Dodaj do ulubionych

Edukacja dla przedsiębiorczości-studia podyplomowe

10.01.06, 11:24
Rewolucja w studiach podyplomowych. Od lutego na kilkunastu uczelniach
wyższych ruszają studia podyplomowe dotowane przez Europejski Fundusz
Społeczny. Nauka ma kosztować średnio ok. 800 zł za studia (zamiast 4,5
tys.). Warunek - to pracodawca wysyła na studia i płaci za nie.
praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,67764,3102201.html
Obserwuj wątek
    • eichendorff Re: Edukacja dla przedsiębiorczości-studia podypl 10.01.06, 13:24
      Więcej pod adresem www.edp.org.pl/
    • cotbus76 Re: Edukacja dla przedsiębiorczości-studia podypl 10.01.06, 14:59
      Ja mam tylko jedno ale.. Szkoda, że z możliwości dokształcenia nie będą mogli
      skorzystać pracownicy sektora publicznego. A co niektórym osobom dodatkowa
      wiedza zwłaszcza z zakresu zarządzania na pewno by się przydała.
      • januszx Re: Edukacja dla przedsiębiorczości-studia podypl 11.01.06, 11:31
        nie doczytałem się, nie wchodziłęm jeszcze na przedstawione strony :
        czy to oznacza ,że te studia są kierowane jedynie dla osób , które są wysyłane
        na studia przez pracodawców? absolutnie
        Pozdrawiam
        J
        • eichendorff Re: Edukacja dla przedsiębiorczości-studia podypl 11.01.06, 11:51
          januszx napisał:

> czy to oznacza ,że te studia są kierowane jedynie dla osób , które są
          > wysyłane na studia przez pracodawców?

Właśnie tak! Najlepiej gdy pracodawca należy do sektora MŚP (czyli małych i
          średnich przedsiębiorstw), wtedy kosztują one 20% "ceny rynkowej". Jeśli ktoś
          ma dobre układy z szefem, to może sam opłacić te studia, a szef tylko
          oficjalnie podpisze kwestionariusz. Ewentualnie można też poszukać wśród
          znajomych, czy ktoś nie chciałby zatrudnić nas za najniższą pensję (oczywiście
          żadnej pensji nie pobieramy a opłaty publicznoprawne opłacamy z własnej
          kieszeni). Podejrzewam, że koszty ZUS-u i podatku (nawet przez cały rok) byłyby
          niższe niż te pozostałe 80%, choć to trzeba by dokładnie policzyć czy "gra jest
          warta świeczki".
    • hubertus_zamoscicus szkolenia i kursy (prawie za darmo) 13.01.06, 11:43
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/firma_060113/firma_a_3.html
    • fifrock Re: Edukacja dla przedsiębiorczości-studia podypl 13.01.06, 13:39
      moj pracodawca niestety mnie nie wysle.

Gdyby to bylo zgodne z prawem, sam by je oplacil, wypelnil wszystkie druki itd.
      Niestety tak nie jest.
      • asheone Re: Edukacja dla przedsiębiorczości-studia podypl 14.01.06, 20:09
        Witam wszystkich.
        Jeżeli ktoś jest osobą fizyczną prowadzącą działalność gospodarczą i chciałby
        skorzystać z tych studiów to również jest o możliwe.
        Pozdrawiam
        ashe maupa hoga peel
    • lucusia3 Re: Edukacja dla przedsiębiorczości-studia podypl 14.01.06, 22:20
      Ale te studia to na takich sobie uczelniach. Lepiej, jak się inwestuje to w coś prestiżowego i co przyniesie jakieś efekty, a przynajmniej kontakty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka