olga03 20.10.05, 19:14 A co z funduszmi na działanośc rolniczą. Z tego w wiekszości działań pokończyly sie juz ponad pól roku temu. Ale może cos przeoczyłam, wiecie cos na ten temat???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubertus_zamoscicus Re: fundusze "rolnicze" 21.10.05, 07:53 zależy jakie "fundusze rolnicze", z jakim przeznaczeniem i w jakim województwie. ale generalnie można powiedzieć, że już ich prawie nie ma - zgadzam się. Odpowiedz Link
olga03 Re: fundusze "rolnicze" 24.10.05, 15:24 Województwo zachodniopomorskie. A fundusze - z tych dostępnych dla rolnika indywidualnego. Odpowiedz Link
wilard Re: fundusze "rolnicze" 04.11.05, 20:30 zostały jeszcze fundusze na przedsięwzięcia rolnośrodowiskowe i renty strukturalne. Wnioski są cały czas przyjmowane przez biura powiatowe ARiMR. No i na wiosnę będzie można się starać o fundusze na zalesianie Odpowiedz Link
olga03 Re: fundusze "rolnicze" 06.11.05, 12:21 A co to są są przedsięwzięcia rolnośrodowiskowe????? które to działanie????? Odpowiedz Link
wilard Re: fundusze "rolnicze" 12.11.05, 22:56 Działanie 4 z PROW-u zobacz na stronach ARiMR tam jest to dość dokładnie opisane Odpowiedz Link
ja-2201 Re: fundusze "rolnicze" 19.11.05, 17:00 Zapytaj w regionalnym ARiMR czy mają jeszcze środki na róznicowanie działalności ( SPO 2.4 ) Odpowiedz Link
awa1977 Re: fundusze "rolnicze" 29.12.05, 21:03 Czy ktoś z was dostał już dotację na "Inwestycje w gospodarstwach rolnych"? My złozyliśmy wniosek na początku kwietnia 2005 i do tej pory nikt się nawet nie zajął jego rozpatrywaniem. Ile czekaliście na rozpoczęcie rozpatrywania wniosku? Odpowiedz Link
hubertus_zamoscicus Re: fundusze "rolnicze" 30.12.05, 09:38 to akurat trwa i trwa. radzę uzbroić się w cierpliwośc jeszcze z miesiąc-dwa :) Odpowiedz Link
yamadei Re: fundusze "rolnicze" 31.12.05, 15:17 Formalnie ARiMAR ma 3 miesiące na rozpatrzenie wniosku. Ja zaczełam nękac ich telefonami od razu na początku czwartego miesiąca - i jak widzę dobrze zrobiłam, bo pewno dalej bym czekała jak ty :(( Tez złożyłam na początku kwietnia. Potem była masa durnych poprawek (uzbroj się w cierpliwość), ostatecznie poprawiony wniosek złożyłam w lipcu. Umowę podpisałam we wrześniu. Teraz na dniach składam wniosek o wypłatę dofinansowania (kolejne metry kwadratowe bzdurnych formularzy do wypełnienia) i podobno już ok. marca powinnam dostać pieniądze. Ufff... Odpowiedz Link
mimarika Re: fundusze "rolnicze" 01.01.06, 11:00 ...metry durnych formularzy do wypełniania..?? zastanów się, co piszesz. piszesz bez sensu. czy ty dasz mi 500 zl, jesli powiem ci swe im, naz oraz to , ze dobrze je wykorzystam?? zamiast marudzic, ze masz papiery do wypelniania, wypelnij je i ciesz się, ze dostaniesz pieniadze. mi nikt nigdy nie dal pieniedzy za samo wypelnienie druk ów. ale jesli ty dasz mi - wypenię chętnie!! Odpowiedz Link
yamadei Re: fundusze "rolnicze" 02.01.06, 18:25 Dam ci jedną radę: najpierw przeczytaj sobie te formularze, potem się wymądrzaj. Każdy kto miał do czynienia z tym śmietnikiem wie, że 90% z tego jest całkowicie zbędne. Oczywiście urzędnikom z arimaru wydaje się inaczej, ale na tym właśnie polega biurokracja: na mnożeniu zbędnych papierów po to, by utrzymywać zbędne etaty Odpowiedz Link
golacka1 Re: fundusze "rolnicze" 09.01.06, 12:28 A ja również dam ci jedną radę, zanim zaczniesz obsmarowywać pracowników Agencji, pomyśl, czy oni też nie woleliby przejrzystych, jasnych wzorów formularzy. przecież to nie on wymyślają te wszystkie wytyczne, są one przesyłane od IZ, jeśli nie chcesz się meczyć przy wypełnianiu to po prostu nie składaj wniosku, a tak na marginesie, ja zajmuję sie rozliczniem projektów z innego programu i powiem ci,że jeśli ktos przyjdzie z pytaniami zawsze pomożemy mu wypełnić wniosek Odpowiedz Link
lewy_zakret Re: fundusze "rolnicze" 16.01.06, 00:34 mimo tego, moznaby to uproscic i zrobic formularze "user-friendly", przeciez to jest żałosne, jesli trzeba tyle pisac, czekać, itd. Z pewnoscią jest to źle zorganizowane .. Odpowiedz Link
januszx Re:uprościć formularze! 16.01.06, 12:16 trudno się z Wami nie zgodzic ,że jesli chodzi takie cechy jak przejrzystość i jasność to jest ona w tej chwili pod psem ;-) Niestety przyczyniły sie do tego także władze , które sprawowały rządy wcześniej , mozna powiedziec ,żę twórczo powiększyły nieątpliwie rozbudowaną birokracje unijną Pozdrawiam J Odpowiedz Link