poldek_67 12.01.09, 21:16 Nie jestem z Krasnegostawu, ale planuje tam wesele. Zaproponowano mi organizację wesela w Karczmie u Fela. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blue_magi Re: Karczma u Fela - czy to dobre miejsce na wese 13.01.09, 09:21 Zaproponowano ci ta nowa salę co wybudowali czy tą stara mała? Odpowiedz Link Zgłoś
to_wlasnie_cala_ja Re: Karczma u Fela - czy to dobre miejsce na wese 13.01.09, 14:08 byłam tam na weselu rok temu nawet fajnie tylko miejsca mało. a jak jest teraz to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
iloneczka27 Re: Karczma u Fela - czy to dobre miejsce na wese 13.01.09, 16:53 nie polecam chyba, ze lubisz sie bawic przy trasie a poza tym nie wiem czy w lokalu bylibyscie tylko Wy czy tez podrozni zatrzymujacy sie na posilek. Kiedys chcialam tam zrobic wesele (4 lata temu), wlasnie tak mialo byc, my i goscie weselni w jednej sali a w drugiej ludzie z zewnatrz. Bez sensu bo za osobe policzono nam 180 zl (wcale nie wyszukane dania- ale dziewczyna brala ceny it tak z karty np. 60 osob razy 20 zl za kotleta, zenujace) zrezygnowalismy bo to sie nie kalkulowalo a poza tym miejsce niby fajne a jednak nijakie, jedzenie smazone w glebokim tluszczu - bo wszystko jest morzone, zupy rowniez. No nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
user63 Re: Karczma u Fela - czy to dobre miejsce na wese 17.02.09, 02:14 iloneczka27 napisała: > nie polecam chyba, ze lubisz sie bawic przy trasie a poza tym nie > wiem czy w lokalu bylibyscie tylko Wy czy tez podrozni zatrzymujacy > sie na posilek. ..............zrezygnowalismy > bo to sie nie kalkulowalo a poza tym miejsce niby fajne a jednak > nijakie, jedzenie smazone w glebokim tluszczu - bo wszystko jest > morzone, zupy rowniez. No nie polecam > Myślę jednak, że albo tam nie byłaś, albo pomylłaś z inna karczmą. Najwyższej klasy profesjonalizm, najbardziej wyrafinowane dania, a sposób ich przygotowania odpowiadający aktualnym standardom. Mam co prawda zastrzeżenia co do bajońskich cen jak na nasz teren, ale coś za coś. Dbałość właściciela i obsługi o najdrobniejsze szczegóły podawanych dań jak i niesamowite otoczenie to jest to czego innym restauratorom u nas brakuje i do czego im baaardzo daleko Odpowiedz Link Zgłoś
anitka_81 Re: Karczma u Fela - czy to dobre miejsce na wese 20.01.09, 20:31 Jeśli organizujesz wesele na 60 - 70 osób to możesz spokojnie decydować się na wesele u Fela. Ja również organizowałam tam swoje. To że trasa Krasnystaw - Zamość jest blisko wcale nie przeszkadza. Wspaniałe otoczenie i bardzo dobre jedzenie. Nam i naszym gościom się podobało się bardzo. Polecam stół wiejski - rewelacyjny prosiak! Wszystko to co było ustalone przed weselem było dokładnie na wesele. Jedzenie ładnie podane i świeże POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
myszka4321 Re: Karczma u Fela - czy to dobre miejsce na wese 18.02.09, 19:48 Bardzo polecam Karczmę u Fela na twoje wesele jeżeli ma to być przyjęcie na ok 100 osób. Bardzo często tu jadam, jedzenie jest wyśmienite, zawsze świeże i bardzo ładnie podane. Wybór dań jest niespotykany w innych lokalach, nie zdażyło się żeby czegoś brakowało.Często jeżdżę na trasie Warszawa Zamość i nigdzie nie podają tak dużych dań ,każdy wychodzi z tąd najedzony. Czytałam,że jakiejś iloneczce tu nic nie pasuje, ale krowa która dużo ryczy mało mleka daje. Tak że śmiało na pewno będziesz zadowolony.... Odpowiedz Link Zgłoś
iloneczka27 Re: Karczma u Fela - czy to dobre miejsce na wese 22.02.09, 21:07 ...nie jakiejś tylko mnie:0 Mnie nie smakuje - i nie pasuje mi otoczenie trasy i stacji benzynowej. Dlatego tez napisalam, jak wyzej...nie kazdemu musi smakowac - kazdy inny kubek smakowy ma:)) Ogromny wybor dan jak piszesz jest wlasnie niczym innym jak przygotowywaniem tych potraw wczesniej - pozniej myk do rondla i jest pyszny kotlet w dwie minuty - (zauwaz, ze nie ma tam "szefa kuchni" a kilka kucharek ( niekiedy z przypadku). Jest taka zasada im mniej tym lepiej... Mnie natomiast smakuje "U Elizy" w Piaskach jest tam i szef kuchni i wlascicelka co przygrywa jedzacym na pianinie jest tez kilka dan - co wedlug mnie gwarantuje swiezosc - od zupy po kotleta. Kazdy je gdzie mu sie podoba jak i tak najbardziej lubie kuchnie mojej babci:)) ps. jesli juz tak jezdzisz Warszawa-Zamosc to zjedz w Bidzie...tam tez duzo na talerzu:))) powiedzenie:krowa która dużo ryczy mało mleka daje????? - a co ma piernik do wiatraka:)))???? Odpowiedz Link Zgłoś
alibaba1021 Re: Karczma u Fela - czy to dobre miejsce na wese 24.02.09, 16:16 Jeżeli chodzi o menu to faktycznie bogate: owoce morza, raki, ślimaki a nawet steki z rekina, ale jak chciałam coś zamówić z tych frykasów to okazało się że nic nie ma .... tylko frytki. Byłam tam też na weselu oczywiście obok w sali byli też przejezdni goście niezbyt inwazyjni. Na 80 osób ciasnota spadaliśmy z ławek, ale na 50 może być ok. Sala do tańczenia na dole, trzeba było zejść po krętych metalowych schodkach. Do zalet lokalu można zaliczyć wnętrze urządzone w stylu wiejskim, bardzo przyjemne i dość smaczne jedzenie. Co do dużych porcji to myślę, że nic nie przebije "BIDY" koło Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
anitka_81 Do alibaba 27.02.09, 20:52 Na poprzednim poście kończę dyskusje na zadany temat, A Tobie (czyt. Alibaba1021) odpowiem przez grzeczność. Na forach internetowych najlepiej dyskutować jest rzeczowo i na argumenty a nie na zasadzie – obrażania kogokolwiek: czy to przedmiotu dyskusji i czy też kogoś kto przyłącza się do dyskusji. Myślę, że znajdź sobie inne forum, a nie to krasnostawskie, bo tutaj ludzie potrzebują informacji i pomocy, a nie sądzę, że mają ochotę znosić Twoje fochy, dąsy i złośliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
trab0 Re: Karczma u Fela - czy to dobre miejsce na wese 04.03.09, 22:23 Do tych wszystkich pianobijcow... Otworzcie swoje restautacje, w menu 2 dania po 5 zł, kury, swinie itp na zapleczu bo przecie ma byc swieze, a my chetnie tutaj zmieszamy je z blotem, i powymyslamy rozne glupoty na wasz temat. Nie pasuje to nie jedz. Zawsze najwiecej maja do powiedzenia ci ktorzy gó%^o wiedza - albo wiedza od sasiadki-kucharki - buahaha Ja ze swojej strony polecam - a co do cen to trzeba rozmawiac i negocjowac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iloneczka27 Re: Karczma u Fela - czy to dobre miejsce na wese 09.07.09, 09:19 świeże nie znaczy zywe..... ale przygotowywane po zamówieniu...a nie tydzień wcześniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
emi_ksi Re: Karczma u Fela - czy to dobre miejsce na wese 03.07.09, 23:49 a czyktoś z was wie czy nowa sala jest juz otwarta czy wesele mozna dalej zoorganizowac tylko w starej? Odpowiedz Link Zgłoś