Dodaj do ulubionych

Teatr w Krasnymstawie

20.01.11, 09:54
Witam. Zastanawiałam się, czy znalazły by się osoby chętne do utworzenia mini teatru w Krasnymstawie. Ja z przyjemnością wzięłabym w tym udział. Jak myślicie znajdą się osoby które by to poparły no i oczywiście wspomogły chodzi mi o np. KDK, lub inne władze w mieście. PS. bądźcie szczerzy do bólu
Obserwuj wątek
    • kangurek10_beauty Re: Teatr w Krasnymstawie 20.01.11, 17:59
      uważam że napawano znalazły by sie takie osoby sama poszła bym do teatru najbliższy jest w lublinie Osterwy i muzyczny więc jak byś miala ciekawe pomysły to czemu nie spytaj kdku tam jest scena więc może warto jeśli jest to twoje marzenie
    • ko-kr Re: Teatr w Krasnymstawie 21.01.11, 12:49
      Może chętni by się znaleźli, ale co do funkcjonowania tego przedsięwzięcia to mam wątpliwości. Jak wszystko, rozbija się o finanse. No chyba, że wszyscy by tworzyli ten teatr za darmo. Ale i tak trzeba wynająć jakąś sale. Utrzymać można się z biletów, ale czy ktoś przyjdzie na takie przedstawienie w Krasnymstawie? Przyjmijmy, że tak. Ale zapełni się sala na jeden występ. Później nic z tego, bo Ci co przyszli drugi raz nie przyjdą. Jedyne wyjście to zaistnienie takiego teatru w strukturach KDK lub MDK. Bo samodzielnie cos takiego w Krasnym nie ma bytu. Chociaż ja jestem za i chętnie bym poparł taki pomysł, to uważam, że nie ma on racji bytu w naszym mieście.
      • malenstwo010 Re: Teatr w Krasnymstawie 21.01.11, 19:45
        Witam. Interesuje mnie stworzenie teatru między innymi na wyjazdy, chociaż z siedzibą w KDK no i tam kilka występów. Są przecież różne konkursy no i można sztukę wystawiać w innych domach kultury.
        • ko-kr Re: Teatr w Krasnymstawie 22.01.11, 22:24
          wszystko się zgadza. ale zależy czy chcesz na tym zarobić, czy nie. jeśli oczekujesz, że będziesz miała z tego na chleb, to nie ma mowy. jeśli chcesz robić za darmo to moze coś wyjdzie. Ale też trzeba się zastanowić, czy ktos przyjdzie na sztukę wystawianą przez teatrzyk z "dziury Krasnystaw". Do tego trzeba dodać, że większość domów kultury prowadzi swoje mini zespoły teatralne. Oczywiście konkursy są i jest to dobry pomysł, ale raczej z młodzieżą, czy dziećmi. A w ogóle Krasnystaw to wymierające miasto i trudno będzie Ci cokolwiek zrobić. Ale trzymam kciuki.;)
          • malenstwo010 Re: Teatr w Krasnymstawie 23.01.11, 09:44
            Może trudno w to uwierzyć ale są ludzie co czerpią satysfakcję z tego co robią, a nie za co im zapłacą. Faktycznie, rzucając się na głęboką wodę można utonąć, ale może ktoś rzuci koło ratunkowe. Dołączcie się do dyskusji. Szukam zapaleńców, kto chce udowodnić sobie i niedowiarkom że w Krasnymstawie można wyjść z tej "dziury". Nieważna kasa ale satysfakcja.... reszta przyjdzie sama. Pozdrawiam.
    • lazar1wa Re: Teatr w Krasnymstawie 23.01.11, 17:01
      teatr? a czemu nie cyrk?
    • lazar1wa Re: Teatr w Krasnymstawie 23.01.11, 17:01
      teatr? a czemu nie cyrk?
      • malenstwo010 Re: Teatr w Krasnymstawie 24.01.11, 12:17
        jeśli interesuje cię cyrk to na co czekasz, a tak poza tym cyrk a teatr to chyba różnica...... nie odróżniasz
        • kokonikk Re: Teatr w Krasnymstawie 26.01.11, 14:21
          A ja myślę, że to jest pomysł może i dobry ale będziesz to robiła sama dla siebie. I sama dla siebie będziesz jednocześnie publicznością. Wszyscy są chętni do robienia i uczestnictwa w wielkich rzeczach ale tylko przed monitorem komputera. Do kina nie ma komu chodzić a co mówić o teatrze. Tak jak w przypadku propozycji kawiarni czy dobrych restauracji w mieście. Nie ma takiego zapotrzebowania na tego typu usługi w naszym mieście. Coś o tym wiem. Na przyjściu 2-3 osób do takiej restauracji i to tylko w weekendy by się skończyło. Jeżeli nastawienie lokalu byłoby inne niż sprzedawanie piwa i pizzy. Podobnie jest z teatrem. W krasnymstawie nie mieszka 50 tys i więcej ludzi tylko niecałe 20. A specyfika ludności i zatrudnienia nie jest wysokich lotów intelektualnych. To jest region rolniczy i robotniczy. Proletariat nigdy nie był zorientowany na kulturę. Dużo bardziej sprawdzi się kolejna mordowia. Bo najzwyczajniej w świecie jest tutaj na to zapotrzebowanie i klientela. Ale w żadnym wypadku nie na kulturę i sztukę. Do tego stanu rzeczy doprowadzili sami mieszkańcy wybierając Jakubca na kolejne kadencje co oznaczało inwestycje nie w kulturę lecz boiska i domy starców. Ja mam czyste sumienie bo nie głosowałem nigdy na tego Pana.
          Reasumując. Życzę powodzenia i wytrwałości w dążeniu do swojego celu. Bo uskutecznianie marzeń to podstawa do samorealizacji. Lecz nie wydaje mi się aby taki projekt miał szansę przetrwania bo nie ma zapotrzebowania na tego typu usługi.

pozdr.
          • ko-kr Re: Teatr w Krasnymstawie 28.01.11, 13:22
            Wszystko się zgadza. Przesadziłeś jedynie z tą ilością mieszkańców, bo w Krasnym jest realnie około 14 tys. mieszkańców. Trzeba pamiętać, że sporo naszych ziomków wyjechało za granicę, wielu studiuje i wielu pracuje poza Lubelszczyzną (a dalej są zameldowani w Krasnym).
            • kokonikk Re: Teatr w Krasnymstawie 30.01.11, 16:33
              No może i 14 nie wiem, nie liczyłem :) Ale jeśli tak jest na serio to burmistrz Jakubiec powinien stanąć przed jakimś Trybunałem Stanu albo czymś takim za doprowadzenie miasta do totalnej zapaści demograficznej.
    • lenusia_5 Re: Teatr w Krasnymstawie 31.01.11, 10:25
      pomysł bardzo fajny ale z publicznością nie wiem czy Ci coś wyjdzie. Myślę że gdybyś uderzyła w inne miejsca typu przedszkola, szkoły to było by bardziej trafione w naszym miasteczku. Do przedszkoli przyjeżdżają raz na miesiąc aktorzy z teatru z Lublina z takimi mini przedstawieniami i cieszy się to dużą popularnością. Nie wiem jak w szkołach więc sie nie wypowiem.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka