Dodaj do ulubionych

wymiana zębów na implanty.(pytanie do specjalisty)

03.04.10, 12:14
witam. zaczne od tego, ze padlem ofiarom niekompetentnego ortodonty,
ktory zamienil moj luk zembowy w ruine.po roku noszenia aparatu moje
zemby i buzia wygladaly swietnie i nie potrzebowalem juz
jakichkolwiek zmian. po czym na kolejnych wizytach ortodonta zacaal
mi te zemby ( bez mojej zgody) pilowac. zaczynajac od 3 i 4 i
sciagajac je do tylu. zeby gorny i dolny luk sie prawidlowo
schodzily przednie gorne zemby nie ukladaly sie juz prosto, tylko
odpowiedno pod kontem wysunietym do przodu. skutek tego taki,ze moj
luk zembowy wyglada jak jajo, ale najgorse sa usta. gorna warge mam
wysunieta do przodu i zawezona po bokach. moj wyraz twarzy jest taki
jak bym komus mial dawac calusa i wyglada to bardzo niesymetrycznie.
moze to glupio brzmi, ale takie niestety sa fakty. czy mozna
cokolwiek z tym zrobic? mysle nad tym, zeby usunac 8 gornych
przednich zebow i wstawic odpowiednio wiekrze implanty. czy sa
jeszcze jakies inne metody? czy przed leczeniem implantami mozna
zrobic stymulacje komputerowa? bardzo prosze o jakakolwiek pomoc.
Obserwuj wątek
    • mizioa Re: wymiana zębów na implanty.(pytanie do specjal 18.06.10, 00:02
      To nie jest dobry pomysł. Jeśli nie mieszczą się własne zęby to jak mogą się
      zmieścić implanty? Poza tym koszty.... Należy jednak poradzić się fachowca ,
      poszukać drugiego ortodonty polecam dr.Żochowską , która przyjmuje w różnych
      miejscach w Wa-wie i okolicach .
      • krzysiekkkkk25 Re: wymiana zębów na implanty.(pytanie do specjal 25.06.10, 15:58
        to nie jest tak ze mi sie nie mieszcza zeby. poprostu mialem ladny
        luk zebowy ktory bardzo mi sie podobal,ale na skutek milowania
        zostal zdeformowany. jak mialem szeroki i plaski luk zebowy tak
        teraz mam waski i wypukly . uwypuklenie pod nosem wyglada okropnie i
        mam gorna warge wychylona do przodu. bardzo mi sie to nie podoba i
        chcialbym to zmienic. ortodonta juz tutaj nic nie pomoze bo po
        pilowaniu zeby juz mam takie a nie inne i innego luku jaki jest z
        tych zebow sie poprostu uformowac nie da. ytanie jest proste. czy
        mozna powyrywac te zeby i wstawic nowe? czy mozna wstawic w miejsce
        starych korzeni wklad kostno korzeniowy i nowe korony? i
        najwazniejsze.. czy mozna zrobic komputerowe badanie jak by mniej
        wiecej wygladala moja twarz po takim zabiegu. jezeli chodzi o
        pieniadze na implanty to tym sie nie martwie. naprawde nie jestem
        osoba kaprysna, co cokolwiek sobie wmowila. sa to bolesne fakty i
        widac to golym okiem nawet na zdjeciach.wiem ze nawet dla
        specjalisty jest to bardzo trudne zadanie ale mam nadzieje ze ktos
        mnie zrozumie i pomoze. pozdrawiam.
        • alice0553 Re: wymiana zębów na implanty.(pytanie do specjal 30.06.10, 22:10
          Nie jestem specjalistą,ale skoro masz swoje zęby,może wystarczy
          założenie licówek porcelanowych,lub w ostateczności koron.
          • krzysiekkkkk25 Re: wymiana zębów na implanty.(pytanie do specjal 07.07.10, 05:37
            wlasnie to rozwiazanie tez mi chodzi po glowie, tylko nie
            otrzyamalem tutaj porady zadnego ze specjalistow . dlatego nie wiem
            co na ten temat sadzic i jakie sa mozliwosci . dziekuje za
            odpowiedz. pozdrawiam:)
            • camel_3d Re: wymiana zębów na implanty.(pytanie do specjal 11.08.10, 11:42
              jak jestes z lodzi to skontaktuj si ez dr. wroble z bojerowej.
              zakladala licowki porcelanowe mojemu koledze. swietnie wyszly. koszt tez calkiem
              ok..chyba 270 pln za sztuke...
              albo korony porcelanowe..kurcze..nie pamietam...
    • implantolog Re: wymiana zębów na implanty.(pytanie do specjal 26.10.10, 15:31
      Z tego co piszesz problem jest w kształcie łuku , który stał się zbyt owalny i wąski w odcinku przednim.Jeżeli tak jest niestety niewiele zmienią implanty a tym bardziej licówki. Porozmawiaj o tym ze swoim ortodontą.

www.twojdentysta.pl
      • krzysiekkkkk25 Re: wymiana zębów na implanty.(pytanie do specjal 05.11.10, 19:31
        dokladnie tak jak pan pisze to wyglada. niestety z ortodata nie moge porozmawiac bo leczenie zakonczylem ok 4 lata temu i to w dodatku na wlasne zyczenie. mowilem ortodoncie co mi sie nie podoba a ortodonta robil odwrotnie do tego co chcialem. na kazdej comiesiecznej wizycie pani doktor pilowala mi zeby i luk stawal sie coraz mniejszy, ale nie mniej wypukly. a wrecz przeciwnie. mniejszy luk musiala modelowac w ten sposob zeby mogl dobrze sie zchodzic z pozostajacym bez zmian lukiem dolnym i dlatego przednie zeby musialy zmienic kat nachylenia do przodu. skutek taki jak pan dr mowi. waski luk po bokach i paskudne uwypuklenie pod nosem. do tego gorna warga wysunieta do przodu. tyle pieniedzy wydalem na leczenie, meczylem sie z aparatem ponad dwa lata a teraz nie moge na siebie patrzec. drogi panie doktorze czy w ogole jest jakiekolwiek rozwiazanie jezeli chodzi o moj problem? bede b wdzieczny za jakakolwiek rade. pozdrawiam!
        • krzysiekkkkk25 Re: wymiana zębów na implanty.(pytanie do specjal 08.12.10, 02:45
          I DALEJ BEZ ODZEWU. NIEWAZNE ZE CZLOWIEK MA PIENIADZE. NIKT Z LEKARZY NAWET NIE CHCE TUTAJ UDZIELIC ISTOTNEJ ODPOWIEDZI A CO DOPIERO MOWA O LECZENIU. DZIEKI ZNIEKRZTALCONEMU PRZEZ NIEKOMPETENTNEGO ORTODONTE MAM BUZIE NA KTORA SIE WSTYDZE PATRZEC A POMOCY ZADNEJ. NIE WIERZE ZE NIC SIE Z TYM NIE DA ZROBIC. MUSI BYC JAKIES WYJSCIE PRZECIEZ, A Z TAKA TWARZA JAKA TERAZ MAM ZOSTAC NIE MOGE. MAM NADZIEJE ZE POZA TYM FORUM ZNAJDE KOGOS KTO MI POMOZE BO TUTAJ JEZELI CHODZI O JAKAKOLWIEK POMOC POPROSTU ZENADA!!!
          • alice0553 Re: wymiana zębów na implanty.(pytanie do specjal 08.12.10, 19:57
            Widocznie specjaliści rzadko tu zaglądają,a poza tym trudno coś radzić,gdy się nie widzi pacjenta.Udaj się na konsultacje do jakiejś dobrej kliniki,tam z pewnością znajdą wyjście.Powodzenia.
    • damianzx2 Re: wymiana zębów na implanty.(pytanie do specjal 09.05.11, 15:02
      nie jestem specjalistą ale bardzo ci polecam wybrać się do dr. Chojnackiej do kliniki dentart, ja tutaj robiłem swoje implanty i jest tak jak chciałem, tutaj masz stronkę www.dentart.pl, w tej klinice są na prawdę dobrzy stomatolodzy polecam
      • krzysiekkkkk25 Re: wymiana zębów na implanty.(pytanie do specjal 28.08.11, 12:21
        dziekuje za odpowiedz. chyba w koncu zaczne dzialac. chociaz zapewne rozwiazanie bedzie bardzo kosztowne i zapewne tez nie kazdy bedzie chcial sie tego podjac, ale po tym jak patrze w lustro i widze jaki wyraz twarzy zafundowala mi moja byla ortodontka stwierdzam ze nie mam wyjscia. I jeszcze raz przetroga . naprawde uwazajcie jakich wybieracie specjalistow. przed jakimkolwiek leczeniem zbadajcie doglebnie temat i jakie chodza opinie o danym lekarzu. ja tego nie zrobilem. myslalem ze skoro ortodonta bedzie drogi to znaczy ze dobry. BŁĄD. a drogi byl poprostu dlatego, ze przyjmowal w centrum warszawy i jaki by nie byl na brak klientow narzekac nie mogl. jezeli ktos nie do konca rozumie o czym mowie. moge wgrac i wyslac foto jak wygladala moja buzia wczesniej i jak wyglada teraz.
        pozdrawiam!
        • karolina999923 Re: wymiana zębów na implanty.(pytanie do specjal 01.09.11, 11:05
          Krzysiekkkkk25, nie jestem specjalista, ale jesli pozwolisz, to napisze do Ciebie na priv gazetowy.
        • bilbona Re: wymiana zębów na implanty.(pytanie do specjal 01.09.11, 14:05
          Przykro mi, że tak wyszło. Faktycznie, skoro jest tak, jak piszesz, to straszna lipa... Myślisz o założeniu 8 implantów? To fakt, będzie to kosztowne... Ale przede wszystkim musisz się dogadać ze specjalistą. A to co piszesz, że najpierw trzeba znaleźć odpowiedniego specjalistę, to w 100% racja. Cena nie odgrywa tak naprawdę wielkiej roli, niektórzy są drodzy dlatego, że właśnie są w centrum Warszawy, są rozpoznawalni na rynku (np. jakaś reklama w tv) czy po prostu wysoko się cenią, nie wiadomo z jakich przyczyn. Ja chodzę we Wrocławiu do gabinetu Tarabuła, ale też oczywiście najpierw przejrzałem informacje o nich na forach, popytałam się wsród znajomych i dopiero wtedy do nich poszłam. Tak jak mówisz, najważniejszy rekonesans wcześniejszy.
    • w_e_r_o_n_i_k_a Re: wymiana zębów na implanty.(pytanie do specjal 17.09.14, 15:41
      Zdarza się bardzo często,jak w Pana przypadku, że implanty to wyjście ostateczne. Wszystkim zastanawiającym się - polecam firmę Medens w Warszawie. Naprawili oni mój wizerunek, samopoczucie oraz wiarę w siebie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka