Dodaj do ulubionych

Do: hubertus_zamoscicus i innych osób "z branży"

28.10.05, 08:22
Witam,

Mam wrażenie, że jesteś jednym z pomysłodawców (założycieli?) forum, a z
pewnością jedną z najbardziej aktywnych osób na forum (które notabene ma 63
posty - więc bez szału...).

Mam taki pomysł: chodzi mi o stworzenie forum wymiany poglądów i współpracy
dla firm/osób przygotowujących wnioski. Sami wszyscy wiemy jakie są realia i
z jakimi problemami się często borykamy, a nikt (z RIF-em na czele) nie może
pomóc - wówczas warto przekonsultować swoje wątpliwości z kimś, kto jest w
temacie - i tu się sprawdzi owo forum. Ktoś może powiedzieć - nie będę
pomagał konkurencji - takim życzę powodzenia i polecam pracę w RIF - tam
króluje takie nastawienie mimo, iż sami nie mogą założyć firmy
consultingowej.... Liczę jednak na to, że zdrowy rozsądek zwycięży i chęć
współpracy i konsultacji na normalnych zasadach weźmie górę....

Moim zdaniem, należałoby jednak to forum założyć gdzieś poza tym portalem,
podzielić na działy (np. wg. rodzajów działań), a tutaj je promować i
dyskutować na tematy ogólne....

Jeżeli będą chętni do współpracy zainteresowani wymianą poglądów mogę
szybciutko założyć takie forum na własnej stronie internetowej lub możemy to
zrobić w dowolnym innym miejscu.

Bardzo proszę o opinie i uwagi.

Pozdrawiam!

----------
"Ważne, że potrafisz widzieć dobro,
ważne, że doceniasz jego ogrom..."
Obserwuj wątek
    • hubertus_zamoscicus Re: Do: hubertus_zamoscicus i innych osób "z bran 28.10.05, 09:05
      witam,
      Cieszę się, że mój pomysł na to forum został zauważony. Jestem jego
      założycielem, ale chciałbym aby ono się rozwijało i profesjonalizowało.
      Nie jestem informatykiem, więc nie potrafię utworzyć intrnetowego forum, ale z
      pewnością portal tematyczno-branżowy nt. funduszy unijnych jest dobrym
      pomysłem. Jeśli takowy projekt powstanie - chętnie bedę w nim maczał palce.

Najważniejsza wydaje mi się tu: wysoki poziom merytoryczny forum oraz promocja
      forum - jest przecież coraz więcej osób zajmujących się tą tematyką, drugie
      tyle chcących w to wejść, a jeszcze więcej tych ,którzy chcą coś skonsultować i
      zweryfikować. RIFy w tym względzie nie wypełniają potrzeb.
      Podsumowujac: wchodzę w projekt - oddaje się do dyspozycji :)
      pozdrawiam
      huebrt
      • ciekawski28 Re: Do: hubertus_zamoscicus i innych osób "z bran 28.10.05, 09:25
        Bardzo się cieszę :-)

Mam nadzieję, że grupa chętnych do współpracy się poszerzy i będziemy mogli
        założyć rzeczowe forum wymiany poglądów, bo myślę, że zajęcia nie zabraknie w
        tym zakresie jeszcze na najbliższych kilka lat....

... o ile w końcu ustalą budżet unijny na okres po 2007 roku.....

----------
        • hubertus_zamoscicus Re: Do: hubertus_zamoscicus i innych osób "z bran 28.10.05, 10:02
          To jak z tym portalem? chcesz się pobawić w jego wirtualne tworzenie (ja jak
          pisałem nie potrafię)?
          • hubertus_zamoscicus Re: Do: hubertus_zamoscicus i innych osób "z bran 28.10.05, 10:53
            Chociaż przyszło mi teraz do głowy pytanie o sens budowy osobnego forum, nie na
            portalu GW. Wrzucając w gogla hasło "forum fundusze unijne" - to nasze forum
            wyskakuje jako 1wsze. To chyba świetnie, nie?
            Czekam na refleksje.
            • ciekawski28 Re: Do: hubertus_zamoscicus i innych osób "z bran 28.10.05, 11:02
              To super - daje duże szanse na dużą oglądalność i udział potencjalnych
              zainteresowanych. Pytanie tylko na ile można je sformatować, tzn. moim zdaniem
              takie forum ma sens, gdy nie ma formy "jednego worka", ale ma np. podział
              na "forum ogólne", "programy inwestycyjne" "programy doradcze", a te z kolei na
              np. "spo wkp" "zporr" "phare" itd... to moim zdaniem by uporządkowało i
              ułatwiło poszukiwanie informacji, a przez to forum stało się czytelnym i
              rzeczowym miejscem wymiany informacji.

----------
              • hubertus_zamoscicus Re: Do: hubertus_zamoscicus i innych osób "z bran 28.10.05, 11:16
                Oczywiście, że zgadzam się z Tobą - pisałem wcześniej o profesjonalizacji
                forum. Trzeba by je tylko nazwać tak, jak to forum lub podobnie (zapewnenie
                wysokiej oglądalności).
                Więc co - tworzymy forum?
                • ciekawski28 Re: Do: hubertus_zamoscicus i innych osób "z bran 28.10.05, 11:27
                  Jakby to powiedział ślepy koń przed Wielką Pardubicką: Nie widzę przeszkód....

A tak poważnie - przydałoby się jeszcze kilka osób, które skore będą do
                  współpracy.... ale może jak się coś zacznie dziać to się pojawią...

Możemy spróbować - może coś ciekawego nam z tego wyjdzie... :-)

Proponuję kontakt na priva w celu przedyskutowania szczegółów - nie będziemy
                  zaśmiecać forum.

Pozdrawiam!

----------
    • ciekawski28 Powstanie nowe forum na stronach firmy znajomego! 28.10.05, 12:00
      Właśnie się dowiedziałem, że znajoma firma otwiera swoją stronę internetową i
      będzie tam forum poświęcone dotacjom unijnym - myślę, że można będzie się tam
      zalogować już od przyszłego tygodnia - podam namiary jak tylko ruszy!

----------
      • hubertus_zamoscicus Re: Powstanie nowe forum na stronach firmy znajom 28.10.05, 13:53
        Moim zdaniem forum powinno być niezależne. Albo będzie wisiało na samodzielnym
        bezpłatnym serwerze albo zostanie tutaj.
        • ciekawski28 Re: Powstanie nowe forum na stronach firmy znajom 28.10.05, 14:03
          Skoro tak uważasz - nie ma problemu, choć nie wydaje mi się, żeby musiało to
          mieć wpływ na niezależność tego forum.

----------
          • hubertus_zamoscicus Re: Powstanie nowe forum na stronach firmy znajom 28.10.05, 14:21
            Bardziej idzie tu o wizerunek forum. Chyba lepiej, by nie było ono kojarzone z
            żadną firmą, co nie wyklucza udziału firm w rozwoju forum i systematycznym
            udowadnianiu, że znają się na funduszach (i nie mam tu na myśli
            ogłoszenia "pomożemy w napisaniu wnioksu")
            • avalon111 Re: Powstanie nowe forum na stronach firmy znajom 28.10.05, 19:49
              hubertus_zamoscicus napisał:

> Bardziej idzie tu o wizerunek forum. Chyba lepiej, by nie było ono kojarzone
              z
              > żadną firmą,

Pozwolicie że wtrącę swoje trzy gorosze;-), popieram Hubertusa w kwestii
              niezalezności forum, kojarzenie nawet z dobrą firmą nie wpłynie dobrze na jego
              wizerunek. Natomiast podoba mi się pomysł uporządkowania i podziału
              tematycznego, chociaż troszkę obawiam się, czy to nie zamieni się w serię tych
              samych powtarzalnych pytań (podobnie jak było na gazetowym forum które
              zakończyło się niedawno i jak przypuszczam stąd pomysł Huberuta na stworzenie
              FU), ale trzymam kciuki i czekam na info, na pewno będę gościem:-).
              Pozdrawiam
        • vng Re: Powstanie nowe forum na stronach firmy znajom 28.10.05, 20:14
          hubertus_zamoscicus napisał:

> Moim zdaniem forum powinno być niezależne.

witam,

Dostałem informację od ciekawskiego, to na moich stronach miało powstać forum,
          ale skoro wolicie, aby nie było na stronach "zależnych" to poszukam jakiegoś
          dobrze zorganizowanego serwera "forumowego" i może tam zrobimy forum unijne z
          prawdziwego zdarzenia. Chciałbym współuczestniczyć w stworzeniu
          usystematyzowanego źródła informacji dla piszących wnioski oraz miejsce wymiany
          gorących często newsów i interpretacji.

Pozdrawiam!

VNG Consulting

• jednopokojowe chec polaczenia sil :-) 01.11.05, 16:45
            czesc wam wszystkim!

ja tez jestem zainteresowana zalozeniem wspolnie z wami takiego forum :-)
            mam doswidczenie w zarzadzaniem stronai intranetowymi itp., ale ogolnie mam
            ochote na wspolprace z wami. nie wiem, tylko, bo zdaje mi sie, ze na yahoo
            groups juz takie forum dziala. mozna sie rozejrzec-moze to jest przyczyna mlego
            dotad odzewu
            • myszka-m Re: chec polaczenia sil :-) 04.11.05, 15:44
              Witam. Oczywiście chętnie wezmę udział we współtworzeniu forum. Jeszcze nie
              mogę pochwalić się oszałamiającymi sukcesami, ale pracuję nad tym :-) aby móc
              dołożyć swoją cegiełkę do worka wiedzy i doświadczeń na wiadomy temat.
              Pozdrawiam, M-M
              • jakrys Re: chec polaczenia sil :-) 01.01.06, 20:50
                Dobrzy Ludzie. I co wyszło z Waszych planów bo jestem zainteresowany.
                • melissa79 Re: chec polaczenia sil :-) 03.01.06, 10:23
                  i ja bardzo chętnie się dołączę - jestem z "branży" mam dwuletnie doświadczenie
                  w temacie: pracuję w duzej Gminie - prowadzę projekty "twarde" i "miękkie"
                  jestem prawnikiem po College of Europe
                  dajcie cynk co i jak;)
    • jacekiksel Re: Do: hubertus_zamoscicus i innych osób "z bran 16.01.06, 14:26
      no mnie to by bardzo zainteresowało, takie forum, prowadze mała firme doradczą
      specjalizujaca się w wykaraskaniu kasy dla sektora MSP
      Pozd
      Jacek
      • costa01 Re: Do: hubertus_zamoscicus i innych osób "z bran 16.01.06, 15:40
        Witam,
        sądzę, że to świetny pomysł takie forum z wygenerowanymi działami, no i
        oczywiście w miarę mozliwości będę się przyłączał do jego budowy i rozkwitu
        pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka