hubertus_zamoscicus 15.12.05, 13:05 Może mała sonda? ja zaczynam - pracownik UG Zamość Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubertus_zamoscicus Re: kto jest kim na forum? 15.12.05, 13:06 śmiało ! - a może założymy wirtualne stowarzyszenie "Specjalistów ds. funduszy"? Odpowiedz Link
eichendorff Re: kto jest kim na forum? 15.12.05, 13:31 Obecnie konsultant ds funduszy strukturalnych w firmie doradczej. W przyszłości - mam nadzieję - koordynator projektu. Odpowiedz Link
cotbus76 Re: kto jest kim na forum? 15.12.05, 14:01 Inspektor ds. Funduszy Europejskich - UM Jawor, dolnoślaskie; poza pracą społeczny ( tłumacząc na polski darmowy)konsultant ngo`sów i innych podmiotów poszukujących środki na cele społeczne ( to najprawdopodobniej skażenie genetyczne mój ojciec od lat działa w ngo`sach) Odpowiedz Link
hubertus_zamoscicus Re: kto jest kim na forum? 15.12.05, 14:53 zapomniałem dodać że specjalizacja to: fundusze dla samorządów (na etacie) i ngosów (społecznie, czyli darmowo:) Odpowiedz Link
mbagrowski Re: kto jest kim na forum? 13.01.06, 20:26 Pięć lat przy funduszach w dużej organizacji pozarządowej. Autor i koordynator projektów nie tylko unijnych. Bielsko-Biała Odpowiedz Link
vladip Re: kto jest kim na forum? 15.12.05, 17:30 księgowy i koordynator finansowy projektu z Łodzi zajmuję się rozliczaniem funduszy (również przedakcesyjnych) na etacie + koordynacją finansową projektu, którego jestem współautorem specjalizuję się w rachunkowości zarządczej pzdr vladip Odpowiedz Link
alohaa Re: kto jest kim na forum? 15.12.05, 22:22 EFS, jedna z Instytucji Wdrażających EFS na poziomie regionalnym (wtajemniczeni będą wiedzieli) poza etatem głownie projekty domowe Odpowiedz Link
alohaa Re: kto jest kim na forum? 20.12.05, 18:28 wupy to 2.1, 2.3 i 2.4 zporr i 1.2 i 1.3 spo rzl Odpowiedz Link
vanin Re: kto jest kim na forum? 16.12.05, 18:07 Oceniam projekty inwestycyjne firm w centrali instytucji wdrażającej. Odpowiedz Link
electric_a Re: kto jest kim na forum? 20.12.05, 19:58 Specjalista ds. finansow projektu EQUAL - pracownik administratora. Odpowiedz Link
tomoleoncio Re: kto jest kim na forum? 29.12.05, 14:21 a, jeśli można zapytać, czy macie podpisaną umowę na Działanie 2? ;) Odpowiedz Link
electric_a Re: kto jest kim na forum? 29.12.05, 15:35 Nie. Ale wszystko wskazuje na to, ze juz lada chwila bedziemy mieli :) Odpowiedz Link
vladip Re: kto jest kim na forum? 03.01.06, 16:53 no to jestem farciarz..:) bo mamy podpisaną umowę i właśnie rozliczam 1 transzę..:) lepszego nowego roku dla wszystkich EQUALowców życzę Odpowiedz Link
electric_a Re: kto jest kim na forum? 04.01.06, 08:44 A jak duzy projekt realizujecie? Ilu partnerow? Temat D? My mamy najwieksze partnerstwo chyba, wiec to trwa... Odpowiedz Link
vladip Re: kto jest kim na forum? 04.01.06, 16:58 ja rozliczam 2 projekty, jeden w temacie A, idzie dobrze bo partnerstwo małe zwarte i gotowe, natomiast 2 projekt w temace G się ślimaczy (trochę z winy partnerów niestety) i też jeszcze nie mamy popdpisanej umowy Odpowiedz Link
tomoleoncio Re: kto jest kim na forum? 25.01.06, 15:01 nieee no. ale generalnie to gratulacje. podpisana umowa na działanie 2. fiu fiuuu... ;) my (temat A) wciąż czekamy. jest hartkorrowo ;) Odpowiedz Link
melissa79 Re: kto jest kim na forum? 03.01.06, 10:25 pracownik duzej Gminy, odpowiedzialna za projekty składane do funduszy zewnętrznych (twarde i miękkie) Odpowiedz Link
d2221 Re: kto jest kim na forum? 03.01.06, 17:45 A ja pisze z Anglii... Jestem po studiach podyplomowych na poznańskim UAMie:Administracja Europejska, specj: Zarządzanie projektem w Unii Europejskiej. Ukończyłam je w czerwcu (już) ubiegłego roku i...niestety nie zdążyłam się nigdzie zatrudnić bo wyjechałam. Szkoda. Tu zdaje mi się w tej branży z pracą to raczej ciężko.(przeglądałam oferty).Następna szkoda. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
hubertus_zamoscicus d2221-keep smiling! 09.01.06, 14:32 I don't know, why you are unhappy.Working abroad has its good results.I wonder if you'd like to start co-operate with my, and other non goverment organizations from lubelskie voivodeship. We're going to find different parter organizations from Britain soon. If you're interested in, send me an e-mail. Take care. hubertus Odpowiedz Link
bartoosz Re: kto jest kim na forum? 09.01.06, 18:49 ja was tylko czytam, raczej sie nie udzielałem. A zajmuje się działaniami 2.3 w SPO RZL i ZPORR w firmie doradzczo - szkoleniowej, głównie i wykonuję podzlecenia w wiekszej ilosci projektów. Tak w zarysie, a miejsce to obecnie rzeszów i lublin. Odpowiedz Link
hubertus_zamoscicus Re: kto jest kim na forum? 10.01.06, 08:09 bartoosz napisał: > ja was tylko czytam, raczej sie nie udzielałem. A zajmuje się działaniami 2.3 w > SPO RZL i ZPORR w firmie doradzczo - szkoleniowej, głównie i wykonuję > podzlecenia w wiekszej ilosci projektów. Tak w zarysie, a miejsce to obecnie > rzeszów i lublin. Witamy Cię bartoszu. Zachęcam Cię równocześnie do aktywnego udziału w budowaniu ninijeszego forum. Służy ono nam wszystkim zdobywaniu wiedzy, umiejętności oraz pośrednio doświadczenia zawodowego.Do usłyszenia. hubertus (również z lubelszczyzny:) Odpowiedz Link
raspie Re: kto jest kim na forum? 11.01.06, 14:08 Witam, pracuję w firmie doradczo - szkoleniowej - zajmuję się pozyskiwaniem i rozliczaniem środków dla JST i MSP - jak do tej pory w zasadzie każdy program oprócz realizowanych z EFS. Pozdrawiam wszystkich "wieloprogramowych" i nie tylko:) Odpowiedz Link
jolla32 Re: kto jest kim na forum? 11.01.06, 20:04 helou witajcie :) prowadzę projekt w ramach EFS działania 2.6, pracuję w NGO w Wawie ... czytuję Was od jakiegoś czasu, ale mówi mi mój nos, że w świetle ostatnich doświadczeń związanych z naszym prodżektem, znacznie częściej będę tu zaglądała :D i zasypywała pytaniami :))) jak narazie połowa czasu przeznaczonego na prace w styczniu "zeszła" na rozmowach i ustaleniach "obowiązujących wersji" w UMarsz. jest cudnie ;) ale jak to już ustaliliśmy z przemiłymi pracownikami Dep. Fund.Strukt. ... "wszyscy się uczymy" ...a ja dodam - aż do non-stopu ;) pozdrawiam radośnie Odpowiedz Link
ypsilon Re: kto jest kim na forum? 12.01.06, 22:23 Witam Jestem koordynatorem (i autorem) projektu ZPORR w prywatnej szkole wyższej we Wrocławiu, piszę kolejne projekty, poza tym prowadza SJO i firme szkoleniową Odpowiedz Link
angelina82 Re: kto jest kim na forum? 23.03.07, 13:23 proszę o kontakt na gosiia@o2.pl Odpowiedz Link
costa01 Re: kto jest kim na forum? 13.01.06, 08:22 Witam wszystkich serdecznie Ja pracuję w samorządzie (opolszczyzna) w komórce zajmującej się pozyskiwaniem funduszy strukturalnych, ponadto po godzinach piszę wnioski dla przedsiębiorców. pozdr. costa Odpowiedz Link
conena Re: kto jest kim na forum? 13.01.06, 13:55 nowa jestem, trafiłam tu z głównej strony gazety. poczytam troszkę, popatrzę ale chyba za dużo nie popiszę, bo... druga strona się kłania, pracuję w audycie, jako firma badamy różnorakie projekty finansowane z UE. audyt - nie mylić z kontrolą;) ja to ta przyjazna forma życia:) Odpowiedz Link
alohaa do Conena 16.01.06, 09:18 to na pewno masz duzo do opisywania, jak te projekty są faktycznie realizowane :) oj myslę, ze z chęcia bym Cie pociagneła za język Odpowiedz Link
conena od Coneny:) 17.01.06, 12:06 szczerze to mam bardzo dobre zdanie o realizacji projektów i o osobach pracujących przy realizacji. do tej pory wydaliśmy same pozytywne opinie, a badamy fundusze unine już od kilku lat. dla mnie to ta przyjemniejsza robota:) Odpowiedz Link
anonim_ka Re: kto jest kim na forum? 13.01.06, 18:12 Hubertus , zaczales z gornej polki. Jestes obcykany w przepisach i zasadach .. a jak maja sie w tym gaszczu poruszac beneficjenci . B. Odpowiedz Link
fifrock Re: kto jest kim na forum? 14.01.06, 11:30 Pracownik Agencji Rozwoju Regionalnego. Hasla typu KSU, PK, SPO WKP, ZPORR itd znane. Pracuje przy miedzynarodowym projekcie wspolfinansowanym w ramach Inicjatywy UE INTERREG III - m.in. gieldy kooperacyjne dla przedsiebiorstw. pozdrawiam Odpowiedz Link
ekielski Re: kto jest kim na forum? 15.01.06, 17:16 Jestem muzykiem, który skończył studia podyplomowe SGH "Zarządzanie projektem w ramach funduszy strukturalnych". Teraz pracuje jako konsultant d/s finansowania projektów w katowickiej firmie consultingowej zajmującej się pozyskiwaniem środków na realizacje projektów dla JST, przedsiębiorstw,ngo i jednstek naukowo-badawczych. Odpowiedz Link
hubertus_zamoscicus witam nowe osoby 16.01.06, 08:20 Witam witam. Cieszę się, iż mój pomysł z forum wypalił i teraz właścicwie zaczyna żyć własnym życiem... Jak tak czytam Wasze życiorysy, to dochodzę do wniosku, iż nie powinienem się dziwić kiedy słyszę, że mgr teologii (jak mój kolega) lub muzyk zajumują się zawodowo funduszami. Jak się okazuje jest to dziedzina dla wszystkich ludzi z otwartą głową, ciepliwością i pracwoitością. pozdrawiam Odpowiedz Link
jacekiksel Re: witam nowe osoby 16.01.06, 14:03 cześć!!! Jestem włascicielem małej firmy z kujawsko-pomorskiego. Przeprowadzam cały proces poczawszy po zdobycie klienta złożenie aplikacji do programów przedewszystkim zwiazanych z inwestycją, a więc SPO-WKP dz 2.3, micro dz 3.4, i PHARE 2003, składalismy równiez duzy projekt z EFS niestety nie powiodło się zabrakło punktów , padlismy na kosztach projektu:(((((, 6 projektów udało sie przepchnać:)))ale na liczbę 35 jakie składaliśmy, generalnie odnosze wrażenie niedosytu i szczerze powiem żę czuje zmęczenie "materiału" w tym temacie. Dzis z "nudów" spostrzegłem te forum i ciesze sie że jest wiecej ludzi "zawiedzionych" lub zainteresowanych dotacją. Aktualnie poszukuję pracę w mieędzynarodowym środowisku, które wykorzysta moje doswiadczenie 3 letnie w tej materii. Pozd Jacek Odpowiedz Link
gosgos1 Re: kto jest kim na forum? 17.01.06, 13:16 hej, a łatwo było Tobie znaleść pracę po takich studiach? Ja za kilka miesięcy je kończę i zastanawiam się jak to będzie.(Będę szukać na rynku krakowskim). Odpowiedz Link
jacekiksel Czy ktos z was ma firmę która pozyskuje dotacje? 17.01.06, 13:28 Myslę żę osoby prowadzące niewielkie firmy które się tym zajmuja mogłyby wymieniac sie spostrzeżeniami dotyczacymi działań przedewszyskim inwestycyjnymi. SPO WKP 2.3 micro 3.4 Proszę o opinie. Pozd Jacek Odpowiedz Link
woy Re: Czy ktos z was ma firmę która pozyskuje dotac 18.01.06, 14:06 Jednostka wdrażająca, m.in. ocena wniosków EOG /Schengen i kultura/, wcześniej kontraktowanie Phare Polska Niemcy 1996-2003 i Spójność Społeczna i Gospodarcza 200-2003. pozdrawiam w. Odpowiedz Link
meticho Re: kto jest kim na forum? 10.11.07, 15:06 Też wybieram się na podobne studia i mam pytanie. Jeżeli oczywiście mozna ? Cz warto za taka kasę tzn, 5600 zapisać się na podyplomówken AGH.Czy mozna zrobić tylko kilka szkoleń w zakresie rozliczania projektów. Odpowiedz Link
korolia Re: kto jest kim na forum? 24.01.06, 12:25 Pracownik w firmie doradczej udzielający się jako wolontariusz w stowarzyszeniu wspierającym rozwój mojego regionu. ****************************************************** Centrum Promocji Podlasia Odpowiedz Link
booffi Re: kto jest kim na forum? 24.01.06, 21:28 witam, pracuję na etacie UM w lodzkiem, socjologia + podyplomowe studia europejskie na UŁ. Piszę wnioski - samodzielnie albo na zlecenie wewnetrzne-jak to w JST, koordynuję projekty EFS i najważniejsze - mam wsparcie kierownictwa. Spoglądam też nieśmiało w stronę programu Młodzież. Koniec spowiedzi. Odpowiedz Link
infomsp Re: kto jest kim na forum? 25.01.06, 12:01 No to jeszcze ja. 1. Pracownik UMiG w Skawinie. Zajmuję się tylko wnioskami ... od roku no i tylko w tym celu byłem zatrudniony więc sobie chwalę. 2. Własna działaność gospodarcza ... również wnioski i praktycznie tylko dla przedsiębiorstw. Przed obecną pracą oceniałem wnioski w RIF. Odpowiedz Link
rozalia29 Re: kto jest kim na forum? 25.01.06, 12:41 Witam, moja sytuacja wyglada na razie tak: studia podyplomowe kierunkowe na FS, drobna praktyka 1,5 roczna w struturze urzędowej, aktualnie wolny strzelec. Zaczynam robić rzeczy, które kiedyś robiłam z czyjąś pomocą, teraz wszystko na mojej głowie i nieco bładzę, ale wierze, ze się uda. Chciałabym pozostać na swoim. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kochanka23 Re: kto jest kim na forum? 25.01.06, 20:49 Witam Konsultantka w firmie doradczej z rocznym stażem Z tego co przeczytałam wynika, że wiekszość z was "bawi się" w EFS. Ja co prawda od niedawna coraz bardziej zagłębiam się w ten temat, ale to tylko teoria. Przede wszytkim sporządzam wnioski dla MSP. Zdarzały się również projekty infrastrukturalne, ostatnio poróbowałam nawet EOG. Odpowiedz Link
aguka Re: kto jest kim na forum? 26.01.06, 07:53 Witam wszystkich serdecznie. Pracuje w UG - powiat krakowski. Staż blisko 3 lata. W większości tzw. twarde projekty na inwestycje gminne. Dodatkowo dla MSP. Wykształcenie między innymi podyplomówka z funduszy strukturalnych. Odpowiedz Link
gdulaaa Re: kto jest kim na forum? 03.02.06, 12:38 Witam wszystkich, pracuję w firmie consultingowej w woj. kujawsko - pomorskim, zajmuję się MSP w szczególności SpoWkp 2.3, Phare, ZPORR 3.4, rozliczam również projekty dla klientów realizujących inwestycje z tych programów. Pozdrawiam Odpowiedz Link
bez.wyksztalcenia Re: kto jest kim na forum? 03.02.06, 15:51 a ja z drugiej strony jestem (tylko podczytuje Was): do mnie plyna Wasze wnioski, wczesniej EQUAL, teraz Leonardo da Vinci - czyli National Agency Odpowiedz Link
damozuma Re: kto jest kim na forum? 14.06.06, 11:13 Dzień dobry, czytałam Was troszkę i postanowiłam się dołączyć. Co prawda pewnie za dużo nie pomogę, bo jestem "świeżutka:"" w temacie, ale mam nadzieję dużo dowiedzieć się od Was :). Pracuję w Warszawie, w administracji zupełnie w czymś innym, skończyłam studia podyplomowe zw. z funduszami... no i bardzo hciałabym w tym pracować. Więc rozglądam się... Dzień dobry! Odpowiedz Link
bartek3033 Re: kto jest kim na forum? 15.06.06, 18:49 Ja tylko czytam to forum. Jestem studentem, zainteresowanym tą tematyka, jak by ktoś miał jakies propozycje pracy, praktyk, stażów to jestem otwarty na propozycje. Odpowiedz Link
adamus.b Re: kto jest kim na forum? 18.06.06, 12:09 Raczej przegladam od czasu do czasu. Specjalista ds. programów w PUP oraz współpraca przy tworzeniu projektów z innymi podmiotami (na razie społecznie przede wszystkim). Szczególne zainteresowania to w szczególnosci ogólnie rozumiany rozwój regionalny. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link
ewkar113 pracownicy szpitali łączcie się!! 27.06.06, 09:06 Witam, jestem pracownikiem szpitala i własnie dla szpitala poszukuje różnych źródeł finansowania. Zajmuje sie tym sama od marca br. ... i jest ciężko. Właściwe to nie wiem jak się przygotowywać do nowego programowania, gdzie można znaleść jakieś przykładowe projekty? Może jest na forum ktoś kto robił coś dla szpitali lub nzoz-ów i podzieliłby się swoją wiedzą:)) pozdrawiam wszystkich....fajnie, że jest takie forum Odpowiedz Link
hubertus_zamoscicus Re: pracownicy szpitali łączcie się!! 27.06.06, 09:59 może w tym wątku? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34218&w=35369824&a=35369824 Odpowiedz Link
hubertus_zamoscicus Re: pracownicy szpitali łączcie się!! 27.06.06, 10:02 lub w tym : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34218&w=34768642&a=34768642 Odpowiedz Link
hubertus_zamoscicus Re: pracownicy szpitali łączcie się!! 27.06.06, 10:03 lun tu :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34218&w=35163905&a=35165326 Odpowiedz Link
ewkar113 Re: pracownicy szpitali łączcie się!! 28.06.06, 07:58 dzięki hubertus za linki :) Może się ktoś odezwie... Odpowiedz Link
adytkao Re: pracownicy szpitali łączcie się!! 25.07.06, 21:28 Hej Też pracuję w szpitalu i też zajmuję się wyszukiwaniem róznych źródeł finansowania. Zajmuję się tym od 2 lat czyli od pierwszego naboru w ramach ZPORR. Poprzedni okres programowania zakończył się dla nas małym sukcesem - 1 umowa podpisana. Ale kolejny przed nami i jakoś marnie widzę szanse szpitali. Mało jest programów i jeszcze mnie pieniędzy. Chętnie nawiążę kontakt. Pozdrawiam Odpowiedz Link
bars200 Re: pracownicy szpitali łączcie się!! 31.07.06, 21:12 Witam Dopiero dzisiaj natrafiłem na to forum, cieszę się, że jest miejsce, gdzie można wymienić doświadczenia związane z wnioskowaniem i realizacją projektów. Moje doświadczenia z funduszami związane są głównie z EFS, co jest rezultatem miejsca zatrudnienia (urząd pracy). Realizujemy kilka projektów z SPO RZL oraz ZPORR 2. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ewkar113 Re: pracownicy szpitali łączcie się!! 01.08.06, 13:16 Hej, dzięki za odzew. Każda informacja jest dla mnie cenna. Czy możesz napisać coś o Waszym sukcesie? Na co udało Wam się podpisać umowę? Od czego rozpocząć? Podaję e-maila ewkar113@gazeta.pl. Chętnie nawiążę kontakt telefoniczny jeśli to możliwe. Pozdrawiam Odpowiedz Link
hubertus_zamoscicus Prośba o przedstawianie się... 20.02.07, 12:59 Witam, Jest sporo nowych osób na forum. Proszę zatem o dokonywanie wpisów wg. hasła "kto jest kim na forum" Dzięki ps. I przypominam o 2 podstawowych zasadach tego forum, a zwłaszcza o regule - chcesz się zareklamować - udowodnij że jesteś tego wart! W innym przypadku kasuję od razu takie posty z reklamą. Dziś jeszcze przymnkę oko bom zakochany ;) Pozdrawiam bezwzględny admin :) Odpowiedz Link
adytkao Re: Prośba o przedstawianie się... 20.02.07, 16:21 Pracownik fantastycznej ;-) służby zdrowia - fundusze UE i nie tylko Odpowiedz Link
bea.de Re: kto jest kim na forum? 20.02.07, 13:18 i pozdrawiam hubertusa Niezłyś Pan w funduszowe klocki!!:) Odpowiedz Link
hubertus_zamoscicus Re: kto jest kim na forum? 20.02.07, 13:33 bea.de napisała: > i pozdrawiam hubertusa > Niezłyś Pan w funduszowe klocki!!:) Dziękuję dobry człowieku (nie wiem czy kobieto, ale mam nadzieję, że tak :) a jeśli nie to i tak dziękuję Odpowiedz Link
jelyfish Re: kto jest kim na forum? 20.02.07, 13:57 Witajcie Poki co jestem stala czytelniczka tego forum. Pracuje w stowarzyszeniu edukacyjnym , ktore prowadzi szkole, zajmuje sie wyszukiwaniem wszystkich mozliwych funduszy na szkole wlasnie :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
mardwo Re: kto jest kim na forum? 20.02.07, 15:31 Były konsultant funduszy unijnych oraz przedakcesyjnych (Phare PRP, PRPE). Teraz pracownik instytucji rządowej. Prowadze i rozliczam projekt SPO RZL działania 2.2 Odpowiedz Link
gp2005 Re: kto jest kim na forum? 21.02.07, 09:21 Pracownik jednego z biur powiatowych ARiMR na mazowszu od prawie 3 lat. Ogólnie PROW i wnioski obszarowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link
manolo777 Re: kto jest kim na forum? 21.02.07, 11:55 Witam Jestem inspektorem ds. promocji i pozyskiwania środków pozabudżetowych w Stąporkowie, woj Świętokrzyskie. Mam na koncie 7 wniosków ze ZPORR(3.1, 3.2, 1.4)ponadto odnowa wsi, kilka wniosków dla przedsiębiorców (głównie 3.4 ZPORR) oraz kilka wniosków dla organizacji pozarządowych (z 5 złożonych 4 przeszły) Odpowiedz Link
pomimo1 Re: kto jest kim na forum? 21.02.07, 13:44 pracuje w prywatnej firmie z branzy ITC. praca w sekretariacie.skonczylam podyplomowke z funduszy UE i marze o pracy w te branze, byle nie w instytucji panstwowej:) chce pisac projekty. Na dzien dzisiejszy: 1) przygotowalam projekt do WUP dla osoby bezrobotnej (dostala kase), 2)wlasnie na KOP jest porjekt,ktory pisalam wraz z liderem (OPP) i firma , w ktorej pracuje jest partnerem, 3)wlasnie dostalam umowe o dzielo na projekt z Norweskiego i jestem cala w nerwach,czy dam sobie rade Odpowiedz Link