Dodaj do ulubionych

Dotacje Unijne - od czego zacząć?

23.04.09, 12:10
Witam, otrzymałam zadanie od szefowej: pozyskać fundusze unijne. Cel: 1.
Umieszczenie na naszej stronie internetowej zakładkę, gdzie kandydaci sami
będą mogli wpisywać swoje dane (tak jak w cv) oraz aby te dane automatycznie
wpadały do naszej bazy (z odpowiednim filtrem) - koszt ok. 30.000, 2.
Wprowadzenie nowej usługi, którą będziemy mogli sprzedawać Klientom oraz
wykorzystywać sami (opracowanie przez zew. firmę programu) - koszt ok. 25.000,
3. Rozbudowanie bazy - koszt ok. 25.000.
Bardzo bym prosiła o radę od czego mam zacząć, gdzie się udać, może początkowo
po poradę fachową?
Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • e_r_i_n Re: Dotacje Unijne - od czego zacząć? 24.04.09, 14:06
      Odezwij się do mnie na priv, podając m.in. z jakiego woj. jestes.
    • msr2 Re: Dotacje Unijne - od czego zacząć? 11.12.09, 18:34
      powinnaś przede wszystkim poszukać programu, który oferuje środki na realizację
      celów o których piszesz. Można było skorzystać na przykład z programu
      Innowacyjna Gospodarka: PO IG 8.1 - Wspieranie działalności gospodarczej w
      dziedzinie gospodarki elektronicznej. Jeśli znajdziesz już odpowiedni program,
      warto skontaktować się z firmą która zajmie się zawiłymi formalnościami
      składania wniosków.
    • visi Re: Dotacje Unijne - od czego zacząć? 22.01.10, 20:46
      A moze podpytaj szefowa, czy zna skad ma ppomysla na takie
      koszty, pewnie od " zaprzyjaznionej frimy " moze Ci kogos poleci.
      Bo takie koszty to cos mi tutaj smierdzi i to bardzo !

• danieldanieldanieldaniel Re: Dotacje Unijne - od czego zacząć? 12.02.10, 19:01
      A wiec tak:)
      Znajac życie, pomóc to Ci nikt nie pomoże;]
      Pare osób troche napisze a to i tak nic nie da:)
      Ja polecam wykształcic sie samemu, to pewnie nieco dłuzsza droga, ale nabytej
      wiedzy nikt Ci juz nie zabierze.
      tu masz link do ksiazki. Pewna babka ktora pozyskała juz 150mln z dotacji
      postanowiła sie podzielic informacjami;]
      W ksiazce wszystko, a wiec gorąco polecam.
      "umiesz liczyc, licz na siebie ;]"
      skuteczny-wniosek.zlotemysli.pl/oszczedzasz,1/
      • cotbus76 Cholera ja też wezmę sobie napiszę jeden post 12.02.10, 20:17
        ostrzegający przed fanatycznymi fanami tego wydawnictwa i będę go wklejać w
        każdy wątek. Tylko po co ???
    • ewo-51 Re: Dotacje Unijne - od czego zacząć? 17.02.11, 12:36
      Proponuję zacząć od rozejrzenia się za wszystkimi możliwościami, takie oferuje portal www.granty.pl . Jak się ktoś zaloguje na newsletter to mozna dostać miesiąc za darmo i zadawać im pytania, dość urzyteczne szczególnie że nic się za to nie płaci.
    • boggra Re: Dotacje Unijne - od czego zacząć? 14.10.11, 12:52
      Jest bardzo dużo firm świadczących usługi w zakresie pozyskiwanie dotacji unijnych, wystarczy wpisać w Google zapytania typu: doradztwo i obsługa funduszy unijnych albo pomoc w zakresie pisania wniosków o dotacje unijne, doradztwo unijne.
      Część z nich oferuje nawet możliwość wysyłania zapytania ofertowego o szanse na dofinansowanie i to za darmo, trzeba tylko poszukać. Wiadomo, nie zawsze się uda, ale trzeba szukać firm, które mają wysoką skuteczność w pozyskiwaniu dotacji unijnych. Można to sprawdzić poprzez referencje danych firm na ich stronach albo oprzeć się na rankingach, np. „Doradcy i fundusze UE” wg. Forbes.
      Dla MŚP ranking wygląda tak:
      miejsce firma liczba projektów kwota dotacji (mln PLN)
      1. EGC Consulting Group 30 293,0
      2. Strategor 49 225,3
      3. Faber Consulting 36 194,2
      4. Grupa Kapitałowa Business Consulting Group 47 171,0
      5. Deloitte 9 140,2
      6. A1 Europe 51 139,6
      ...
      Ja bym osobiście polecał z zapoznać się z dokładnymi ofertami tych firm oraz referencjami i wybrać taką, która ma najwyższą skuteczność. Oczywiście wiele też zależy od województwa i wybranego programu.
      • markus913 Re: Dotacje Unijne - od czego zacząć? 26.05.20, 14:12
        Tak jest dużo firm, ale należy uważać na oszustów. Ja osobiście szukając firmy w internecie na napisanie i przygotowanie dokumentów dotyczących pozyskanie środków na otwarcie przedszkola trafiłem na firmę z Łomży niejaki gromek, którego nawet sąd nie mógł ustalić bo się tak ukrył.( do dziś nie odzyskano pieniędzy od tego cwaniaka)Dla przykładu tak sie złapał do roboty, że pomylił przedszkole z kawiarnią i głupot nawypisywał we wniosku.. Na mój sprzeciw powiedział że ma to w dupie i uciekł z pieniędzmi. PROSZĘ UWAŻAĆ NA TEGO CWANIAKA
    • big_zuzanna1981 Re: Dotacje Unijne - od czego zacząć? 25.06.12, 19:02
      Dobre szkolenia z tej tematyki prowadzone są w łodzi. W ramach szkoleń odbywają się wykłady z np. z podatku Vat. Odbywa się profesjonalne <A href="www.rewolucjaumyslow.pl">szkolenie z prowadzenia firmy</a> i odprowadzania podatków.
    • big_zuzanna1981 Re: Dotacje Unijne - od czego zacząć? 25.06.12, 19:04
      Dobre szkolenia z tej tematyki prowadzone są w łodzi. W ramach szkoleń odbywają się wykłady z np. z podatku Vat. Odbywa się profesjonalne szkolenie z prowadzenia firmy i odprowadzania podatków.
    • gunnar554 Re: Dotacje Unijne - od czego zacząć? 12.05.20, 12:09
      Mi wszystkie sprawy związane z dotacjami unijnymi pomogli załatwić ludzie z Kancelarii Taxsafe - zerknij na ich stronę.
    • kaja70072 Re: Dotacje Unijne - od czego zacząć? 01.06.20, 19:03
      Dotacje bieżące warto sprawdzać w wyszukiwarce aktualnych programów. Tam masz podział na województwa i beneficjentów.
    • firmaroksanaslawinska Re: Dotacje Unijne - od czego zacząć? 22.07.20, 11:16
      Szanowni Państwo,
      reprezentuje firmę, która zajmuje się wsparciem przedsiębiorców w zakresie projektów inwestycyjnych. Pozyskujemy dofinansowania dla mikro, małych i średnich przedsiębiorstw z woj. łódzkiego. Chciałabym poinformować, iż istnieje możliwość pozyskania środków na:
      - wynagrodzenia dla pracowników
      - otworzenie działalności gospodarczej
      Zapraszam do kontaktu pod numerem 579 899 509.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka