msuze powiedziec ze ejstem milo zaskoczona jak niexle sa rpzygotowani, naparwde sie staraja i na wlasne oczy widze jak z zajec na zajecia sa coraz lepsi, niektorym po prostu tylko brak doswiadczenia najwyraxniej. ale mysle ze warto dac im szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: inka Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: 89.100.166.* 11.01.09, 01:56 hmm powiem tak Club jest pierwsza klasa, niepowtarzalna atmosfera, choreografia, instruktorzy... jesli jednak komukolwiek bedzie sie podobalo "za bardzo" i zostanie zaproszony przez Anie do dolaczenia do zespolu instruktorow... uwazajcie. Zeby na klodke, Osoby jak Kamil czy Agata potrafia doprowadzic swoim slodkim usmiechem i jadowitym jadem, ze bardzo szybko stamtad wylecicie. Bez winy. Bedziecie po prostu zbyt duza konkurencja. A "smiertelnikom" zycze chwil przyjemnego zapomnienia ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: 94.254.182.* 22.05.09, 15:19 widac to zaklamanie ich ewlasnie...... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nolte Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.static.espol.com.pl 30.06.09, 11:44 Pracowałam w activie pół roku i poznałam go "od kuchni" aż za dobrze. Praca ta opiera się głównie na wyzysku "pracownika" zarówno fizycznym, finansowym, jak i braku poszanowania dla jego czasu. Dostajesz "umowę-zlecenie"(mimo że pracujesz w określonych godzinach i miejscach), nie masz żadnych praw pracownika, praca nie liczy się do emerytury, a w razie kontuzji, które w tej pracy są częste-nie dostajesz żadnych odszkodowań. Zarobki:10 zł/h. czasem prowadzisz zajęcia z grupą nawet ok.30 osób, nie masz mikrofonu(chyba, że sama sobie kupisz), więc po miesiącu tracisz głos.oprócz ustalonego grafiku Twoich godzin pracy, będziesz szantażem zmuszana do brania zastępstw, nadgodzin i dodatkowych szkoleń. przed podjęciem pracy podpisujesz "lojalkę", która zakazuje Ci przerywać szkolenie u nich, a także zakazuje pracy w innym fitnessie przez okres ok 4 lat. kopii tej "lojalki" nie dostajesz do rąk własnych. dokument ten jest z gruntu nieprawny, więc Active nie może dochodzić od Ciebie żadnych roszczeń finansowych, ale kiedy zrezygnujesz, będą oczekiwali od Ciebie łapówki, próbując Cię zastraszyć. Tak wygląda praca w Activie, który chlubi się "profesjonalizmem", o którym ludzie prowadzący tę firmę nie mają bladego pojęcia. Zero poszanowania- nie tylko dla pracownika, ale także dla klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nolte Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.static.espol.com.pl 30.06.09, 11:54 generalnie co do active studentów to nie ma sie o co do nich czepiać; to nie ich wina,że zatrudnia ich tak nieodpowiedzialna firma. active studnci to osoby, które nie posiadają ŻADNYCH uprawnień do prowadzenia zajęć fitness. nie mają też wystarczającej wiedzy do prowadzenia takich zajęć. większość z nich, jeśli coś stanie się na sali, nie będzie potrafiła w zaden sposób zareagować. ale i tak studenci często prowadzą zajęcia duuużo lepiej niż tzw. active elita. czajkowska wychodzi na scenę, zapala światła i bryka sobie a muzom, daje show, nie patrząc na klientów , którzy w tym czasie wykonują karkołomne próby zbyt trudnych często dla nich ćwiczeń, których czajkowska im nie wyjaśni, bo jest zbytnio zajęta sobą. Active to państwo w państwie, większośc rzeczy, które dzieją się w tym klubie są bezprawne, ale za to mają dobrą reklamę i są zasłaniane sloganami o niezmiernym profesjonalizmie tej grupki osób o zbyt wygórowanych ambicjach i mniemaniu o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asia Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 13:36 Zajęcia są super wesoła atmosfera profesjonalni instruktorzy, którzy w nienahalny i przyjazny sposób potrafią wydobyć jak najwięcej z ćwiczących. Jak dla mnie rewelacja, polecam wszystkim, którym nie przeszkadza duża ilość osób na zajęciach :) Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? 30.03.09, 14:55 Gość portalu: asia napisał(a): > Zajęcia są super wesoła atmosfera profesjonalni instruktorzy, którzy > w nienahalny i przyjazny sposób potrafią wydobyć jak najwięcej z > ćwiczących. Jak dla mnie rewelacja, polecam wszystkim, którym nie > przeszkadza duża ilość osób na zajęciach żenująca reklama Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fortnight Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.mobile.playmobile.pl 09.07.09, 19:22 ja na siłownię nie chodzę, ale fitness w active to totalne dno.chodziłam tam 4 miesiące i przeniosłam się do Open Mind - bez porównania. w active poziom poniżej krytyki:chamstwo,arogancja,brak doświadczenia,brak poszanowania dla klienta i jego czasu.w Open Mind pełen profesjonalizm; polecam także RKF, jeśli ktoś lubi bardziej kameralne kluby, a także nowy fitness team 24 - bardzo tani, poziom do zaakceptowania.ale active-poniżej krytyki.fitness to moje życie od 7 lat i dotąd nie spotkałam się z taką bandą ignorantów.odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: 81.190.83.* 12.09.09, 18:46 No wlasnie,cos z tą rotacją jest nie tak; zwłaszcza ostatnio - gdzie podzialy się obie Anie? Ja generalnie lubię Activa ale instruktorzy-studenci to czasem naprawdę porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eve Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.chello.pl 13.09.09, 22:36 cos zle mowicie z tymi uprawnieniami. ja slyszalam ze wszyscy od junior instruktora maja uprawnienia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aa Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.chello.pl 23.09.09, 23:39 To źle słyszalaś... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaa Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.chello.pl 25.09.09, 15:48 udowodnij Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaaa Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: 81.190.83.* 15.10.09, 23:23 nazwiskami nie bede rzucac... ale kilka moich kolezanek tam pracowalo.. i zadna nie miala uprawnien.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kochający Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.chello.pl 22.10.09, 00:27 Skąd Wy możecie wiedzieć czy oni są profesjonalistami? Znacie się aż tak na fitnessie? ONI ŚWIETNIE MANIPULUJĄ LUDŹMI! DIABEŁ TKWI W SZCZEGÓŁACH – nie wiecie o tym? Jeśli przyjdzie Klient, który nie ma bladego pojęcia o fitnessie a Pani/Pan Instruktor mówi takie szczegóły jak "stawiaj krok od pięty, podnoś nogę do konta prostego, bo wtedy jest lepsze napiecie dwugłowego" to taka Babeczka myśli że Instruktor to niewiadomo jak profesjonalny jest bo skoro zwraca uwagę na takie szczegóły to znaczy że ma niesamowicie szczegółową wiedzę na ten temat… TO JEST MANIPULACJA! Pracowałem jako Instruktor i wiem, że uczyli nas śpiewania tych regułek... i nikt nas nie wtajemniczył w to po co to wszystko i dlaczego... Śpiewamy na sali bo nam tak każą... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: odp Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.chello.pl 23.10.09, 23:40 do Kochający: skoro mówisz, że uczyłeś się regułek na pamięć to świadczy tylko o Tobie, że mało świadomym i mało dociekliwym byłeś instruktorem. Poza tym jakie Wy, którzy fitness oglądacie w większości przypadków z perspektywy Klienta, macie pojęcie co to praca instruktora, jak wyglądają szkolenia, jakie są etapy edukacji?? Po drugie co Wy wiecie o osobach prowadzących zajęcia, o ich determinacji i sposobu w jaki traktują swoją pracę? Nie da się postawić instruktorów na jednej półce - z całym szacunkiem do każdego z nich - są osoby, które żyją fitnessem dzień i noc, każde szkolenie, każde zajęcia, konwencje, wydarzenia fitness to to czym oddychają i żyć bez tego nie mogą, ale są też osoby, które pracę w fitness klubie traktują tak samo jak pracę kelnera, sprzedawcy itp. I zarówno jedni jak i drudzy mają prawo do dokonywania wyborów. Jedni osiągną w tej branży sukces a drudzy po roku, po dwóch, po ukończeniu studiów po prostu zmienią pracę. I jedni i drudzy są w stanie wyszkolić się na osoby, które mogą poprowadzić zajęcia. Mówienie tu o manipulacji jest w ogóle nie na miejscu. Bycie instruktorem to nie jest fakt, jest to pewien proces. Zaczyna się od treningu na sali, na szlifowaniu własnej techniki i postawy aby później móc dawać przykład swoim Podopiecznym - Klientom. Dalej szkolenie, czyli jak nauczyć Klienta kroków, ćwiczeń, jak przeprowadzić lekcję by były zachowane wszystkie priorytety treningowe. Później początkujący instruktor a w zasadzie w dalszym ciągu uczeń zaczyna prowadzić zajęcia z Klientami - być może nie powinno się wpuszczać niedouczonego jeszcze Ucznia do Klientów, dając Mu pod opiekę Ich zdrowie, ale z drugiej strony - kiedy szybciej nabierze wprawy? Kiedy będzie trenować na innych Instruktorach, którzy doskonale wiedzą jak wykonać ćwiczenie czy na Kliencie, który ma problem np. z postawieniem kroku od pięty czy z innym krokiem, ćwiczeniem? No kiedy? To jak z prawem jazdy - najszybciej się nauczysz jak zaczniesz jeździć sam. Taka prawda. I cały proces trwa i trwa i dopiero po kilku latach możemy tu mówić, że Ktoś jest Instruktorem, ale to nadal jest proces, bo uczyć się można wiecznie i dobry Instruktor a nawet i pretendent na dobrego Instruktora doskonale to rozumie. Na początku rzeczywiście mówi się pewne hasła bardziej z pamięci niż ze zrozumieniem, ale wiedzy nie dostaje się w tabletkach - trzeba swojej pracy trochę w to włożyć. Szkoleniowcy mogą opowiadać co, dlaczego, tłumaczyć fizjologie, ale na wszystko przychodzi pora. W szkole najpierw uczymy się dodawania i odejmowania a dopiero później wchodzą całki itp. Tu jest tak samo - nie wszystko na raz. Im Instruktor ma większe doświadczenie, więcej przepracowanych godzin, odbytych szkoleń tym większą wiedzę i świadomość tego co robi posiada. I ACTIVE jest idealnym miejscem na realizowanie właśnie takiego procesu. Szkolenia są non stop, każde dostosowane do Instruktorów, którzy się na nim znajdują - do Ich poziomu a także predyspozycji. Nikt nie jest nigdy skreślony, każdy dostaje szansę. Cały system jest głęboko przemyślany - jako uczeń mam poczucie bezpieczeństwa, bo wiem jaką drogę przebyłam, na jakim etapie jestem i co może mnie czekać w przyszłości. Podejście Agnieszki Czajkowskiej - twórcy tego wszystkiego - jest niesamowite, jest naprawdę świetnym nauczycielem i przełożonym. I pewnie za chwilę ktoś napisze, że kazano mi to napisać, ale to już nie moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.02.10, 14:54 Wzruszający wywód; aż łza się w oku kręci; co za rzetelność w opisie. Nikt ci nie kazał tego napisać, jako członkini kadry active nie masz innego wyjścia. Ale słabo u ciebie z retoryką; te slogany możesz już schować do kieszeni. Zatrudnijcie sobie specjalistę od PR, który może nauczy was wreszcie,że wizerunek firmy to nie tylko dobrze zaprojektowana fasada. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MD Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 11:44 A jeśli przyjdzie klient i ma pojęcie o fitnessie? To co piszesz tylko źle świadczy o Tobie. Skoro nie wiesz po co i dlaczego mówiłeś te wszystkie rzeczy to byłeś kiepskim nauczycielem. Radzę też sprawdzić w słowniku jak się pisze "kąt prosty". Jeśli komuś się coś nie podoba w Klubie to niech tam nie przychodzi i nie wypisuje bzdur na forach. A na pytanie: "Active w Szczecinie - chodzicie tam?" - TAK, chodzę!!! To mój ulubiony Klub a jeśli ktoś nie jest zadowolony niech po prostu poszuka sobie czegoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fitnesska Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: 188.33.46.* 23.11.09, 23:24 Chodziałam do Activa, oprócz hamstwa braku kultury i braku profesionalizmu niczego tam nie ma. Chodze teraz do nowego Klub Fitness Team 24 na treningi personalne, mają bardzo fajną miłą obsług, doskonale przygotowanych trenerów po IKFie.Co najważniejsze jest bardzo tani najdroższy karnet kosztuje do 99 zł. Co jest dla mnie ważne jest duży wybór urządzeń Cardio. Czasmi jak chce się zabawić chodze na zajęcia do RKF są bardzo fajnie prowadzone. ACTIVE totalne dno i beznadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MD Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 22:03 1) Hamstwo? W Active? Nigdy w życiu! Może masz jakieś przykłady? 2) Brak kultury? Na jakiej podstawie używasz takich mocnych słów? 3) Brak profesjonalizmu? W którym miejscu? Może jakieś konkrety? Właśnie takie wypowiedzi są przejawem braku kultury i hamstwa. A co w tych innych klubach jest takiego fajnego? "Fajna obsługa", "zajęcia bardzo fajnie prowadzone" - na czym polega ta "fajność"? Jak bardzo łatwo jest krytykować innych, rzucać ogólnikami. Zazdrość? Najłatwiej jest oczerniać, nie mówiąc tego prosto w twarz. Za mało odwagi? Najłatwiej pisać obraźliwe teksty anonimowo. Ale w sieci anonimowość nie istnieje. Pamiętaj. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.static.espol.com.pl 26.12.09, 17:00 "Chamstwo" piszemy przez "ch". Zwracam na to uwagę nie ze złośliwości, ale z uwagi na to, ze w przypadku Active rzeczywiscie mamy do czynienia z chamstwem. Z tego, co przeczytałam to sporo osób podało jego konkretne przykłady; czasem warto najpierw się wczytać i zorientować, zanim zacznie się takie wywody z przekonaniem o własnej racji. Forumowicze piszący o Active w superlatywach to w przytłaczającej większości jego pracownicy-założyciele. Zresztą nie rozumiem całej burzy wokół tematu, skoro ten fitness cieszy się niezmiennie kiepską opinią od paru ładnych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MD Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 21:47 OK, przez "ch", to nie ulega wątpliwości:) Niestety zmarnowałam swój czas i czytałam te bzdety i nikt nie napisał konkretów odnośnie chamstwa w stronę klientów:) Bo tego w Active nie ma. Wypowiadają się tylko byli pracownicy, którzy widocznie do tej pracy się nie nadawali i teraz opowiadają jak tam jest źle, że nie płacą (to po co podpisujecie umowę jak Wam ona nie pasuje???) itp. (nie byłam i nie jestem pracownikiem Acive'a, więc na ten temat się nie wypowiadam). Z kolei pozostali piszą ogólnie, że niefajnie, że chamstwo, że blabla. A gdzie konkrety? Nie ma. Zresztą... również nie rozumiem tej całej afery skoro do Klubu wciąż "walą" tłumy:) Gdyby miał kiepską opinię to by świecił pustkami. A zwłaszcza gdyby tak było "od paru ładnych lat". Odpowiedz Link Zgłoś
syntia_kg Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? 23.01.14, 21:53 A na ile byś oceniła (w skali od 1 do 5) czystość i profesjonalizm kadry w Fitness Team 24 i RKF? Potrzebuję do pracy magisterskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Madzia Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: 81.190.83.* 26.12.09, 00:31 ODRADZAM Fatalna obsługa i atmosfera, a to wszystko za wcale nie jakąś przystępną cenę. Jak nie chcecie stracić kasy i nerwów to omijajcie ten fitness szerokim łukiem i szukajcie takich, gdzie się dba o klientów, oraz uwzględnia ich potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: 81.219.96.* 26.12.09, 20:08 Tak rzeczywiście tam jest takie chamstwo i wszystko be i pewnie dlatego TYLU Klientów tam chodzi :) Ciekawe dlaczego skoro tak tam źle powstają nowe filie, na niektóre zajęcia trzeba się zapisywać na kilka dni przed, bo później niestety nie ma miejsc. Co więcej jeśli Wam ceny przeszkadzają to sobie załatwcie kartę multisportu czy jakoś tam. Będziecie mogli chodzić wtedy gdzie Wam się podoba za grosze a nie jęczeć na Active i powtarzać jak małpki jaki to on be, bo przeczytaliście wyżej posty innych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MacDonald Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.12.09, 08:06 Do mcdonalda też przychodzi mnóstwo ludzi jeść, choć powszechnie wiadomo, że jedzenie tam jest niezdrowe, drogie, nawet nie należy do najsmaczniejszych, że o powszechnym ogólnopolskim problemie z czystością toalet w takich miejscach nie wspomnę... Najprościej pójść do Active parę razy, potem parę razy do innego klubu, i jeszcze innego... i wtedy wszystko jest na wierzchu i nikt nie będzie miał wątpliwości. Active dla fitnessu jest tym, czym mcdonalds dla restauracji. To taki fitnessowy "fast-food". I też jest niezdrowy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.09, 10:05 Nie zgadzam się - to, co piszę, wynika z moich złych doświadczeń. Sposób, w jaki mnie tam potraktowano na długo zapadł mi w pamięć i do dziś jestem wściekła. Ale nie wykluczam, ze Active może się podobać - ja z początku byłam nim zachwycona...Ma swoje dobre strony, ale można się na nim bardzo zaiweść. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.chello.pl 30.12.09, 01:44 No jeśli masz złe doświadczenia to się nie dziwię, że tak mówisz. Tak czy inaczej można dać zawsze drugą szansę. Czasami złe potraktowanie przez jedną osobę nie znaczy, że wszystko jest złe. A co do wcześniejszego wpisu :) chodziłam do active, potem chciałam poznać nowe - byłam w formie, universum, radissonie i antidotum - kilka razy w każdym (karnet) - fajnie, ale wróciłam do active i znam sporo ludzi, którzy tak zrobili (nie wszyscy, żeby nie było). Wcale nie jest źle Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klient 01 Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.14, 11:07 dokładnie tak, jak ktoś chce to sie może dobrze orientiować kto, kiedy i o ktorej ma zajecia. uwazam ze jest tak duzo instruktorow ze kazdy cos dla siebie znajdzie, nikt nikomu nie karze chodzić konkretnie do jednego. sa zarówno instruktorzy pracujacy tam wiele lat ale sa i nowi ktorzy dopiero sie ucza, a mimo wszytsko zajecia z nimi sa równiez przyjemne i ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: znawca Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.atnet.vx.pl 02.01.10, 23:35 powiem jedno ten wasz Activ przy pierwszym starcie padnie.. wystarczy jak wejdzie do szczecina Angielski Fitness First pod marka Poure fitness i polski Gymnasion,plany ich wejscia do szczecina to 2010-11, uz poszukuja kadre a mojego kolege wyslali do Londynu na szkolenie..byc moze w Polsce bedzie kolejna trzecia siec Calypso..pokaza wam co to jest nastawienia na klienta, profesionalna kadra,a nie studenci po 3 tygodniach jakis tam bez upranien kursow ktorych nikt nie uznaje na swiecie.Co jeszcze ceny wszystkie karnety otwarte sa nie drozsze niz 150 zl w waszym activie to okolo 300-200 zl.Prosze porownac sobie ze strony tych klubow instruktorow i studentow activa, jakie oni maja wymagania co do pracownikow a jakie ma Active?Na szczecinskim rynku utrzyma sie napewno RKF i jeszcze moze dwa kluby ale napewno nie Active.Co powdziwiam u Activa to prace tych ludzi ktorzy tam pracuja ,co dobre czesto nie dostaja zaplate za swoja prace. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.10, 00:46 zapomnaleś tylko dodać że aby nabyć ten tani karnet trzeba wysupłać na oplatę członkowską następną stówkę co miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.chello.pl 14.01.10, 23:36 Nieprawda :) ja płacę 20zł miesięcznie - resztę dopłaca firma, w której pracuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zainteresowany Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 13:06 Narazie to tylko gadnie i nie ma jak tego zweryfikować. Słyszałem że w biurowcu koło GALAXY otworzy się jakiś zachodni sieciowiec w pażdzierniku może ktoś zna jakieś szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: 80.94.16.* 18.01.10, 08:28 Chamstwo to może nie, ale buractwo w wykonaniu niektórych osób z personelu - owszem, jest. Dwie osoby mi tam działają na nerwy: jedna z recepcjonistek, oraz instruktor na siłowni. Chodzi o dwa zdarzenia, które pozostawiły spory niesmak. Mniejsza o szczegóły, chyba, że ktoś będzie nalegał. Reszta jest w porządku, a przynajmniej niczym mi się nie naraziła. I tak właśnie ma być, przecież nie są od tego, żeby włazić w dupę czy kłaniać się w pas. Co do samego klubu: chodzę do Domu Kupca. Sprzęt jest nowiutki, przyzwoitej jakości, choć niektóre urządzenia mogłyby być lepsze. Właściciele mogliby dokupić parę zdublować gryfy do wyciągów. Przydałoby się też więcej ławek w szatni oraz lepsza wentylacja na sali, bo latem nie dam się tam ćwiczyć. Łazienkę niedawno odnowiono i całe szczęście, bo grzyb był już jak w dobrej pieczarkarni. Nie pogniewałbym się też, jakby się w końcu pojawiły sensowne wieszaki na ręczniki oraz półeczki pod prysznicem na żel do kąpieli. Generalnie klub grzeszy tak samo, jak większość klubów w Szczecinie: w razie usterki sprzętu nie jest on naprawiany na bieżąco, wpuszcza się praktycznie nieograniczoną ilość osób bez względu na liczbę już ćwiczących; w większości klubów w mieście problemem jest wielkość i jakość zaplecza sanitarnego. Zaś co do upadku Active po wejściu jakichś sieciówek do Szczecina... Proszę nie żartować: przejdźcie się po klubach klasy średniej w mieście - wszędzie jest oblężenie. Pojawienie się jednego czy dwóch nowych, nie rozładuje tego tłoku. A przez ostatni rok ćwiczyłem: RKF, Monte Cassino, Universum, no i Active. Antidotum to syf i melina, Forma jest klubem raczej osiedlowym, pewnie podobnie będzie z Fitness24, choć życzę im jak najlepiej. Kilka wypowiedzi o Fitness24 można znaleźć tutaj: www.sfd.pl/FITNESS_TEAM_24__nowa_silka_w_Szczecinie.-t547239.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kachna Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 11:29 Kupiłam karnet i niestety żałuję. Zdecydowałam się na Active ze względu na to, iż jako nieliczny z klubów ma w swojej ofercie zajęcia od rana do późnego wieczora. Poza tym, mam blisko. Niestety bardzo się rozczarowałam. Ludzie! Z takim podejściem do klienta (na zasadzie "nie ten, to następny") na pewno nie zachęcicie do korzystania z Waszych usług nowych osób. Sama znam przynajmniej 4, które poszły z nadzieją na to, że znalazły fajny klub, ale się przeliczyły. Zresztą w mieście już krąży plotka o tym jak Active podchodzi zarówno do pracowników, jak i do klientów. Róbcie tak dalej a daleko nie zajedziecie! Chodzi mi o BRAK MOŻLIWOŚCI ZAWIESZENIA KARNETU, nawet w przypadku długotrwałej choroby potwierdzonej zwolnieniem lekarskim. Chorowałam 2 tygodnie i niestety karnet mi przepadł, także pieniądze w błoto :( Dlaczego się tak zachowujecie, przecież wszyscy jesteśmy ludźmi i rozumiemy, że w życiu zdarzają się różne sytuacje, prawda?? To jest główny powód z jakiego piszę. Powód numer dwa, równie ważny to kwestia POWTARZALNOŚCI ZAJĘĆ!! Dlaczego nie szkolicie się i nie wprowadzacie nowych kroków itp? Na ABF od kilku lat ciągle tylko STEP TOUCH, STEP OUT... No ileż można? NUUUDA. W innych klubach, ciągle dzieje się coś nowego, nieprzewidywalnego. A u Was stagnacja. Ludzie PRZYCHODZĄ DO WAS TYLKO DLATEGO, że jest stosunkowo TANIO albo dlatego, że mają tańsze karnety z pracy. Nie znam osoby, która przychodzi sama z siebie, bo lubi ten klub, niestety ;/ Stańcie trochę przodem do klienta bo naprawdę cienko to widzę. W każdym razie jestem rozgoryczona i dołączam do osób, które będą odradzały ten klub. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MD Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.chello.pl 06.02.10, 16:53 A co Ty byś chciała na ABFie? Czytałaś opis zajęć: "(...)Nauka podstawowych kroków, techniki i ćwiczeń wzmacniających." Wiesz co to są kroki podstawowe? To właśnie step touch, step out, heel back itp. Jeśli chciałaś coś więcej to trzeba było iść na inne zajęcia na WYŻSZYM poziomie. Po to jest podział poziomów, żeby Ci co się nudzą mogli pójść dalej a Ci co się uczą nie uciekali ze strachu, że na pierwszym poziomie zajęć nie dają rady. Trzeba myśleć zanim się coś napisze... Co do przedłużania karnetu to nie ukrywam, trochę racji w tym jest, ale z drugiej strony w żadnym klubie nie spotkałam się z taką możliwością. W sumie też chyba zależy jaki karnet miałaś, jak na wejścia to trzeba było komuś odsprzedać, jak bez ograniczeń to fakt trochę lipa, bo to zdaję się na dowód osobisty chyba jest. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MD Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 19:54 Mimo, że z większą częścią Twojej wypowiedzi się zgadzam jednak nie ja pisałam te słowa i myślę, że jest tyle możliwości podpisania się, że nie ma potrzeby używania tego samego nick'a co ja:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kachna Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 08:49 Jasne, rozumiem, że jest to poziom podstawowy, jednak w innych klubach, dziewczyny są w stanie tak go rozwinąć, że nie jest nudno. Podstawowe kroki - owszem, ale krócej i są przeplatane czymś innym, dla urozmaicenia. A w Active: 10 minut, non stop jedno ćwiczenie, następnie 10 min. drugie i tak w koło. O to mi chodzi. I uwierz mi, że ze złej woli tego nie mówię, bo nie mam po co. Co do karnetów: we WSZYSTKICH klubach w jakich miałam przyjemność ćwiczyć JEST MOŻLIWOŚĆ ZAWIESZANIA KARNETÓW. Tylko u Was klienta nie jest ważny i to, że jest chory albo wyjechał - ma się po prostu gdzieś ;/ A niby dlaczego ja mam się głowić jak mam sprzedać karnet? Z jakiej racji? Jak Ty to sobie wyobrażasz, że chora zasiądę z telefonem i będę po kolei obdzwaniała koleżanki? Chyba żartujesz. Naprawdę zmieńcie to. Ludzie i tak będą przychodzić, także nie bójcie się o zysk. A będzie to piękny ukłon w stronę Waszych klientów. POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kermit Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.chello.pl 09.02.10, 00:35 to chyba malas pecha do instruktora. idz do kamila czy beaty to sie nudzic nie bedziesz a tak wogle to piszesz waszych was itp jakbys sie zwracala do kogs stamtad ;) moze lepiej do nich maila napisz bo nie sadze by komukowliek chcialoby sie czytac te wypociny na jakism forum a przy kupowaniu karnetu radze czytac regulamin ;) unikniesz zaskoczenia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MD Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 06:00 Nic dodać nic ująć:)))) Święta prawda:))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kachna Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.10, 09:44 Beata jest ok, to fakt, że po jej zajęciach wychodzę wyczerpana :) ale też jest powtarzalna, heh. Im się po prostu nie chce, ale komu by się chciało za taką płacę :D Piszę "WAS" bo jednak wydaje mi się, że właśnie Wy, którzy tak bardzo bronicie i nie dacie złego słowa powiedzieć to PRACOWNICY lub osoby związane z klubem. Bo zwykłemu klientowi nie chciało by się tak bronić niczym lew :)A jeśli się mylę to i tak może kiedyś ktoś to przeczyta z obsługi i coś zmieni. Warto zaryzykować, nie robaczki? Oj tak następnym razem będę czytałam regulamin BAAAAARDZO uważnie, na wszelki wypadek 2 RAZY ;) Ja tylko radzę ten regulamin nagiąć trochę bardziej w stronę klienta, tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.chello.pl 03.10.10, 11:53 w odp/ to nie jest kwestia 'chce się' czy ' sie nie chce' , na poziomach bazowych tak zajęć jak i instruktorskich są pewne wytyczne programowe, których NALEŻY bezwględnie się trzymać , większość instruktorów z przyjemnością wprowadziłaby swoich pare groszy, jednak to jest zabronione. Dopiero wskakując na poziom powyżej juniora, można pozwolić sobie na samowolkę i brykanie bez powtarzalności. Czasem warto postawić się w styuacji innych i darować sobie gadki o monotonii. Poza tym, jeśli zaczynasz pracę w jakiejkolwiek firmie od podstaw, nie ma szans ominąć pewnych elementarnych procedur, dopiero po pewnym czasie możesz pozwolić sobie na inwencje własną, nie łamiącą ich ale zmieniającą formę. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nika Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: 62.69.229.* 07.09.10, 23:25 hm generalnie do klubu chodze od jakichs 3 lat , jesli chodzi o zajecia to zalezy na kogo sie trafi. Ale ostatnio rozczarowalam się P.Czajkowska. Bryka po scenie jak jej się podoba, bez żadnej metodyki (albo metodycznie tylko przez chwilę), świetnie się bawi, absolutnie nie zwraca uwagi na klientów....chociaż, widac ze jak ludzie przychodzą do niej na hi/lo to chodza i chodza juz długo, jak jest ktos nowy może sie zrazić. Ogólnie beznadzieja, choregorafia nauczana metodą braku metody. Jeśli ma być to dobra zabawa dla instruktorów, na zasadzie "jak szybko jestem w stanie nauczyć sie kroków na pałę" to co kto lubi, innym klientom odradzam zdecydowanie. Bedąc obiektywną, polecam....myślę jednak ze "elita" troszke za bardzo gwiazduje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Katarzyqa Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.11, 14:16 Racja. Zgadzam się. W głowie im się poprzewracało. Już wolę iść do mniejszego klubu gdzie panuje przyjazna atmosfera niż chodzić do wielkiego klubu gdzie przymusem jest kultywowanie ELITY która już dawno zapomniała jak wygląda ziemia. Miło jest jak Pani Recepcjonistka pamięta twoje imię a instruktor zwraca na Ciebie uwagę udzielając konstruktywnych wskazówek. To nie zdarza się niestety w Active bo tam, klienci traktowani są hurtowo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jagusia Active w Szczecinie - co sądzicie o instruktorach? IP: *.play-internet.pl 28.04.11, 09:41 Ostatnio pojawiło się sporo nowych instruktorów w Active. Kogo polecacie a do kogo lepiej nie przychodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fanatyk Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 20:25 jest beznadziejnie męska szatnia w korytarzu gdzie kobiety co chwile przechodzą w recepcji obsługa nie miła beznadzieja odradzam tam chodzić Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: uczestniczka Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 18:32 chcę zdementować te plotki że w aktivie pracują niedoświadczone osoby , każdy początkujący instruktor przechodzi 3 miesięczne szkolenie zanim zacznie prowadzić zajęcia podstawowe typu abf i abs , potem szkoli się dalej do wyższych poziomów aby móc prowadzić zajęcia bardziej urozmaicone takie jak tbc czy hi/lo . Owszem papierka na to aktive nie daje , ale uwierzcie mi że jest to bardzo ciężka praca . Szkolenie to codzienny trening po co najmniej 4-8 godzin. Wiem to z własnego doświadczenia, co do ogólnej atmosfery to nie zdarzyło mi się żeby ktoś w stosunku do mnie był niemiły . Pozdrawiam i zapraszam na zajęcia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.11, 21:13 No widzisz a w innych klubach dają papiery i szkolenia też są za darmo i nie ma lojalki, zobowiązań i weksli na cztery czy trzy lata. Zamknęli zodiaka w stargardzie na dniach zamykają kupca a to o czymś świadczy. Jesteś zapewne jednym z tych początkujących - na początku zawsze jest miło i sympatycznie. Weź kredyt i zobacz jak fajnie będzie Ci się go spłacać jak znowu nie dostaniesz wypłaty w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
olek9999 Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? 24.09.11, 21:55 Z tego co wiem to Zodiak działa, Kupiec również a nawet powiększyła się siłownia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dario Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.11, 11:16 Znam klub od dawna i nigdy nie miał szatni na korytarzu coś Ci się przewidziało Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pracownik Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.szczecin.mm.pl 25.09.11, 23:53 szatnia na korytarzu? nie nigdy, ale w przepelnionej szatni 2na2 metry owszem. Zodiak zamykaja 30.09 i nie stac ich na Stargard, bo nie maja ani jednej osoby ktora umie prowadzic finanse. Maja mega dlugi i sobie nie radza... bywa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.11, 15:52 O prosze znalazł się specjalista A jakim Ty możesz się poszczycić doświadczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: byly_pracownik Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.11, 14:26 Zodiak działa, ale nie ma tam już active, teraz jest fitness 4 you a to zupełnie inny właściciel, choć większość instruktorów jest z active. W kupcu nie ma co prawda szatni na korytarzu, ale jest kilka szafek na zewnątrz, bo się już nie mieściły w środku i pewnie o to chodziło. No i z tego co mi wiadomo to kupca nie zamykają. Zresztą dajcie już Im (właścicielom) spokój :) stracili masę dobrych pracowników, jedną filię, pewnie mnóstwo kasy. To tylko i wyłącznie ich wina, bo gdyby szanowali ludzi to mieliby super ekipę instruktorów, recepcjonistek itp. Myślę, że dostali już wystarczająco ciężką lekcję życiową. Teraz pora na wyciągnięcie wniosków. A teraz dajcie im spokojnie powitać nowego członka rodziny :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.10.11, 19:42 W kupcu od dawna nie ma szefek na korytarzu i z tego co widziałem były dla pań. Człowiekowi ewidętnie nie pasował klub na kilińskiego. Najwyrażniej wyciągneli wnioski pozbyli się piątego koła u wozu a wina nie jest wyłączna lecz wspólna to recepcja i instruktorzy współtworzą klub. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jagusia88 Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.police.vectranet.pl 03.10.11, 19:45 Co się stało ze starymi instruktorami? Chciałam wrócić po wakacjach a tu sami nowi instruktorzy. Kogo polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ko Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.11, 20:30 Większość prowadzi zajęcia od 2-3 miesięcy, więc można się domyślać jak prowadzą te zajęcia. Za rok lub dwa będą z nich ludzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ja Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 19:26 W zodiaku jak odszedł Active a przejął to fitness 4 you widać znaczną poprawę. Nie prawdą jest że większość instruktorów jest z Active (zostały może dwie babeczki), większość jest nowych i o wiele bardziej doświadczonych po wielu szkoleniach. Na siłowni pojawił się też nowy sprzęt Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.10.11, 22:01 Poprawa ciekawe w czym, trochą przestawiony sprzęt i uzupełniona trochę strefa kardio. Nie zauważyłem nowego personelu oprucz mani menadżer Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: s Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.dynamic.chello.pl 14.10.11, 10:19 Asia, Marta Aneta, Dominik z active, Agnieszka i Lucyna tez zaczynaly w active :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asd Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.12, 14:40 "Praca na wyłączność? Owszem są kluby, które próbują to wymusić na swoich instruktorach, ale w tym momencie powinna się nam zapalić czerwona lampka. Powiem tak, jeśli ten klub zapewnia Ci w umowie o pracę pełen etat, wystarczająco płatny, abyś była zadowolona, płaci za Twoje szkolenia lub zarabiasz tyle, że Cię na nie stać. I nie masz lepszej opcji finansowej (tzn wyłącznosć w tym klubie daje Ci tyle samo lub więcej kasy niż uczenie po kilku innych) - możesz rozważyć. Ale dokładnie czytać umowę i zapisy szczególnie dotyczące tego, co Ci gwarantują i jak wygląda rozwiązanie takiej umowy (bywa że klub próbuje przemycić zapis, że np przez pół roku od zakończenia współpracy nie wolno Ci pracować gdzie indziej - na to oczywiście nie mozna się zgodzić). Krótko mówiąc- to jest Twoja praca, która zapewnić ma Ci byt, więc jeśli chcą Cię na wyłączność - muszą Ci zapewnić tyle pracy, żebyś mogła spokojnie nie szukać gdzie indziej. I to musi być czarno na białym w umowie, a nie tekst w stylu: mamy dużo klientów, na pewno zajęć nie zabraknie W innym wypadku - nie warto się zgadzać. Bo zostaniesz z umową lojalnościową w ręce i bez mozliwości dorobienia czy złapania fajnej okazji." Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość515415465465 Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.180.185.245.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.03.12, 13:13 Rozumiem, że każdy może mieć inne zdanie na temat klubu i instruktorów, ale skoro komus się nie podoba to po co tam chodził i po co narzekać. Do wyboru jest w mieście wiele innych klubów. Uważam, że każdy może znaleźć cos dla siebie. Dla mnie active jest klubem dobrym, ide tam żeby ćwiczyć , a nie poznawać instruktorów jacy sa prywatnie. To jest ich sprawa, w pracy sa mili, sympatyczni i przede wszystkim dobrze wykonują swoja prace. Oczywiście ze są wyjątki, każdy prowadzi zajecia w inny sposób, ale po to jest tak wiele instrukororów, żeby sobie wybrac który nam pasuje. Osobiście nie mam nic do Active i bardzo polcam. Atrakcyjne ceny, miła atmosfera, duży wybór zajęc i doświadczona kadra. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nat Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.centertel.pl 07.10.12, 14:16 od jakiegoś czasu chodzę do active na pl. kilińskiego i zastanawiam się nad zmianą klubu. niestety klub jest brudny i zaniedbany, prawdopodobnie nie był odświeżany od momentu powstania. pani menedżer siedzi zamknięta w swoim biurze i nie ma pojęcie co się dzieje, nie sprawdza i nie wymaga od personelu nieczego - uważa, że musiałaby stać nad każdym pracownikiem; taki tekst ze strony osoby odpowiedzielnej i zarządzającej to jak samobójczy gol i znaczy, że sobie nie radzi. skoro zostawiam tam swoje pieniądze, to mam prawo powiedzieć, że coś mi sie nie podoba i oczekiwać zmian (od dwóch tygodni pani menedżer nie może spowodować, żeby piłki były przenoszone z sali do sali w czystych, niepodartych workach, pomijam, że są to worki na śmieci), szczególnie jeśli chodzi o czystość w klubie sportowym, a nie podkulić ogon i grzecznie sie usunąć. active nawet nie zdaje sobie sprawy ilu klientów stracili, którzy właśnie nie narzekali tylko sobie poszli; proszę sobie policzyć ile to pieniędzy jeśli nawet raz na tydzień odchodzi jeden klient, a co jesli odchodzi jeden codziennie? ogólnie mają w nosie klientów i nie strają się ich do siebie przywiązać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość 11 Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.police.vectranet.pl 07.10.12, 14:37 Masz rację co do czystości klubu. Naszczęście co niektórzy instruktorzy wkładają serce w swoją pracę i tylko oni zatrzymują mnie przy tym klubie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karolek Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.12, 07:27 Byłem raz na zajęciach Power Mix prowadzonych przez szefową Agnieszke Laciejewską .Zastananawiało mnie dlaczego tylko 11 osób może uczestniczyć w tych zajęciach.Odpowiedz była banalna.Otóż tylko tyle może pomieścic sala do ćwiczeń razem z tą panią i jej wybujałym ego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.10.12, 20:25 Moze zamiast siedzieć na necie i wpisywać na wszyskich forach to samo poprostu rusz się i zapisz na zajęcia wyjdzie Ci na zdrowie i psychiczne i fizyczne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nat Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.centertel.pl 17.10.12, 13:32 jak widać Ty siedzisz na necia skoro czytasz wszystkie fora :) a ja, owszem, ruszam się, już w innym klubie :) i czuje się zdrowo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gości Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 10:37 Poćwicz w domu przy dvd z callanetics np z Bojarską, zobaczysz jakie fajne będziesz miała efekty i nie stracisz kasy na karnety i wejściówki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? i jak ? IP: *.nitka.net.pl 07.05.13, 12:39 ja tam chodze i powiem tyle ze na silowni zalezy kiedy i jaki jest instruktor. Ale najczescisej mozna uzyskac porade bez zdnego problemu. Kiedys slyszalam w szatni damskiej rozmowe dwóch pań , które nie chciały porady trenera bo trzeba za to płacic . Nic mylnego . Od tego oni sa by pradzić i doradzić . a jak ktoś potrzebuje indywidualnie to niech sobie wykupi godzinki. Pamiętacie trenera Marka ??? Mily grzeczny i ułożony. Czy teraz go brakuje? prosze o opinie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? i jak ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.13, 10:31 WORKSHOP HI/LO WITH STYLE to niepowtarzalna okazja by poznać od kuchni warsztat i sposób tworzenia niezwykłych choreografii hi/lo, tak by oprócz intensywności niosły ze sobą świetną zabawę, wspaniałe emocje i odrobinę stylu. W czasach gdy sale fitness coraz częściej są zdominowane przez choreografie w stylu Dance warto sobie przypomnieć czym jest „stare, dobre” hi/lo i znaleźć złoty środek… W programie masterclass które poprowadzi Agnieszka, analiza procesu metodycznego, wspólne układanie choreografii! Jeżeli prowadzisz już zajęcia, a chcesz nowych rozwiązań, pomysłów, inspiracji – ten WORKSHOP jest właśnie dla Ciebie! www.edukacjafitness.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.13, 10:25 WORKSHOP HI/LO WITH STYLE to niepowtarzalna okazja by poznać od kuchni warsztat i sposób tworzenia niezwykłych choreografii hi/lo, tak by oprócz intensywności niosły ze sobą świetną zabawę, wspaniałe emocje i odrobinę stylu. W czasach gdy sale fitness coraz częściej są zdominowane przez choreografie w stylu Dance warto sobie przypomnieć czym jest „stare, dobre” hi/lo i znaleźć złoty środek… W programie masterclass które poprowadzi Agnieszka, analiza procesu metodycznego, wspólne układanie choreografii! Jeżeli prowadzisz już zajęcia, a chcesz nowych rozwiązań, pomysłów, inspiracji – ten WORKSHOP jest właśnie dla Ciebie! www.edukacjafitness.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.13, 10:31 WORKSHOP HI/LO WITH STYLE to niepowtarzalna okazja by poznać od kuchni warsztat i sposób tworzenia niezwykłych choreografii hi/lo, tak by oprócz intensywności niosły ze sobą świetną zabawę, wspaniałe emocje i odrobinę stylu. W czasach gdy sale fitness coraz częściej są zdominowane przez choreografie w stylu Dance warto sobie przypomnieć czym jest „stare, dobre” hi/lo i znaleźć złoty środek… W programie masterclass które poprowadzi Agnieszka, analiza procesu metodycznego, wspólne układanie choreografii! Jeżeli prowadzisz już zajęcia, a chcesz nowych rozwiązań, pomysłów, inspiracji – ten WORKSHOP jest właśnie dla Ciebie! www.edukacjafitness.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: beciuś Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.146.138.244.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.11.13, 18:04 muszę się zgodzić z co niektórymi, daje się tam odczuwać dziwną atmosferę- od obslugi na recepcji, po instruktorki,kończąc na klientkach. Niektóre instruktorki pozwalaja se na beszczelne teksty w stronę klienta, a same klientki patrza na siebie zpod byka juz przed salą ćwiczen bo kazda sie spieszy zeby zajac miejsce na za malych salach.W szatni i łazienkach cos wali ciągle-jakby grzyb,na kasetonach widac plamy-przecieki, na silowni lazą same pakera z mina srajacego kota, ach generalnie cos tam nie gra, nie ciagnie mnie tam juz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rada Ekko i kpina z klienta IP: *.205.107.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.12.13, 01:48 Mam wrażenie, że filia Ekko na prawobrzeżu została otwarta na siłę. Zero profesjonalizmu i kpina z klienta są tu na porządku dziennym. Instruktorki niekompetentne, sprawiające wrażenie jakby za karę prowadziły ćwiczenia, zajęcia maksymalnie nudne! Mam wrażenie, że są wzięte wprost z ulicy, bez żadnego przygotowania. Moje ostatnie spostrzeżenia: tbc i instruktorka stojąca w rogu sali (mało kto widział co trzeba robić), rowery i instruktorka która mówiła tylko do siebie, do tego tak cicho, że w sumie każdy jechał jak chciał. Masakra! Do tego zero wysiłku, zero potu, zero zadowolenia po treningu. Gdzie są instruktorki w stylu Kasi Be, której wszystkie zajęcia w Kupcu są ciekawe, urozmaicone, po których człowiek jest mega zmęczony ale przeszczęśliwy? Gdzie no gdzie?! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rada Re: Ekko i kpina z klienta IP: *.205.107.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.12.13, 01:55 W ogóle mam wrażenie, że ci naprawdę profesjonalni instruktorzy bardzo szybko się zmywają. Kiedyś była Klaudia Rz, gdzie jest? Co się stało z Beatą R, która choć zarozumiała, była jednak profesjonalna i godzina u niej na stepie mijała jak 5 minut? Obecnie najlepsza jest Kasia Be w Kupcu, profesjonalna, miła dziewczyna, niezapatrzona w siebie, widać i czuć że zależy jej na tym aby zajęcia były ciekawe. Ale pewnie niedługo też zniknie. Ja się wcale nie dziwię, bo wiele słyszałam o traktowaniu pracowników przez szefostwo. Ale może warto to zmienić? Sama jak czasem widzę panią szefową przechadzającą się z grobową miną po Kupcu, to żyć mi się odechciewa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sps Re: Ekko i kpina z klienta IP: *.teleton.pl 08.01.14, 12:50 Klaudia prowadzi zajęcia cały czas:))) Beata jest w ciąży jeśli jeszcze ktoś nie zauważył Odpowiedz Link Zgłoś
syntia_kg Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? 23.01.14, 22:08 Jam z kolei pytanie w związku z Activem w Kupcu, wie ktoś może jaką ma powierzchnię? Tak mniej więcej chociaż... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: werner von braun świeża opinia activ IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.14, 09:01 siłownia ok, fitnes nie wiem. Lata świetności obiektu ogólnie minęły, właściciele nie inwestują. Na siłowni od dawna stoi niesprawna bieżnia, której nikt nie naprawia ani nie wymienia. Kartka z napisem "urządzenie nieczynne" załatwia sprawę. Masakra w szatnie - brak klimy, wychodzisz po kąpieli i po chwili leci z ciebie jak w saunie. Od miesięcy w męskim WC - BRAK DRZWI - NIE DAJ BOŻE PÓJDŹ ZA GRUBSZĄ POTRZEBĄ I WSZYSCY CIEBIE OGLĄDAJĄ. Brakuje gospodarza i inwestowania.... PS. Kiedyś była sauna, p treningu można było iść. Dziś uznano że to niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Unknow Re: Active w Szczecinie - chodzicie tam? IP: *.centertel.pl 11.01.19, 23:48 Siłownia bardzo na niskim poziomie, sprzet zepsuty, stary, nie jest naprawiany, aż 50 % biezni jest od ponad pól roku nieuzytkowanych, bo stoją wylaczone/ zepsute, w oczekiwaniu na seris za 10 lat aż sie rozpadną na czynniki pierwsze. Bardzo czesto czuc nieprzyjemny zapach na silownii, brak dobrej wentylacji pomieszczen. Szatnie zarowno damskie i meskie są w oplakanym stanie. Bardzo czesty brak cieplej wody, Toalety są brudne, w nie ktorych miejscach zagrzybione. Czeste usterki kanalizacji. Klucze od szatek zarowno damskich i mieskich moga byc otwierane poprzez inne numerki szafek, klucze uniwersalne, łatwosc kradziezy. Szefostwo zaniedbuje swoich pracownikow, mowa o instruktorach oraz o recepcji. Niskie stawki dla pracownikow, poniewaz 11 zl/h dla recepcji , a 17zl/h dla trenerow prowadzacych zajecia. Oszczednosc na kazdym kroku ,wyzysk. Nie przestrzegają zasady minimalnej stawki wedlug prawa o zatrudnieniu. Oszukują i z dnia na dzien moga zatrudniona osobe zwolnić jesli stwierdzą, że nie stac na pracownika, bo musza zaoszczedzic na swoje potrzeby. Bez przeprowadzania wczesniej jakichkolwiek rozmow. Kameralna atmosfera, bo bardzo malo osob chodzi w porownaniu do pozostalych klubow fitness. Zajecia sa prowadzone czesto przez osoby zastepcze z zewnatrz, ktore niespelniaja oczekiwan starych klientow. Klienci czesto są niezadowoleni z ogolu calego lokalu. Silownia utrzymuje sie z frekwencji dotyczacej wylacznie Seniorow. Mlodzi ludzie wolą doplacic pare dyszek wiecej i pojsc na silownie z leprzymi warunkami. Muzyka w Active jest bardzo monotonna, az zniecheca do tego aby tam chodzic. W godzianch porannnych do 15:00 na silowni przebywaja uczniowie szkoly ponadgimnazjalnej w ramach zajec WF-u, zniecheca to wielu klubowiczow. Nie polecam, zachecam do omijania tej silowni. Odpowiedz Link Zgłoś