Dodaj do ulubionych

Implant szóstki?

14.08.14, 17:22
Nie mam dwóch ostatnich zębów: 6 i 7 na górze. Oba usunięte po nieudanym leczeniu kanałowym. Inne zęby też są kruche (z tego powodu mam założone koronki na przednich zębach). Dentysta sugeruje wstawienie implantu. Nie widać ubytku, ale jedna strona szczęki będzie obciażona bardziej niż druga.
Wstawienie implantu nieźle kosztuje. Z jednej strony obawiam się o pozostałe zęby, z drugiej nie wiem czy implant jest konieczny...
Proszę o poradę. Macie doswiadczenia z implantami? Warto zrobić?

Obserwuj wątek
    • tinley Re: Implant szóstki? 30.08.14, 07:09
      Ubytku nie widać? Jak się uśmiechniesz to będzie widać. Implant kosztuje ale w twojej sytuacji mostu nie da się raczej założyć. Jak cię stac to wstawiaj implanty ale u dobrego chirurga raczej. Sam siedzę dziś z usunięta przedwczoraj szóstką i mam dylemat co z tym zrobić bo usunięcie to pół problemu. Bólu żadnego nie czuję po dłutowaniu ale jak to będzie wyglądać to aż się boję myśleć ale o implancie nie myślałem z powodu ceny przede wszystkim choć jak będę szczerbaty to nie będę miał wyjścia. I tez mi usunął po nieudanej kanałówce.
      • jaroslaw.zuchalski Re: Implant szóstki? 08.09.14, 15:12
        Jeśli masz wątpliwości to może poczytaj sobie coś o implantach. Np. tutaj masz dużo informacji www.vipdental.pl/Implanty-zebow,m2,s51.html . A co do wysokich kosztów, no to niestety, jak chce się dbać o zdrowie, to trzeba trochę zapłacić. Ale jak masz dobrego dentystę, to na pewno mozna to rozłożyć na raty.
    • big_benka Re: Implant szóstki? 01.09.14, 12:34
      Implanty są q 100% bezpieczne, są komfortowe, o wiele lepsze niż protezy, estetycznie wyglądają itd. Ich jedyną wadą jest dość wysoka cena, ale zdrowie i własny komofrt psychicznych i fizyczny to chyba czynniki, w które warto zainwestować.
      • olga727 Re: Implant szóstki? 06.09.14, 17:06
        Ja mam inny problem,po usunięciu szóstki na górze. Zrobiła mi się jakaś narośl na tym dziąśle,smarowanie Sachol-em i żelem na afty nic nie pomaga(przynajmniej nie na długo) dotykając językiem,to boli:dziąsło i ta narośl/afta czy nie wiem już co to jest. Nie wiem,co mogę na To brać doraźnie do poniedziałku( wtedy pójdę do dentystki). :/Miał ktoś coś Takiego na dziąśle ?
        • tinley Re: Implant szóstki? 07.09.14, 08:16
          może został ci kawałek zęba w ranie i teraz organizm go właśnie usuwa jako ciało obce?
          • olga727 Re: Implant szóstki? 07.09.14, 15:03
            Dzięki za odpowiedź. Jednak ta teoria raczej odpada,bo po usunięciu miałam Rtg robione i było czysto;żadnych "pamiątek".
            • alicj_aaaa Re: Implant szóstki? 10.10.14, 10:09
              Wszystko o czym piszesz może się zdarzyć, aczkolwiek jeśli masz zapłacić większe pieniądze za implant warto wcześniej może sytuacje skonsultować z innym stomatologiem.
              • big_benka Re: Implant szóstki? 13.10.14, 08:40
                Najlepiej poszukać sprawdzonego gabinetu, takiego, o którym się wie, że ktoś tam robił implanty i jest zadwoolony, że wszystko było bezpiecznie, komofrtowo i co najważniejsze solidnie. Dlatego warto sprawdzić, jakie gabinety z Twojej okolicy oferuję usługę implantów, a potem poszukać opinie o nich :)
                • lomzak5 Re: Implant szóstki? 16.10.14, 08:54
                  i tu sie zgadzam, ja dosc dlugo szukalem miejsca ktoremu moglem zaufac.. na wielu rzeczach oszczedzam, ale akurat zeby sa tak wazne ze balbym sie. Ja zdecydowalem sie na implant w www.rojekdental.pl/ i bylem zadowolony
                  • modliszka753 Re: Implant szóstki? 16.10.14, 16:33
                    Pisalam o swoim przypadku w nieco innym temacie i juz jakis czas temu. Dzis z ciekawosci zaczelam przegladac te fora...chcialam znalezc siebie sprzed implantacji, chcialam wrocic do swoich obaw (oczywiscie pomocy takze szukalam na forach). Nie moge namawiac Was do zmiany dentysty, bo wazne, by ufac swojemu. Chce tylko napisac, ze ja korzystalam z wiedzy i umiejetnosci dr Boguslawy Czarnowskiej z Czar-Dent (www.czar-dent.pl/). I jak juz pisalam, jestem dumna z siebie! I zgadzam sie z "lomzak5", ze nie warto oszczedzac! Nie na tym! Mi juz zostaly jedynie wizyty kontrolne co pol roku! aaaaaaa!!!!! nie wiecie nawet jak bardzo sie ciesze!!! caluski!
                    • big_benka Re: Implant szóstki? 30.10.14, 08:21
                      Dokładnie modliszka – na zębach nie ma, co oszczędzać. W ogóle na zdrowiu nie ma co oszczędzac, bo to najcenniejsze, co mamy i trzeba o to dbać. I jak trzeba, to wydydobyć kasę spod ziemi, zapłacić więcej i mieśc spokój, że wszystko jest ok.
    • start213 Re: Implant szóstki? 15.10.14, 23:44
      Ja serdecznie polecam tę placówkę: www.platinumdent.pl Jestem bardzo zadowolony z wizyty w tej placówce. Miło, przyjemnie i konkretnie. Jednym słowem polecam!
    • ggkk Re: Implant szóstki? 24.11.14, 00:45
      Caly implant mozesz zrobic juz za mniej niz 2500. Tak wiec jest to koszt do przejscia. Wstaw, bo brak zebow powoduje zmiane w calym wygladzie twarzy , z biegiem czasu zacznie sie to poglebiac
      • paulinamj Re: Implant szóstki? 08.01.15, 09:36
        Bardzo dobrze wszyscy Ci tutaj podpowiadają. Każde, nawet drobne, ubytki mogą powodować poważne konsekwencje. Koszt implantów zależy oczywiście od kliniki, ale w tej kwestii nie zwracałam uwagi na pieniądze. Sama doprowadziłam do utraty jednego zęba (piątka) i właśnie najbardziej bałam się przemieszczenia zębów i tego, że mój uśmiech jest niekompletny. Nie chciałam wyglądać jak czarownica, więc szukałam odpowiedniej kliniki. Wybrałam www.sujka,com, bo mają wiele pozytywnych opinii i jest to akurat w moim mieście, ale lokalizacją nie należy się kierować. Mój implant się przyjął, wygląda bardzo naturalnie i nie odczuwam obcej materii w mojej jamie ustnej. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka