szwager_z_laband 08.04.10, 07:47 wiela lagrow bouo w czasie wojny i potym po niyj i kaj gynau we Laband? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballest Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 08.04.10, 09:27 Kja bou ten jeden to wiem, bo jest nawet Karta z niego! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 08.04.10, 10:12 mosz na mysli tyn na "osiedlu", nyn powojynny? Odpowiedz Link
berncik Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 08.04.10, 16:06 szwager_z_laband napisał: > wiela lagrow bouo w czasie wojny i potym po niyj i kaj gynau we > Laband? Jo pamientom dwa coch som widziou ten jedyn ten 1dyn to od Kläranlagi kaj przistanek autobusowy i az pod dom kultury a tyn drugi,zaroz jak zes wyloz ze przistanku (Kuznica) potym we tym lagrze byli SP (Sluzba POlsce).A teraz co szwager mi ten link dou do tej ksionzki co tyn farorz napisou o lagrach w Laband to On pisou ze jeszcze jedyn lager bou keis we hucie albo we Herminie,co On poznou te miejsce kaj te 1700 slonsokow lezy pochowanych(nie wiem czych dobrze zapamientou te 1700) tz.by bouo Trzi 3 Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 08.04.10, 18:50 miyjwiyncyj tak jak ty to godosz godo i moja familia, ale kuknij sam na tyn plan! - zgodzo to sie wedug cienbie? stolarzowice.info/index.php? option=com_content&view=article&id=131:nad-ostatnim-nie-miaem-siy- nawet-si-pomodli&catid=53:1945&Itemid=114 a co z tym lagrym co bou we tym filmie fabularnym, we kerym jakos Polka i Walijczyk(jak sie niy myla) za Adolfa musieli robic we jakyjs cygelni we Laband? jo couki czos myslou ze to musiaua by byc ta cygelnia jak sie jedzie na Stare Glywice - ale to ino moje pszipuszczynia! wiysz cos o tym ? ps no i te baraki na kuznicy, kaj potym po wojnie najprzod repatrianty miyszkali???? Odpowiedz Link
herbjelita Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 08.04.10, 19:51 Zaro po wojnie jak pszyszuy russy to uogrodzieli wielke osiedle, które prawie co bouo gotowe dlo robotnikow HG Werke. Po tym pocie jeszcze bezmas dzisiok stojom kaj niekaj supy. Na tym to osiedlu zrobili lager, kaj Slonsoki pszewżnie z Opolskiego bouy internowane. To uoni musieli hale, suwnice i mosty dlo rusuw rozbieroc. Wiela z nich uostauo wywleczonych do Rosyi i już nazot nie pszyszli. Uojciec uod moiej kobiyty tam siedziou. Pochodziou ze Sw. Anny. Tesciowo mija zaś piechty do Labond szua, aby mu jajka i konsek szpyrki zaniyść. Starosta ze Strzelec postarou sie aby gospodorzy zwolnic i tak sie uratowou. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 08.04.10, 19:58 to sie zgadzo z moimi informacjami tysz, ale ze przewaznie ze Opolskego to piyrszy roz suysza - jak ziymia glywicko i zabrzansko ale sam zaliczosz do oplskego(bo przeca tak bouo do 45go) to mogesz miec recht ale! moja ouma z tego osiedla musiaua sie ewakuowac na Stare Laband jak szli Ruske i zanim niymcy most wysadziyli. zas jedna z oumow od mojyj tam miyszkaua juzas w tych domach, bo tam repatriantow ze Francyji dowali potym na te miyszkania. Do tych co niywiedzom - niy couki lager to bouy baraki! w tym lagrze siedzieli tysz Ukraince co byli we Slonsku na robotach - Rusy ich za zdrajcow mieli! Odpowiedz Link
berncik Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 08.04.10, 20:27 Co jo wiem to Ukraince siedzieli na przistanku,oni lazili we cholcokach po Laband i sprzedowali albo lepi zamieniali rozne drewniane wyroby,ale ze lazieli po Laband to mozno to byli repartyjanty Matka pedziaua ze to som Ukraince.Jo dostou wtedy take dwa koniki t takym woskem,za monka albo zucker. Odpowiedz Link
herbjelita Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 08.04.10, 20:54 Schwager ty tu cosik mylisz " nie couki lager to boue baraki" Uod banhowu patszons najpirw bou lager z barakuw za niemca dlo gefangenych Tam bouy tysz te francuzy co na cegelni robiouy. To bouo w czasie wojny. Wielke osiedle jako lager to bouo po wojnie dla sląsokuw. Tam nie bouo barakuw. Na pszodku tyn lager uostou w 50-tych latach rozebrany i na tym miyjscu zrobili ogrudki dziaukowe. Nasz uojciec taki jeden konsek weznou i my miesiuncami wykopywali z tyj ziemi te fundamenty po tych barakach. Also lager przed osiedlym to jedno a w osiedlu to drugo sprawa. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 09.04.10, 07:56 a co bouo z tymi barakami kaj potym boua tzw "administracja"? mie sie zdo ze w tym lagrze kaj za wojny siedzieli to potym tysz i slonzoki byli, ale moga sie ymlic(myslouech ze to wszysko razym bou jedyn lager!) Mama mi opowiadaua ze po wojnie jedny francuski chop miyszkou tysz zakanauym i ze to bou jedyn z tego lagru co do Nimcow musiou robic. On podobno pora lot miyszkou Zakanauym i potym chyba pojechou fort, bo go juz niy bouo naroz ... Odpowiedz Link
berncik Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 09.04.10, 12:09 szwager_z_laband napisał: > a co bouo z tymi barakami kaj potym boua tzw "administracja"? > > > mie sie zdo ze w tym lagrze kaj za wojny siedzieli to potym tysz i > slonzoki byli, ale moga sie ymlic(myslouech ze to wszysko razym bou > jedyn lager!) > > Mama mi opowiadaua ze po wojnie jedny francuski chop miyszkou tysz > zakanauym i ze to bou jedyn z tego lagru co do Nimcow musiou robic. > On podobno pora lot miyszkou Zakanauym i potym chyba pojechou fort, > bo go juz niy bouo naroz ... Szwager:Tam kaj ta Administracja boua to n ie bouop nic ino lonki i trocha nizej potym jak budowali to to nadsypali i zbudowali te murowane budy co se nazywajom administracja ino za nic nie pamientom co najpierw wybudowali ? Dom kultury albo Hotele? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 09.04.10, 19:04 mom fotka jak budowali dom kultury, ale tam niy widac co i jak - mysla ze w tym samym czasie to postawiyli, bo tyn som styl itd, usw ... Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 10.04.10, 13:43 na dole je wszkryfnincie o Laband: www.silesia-schlesien.com/artikel/artikel/article/17///210-nachkriegslager-gefaengnisse-und-isolatio.html Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 12.04.10, 10:41 czytom fragmynty Gerolda Schneider ksionzki i on tysz szkryflo ze bouy baraki we Lagrze! alo chopcy pomozcie mi to wyklarowac! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 12.04.10, 11:35 te baraki to podejzywom musiauy byc baraki kole dzisiejszego Bumaru (co wczesniyj bou czynsciom Herminy) i czynsc tewgo terynu je dzisiej na tertynie zakuadu. w takim razie to bou by tyn lager we kerym miyszkali te co musieli rozbiyrac hale! kto w takim razie bou wiynziony na terynie lagru na "osiedlu"? - Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 12.04.10, 11:43 co mie jeszcze interesuje to lager do kobiyt! autor pisze ze jak bou we Laband to: jak my dalyj jechali richtunk kanau, durch pszi i wzduz wysokego ogrodzynia zakuadu, zdo mi sie zauwazouech miyjwiyncyj miejsce lagru do kobiyt." Odpowiedz Link
berncik Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 12.04.10, 17:16 szwager_z_laband napisał: > > > co mie jeszcze interesuje to lager do kobiyt! > > autor pisze ze jak bou we Laband to: > > jak my dalyj jechali richtunk kanau, durch pszi i wzduz wysokego > ogrodzynia zakuadu, zdo mi sie zauwazouech miyjwiyncyj miejsce lagru > do kobiyt." Jo ekstra trocha telefonowou z kuli tego lagru,we Garmisch Partenkirchen tam mieszko dzioucha starszou od dymie co chodzioua zemnom do Kindergarten we Alt Laband. Powiedziaua ze te baraki stoue miedzy walcowniom a stalowniom w kierunku ul. Koasciuszki teraz Gojawiczynskiej. Potem Gorole tam zrobieli H.P.R.we tych Barakach.Tam tyz bouo wejscie do Huty zaroz za tymi srogemi dumami hutniczymi,potym to zaszperowali ale do dzisiej poznac ze tam bua droga,przi takej przikopie.Dokladniej se jeszcze dowiem na drugi tydzien bo jedyn co interesowou se Labandem je chory chemo. Odpowiedz Link
berncik Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 12.04.10, 19:33 Jeszcze jedno zech zapomniou Jeszcze bou lager jak se szlo ze Banhofstrasse kole szkoly do kscioua to zaroz za gleizami,za tom budkom od szlabaniorza po lewy stronie,Tyn lager bou uzywany ieno przed wojnom to bouy drzewianne baraki.Gorole je rozebrali i wybudowali te murowane baraki co tam jeszcze dzisok stojom. Tam potem buo Technikum Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 13.04.10, 08:21 to som do mie wazne informacje - pozwol ze je podom dalyj, do jednego chopa ze Glywic kere pomogo jednyj studyntce pisac o lagrach we Laband praca! - zgodzosz sie? no i czekom na dalyj! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 13.04.10, 08:37 Gojawiczynskiyj - tam zech uaziou do przedszkola hutniczego jak my mieli ze zadku plac zabaw to za nim boua tako pszikopa - - moge to byc to? godosz miyndzy walcowniom i stalowniom - to by to musiauo byc kajs niydaleko rowerowni staryj - abo? Odpowiedz Link
berncik Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 13.04.10, 10:54 ja dej dali co Ci pasuje.Ta przikopa za tym przedszkolem to bouy resztki starego kanlu.Jedna rowerownia boua zaroz za aptykom,prawie ze na starym kanale,ale kei drugo rowerownia bua nie wiem .Powinna byc gdzies kouo tego wejscia na wlcownia ,to bouo trocha dali,naprzeciwko tego sporzywczego(dugoch myslou jako my na ten sklep godali ale teraz wiem) U Jaroszki.Stary Lischka tam doni lotou po nocy. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 13.04.10, 12:02 Dynke, douech tymu chopowi link na tyn wontek! Odpowiedz Link
anton_28 Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 13.04.10, 19:31 berncik napisał: Ta przikopa za tym przedszkolem to bouy resztki starego kanalu. Berncik, dobrze pszeczytouech "stary kanau"?? moj lieblingsthema !! pamiyntosz jak dugo uon tam jescze bou?? idzie mie uo abschnitt miyndzy Bahnhofym a Walcownioom i tam kaj te kindergarten je - eli tam dugo woda stoua?? (tam tysz je do dzisiej ulica Nad Kanauym) Jo jak se spominom jak na rynek se szuo, po stroonie walcowni z atoom budkoom s kwiotkoma to jescze do poua 80 lot woda stoua - ale wtedy niy miouech ahnungu ze to je stary kanar. Potyn nogle tyn betonmauer postowiyli i nie wia co s tom wodoom se zrobiouo Odpowiedz Link
berncik Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 13.04.10, 21:04 anton_28 napisał: > berncik napisał: > > Ta przikopa za tym przedszkolem to bouy resztki starego kanalu. > > > Berncik, dobrze pszeczytouech "stary kanau"?? moj lieblingsthema !! > > pamiyntosz jak dugo uon tam jescze bou?? idzie mie uo abschnitt > miyndzy Bahnhofym a Walcownioom i tam kaj te kindergarten je - eli > tam dugo woda stoua?? (tam tysz je do dzisiej ulica Nad Kanauym) > > Jo jak se spominom jak na rynek se szuo, po stroonie walcowni z > atoom budkoom s kwiotkoma to jescze do poua 80 lot woda stoua - ale > wtedy niy miouech ahnungu ze to je stary kanar. Potyn nogle tyn > betonmauer postowiyli i nie wia co s tom wodoom se zrobiouo > Anton:Od Mostu kole dworca az do mostu przi aptyce jezdzieli my na szlynsuchach kozdo zima,bo pod tym mostem bouo zasuto,a za mostem i aptymom taz zasuli i tam zrobieli rowerownia,a potem daliw kierunku przedszkola stua zas woda to jeszcze bouo widac tyn stary kanau. Po wojnie my chdzieli na nowy kanau,zbierali my amunicja i fosfor, ten fosfor my zapolali i ciepali a tyn ogien leciou jak by miou nogi.A te patrony my znodli we bonkrze przi nowym kanale ,to zas przi starym my z kamieniami uczasli ten nabuj a proch my podpolali. Jak se tak dzisiej pomysla jak by moj synek take cos robiou jo bych go zabiou,no ja moi rodzice mieli co inkszego wtedy na gowie.Zasypowali tak jak ktos potrzebowou jakos dziura zeby cos wysypac to to bou kanauPa mientosz ta beczka to zaniom bou ten kanau szyrszy do zawrocanio schifof.Ja my mieli ze tym kanauym duzo schpasu.chopcy se tam kozdo zima topieli.Jednygo my wouali Topla bo se kozdy rok zarwou. jo tyz ale ino roz jo juz miou 15 lot my robieli bigos,to bouo jak tyn lod se tak fajnie pod tobom uginou.Nie wiem czymu mi se to tak wspomino. Odpowiedz Link
bratjakuba Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 13.04.10, 21:34 Berncik,wiela Ci je lot? Jak wolno spytać. Bo jak tak opowiadosz o tym fosforze to jo sie pytom siebie czamu jeszcze żyja. Bo to samo my robiyli ze granatami co by wyciongać śnich tyn pulwer. Po tym sie robiyło z tego żołtego,ruskigo take rakiety.Furgały i szczylały jak gupie. Pytom sie nikiej siebie czamu jeszcze żyja bo ech rozebroł możno bez 200 tych granatow co by śnich dostać tyn pulwer. A robiyło sie to tak,że sie walyło tom szpicom o betonowo kanta. Toż je powod do dziwowanio,ale widać Ponboczek tak chcioł abych żył.Moje niekiere kolegi co już nie żyjom byli bez rynki abo bez nogi bez te graczki. Odpowiedz Link
berncik Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 13.04.10, 22:21 Braciejakuba:Jo miou wtedy jakes 9 alb 10 lot.Ta amunicja to byla przeciw lotniczo ze ketom. jak karabin maszynowy.Mie tak samo idzie ze czasami se pytom czamu jeszcze zyja.Granatow my nie rozbierali ale zato tauchowou zech za takymi to chyba byli mozdzierze te granaty miauy na ogonie take skrzidua ,kozdy granat bou osobno zapakowanytake cztyry deski i tasma.my ze cygelni wyciongli tego cauo kupa potem policja to zebraua i chcieli zeby to we chucie przetopieli. We chucie ich wygonieli to zakopali to we labanckiem lesie.Ta chistoria je richtig prowda.Dzisiej by to bouo nie do pomyslenio. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 14.04.10, 08:16 moj fater opowiadou mi ze jak bou smarkaty to tysz rozbiyrali pociski i oddowali na zuom - no i miou tam jedyn zginonc we Laband odniego kolego pszi tym = juz niypamiyntom jak mu bouo, mozno Berncik pamiynto(?) Odpowiedz Link
berncik Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 14.04.10, 10:34 fotoforum.gazeta.pl/photo/2/qc/ga/yobe/wGSs1gQ6XoZEuLjbBX.jpg szwager: jo to dostou mozno cos ze tym zrobisz,mie se zdou ze herbjelita cos na tyn temt wiency wie. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 14.04.10, 10:35 super!!! mosz to w powiynkszyniu?? Dziynki i podej dziynki dalyj!! Odpowiedz Link
szwager_z_laband do Berncika 14.04.10, 19:17 mom Ci pszekazac take zapytanie - cytuja: "Ten skan jest z czego, nie wiesz? Zapytaj Berncika jak możesz." Odpowiedz Link
berncik Re: do Berncika 14.04.10, 20:08 szwager_z_laband napisał: > mom Ci pszekazac take zapytanie - cytuja: > > "Ten skan jest z czego, nie wiesz? Zapytaj Berncika jak możesz." Nie wiem ze czego ta mapa je probuja se dowiedziec ten co mi jom posuou nie wie.Mozno se jeszcze dowiem od kogo On jom mo.Jak se dowiem to Ci napisza. Odpowiedz Link
berncik Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 14.04.10, 20:19 szwager_z_laband napisał: > super!!! > > mosz to w powiynkszyniu?? > > Dziynki i podej dziynki dalyj!! Jo to w powiekszyniu nie mom na Adobe to idzie powiekszyc al czytac sowiso nie idzie. Odpowiedz Link
anton_28 Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 14.04.10, 19:12 po te patrony to my niyros lotali do lasa za kerhowym :)) to bouy take 10 cm duge, 2-3 cm szyroke zarosciaue patroony niykej couko tasza se do dom psziwlykuo :) ale bouo larmo! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 14.04.10, 19:16 ja, my tysz je tam znojdywali - niyznom sie, ale cos tam boua godka o przeciwlotniczych tam bouo pouno tysz tych - pierona jak to sie mianuje?? - no take dinksy kaj te patrony w nich bouy! Odpowiedz Link
berncik Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 14.04.10, 20:33 anton_28 napisał: > po te patrony to my niyros lotali do lasa za kerhowym :)) to bouy > take 10 cm duge, 2-3 cm szyroke zarosciaue patroony > > niykej couko tasza se do dom psziwlykuo :) ale bouo larmo! > Anton to nie bouy te co my wyciagali ze cygelni.Tam wlesie kouo cmyntorza bouy okopy i te naboje ze tymi ketami to boue do Karabinow Maszynowych.M.G..A te ze cygelni to bouy prawdziwe bomby. One bouy 30 cm.duge 8 albo10 cm rube.Na koncu bouy ciensze i miauy take 3 albo 4 skrzidouka tak jak te darty co sie ciepie do tarczy we knajpach. Odpowiedz Link
anton_28 Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 14.04.10, 19:10 berncik napisał: Anton:Od Mostu kole dworca az do mostu przi aptyce jezdzieli my na szlynsuchach also tyn kanau leciou za tymi haupoma na Glowny a Walcownioom?? kozdo zima,bo pod tym mostem bouo zasuto,a za mostem i aptymom taz zasuli i tam zrobieli rowerownia,a potem daliw kierunku przedszkola stua zas woda to jeszcze bouo widac tyn stary kanau. To tam kaj tera je wjazd na Huta/Walcownia/Rowerownia bou kedyjs most i leciou kanar? to zaniom bou ten kanau szyrszy do zawrocanio schifof.Ja my mieli ze tym kanauym duzo schpasu. jo tyz ale ino roz jo juz miou 15 lot my robieli bigos,to bouo jak tyn lod se tak fajnie pod tobom uginou Berncik, podziwiom Ciebie !! dyc w nowym kanarze je 3.5 guymboko!! jak wyjscie se niy boli tak po ciynkym lodzie uajzic :)) jo bou ros 2005 na kanarze jak zamorz, ale wtedy autym zejs poradziou wjechac Odpowiedz Link
berncik Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 14.04.10, 20:45 to zaniom bou ten kanau szyrszy do zawrocanio schifof.Ja my mieli ze tym kanauym duzo schpasu. jo tyz ale ino roz jo juz miou 15 lot my robieli bigos,to bouo jak tyn lod se tak fajnie pod tobom uginou Berncik, podziwiom Ciebie !! dyc w nowym kanarze je 3.5 guymboko!! jak wyjscie se niy boli tak po ciynkym lodzie uajzic :)) jo bou ros 2005 na kanarze jak zamorz, ale wtedy autym zejs poradziou wjechac Anton:Jo cauy czas pisou o starym kanale,kaj my se zarywali.Nowy kanau bu geferlich,bardzo mauo kedy zamors,za mojech czasow mozno ze trzi razy ,tyz my jezdzieli na szlynsuchach bo tam zawsze jak juz zamors to bou prawdziwy spiegeleis.tego lodu wiela nie bouo bo kaj wpadaua kouo zomku Klodnica ,to juz nie bouo zamarzniente i tam bys se zarwou. Odpowiedz Link
herbjelita Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 14.04.10, 21:22 Dzisiej ech sie dowidziou, że jeszcze dwa Lagry pszy Labendach bouy: Jedyn zaros za puotym zakladuw mechanicznych na Czerwionce a drugi za Starymi Labendoma, za krzyzym po lewej stronie, w kierunku na Stare Gliwice. Widzisz tycxh lagruw bouo do pierona. Odpowiedz Link
herbjelita Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 14.04.10, 21:30 Re: Dzwoniou ech do Brzezinki i dowiedziou ech sie, ze tam bou lager dlo Russuw, nalezou uon doch do Kozuowa. Ale to nie gro roli. Jak widać lagruw bouo pszy Labendach do pierona. Odpowiedz Link
berncik Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 14.04.10, 21:40 herbjelita napisał: > Dzisiej ech sie dowidziou, że jeszcze dwa Lagry pszy Labendach bouy: > Jedyn zaros za puotym zakladuw mechanicznych na Czerwionce a drugi za > Starymi Labendoma, za krzyzym po lewej stronie, w kierunku na Stare Mosz recht:Te baraki na Czerwionce jeszcze dugo tam stouy.Ale wto tam siedziou? > Gliwice. Widzisz tycxh lagruw bouo do pierona. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 15.04.10, 08:12 jo sie zastanawiom eli to je wogole kajs wszysko wiadomo w jakis urzyndach abo archiwach ...(?) Odpowiedz Link
ballest Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 19.04.10, 16:10 www.nowiny.gliwice.pl/index.php/video/3741-abdy-dla-kadego Odpowiedz Link
berncik Re: Dlo szwagra: 14.04.10, 23:20 Ta mapka ze tego siedlongu to je ze gazety.ino bez lagrow,te som zrobione potym ouowkem.Te gazety nazywajom se Oberschlesien in Bild: Znejdziesz je we Chomiku.gleiwitz Tam jest duzo ciekawych artykulow i obrozkow ze laband ale przedwojenne,o lgrach tam nie ma nic. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Dlo szwagra: 15.04.10, 07:59 chopcy Piyknie Wom Dziynkuja! te inksze lagry to sie tysz pokrywo z moimi informacjami i domysuami. wiym ze na "Kuznicy" tam w tych barakach potym repatrianty po wojnie byli jakis czas lokowane - zanim ich porozdzielali dalyj na miyszkania Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 14.06.10, 12:33 stolarzowice.info/index.php? option=com_content&view=article&id=183:pod-drewnian- podog&catid=53:1945&Itemid=114 Odpowiedz Link
herbjelita Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 14.06.10, 13:50 Szwager, tego nie do sie otworzyc. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 15.06.10, 06:24 jo zowdy w takich sytuacjach biera to kopiuja myszkom i dowom rajn na wiyrchu we polu adresowym, potym ino enter i juz je;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 15.06.10, 16:05 www.youtube.com/watch?v=yMJILIaExg4 Odpowiedz Link
herbjelita Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 02.10.10, 19:34 Lager za Bumarem w Łabędach, prawie że w Czerwionce. www.czechowicer.eu/ Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 02.10.10, 19:35 tam jak sie niy myla po wojnie chyba tysz repatriantow najpszod lokowali abo? Odpowiedz Link
herbjelita Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 02.10.10, 20:00 Przeczytou eś ta cauo czechowicko strona? Pieronym ciekawo i wiela historycznych danych. Bardzo mi se podobo. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: niy ino do frakcji starych Labanderow 02.10.10, 20:08 ja znom to juz pora lot i tysz tyn odnich cajtung! Odpowiedz Link