Dodaj do ulubionych

suknia slubna na male piersi

07.01.06, 14:56
Co prawda za maz nie wychodz jeszcze, ale ilekroc mijam wystawe i sie
zachwycam tymi kreacjami tylez samo razy dopada mnie trwoga, czy cos na mnie
sie znajdze... 90% jak nie wiecej to gorsety przeznaczone dla pan z miseczka
C conajmniej, nawet jak to male rozmiary... Wogole na taka co by moim zdaniem
dobrze wygladala na szczuplej osobie z malym biustem nie trafilam jeszcze...
Obserwuj wątek
    • bejbefish Re: suknia slubna na male piersi 09.01.06, 14:03
      Oglądałam ostatnio film: aktorka miała mały biust i ubrali ją w suknie ślubną.
      No i niestety efekt nie był fajny. Nie rozgladam się za sukniami ślubnymi, ale
      podejrzewam, że będzie z tym kłopot. Ale nie ma co panikować, zawsze można
      pójść do jakiejś dobrej krawcowej, która uszyje nam 100 razy ładniejszą i
      dopasowaną sukienkę :).
      • aagniieeszkaa Re: suknia slubna na male piersi 11.01.06, 21:10
        Noc hyba wam odbiło! Mam miseczkę A i jk mierzyłam suknie to był tylko jeden
        problem, bo do miary maja najczęściej rozmiar 40 - 42.. Ale wszystkie panny z
        większym przodem mi zazdrościły bo na mnie podobno wszystko leżało. Suknie
        miałam z gorsetem (ciężko mi sobie wyobrazić taki odstający na C) do tego stanik
        - bardotkę, oczywiście A. Wiadomo, ze w suknie tzw. Syrenie to byłoby kiepsko,
        ale jest ogromny wybór. Przejrzyjcie zdjęcia panien, które sprzedają suknie,
        większośc rozmiar 38, albo nawet 36/38 i wyglądają Ok
        • nikitka84 Re: suknia slubna na male piersi 11.01.06, 21:25
          Tchnelas we mnie torche optymizmu, ale wiekszosc panien sprzedajacych suknie ma
          jednak sporo wieksze biusty... Ja miezylam raz gorset w rozmiarze 36 (wogole
          strasznie mi sie podobaja gorsety) i wygladalo, jakbym miala anoreksje, a za to
          zupelnie nie miala biustu:( Moze by cos push up pomogl, to nie wiem, bo
          mierzylam na gole cialo...
        • ivoneaa Re: suknia slubna na male piersi 12.01.06, 13:55
          wiesz ...do kazdej kobiety pasuja inne ciuchy inne fasony i kroje...jesli
          moglabys wstawić fotke...
          to myśle lepiej było by nam ci doradzić...
          a jeśli jesteś chudziutka i masz mały biust i lubisz gorsety to oki dopasuj
          sobie gorset...a do góry przyszyj albo grubo drapowana koronke albo białe
          kwiaty albo białe futerko bardzo miękkie... albo wogóle jakieś cosik co
          optycznie by powiekszyło piersi....
          jeśli jesteś wysoka wtedy prosta suknia aż do ziemi z tyłu ponad pupa
          upinana...niewiem jak to sie nazywa...
          no ale neiwiem jak wygladasz wiec niewiem co mogło by ci pasować....
          • nikitka84 Re: suknia slubna na male piersi 12.01.06, 21:06
            > a jeśli jesteś chudziutka i masz mały biust i lubisz gorsety to oki dopasuj
            > sobie gorset...
            Sek w tym, ze "u gory" jestem szczuplutka, pupe i nozki mam juz jednak normalne.
            a do góry przyszyj albo grubo drapowana koronke albo białe
            > kwiaty albo białe futerko bardzo miękkie... albo wogóle jakieś cosik co
            > optycznie by powiekszyło piersi....
            Uwazam, ze to bardzo ciekawy pomysl:)
            > jeśli jesteś wysoka wtedy prosta suknia aż do ziemi z tyłu ponad pupa
            > upinana...niewiem jak to sie nazywa...
            Czy by to wlasnie za bardzo nie powiekszylo pupy, bo nie wiem, co dokladnie
            masz na mysli?
            • freja_x Re: suknia slubna na male piersi 14.01.06, 11:02
              Ja niestety musze zgodzic sie z Nikitką... wiekszosc (owszem nie wszystkie, ale
              wszystkie ktore mi sie podobaja) suknie slubne sa na duzy biust... i jak
              najbardziej wiekszosc jest na szczuple dziewczyny... ale szczupla nie oznacza
              od razu ze z małym biustem...:(
    • czarna.oliwka Re: suknia slubna na male piersi 16.01.06, 09:20
      hej nikitka!!!
      Ja miałam ten problem dokladnie trzy lata temu. Wychodzilam za mąz i też
      okrrropnie podobały mi się gorsety. Wymierzyłam chyba z 1000 różnych, no i w
      końcu dobrałam ladny gorset z cienkimi ramiączkami spadającymi na ramiona (taki
      dekolt łódeczka) Okazało się tez że pani na miejscu trochę przerabia suknie i
      wszywa takie delikatne pduszeczki pod biust, a dodatkowo miałam też swój stanik.
      Efekt był bardzo zadowalający i mimo tych powiększaczy - w miarę naturalny!!!
      Wszystko wyglądalo ładnie i proporcjonalnie.
      Pozdrawiam!!!

• mimi.c Re: suknia slubna na male piersi 27.01.06, 21:27
      nie wyobrazam sobie sukni na moj biust... tutaj nawet poduszki nie pomoga
      niestety
      • ivoneaa Re: suknia slubna na male piersi 10.02.06, 11:39
        hmmm kobiety :)
        jakby tu wam powiedziec:)
        na wszystko jest rozwiązanie a już na suknie ślubną tym bardziej :)
        mam wrażenie ze suknie ślubne to poprostu wymarzony temat bo można poprostu
        puścić wodze fantazji.... :)
        schęcią bym wam narysowała projekty i wstawiła ale kochany skaner mi niedziała:/
      • listkp Re: suknia slubna na male piersi 20.02.06, 07:55
        jak ja szukałam suknie ślubną to też miałam problem.
        Ważne było aby miała ona ramiączka, by w tańcu nie spadła. Na szczęście w
        sklepach doszywają.W paru sukniach wyglądałam strasznie, ale dość dużo było
        całkiem całkiem. Więc należy dużo poprzymierzać. Ja miałam w końcu suknię z
        wypożyczalni. Dużym plusem było to, że mogłam sobie porobić zdjęcia w różnych
        sukniach (czego w sklepach nie można), w wielu różnych ujęciach i w domu
        pooglądac na komputerze. To mi pomogło wybrać tą dla mnie. Pani z wypożyczalni
        doszyła mi jeszcze poduszeczki ze stanika i było super.
        Pozdrawiam
    • butters77 Re: suknia slubna na male piersi 23.02.06, 16:51
      Ach, Nikitka, przeczytałam tytuł wątku - i już chciałam Ci gratulować!!:)) Ale
      pierwsze zdanie rozwiało moje wątpliwości:) Więc po prostu pozdrawiam!
      • nikitka84 Re: suknia slubna na male piersi 24.02.06, 14:06
        Dziekuje i pozdrawiam rowniez:) A jak bede cos planowac, to obiecuje sie
        pochwalic:) Najszybciej jednak, to dopiero po studiach:)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka