cotbus76 28.08.08, 14:34 A przynajmniej takie informacje zdobyła Gazeta Prawna vide : wiadomosci.ngo.pl/wiadomosci/383277.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deptaczek Re: Fundusz Szwajcarski ma ruszyć 15 września 02.09.08, 11:42 inauguracja to nie możliwość składania wniosków. na razie nie dopatrzyłam się Programu, może źle szukałam Odpowiedz Link
cotbus76 Re: Fundusz Szwajcarski ma ruszyć 15 września 02.09.08, 14:36 Oczywiście, że nie, ale z dostępnych już materiałów można przeprowadzić pierwszą selekcję negatywną lub pozytywną czego sobie i wam życzę :) pomysłów przedsięwzięć, które można by sprzed w ramach pomocy szwajcarskiej. Poza tym w przypadku norwegów też bardzo długo nie było programu w rozumieniu programów operacyjnych do EFRR oraz EFS a trzeba było przygotowywać wnioski.Ale na poważnie chodziło mi o to by zainteresowani zaczęli regularnie kukać na odpowiednie strony, aby nie obudzić z przysłowiową ręką w wiadomo czym i dowiedzieć się, że termin składania wniosków upływa za 2 tygodnie. Odpowiedz Link
ania-kk Re: Fundusz Szwajcarski ma ruszyć 15 września 08.09.08, 14:13 Rozumiem, że fundusz jest tylko dla 4 województw (lubuskie, podkarpackie, małopolskie, swiętokrzyskie), czyli np: woj.łódzkie nie może ubiegać się o środki z tego fuduszu ? Odpowiedz Link
cotbus76 Re: Fundusz Szwajcarski ma ruszyć 15 września 08.09.08, 15:00 W niektórych typach projektów, niestety na poziomie dostępnych w chwili obecnej dokumentów dość trudno ustalić ze 100 % pewnością jakich, dopuszczalne będzie aplikowanie z terenu całej Polski.Niestety zapowiada się na to, że w najbardziej atrakcyjnych "priorytetach" tj. twarda infrastruktura alokacja środków przeznaczona jest głównie dla tych 4 szczęśliwców. Odpowiedz Link
ypsilon Re: Fundusz Szwajcarski ma ruszyć 15 września 16.09.08, 22:18 z tego co wiem, ten fundusz zostal ograniczony tylko do slużby zdrowia :( Odpowiedz Link
magda_ue Re: Fundusz Szwajcarski ma ruszyć 15 września 17.09.08, 12:12 oj, chyba nie www.funduszeonline.pl/news_page.dhtml?id=27947 Odpowiedz Link
ypsilon Re: Fundusz Szwajcarski ma ruszyć 15 września 17.09.08, 15:23 Byłam zainteresowana tym funduszem i ewentualnym szkoleniem, a otrzymałam taka odpowiedź: "Szanowni Państwo, z przykrością informuję, iż z nieoficjalnych informacji uzyskanych z Ministerstwa Zdrowia, nabór w ramach Szwajcarsko-Polskiego Programu Współpracy na projekty z zakresu ochrony zdrowia będzie miał charakter zamknięty. Z uwagi na niewielką alokację wynoszącą ok. 70 mln zł, wszystkie środki zostaną przekazane na 10 projektów o ogólnopolskim zasięgu, wskazanych przez resort zdrowia, oraz na 3 projekty realizowane przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej. Ponadto priorytetowo traktowane będą projekty z województw: podkarpackiego, lubelskiego, świętokrzyskiego oraz małopolskiego. W odniesieniu do projektów realizowanych przez organizacje pozarządowe nie ma żadnych szczegółowych informacji, tzn. nie zostały jeszcze szczegółowo wskazane obszary priorytetowe." Tak że przynajmniej w części juz wiadomo, że mozna sobie odpuścić. C z reszta ... czekamy. Odpowiedz Link
cotbus76 Re: Fundusz Szwajcarski ma ruszyć 15 września 17.09.08, 18:38 Jeżeli to prawda to oczywiście trzeba sobie odpuścić projekty z zakresu zdrowia, ale to nie oznacza jeszcze, że tak samo będzie z wszystkimi środkami. Trzeba być umiarkowanym optymistom w czarnych okularach tzn. że może chociaż środki dla ngo`sów będą dostępne w normalnych konkursach ;) Odpowiedz Link