Dodaj do ulubionych

PROW-czy ktoś wie coś na ten temat?

26.09.07, 17:15
Od czego ma zacząć gmina, która jeszcze do programu nie przystępowała?Gdzie
szukać wiadomości na ten temat?Jakie umiejętności powinien posiadać pracownik
mający zająć się PROW?Czy są potrzebne specjalne szkolenia?
Obserwuj wątek
    • khkierownik Re: PROW-czy ktoś wie coś na ten temat? 29.09.07, 23:52
      w PROW sa 4 osie, dwie ostatnie dotycza programu Leader + i rozwoju obszarów
      wiejskich, dwie pierwsze dotycza rolnictwa, musisz bardziej sprecyzowac pytanie..
      • priow Re: PROW-czy ktoś wie coś na ten temat? 30.09.07, 12:26
        Precyzuję pytanie dotyczące PROW. Jestem pracownikiem samorządowym i dostałam
        polecenie - mam się zająć PROW w naszej gminie , która jeszcze nie korzystała z
        tego programu. Naczytałam się wprawdzie teorii na ten temat i tak naprawdę nie
        wiele to mi dało, nie mam pojęcia od czego zacząć. Wiem , że gmina chciałaby
        skorzystać głównie z działania odnowa i rozwój wsi. Nasza gmina jest
        miejsko-wiejska , a więc małe miasteczko 3 tyś. mieszkańców i okoliczne wsie. w
        mieście pieniądze miałyby zostać przeznaczone m.in. na naprawę chodników. Czyli
        co , najpierw należy sprecyzować dokładnie na co przeznaczane będą pieniądze (
        rada gminy powinna to zaopiniować?), następnie przygotować plan odnowy
        miejscowości(?)....I jeszcze jedno,jeżeli chcemy przeznaczyć pieniądze na
        powiedzmy jakieś remonty w poszczególnych miejscowościach gminy w ramach jednego
        działania jest to możliwe. Bardzo proszę o jakąś podpowiedź, bo póki co jestem
        zupełnie "zielona".
        • hubertus_zamoscicus Re: PROW-czy ktoś wie coś na ten temat? 30.09.07, 18:07
          Witam,
          Owszem są tacy, którzy zajmują się odnową wsi i Leaderem, odkąd pojawiły się te
          działania w Polsce.
          Proponuję na początek sprecyzować z jakiego województwa jest Pani, gdyż w każdym
          mimo wszystko jakoś te działania trochę inaczej są wdrażane...
          Z zapytaniami proszę pisać: biuro@estaconsulting.pl
          Pomożemy :)
          Pozdrawiam
          • priow Re: PROW-czy ktoś wie coś na ten temat? 30.09.07, 19:25
            Bardzo dziękuję za podpowiedź. Jestem z woj. lubelskiego.
            • hubertus_zamoscicus Re: PROW-czy ktoś wie coś na ten temat? 01.10.07, 08:02
              priow napisała:

> Bardzo dziękuję za podpowiedź. Jestem z woj. lubelskiego.

Ja też :) To ułatwia nas sprawę. Pozdrawiam i czekam na mejla
              biuro@estaconsulting.pl
              lub
              hubert_siemienczuk@poczta.onet.pl
              • khkierownik Re: PROW-czy ktoś wie coś na ten temat? 01.10.07, 22:35
                ja moge Ci polecic zainteresowanie sie leaderem, bo warto, tym bardziej ze
                mieszkasz w gminie ktora sie kwalifikuje, z tym ze do tego programu potzreba
                wiecej partnerów, duzo kasy na odnowe wsi bedzie wlasnie szło przez ten program,
                a z tego co wiem w Waszym wojewodztwie za duzo LGD czyli partnerstw dzialajacych
                w leaderze nie ma...
                • priow Re: PROW-czy ktoś wie coś na ten temat? 01.10.07, 22:48
                  w naszym województwie...czyżbyśmy mieszkali w tym samym...?
                  Mój numer gg 483208...
                  • hubertus_zamoscicus Re: PROW-czy ktoś wie coś na ten temat? 02.10.07, 08:26
                    nasze, czyli lubelskie :)
                    jak to w samorządowej kampani PR - kupuj tylko lubelskie ;-)
                    • khkierownik Re: PROW-czy ktoś wie coś na ten temat? 02.10.07, 12:24
                      no niestety ja mieszkam w podkarpackim...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka