Dodaj do ulubionych

Wątek kulinarny dla ka_27 ;-)

09.07.03, 11:33
Moje Panie!
Proponuję coś takiego ...
Mamy w swoim gronie łasucha, więc zróbmy mały konkurs. Każda z nas
zaproponuje zestaw obiadowy dla Sz.P. ka_27 (1 danie, 2 danie, przystawka,
deser) a on wybierze to, co najbardzieł połechce jego podniebienie ;-))

Obserwuj wątek
    • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 11:38
      Nie każdej jest dane serowować mi smakołyki sosnowa_igiełko:) ...
      • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 11:42
        Daj im szansę! Daj im szansę!! :-))
        • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 11:46
          Szansę daję komuś wyjątkowemu.
          Ale tylko jedną ... :-)
          • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 11:55
            ech, to ja chyba nie będę wyskakiwała ze swoją propozycją ;-))))
            • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 11:56
              Nie wyskakuj :-)

Po prostu zaproponuj sosonowa_igiełko:)
              • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 11:58
                Kiedy ja się wstydzę :-)))))))))
                • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 12:05
                  Już pora ...
                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 12:08
                    A więc zaczynamy ... ;-))
                    • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 12:11
                      :-)))))
                      • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 12:32
                        Przystawka: bulion z prażonym selerem
                        1 danie: zupa marchewkowa z grzankami
                        2 danie: udka kurczaka w sosie cytrynowym + sałatka ryżowa
                        deser: tirami su (bo mi w sobotę pyszne wyszło ;-)) ) lub krem morelowo-
                        pistacjowy

i jak ?? jak??
                        • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 12:40
                          Brzmi zachęcająco :-)

Ciekawe, jak będzie smakować? :-))

Skosztuje :-)
                          • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 13:15
                            Bardzo smaczne :-)
                            • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 13:17
                              :-)))))))))))
                              • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 13:23
                                Masz ładny uśmiech sosnowa_igiełko:)
                                • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 14:09
                                  dziękuję <zarumienienie> ;-))
                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 14:11
                                    Twoje rączki czynią .... specjały :-)

Moze herbatki pysznej?
                                    • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 14:21
                                      Poproszę ;-))
                                      • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 14:26
                                        Z róż, goździków, czy egzotyczną? :-)
                                        • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 14:43
                                          egzotyczną :-))
                                          • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 15:05
                                            Już parzę kubeczek pysznej egzotycznej herbatki :-)
                                            • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 15:30
                                              Smakuje Ci sosnowa_igiełko:) ?
                                              • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 15:36
                                                bellissima :-)))Wyborna! Wyśmienita! mrrrr ... mniam ;-)
                                                • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 15:37
                                                  A Ty coś dzisiaj upiekłaś do herbatki przepysznej?
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 15:40
                                                    musi być koniecznie coś słodkiego?? bo dziś mam placuszki ziemniaczane z
                                                    cebulką ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 15:44
                                                    Jak sama robiłaś,
                                                    to muszą być pyszne :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 15:49
                                                    Są złociste i chrupiące ... Jestem zdolna bestyja ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 15:53
                                                    Mniam :-)

Palce lizać :-) sosonowa_igielko:) jesteś wspaniała :-)
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 15:55
                                                    Sosnowa_igiełko:)

co jest Twoim daniem firmowym? :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 16:03
                                                    hmmm ;-))
                                                    z ciast sernik z brzoskwiniami, karpatka i jabłecznik ;-))
                                                    z zup rosół z domowym makaronem
                                                    i sałatki ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 16:06
                                                    sosnowa_igielka napisała:

> hmmm ;-))
                                                    > z ciast sernik z brzoskwiniami, karpatka i jabłecznik ;-))
                                                    > z zup rosół z domowym makaronem
                                                    > i sałatki ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 16:07
                                                    Za szybko :-))))

Smaczne pyszności :-)
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 16:13
                                                    A jakie sałatki robisz najlepsze? :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 16:36
                                                    różnego rodzaju sałatki ziemniaczane, sałatkę nicejską a ze słodkich sałatkę
                                                    owocową do której pysznym dodatkiem są lody waniliowe :-)) Nie oznacza to
                                                    jednak, że to wszystko jest na codzień ;-) zależy od okazji, czasu, choć w
                                                    soboty i niedziele staram się jak mogę :-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 16:40
                                                    Ale na najbardziej miłe posiłki zawsze znajdziesz i czas i wenę i ochotę i
                                                    okazję sosnowa_igiełko:) ?
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 16:55
                                                    No tak ...

smaku narobiła
                                                    i się ulotniła :-)))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 16:37
                                                    Mogę poprosić o przepis na karpatkę?

Chciałbym ją zrobić dla Damy Mego Serca :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 09.07.03, 17:33
                                                    Nie uciekłam ;-)) Gościa miałam O!
                                                    Przepis na karpatkę ;-))
                                                    Ciasto:
                                                    0.5 kostki margaryny
                                                    1 szklanka wody
                                                    1 szklanka mąki
                                                    1 łyżeczka proszku do pieczenia
                                                    5 jajek
                                                    Margarynę i wodę zagotować, do gorącej masy wsypać mąkę. Do zimnej masy dodać
                                                    proszek do pieczenia i jajka. Podzielić na 2 części. Każdą część upiec
                                                    osobno.Trzeba pilnować żeby ciasto się za bardzo nie wysuszyło.
                                                    Masa:
                                                    0.5 litra mleka
                                                    2 łyżki mąki tortowej
                                                    2 łyżki mąki ziemniaczanej
                                                    cukier waniliowy
                                                    1 kostka masła
                                                    20 dag cukru pudru
                                                    Z mleka odlać trochę i rozpuścić mąkę tortową i ziemniaczaną. Resztę mleka
                                                    zagotować z cukrem waniliowym. Dodać rozpuszczonę mąkę i zagotować ( jak
                                                    budyń ). Masło ucierając dodać po trochu cukru pudru i zimną masę. Masę trzeba
                                                    porządnie ukręcić, żeby była puszysta.
                                                    Ciasto + krem + ciasto i do lodówki.

Smacznego ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 07:33
                                                    Witaj sosnowa_igiełko:)

Piękny poranek mamy :-)

Można rozłożyć obrusik na trawce i zjeść pyszne śniadanko pod drzewem :-))
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 09:02
                                                    Dzień dobry ka_27 ;-)

Piękny poranek być może, lecz nie u mnie ... :-( Rozpadało się na dobre!!
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 09:11

Ale jak usiądziemy pod tym rozłożystym drzewem,
                                                    to żadna kropla deszczu na Ciebie nie spadnie :-)
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 09:12
                                                    A która część Polski teraz taka płaczliwa? :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 09:27
                                                    Warmia i Mazury ;-)) Jestem Mazurzanką łoj dana łoj dana ;-)
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 09:31
                                                    Kraina tysiąca i jednej sosnowej_igiełki:)
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 09:32
                                                    To masz tam wielu Mazurów w obścisłych podkoszulkach :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 09:35
                                                    Może i tak, ale ja już na nich patrzeć nie mogę ;-)) Chyba, że masz na myśli
                                                    Mazurzanki - na nie z kolei patrzeć nie chcę ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 09:39
                                                    To na kogo teraz patrzysz sosnowa_igiełko:) ?
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 09:45
                                                    Na pewno nie na Mazura ;-) Patrzę na wysokiego bruneta o niebiesko-szarych
                                                    oczkach ;-) Po co mi inni, skoro w nim odnalazłam wszystko lub prawie
                                                    wszystko?? ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 09:50
                                                    A co brunet mówi na obiady które dla mnie gotujesz ?
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 09:55
                                                    Brunet jest tak zapracowany, że mogłabym przed nim postawić pusty talerz a on
                                                    by powiosłował łyżką i powiedział, że dobra zupa. Lecz nie narzeka ;-)) Choć ja
                                                    jestem i tak przekonana, że jest lepszym kucharzem ode mnie. Zaczynam tęsknić
                                                    za naszym wspólnym gotowaniem :-(
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 10:32
                                                    Czy to znaczy, że zamiast dla bruneta gotujesz dla mnie ?
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 10:36
                                                    Czy to znaczy, że bruneta na mnie zamieniasz?
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 10:51
                                                    I zabrakło mi słów ;-)) niee ... nie należy nadbudowywać do czegoś jakiegoś
                                                    głębszego znaczenia ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 10:54
                                                    Czy już humor powrócił sosnowa_igiełko:) ?
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 11:14
                                                    ech ;-( nie będzie chyba za dobry przez cały dzień. Wysłuchałam kazania mojego
                                                    bruneta, który po moim zupełnie niewinnym i żartobliwym "we wrześniu będę miała
                                                    prawko i będę pruła po ulicach", wygłosił referat o jeżdżeniu zgodnie z
                                                    przepisami, o wypadkach i wnętrznościach na poboczach. Nie wiem, czy to
                                                    nadmierna troskliwość, ale mnie zezłościło i tyle.
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 11:24
                                                    A może trzeba ze spokojem wysłuchac dobrych rad doświadczonego kierowcy ?
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 11:50
                                                    I wysłuchałam ;-) Ale ujrzenie mnie w rozbitym samochodzie to już za wiele!!
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 11:55
                                                    Dbałości o sosnową_igiełkę:) nigdy nie za dużo :-)))
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 12:05
                                                    Ech ... ja WAS mężczyzn nie zrozumiem ... ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 12:11
                                                    Ale za to my, mężczyźni rozumiemy sosnowe_igiełki:) :-P
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 12:12
                                                    I jakie wnioski?? :-PP
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 12:16
                                                    Patrz wyżej sosnowa_igiełko:)

Kawy południowej?
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 12:21
                                                    właśnie piję ;-)) ale mleczka nie mam do niej :-/
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 12:24
                                                    Pijesz, beze mnie??????

A ja mleczko mam :-)

Podać Ci sosnowa_igiełko:) ?
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 12:26
                                                    Poproszę - mam nadzieje że to Łaciate ;-)) A tak się zagalopowałam z piciem
                                                    kawki ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 12:31
                                                    Prosze bardzo sosnowa_igiełko:)

Łacaite 3,2%
                                                    A nastepnym razem może wypijemy już kawkę razem? :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 12:36
                                                    Umówmy się więc na konkretną godzinę ;-))))
                                                    Dziękuję za mleczko ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 12:41
                                                    W samym Centrum,
                                                    w południe :-)))
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 12:53
                                                    Centrum jest tłoczne ;-)) Nie można bardziej kameralnie?????
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 12:57
                                                    W cieniu rozłożystego drzewa? :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 13:13
                                                    To już mi zdecydowanie lepiej odpowiada ;-)))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 13:16
                                                    Czyli humorek juz wrócił? :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 13:18
                                                    Można by tak rzec ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 14:46
                                                    Można by tak rzec sosnowa_igiełko:)?
                                                    Czy tak jest? :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 10.07.03, 17:23
                                                    nie, nie jest :-/
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 07:20
                                                    Jeżeli będziesz bardzo chciała,
                                                    to będzie lepiej, niż myślisz :-)))

Dzień Dobry sosnowa_igiełko:)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 08:46
                                                    Dzień Dobry ka_27 ;-))) uśmiech dla ciebie ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 09:05
                                                    Ależ sosnowa_igiełko:)

przecież Twój uśmiech jest dla bruneta :-)))

Sniadanko na trawie?
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 09:20
                                                    Przyjacielski uśmiech mam dla innych, zresztą uśmiechem zdobywa się ludzką
                                                    sympatię, nie można więc go rezerwować tylko dla jednej osoby.

"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutna/y, ponieważ
                                                    nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu".

A co proponujesz na śniadanko na trawie, ka_27?? ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 09:36
                                                    Masz rację uśmiech może wiele :-)
                                                    Brunet i Dama Mego Serca mają chyba szczęście :-)))

A na śniadanko może serek z rzodkiewką? :-)

Co Ty na to sosnowa_igiełko:) ?
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 09:38
                                                    Pasuje idealnie ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 09:41
                                                    A Ty co położysz na kocyk na trawce?

• sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 09:43
                                                    to będzie zdrowe śniadanko, więc może dodam czereśnie i sałatkę owocową z
                                                    lodami ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 09:48
                                                    sosnowa_igiełko:)

może do tego bułeczka ze Starej Piekarni
                                                    z serem żółtym i dżemiksem?
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 09:50
                                                    A nie zrobi się miszmasz smaków ?? ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 10:05
                                                    Niektóre lubią taki miszmasz :-P

Serek już gotowy :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 10:29
                                                    ka_27!!
                                                    Nie podciągaj mnie pod "niektóre" - ja jestem oryginałem ;-PPP

;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 10:34
                                                    Nie ...

Ty Sosnowa_igiełko:)
                                                    jesteś Sosonową_igiełką:)
                                                    jedyną w swoim rodzaju :-)))
                                                    To się daje zauważyć :-)

Smakuje śniadanko na trawie?
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 10:44
                                                    Smakuje ;-) I oprawa idealna ;-)) I to się nazywa życie ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 10:56
                                                    Miło mi usłyszeć :-))))

A czy dzisiaj coś upiekłaś sosnowa_igiełko:) ?
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 12:52
                                                    uff wróciłam z zakupów ;-)) dziś kokosanka :-) może być??
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 12:54
                                                    Może być :-)

Już wiem, że Twe dłonie czynią cuda :-))

Lekki lunch południowy? :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 13:25
                                                    W hołdzie wszystkim odchudzającym się na lunch zjemy soczystego arbuza :-))
                                                    lekki, niskokaloryczny i słodki ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 13:34
                                                    Poproszę tą część pysznego arbuza :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 13:45
                                                    ależ proszę bardzo ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 13:52
                                                    Z Twoich rąk jakiż on pyszny :-))

I jaki soczysty :-))

Humorek już do Ciebie powrócił na dobre?
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 14:26
                                                    może .... ;-) czasami trzeba się uśmiechać pomimo wszystko ;-)
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 14:33
                                                    Czasem tak trzeba,
                                                    ale potem wraca naturalny humor sosnowa_igiełko:)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 14:45
                                                    mam nadzieję ;-)) że wróci :-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 14:51

wróci z pewnością
                                                    i w przyszłym tygodniu będziesz miała bardzo dobry humorek :-))))
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 15:17
                                                    :-)) jupiii :-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 23:11
                                                    Wieczorna gimnastyka? :-)))
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 23:31
                                                    przysiady i pajacyki?? ;-))))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 23:44
                                                    Rowerek :-)))
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 23:46
                                                    a wiesz że to fajny pomysł?! wycieczka rowerowa po lesie o północy ... godzina
                                                    duchów ... dreszczyk podniecenia ... jakiś tam strach .... i świetnia zabawa ;-
                                                    ))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 23:53
                                                    Po Rezerwacie Królewskim,
                                                    przy Trakcie Tadeusza ? :-))
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 11.07.03, 23:57
                                                    Może po iławskim lesie ;-)) podobno straszy a nie ma nic lepszego niż natura w
                                                    czystej postaci :-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 00:02
                                                    A nie lepiej przyjemnie pojeżdzić, podziwiając gwiazdy?
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 00:08
                                                    Pogoda nie sprzyja obserwowaniu gwiazd :-/ ale można troszkę ekstremalnie
                                                    poszaleć ;-)) wyładować się ;-)) zmęczyć ;-)))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 00:14
                                                    Pracą? :-P
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 11:54
                                                    Jazdą na rowerze w deszczu po Lesie Duchów ;-)) tchórzysz ka_27?? ;-P
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 12:08
                                                    Dzieńdobry sosnowa_igiełko:)

A czy mężczyźni tchórzą kiedykolwiek?
                                                    A jak tam Twoja odwaga? :-P

Jak nasze wspólne sobotnie śniadanko? :-)
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 15:53
                                                    Śniadanka pora już minęła ...

Może na obiad razem pójdziemy? :-))
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 16:23
                                                    z miłą chęcią ;-)))
                                                    Dziś jestem sama więc .... ;-))) <puszczam oko>
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 16:31
                                                    A gdzie Twój brunet??

<puszczam oko> ... spaghetti? :-))
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 16:33
                                                    Brunet w pracy :-(

A może lazania?? ;-)))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 16:38
                                                    Jak lazania,
                                                    to tylko z Twoich rączek :-)))

Ale wieczór będzie już tylko wasz :-))))
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 16:41
                                                    wątpię :-(
                                                    a jeśli nawet to będzie tak zmęczony, że zaraz zaśnie :-(
                                                    a ja tylko plecki zmęczone wymasuję i utulę do snu zmęczone oczęta ;-)
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 16:46
                                                    Zmęczone oczy koi najlepiej zielona głębia ...
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 17:00
                                                    o ile jest to stonowana głębia ....
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 17:01
                                                    A czyżby ktoś zamierzał się topić? :-P

I co z tym naszym obaiadkiem? :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 17:10
                                                    Dziś ka_27 jest bardzo zjadliwy ;-PPPPP
                                                    Czyżby tak wpływała na niego sobota??
                                                    A co proponujesz na obiadek??
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 17:18
                                                    :-) dla Ciebie

Skoro zjadliwy, to może do skonsumowania? :-P

Pieczony łosoś,
                                                    frytki,
                                                    słatka z pora,
                                                    białe wino :-))
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 17:27
                                                    Nawet smakowity zestaw ;-)))
                                                    Piszę się na to !!!
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 17:29
                                                    CAŁY zestaw??????????? :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 17:31
                                                    A co??
                                                    nie chce się robić???? ;-PP
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 17:52
                                                    Proszę do stołu :-)

Gotowe :-)

Smacznego sosnowa_igiełko:)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 18:08
                                                    no!

Dziękuję ;-))

Niech ci Bozia w dzieciach wynagrodzi ;-)))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 18:26
                                                    Jakie no!!

Sam przygotowałem ten obiadek, własnymi rękami :-)

A dzieci to daje nie Bozia ...

A Ty przygotuj coś na deser :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 18:41
                                                    <wow> ;-))

No to ja zrobię gofry z bitą śmietaną i jagodami ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 18:44
                                                    Z czarnymi jagodami? :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 19:15
                                                    z jak najbardziej czarnymi jagodami ;-)))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 19:35
                                                    A kto zrobi kolację ?
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 19:56
                                                    oj widzę jak łapkę w górę podnosisz i zgłaszasz się na ochotnika ;-))) nie będę
                                                    ci odbierała przyjemności ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 20:01
                                                    To idę zrobić kolację. Dla Damy Mego Serca. Przy świecach :-))))
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 20:05
                                                    Powodzenia i wspaniałej atmosfery ;-)))))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 20:27
                                                    Śniadanie razem,
                                                    obiad razem,
                                                    a kolacja we własnym zakresie? :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 21:02
                                                    Tak jakoś wyszło ;-))

Przecież robisz kolację dla Damy Swego Serca ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 21:22
                                                    Już zrobiłem :-)

A niebiańska karpatka po kolacji bardzo smakuje :-)))
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 21:28
                                                    We wszystkim jesteś taki szybki ??? ;-PPP
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 12.07.03, 21:49
                                                    Kolację zawsze udaje mi się zribić w try miga :-))
                                                    Co nie znaczy, że jest szybka :-)
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 13.07.03, 09:59
                                                    Dzieńdobry :-))

Czy brunetowi plecy wieczorem pomasowłaś i zmęczone oczęta ukoiłaś?

Czy na niedzielne śniadanko poranne reflektujesz?

Ja już stół nakrywam :-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 14.07.03, 00:45
                                                    Cały dzień głodny chodziłem,
                                                    aż do wieczora ...
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 14.07.03, 12:08
                                                    Oj oj niedobrze ;-)) a tu już południe!!
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 14.07.03, 12:17
                                                    Dzieńdobry :-)

Czy brunet zabronił Ci upiec dla mnie karpatkę?

A czy dzisiaj masz coś dla mnie specjalnego, na talerzyku? :-)
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 14.07.03, 12:27
                                                    Dzień dobry !!!! ;-))

Nie, nie zabronił ;-))
                                                    Ale skoro jesteś głodny to na szybko ... sernik na zimno ... tęczowy :-))))

mniaaam ... gwarantuję że będzie się rozpływał w ustach ;-))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 14.07.03, 12:31
                                                    Ja nie jestem głodny,
                                                    ja tylko chcę spożyć lekki lunch
                                                    w miłym towarzystwie :-))))
                                                  • sosnowa_igielka Re: Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 14.07.03, 12:35
                                                    Lekki będzie na pewno ...

a towarzystwo ;-))) służę swoim ;-)))) ale ostrzegam gaduła ze mnie
                                                    niemiłosierna :-)))))))))))
                                                  • ka_27 Wątek kulinarny dla ka_27 ;-) 14.07.03, 12:43