Dodaj do ulubionych

sonicare healthywhite czy diamondclean?

11.02.14, 08:35
roznią się ilościa trybow pracy (3 i 5), cala reszta generalnie jest chyba taka sama, diamonclean ma wiecej bajerow pt szklanka z ładowarką etui i inna bateria. czy warto placic dwukrotnie wiecej za diamonda tylko za te udogodnienia, czy rzeczywiscie ma lepsze wlasciwosci czyszcząco-wybielające?dziękuję za odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • sloooneczko Re: sonicare healthywhite czy diamondclean? 11.02.14, 19:02
      jeżeli szukasz szczoteczki celem wybielania zębów to każda Cię rozczaruje:) ogólnie szczoteczki elektryczne czy elektryczne o typie sonicznym lepiej zbierają płytkę nazębna i wspomagają usuwanie zewnątrzpochodnych przebarwień szkliwa.. zęby wracają do swojego naturalnego koloru:)
      Diamond - głównie dla osób dużo podróżujących ze względu na etui z wejściem na USB czyli podładować ja możesz przez laptopa przykładowo. Bateria ma trzymać 3 tyg ( z zastrzeżeniem mycie 2 x dziennie przez dwie minuty). Szklanka czysty bajer:) Dzieci powyżej 6 roku życia i dorośli nie powinni wypłukiwać pasty woda w ogóle a wypluwać jej pasty. Pasta ma działać jakiś czas po szczotkowaniu. Oczywiście mowie o pastach bez sls ów, parabenów ( czyli żegnaj markecie;)) Do szczoteczek sonicznych są dedykowane pasty o niskiej pienistosci. 5 funkcji : standard, polish ( polerujaca nie wybielająca), sensitive, gum care ( mieszany z masażem dziąseł), white. Korzystać będziesz z jednego góra 2 programów:)Końcówki z włosiem o przekroju rombu, maja dokładniej zbierać osad. Średniotwarde, osoby ze słabymi dziąsłami bardzo szybko odczują nadwrażliwosć.

Healthy White - 3 programy : clean standard, sensitive, white&clean . Podstawa z miejscem na dwie końcówki, świetne rozwiązanie- kabel chowany w podstawie ładowarki, czyli jak masz kontakt blisko nie musisz oglądać zwojów kabla;). Koncowka ProResulsts, miękka z dopasowywującym się włosiem.

Koncowki są kompatybilne ze wszystkimi szczoteczkami i można cos dla siebie wybrać.

Nie zaleca się stosowania programów o większej sile czyszczenia ( white) stosować codziennie.

Obydwie szczoteczki pracują w tym samych częstotliwościach, różni je wygląd i akcesoria.
      • shakina Re: sonicare healthywhite czy diamondclean? 11.02.14, 20:10
        dzięki za odpowiedz :). zdaję sobie sprawę, ze wybielania typowe to raczej u dentysty, ale piję sporo herbat i mam wrazenie ze zęby nieco przez to przyżółkły, mimo ze stosuję szczoteczke elektryczną nie widzę zeby specjalnie usuwała te przebarwienia, wiec liczę ze tryb white trochę pomoze je rozjasnic.
        a jaki pasty stosowac jesli juz kupię sonica? jakies konkretne przykłady?
        na anglojęzycznej stronie philipsa napisane ze nie potrzebuję przy sonicznych specjalnych past, jedynie nie radzą stosowac past z sodą i innymi skladnikami wybielającymi....czyli jednak dobre pasty drogeryjne wchodza w grę?
        • sloooneczko Re: sonicare healthywhite czy diamondclean? 11.02.14, 20:58
          większość znanych past działa na zasadzie - środek pieniący i dużo mentolu. Klient ma buzię pełną świeżości, jest zadowolony, czuje się świeżo i czysto;) jedną z funkcji szczoteczki sonicznej jest rozpienianie pasty tak aby aktywować w pełni jej składniki aktywne to raz i dwa pasta razem z bąbelkami powietrza ma dotrzeć do wszystkich miejsc gdzie nie dostanie się szczoteczka ( obszary poddziąsłowe, przestrzenie międzyzębowe, kieszonki). Dlatego do szczoteczek sonicznych używa się past nisko pieniących się i o połowę mniej niż standardowo. Ogólnie im pasta mniej się pieni tym lepiej szczotkując zwykła nawet szczoteczką bo pasta przylega wtedy do powierzchni zęba a nie spływa ze śliną.
          Jednymi z past dedykowanych do szczoteczek sonicznych są np. Enzycal CuraproxTekst linka Jak używasz pasty o średniej pienistości też będzie ok, zużyjesz jej dużo mniej:)
          • lukas88mannheim Re: sonicare healthywhite czy diamondclean? 19.02.14, 15:33
            dla mnie jednak jest spora różnica między DiamondClean'em a Healthy White, po drodze mamy "całą rodzine" szczoteczek Philips Sonicare FlexCare. Tzn. DiamondClean to najbardziej ekskluzywny model ze stajni Philips. Tam płacimy pięniążki za szklanko-ładowArkę, etui-ładowarkę (bardzo eleganckie) oraz naprawdę ładny design (sczególnie black edition). Koszt DC to około 700 zł. Ja polecałbym tą szczoteczke www.shop-dent.pl/pl/p/Philips-Sonicare-FlexCare-Szczoteczka-elektryczna-soniczna-z-sanitazerem-UV-HX699510-DYSTRYBUCJA-PL/673 Dlaczego ten? ma też 5 trybów pracy, sanitazer UV do odkażania końcówek no jest dużo tańsza a też bateria powinna nam wytrzymać 3 tygodnie (84 min.)
            • sloooneczko Re: sonicare healthywhite czy diamondclean? 19.02.14, 20:50
              jest nowszy model tego typu:)

www.dentystapoleca.pl/sonicare-flex-care-platinum-pl-sonic-id-166.html
              przeliczając ma 3 tryby pracy w 3 natężeniach co daje w sumie 9 kombinacji:) z tamtego modelu Philips się wycofuje:)

szczerze mówiąc jeżeli ktoś nie ma nawracających stanów zapalnych i potrafi zachować elementarną higienę w łazience jak zamykanie deski klozetowej przy każdym spłukaniu wodą taki dezynfekator nie jest mu potrzebny.
              • marek3459 Re: sonicare healthywhite czy diamondclean? 24.04.14, 11:36
                Ja używam Diamond Cleana www.shop-dent.pl/pl/p/Philips-Sonicare-Diamond-Clean-Szczoteczka-elektryczna-soniczna-HX938204-DYSTRYBUCJA-PL/1115

Ale to dlatego że mi się podoba i ma bardzo fajną rzecz w komplecie mianowicie twarde etui z możliwością ładowania przez usb super sprawa na prawdę praktyczne rozwiązanie! :)
                Ale jeśli nie chcesz przepłacać i nie liczy się tak dla Ciebie wygląd etiu i szklanka oraz o tydzień dłużej trzymający akumulator i dwa tryby więcej to jak najbardziej polecam również healthy white akurat moja mama używa i jest bardzo zadowolona :))
                Mam nadzieje że pomogłem :)
                • przejurek Re: sonicare healthywhite czy diamondclean? 29.08.15, 10:23
                  Przyjdź do sklepu Profilactica przy ul. Grzegórzeckiej 45 w Krakowie. Mają wszystkie modele Philips Sonicare, udzielą Ci szczegółowych informacji i wytłumaczą różnice między modelami. Dodatkowo jeśli nigdy nie myłeś zębów szczoteczką soniczną w tym sklepie jest umywalka na sali sprzedaży i jeśli nie jesteś przekonany możesz po prostu umyć zęby szczoteczką pokazową Philipsa i zdecydować, czy chcesz ją kupić czy nie :) więcej na www.profilactica.pl
    • przemekb102 Re: sonicare healthywhite czy diamondclean? 25.10.19, 16:43
      Zależy to od Twoich priorytetów. Większa ilość programów jest ogromną zaletą, ponieważ przy każdym myciu możesz dostosować pracę szczoteczki do swoich potrzeb
    • adentistsdaughter Re: sonicare healthywhite czy diamondclean? 15.07.23, 12:18
      Always the best Sonicare toothbrush is the DiamondClean - though the HealthyWhite is a good alternative, as is the Sonicare Essence 9900 model.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka